gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HAYATIMIZDAKİ BÖCÜKLER...

09 Mayıs 2012, 08.06
A- A+
Zaferi severim ama bundan sonra sevgimde azalma olabileceğini düşünüyorum. Bu çok sevgili arkadaşım kendisine evde pazarlama yapan bir şirketten elektrikli süpürge almış. Alışverişten sonra pazarlama elemanının bu süpürgeden alabilecek tanıdıklarının telefon numarasını istemesi üzerine ayıp olmasın diye! birkaç arkadaşım ile beraber benim de numaramı vermiş. Ben de madem sevdiğim bir arkadaşım telefon numaramı bu satış elemanına vermiş, kendisine ayıp olmasın diye elemanın süpürge tanıtımı için randevu talebine olumlu cevap verdim.
Allah için randevu saatine sadıklar. Tam saatinde geldiler. Dakikalarca bana ve benle aynı apartmanda oturan Zafer’in diğer kurbanlarına süpürgenin ıvırını zıvırını anlattılar. Sadece süpürge hakkında aydınlatılmadık. Sağ olsunlar bizleri miteler hakkında da gayet güzel aydınlattılar. Şimdi sıra bende, hıncımı birilerinden almam lazım! Ben de sizleri bu miteler hakkında biraz aydınlatayım. Sonra çok daha önemli mevzulara yelken açarız beraber.
Efendim halk arasında mayk olarak da bilinen bu miteler evimizde yaşayan bir tür böcükmüş. Bunlar tozlu ortamlarda yaşamayı çok severlermiş. Özellikle de halı, yatak, yorgan üzerinde yaşarlarmış. Haaa! Hatta insan üzerinde de yaşarlarmış. Çünkü bu böcükler insan derisi ile beslenirmiş. İnsanda astım, bronşit gibi hastalıklara sebep olabilen bu böcükleri mikroskopla rahatça görebilirmişiz. İşte bu elektrikli süpürge sayesinde evimizde ki halılar üzerinde yaşayan tüm mitelerden kurtulacakmışız. Ya, yastık ve yorgandakileri ne yapacağız? Derilerimizle beslemeye devam mı edeceğiz? Milyonlarca yıl insanoğlu bu böcüklerle yaşamış, ben de yaşasam ne değişir?
Tanıtımdan sonra satış elemanının şahsıma yönelttiği “ Süpürgeyi almayı düşünüyor musunuz? “ sorusuna cevabım “ Sizin suçunuz yok!. Lidyalılar suçlu.. “ oldu. Tabi o ne demek istediğimi anlamadı. Şimdi ne demek istediğimi sizlere anlatayım:)
Evet, tüm suç Lidyalıların! İşleri güçleri yokmuş gibi M.Ö. 7. yüzyılda parayı icat etmişler sağ olsunlar! Paranın keşfinden önce ekmek elden, su gölden hesabı yaşayan insanoğlu Lidyalıların yüzünden bozguna uğradı. Para hayata girdikçe ve kendine yer buldukça insan insanlıktan uzaklaşmaya başladı. Paradan önce de mevcut olan kölelik gibi gayet insani! olan bir kavram tüm dünyaya hızla yayıldı. Bu da yetmezmiş gibi zamanla tüm dünya insanları paranın kölesi olmaya başladı. Sözde ticaret naraları ile kapitalizm aldı başını yürüdü. Ürettikleri malları satabilmek için hayatımıza bin bir türlü yaratığı soktular. Ya da şöyle demek lazım! Var olan mikroskobik yaratıkları birer deve dönüştürdüler.
İşte miteler de bu devlerden birisi. Sadece miteler mi ? Mesela dişlerimizde de parazitler var. Bunlardan kurtulmak için de her gün dişlerimizi bilmem ne marka macun kullanarak fırçalamalıyız. Ama reklamlarda da fark etmişsinizdir, diş fırçalarımıza öyle nohut büyüklüğünde macun sıkmamalıyız! Macunu boydan boya sıkmalıyız:) Malum ağzımızda ki böcüklerle savaş halindeyiz. Ne kadar çok macun o kadar çok ölü böcük. Parolamız bu! Heee! Bir de fırçaladıktan sonra mutlaka hekime gidip ondan onay almalıyız. Yoksa tüm çabalarımız boşa gidecektir. Biz onaysız yaşamayan bir millet değil miyiz zaten?
Hadi biraz daha genişletelim olayı:) Bir de kocaman kaslı, Süpermenden bile daha güçlü bilmem ne renkte olup lavabolarımızdaki böcüklere karşı çaresizliğimizi giderecek olan, aslan parçası adamlar var. Bu adamlar genelde uçarak gelirler ve lavabolarımıza izinsiz park edip oradaki zavallı böcükleri bir çırpıda yok ederler. Yaşasın bilmem ne renkteki kaslı adamlar! Sizler olmasaydınız eğer bizleri yerdi o böcükler. Sağ olun, var olunsmile Resmi
Evet! Evimizi abluka altına almış böcükler, dişlerimizde ki böcükler, saçlarımızda ki böcükler… Ayvayı yediniz! Bizler artık tam koruma altındayız:) Kendinize başka ev, diş bulun. Haydi bakalım.
Akıl sağlığımız bozuldu. İnsan evini bırakıp işe gidemiyor. Ben yokken zavallı evimi bu böcükler ne hale getirir diye kara kara düşünüyor. Dünya da tekin hiçbir yer yok artık. Her yer böcüklerle dolu:)
Şaka bir yana, maksat bin bir türlü zahmetle kazandığımız üç kuruşu da elimizden almak olduğuna göre parası ne ise söylesek de ellerini ceplerimizden çekseler. Kafayı takmışlar paramıza, belli kaçacak delik yok. En azından akıl sağlığımız bize kalsa.
Dip Not:
- Böcük diye bir şey yoktur. Böcek vardır.
- Mitelerden bu kadar korkmaz yersizdir. Yeterince güçlü olsalardı ayaklarımız altında sürünmek yerine inanın bana başımıza çıkarlardı.
- Misfak kullanın. Sünnettir aynı zamanda.
- Zaferi hala seviyorum. Ama söyleyecek bir çift sözüm var kendisine.
- Parayı Lidyalıların değil de Asurluların bulduğunu öne sürenler olabilir. Doğrusunu tam bilmemekle beraber genel geçerlilik esasına uygun hareket edilmiştir.
- Temizlik güzeldir. Ancak temizlik için milyonlarca yıldır var olan parazitlerin birer devmiş gibi karşımıza çıkarılması aptal yerine konulmaktır.

YORUMLAR

09 Mayıs 2012, 13.22
O pazarlamacılar bize gelip, size anlattıklarının aynısını anlatınca sabaha kadar uyuyamadım. Sanki her yerde miteler beni ısıracakmış gibi gelmişti. Ama gerçekten işlerini iyi yapıyorlar. Yapıyorlarki bizi korkutup bir adet elektrikli süpürge satabildiler:)
Bu arada Zafere selam söyle, pazarlamacıları kırmıyayım diye size bir daha eziyet etmesin:)
Blogun başlığına bakıp, böcük değil böcek diyesim vardı ama yazı bitince şükür biliyormuş dedim:P
Canımm ellerine sağlık çok güzel bir blog olmuş.
09 Mayıs 2012, 13.24
türk harikasın ya valla hem güldüm hem düşündüm .ama miteler güclü olsaydı ayaklarımızın altında degil başımızın üstünde olurlardıya dahada güldüm bitler dahamı güclü başımızın üstündeler.(((((((((((.
09 Mayıs 2012, 13.43

Tamam işte tam da benim konum, bingo...Sen çok yaşa emi Türk_38.

16 yıl kadar önce sanırım. Dostlarım ve akrabalarımın uyarılarına rağmen, harika işimden ayırlmıştım. Kendime güvenim sonsuzdu.Malesef ki, hayatın oyunlar oynayacağını hesaba katmamıştım. Kayınvalidem kansere yakalanmıştı. Çocuğum küçüktü ve ben yeni bir işe girecek lükse sahip değildim artık. Zaman geçti, borçlar birikti. Ben de aynı sen gibi, bir dostumun telefonumu vermesiyle, bu süpürgeyle tanıştım. Tanıştımda, sonrasında kendimi bu grubun, satışın içinde buldum. O zaman arabam yoktu. Ürün çok havaleli ve ağırdı. Her gün cepten taksi parası, yanında tanıtımda ki ev temizliği işin cabasıydı. 1,5 ay evlerini yataklarını temizledim ama 1 tane satamadım. Sattığında 250-300 USD kazanıyorduk. Şirket girişinde bir çan vardı. Satış yapan , o çanı çalardı..Tebrikler v.s..Bir gün, bir toplantı yapıldı, şirketin terasında.Müzikler ikramlar, balonlar, hediye paketleri. Herkesin eline girişte bir zarf verdiler. Terasta, koca koca kurdelalı bisikletler rengarenk. Oğlum küçük, tüm aile oradayız. Kayınpederimi göreceksiniz, her gece ev temizliğinden döndüğümde, balkondan seslenirdi, ne oldu diye, ben başım önümde girerdim, malesef bugünde satamadım diye. Neyse, zarfları açın , 1 hafta içinde,zarfınızdaki adet kadar satan herkese, 1 bisiklet, 2 fazlasına bir fırın v.s ödül. Oğlum da, bisikleti olduğu halde, o parlak bisikletlere takmış. Ne olur anne bana onu al!. Benim zarfımdaki rakam 1...Yani bir tane satarsam bisiklet bizim. Hahay dedim. 1,5 aydır her gün uğraşan ben, 1 haftada nasıl satarım. Oğlan ağlıyor, oğlum alırım ben sana sabret diyorum, hayır ben bunu isterim, diye tutturuyor. Kupa dayanailir mi? Tamam işte bir amaç var, parasızlıktan bile daha keskin bir amaç. Ertesi gün, şirketteki çanı öyle bir çaldırmışım ki, tüm herkes kapıdaydı..İster inanın ister inanmayın, 15 gün boyunca o çanı çaldım. 2 bisiklet, bir fırın, mikser v.s ...ödüller diz boyu..Kayınpederimin, gece 12 deki, ellerine çak yapmaktan, derisi yüzülmüştü...

Neyse, o mite ler seni pek etkilememiş olabilir, ama ya o yataktan, yastıklardan çıkan, 5 santim boyundaki vucut yağları? Ya teknik olarak, tozu suya hapsetmeyen süpürgelerin motoru çalışırken temizlenen tozların, tekrar dışarı atılması?...Ayrıca, toza alerjisi olanlar için, evde, evcil hayvan besleyenler için ne kadar sağlıklı bir olay,bir bilsen.Yaşayan bilir.Bir de yıllarca kullanılıp, verilen o paranın, kenidini amorti etmesi...Kadınlar bilir diyeceğim, çocuğu olanlar v.s. Ben o zaman demo ürününe sahiptim ama alamamıştım. Bugün aynı sistemde çoook ucuza, yerli aldım 120 tl ( o ürün ise; 2500 usd civarıydı) yani, pisliği suya hapseden sistem gerçekten muhteşem...

Türk_38 , tavsiye ederim bu sistemi,pişman olmazsın. Ben mi, hayır hala satıcı değil.Ruhumu tatmin ettim, para kazandım, vucudum dayanmadı işi bıraktım...Ama yine de kupabeys' ten reklamları izlemenize neden oldum.. Ttalı bir blogtu..

Sana ve mite larına sevgiler :--))))

09 Mayıs 2012, 14.04

Merhaba , keşke bütün böcükler böyle olsa diyesi geliyor insanın , o pazarlamacılar bize de gelmişlerdi aynı şekilde anlattılar , konuşmanın bir yerinde şöyle dedi gelen şahış

_siz evinizi temiz mi sanıyorsunuz , ben süpüreyimde çıkan tozları görün !

e artık bu söz üzerine o adam kovulmaz mı evden,  rutin süpürmenin dışında 10 günde bir yıkama  makinesiyle dipbaş yıkanan bir ev , ve titiz bir ev hanımına busözler  sölenir mi ..

Sayın Turk izninizle  maytlar hakkında birkaç şey eklemek istiyorum,

Öncelikle  şunu söylemeliyim ki lüzumsuz hiç bir canlı yaratılmadığına göre akarlarında bir yaratılış nedeni olmalı   ,bazı firmaların  kendi  çıkarları için bizlere sadece zararlıymış gibi empoze edilselerde ben yararlarından bahsetmek istiyorum .

Maytlar mikro canlı oldukları için onları göremiyoruz ( görsek napardık bilemiyorum, kıskaçları ve bacaklarıyla örümceği andırıyorlar ) heryerdeler , içimizde , dışımızda yatağımızda , halımızda ve soluduğumuz hava da bile varlar.Nemli ortamı çok seviyorlar o nedenle uykunuzda terlememeye çalışın derim .)

Yaratıldıklarına göre maytların bir görevi olmalı ?  onlar bulundukları ortamda bir nevi temizlik işçileri gibiler , ev tozunu , insan derisinin pullarını , hayvan parçalarını , mantarları , küf sporlarını tüketerek çevre temizliğine katkıları küçümsenemez.

Hatta tahıl ambarlarında , depolanmış tahıl ve benzeri yiyeceklerle beslenen böcekleri felce uğratarak, onları yok edek ürünün yapısınn ı korumasına yardımcı olurlar.

şunu da söylemeliyim ki,  akıllılar da ,

Eğer ki hayatlarının idamesi için bir tehlike sezmişlerse hemen  tedbir alabiliyorlar, vücutlarındaki bazı fonksiyonları yavaşlatarak uyku konumunda kalabiliyorlar tehlikenin geçtiğine karar verdikleri ana kadar..

sanırım buharlı makinelerle yok edilebiliyorlar , şimdi  yok etmek istiyormusunuz onları ..

Yine keyifle okuduğum  bir yazıydı teşekkürler ..

09 Mayıs 2012, 16.04
Maytları duymuştum.Bilim kurgu film objelerine geçiş yapmaları raid sinek savarla olmuştu.Sinekler bir tarafta raid bir tarafta savaşıyorlar.Sonra lavabo ve koltuklarımıza kadar gelip daha sosyal canlı oldular.Sorgulama hemen yok et düşmanı, denir ve onu yok ederiz.Maytlar çalışkan ve zekilermiş.Sinekleri inceleyen dahiler,maytlara el attılar
Tıpkı jurassıc parktaki gibi devleşip bizi yiyorlar televizyonlarda:) Bırrr tüylerim dikleşti,birisi kalkıp ışığı yaksın:))
09 Mayıs 2012, 17.26
ha ha ha ellemeyin bocuklere onlarinda yasama hakki var:D  bana biraz kizginlar bu konuda cevremdekiler hic bir toplantiya eslik etmedigimden nemis bio deterjanlarmis  nemis  plastik saklama kaplari  tencere tava caydanlik subu hepsi bio massallah plastikleride ve en ufacik peynir saklama kabi 70 euro yuh artik:D tencereyi demiyim dusunun  taksitte yapiyolarmis ne merakli bu insanlar taksite :)) ee  nasil gecti toplantiniz  dedigimde keske bende gitmeseydim ne oldu? kocami yaglamam lazim cevabi:D tencere takimi almis komsum tam taminaaaaaaaaaa 1780 euro bes parca tencere:D inanmiyorumya neyse rabet var demekki alanlara degil sozum ben almiyanlarin yanindayim sadece:D yuregine saglik .
09 Mayıs 2012, 18.52
Türk38'i  Ali Şen,  Kupabeys'i süpürge distrübütörü,  V_EDA'yı marjinal bilim insanı formunda bana gösteren MİTE' LAR: alerjilerim nedeniyle sizden uzak durmam gerekiyor yoksa size karşı hiç bir husumetim yok.


Ali Şen: Şener Şen'in çoğunlukla cimri rollerle karşımıza çıkan  babasıdır fenerbahçe eski yöneticisi Ali Şen ile uzaktan yakından alakası yoktur.
09 Mayıs 2012, 20.56
       Türk yazdığınız yazıya yorum olarak bir şey eklemek istiyorum.Mite ler köylerde bilinirler.Bu varlıklar insan bedenine girdiklerinde ciddi enfeksiyona sebep olurlar. Mitle ri bilim keşfetmeden çok önceleri köylümüz zaten biliyordu.İnsan derisinden içeri sızdıklarında beden tepki olarak enfeksiyon yapıyor ve o enfeksiyonla dışarı atılıyor.Bazende atamıyor o zaman da köylüler değişik tekniklerle dışarı çıkarıyorlar.Yani mite ler hakkında söylenenler doğru.Veda ya da katılıyorum bir kısmı  çürütmekle   bir kısmı da çürüyen organizmaları toprağa karıştırmakla görevlidirler.Ancak yataktaki tozları susuz süpürgeylede almak mümkünsmile Resmi yani kendi icadım teknikle ben alıyorum.Yada aldığımı sanıyorum.Süpürgemin ucuna borusuna yani nemli tülbenti bağlıyorum 2- yada üç kat yaparak. Sonra da yatağı süpürüyorum.O tülbentte biriken tozları su dolu bir kaba silkeleyin ordaki yapıları göreceksiniz.
09 Mayıs 2012, 22.28
   Ben de allerjim nedeniyle öyle bir süpürge ya da robot her neyse işte , almıştım eve . Lakin :) onca alet edevatı sadece ben anladıgım için eve gelen hiç bir yardımcım klasik süpürgeden öteye bir kullanıma geçemedi .
Zira :) kullanımı epey zordu . Uçak motoru gibi güçlü ve neredeyse 10 gün ev tozlanmıyordu ( Lakin ve zira kullanımına heves ettim , Hürrem izliyorum ) . Nasıl bozuyorlar bilmiyorum ama benim evde 6 ayda bir ütü ve elektrik süpürgesi bozuluyor . Bu yüzden artık satıcılar beni tanıdı , '' en ucuzu , en kolay kullanılanı di mi ? '' diye soruyorlar her gidişimde :)  Ben de '' hı hı '' diyorum . Çünkü Kirby nin bozulan kısmını tamir ediyorlar da , dolar bazında oldugundan süpürge almak daha ucuz geliyor :) 
Ev satışlarına , bir gaflete düşüp evet demiştim bir kaç yıl önce . Susuz yemek pişirecek show yapacaklarmış sözde . Misafir de çağırdık apartmandan . Adam bulmuş  yedi kadını , bi show bi show :)) Ben bu işe yemek yapma zevkinde çağırdım tamam ama adam da bişeycik bilmiyor , üstüne üstlük beni kendine hizmetçi tuttu , şu var mı getirin , bu var mı eklicez , mutfagı taşıttı salona . Salonda küçük tüp böööle bakıyoruz ne olacak . Zaten bi sinirlenmişim , caaanım yemek masamın üstüne koyarken tüpü ! Pusudayım ben , yapamasa diye :) Bir ara uyardım , tuzu şimdi koyarsanız sert pişer o şey diye . Oooooo dedi bana , '' Siz bu işin compensanı olmuşsunuz '' . Mide hastası mıydı neydi , competanı olmuşsunuz demek havalı geliyor diye çıktı işte ağzından . İş bitti , alt kat komşu aldı lüzumlu lüzümsuz bir sürü ebatta tencere , ben perişan çay kahve ikramı , giderken elime bir kepçe tutuşturmaz mı , evimi açmışım diye :)) şeytan dedi kafasına geçir , ben bunu bu kepçe için yapmadım de ! Demedim :)  
Yoruma da not düşülmez ama ; Ben de size kendi komik bir maceramı anlatayaım bir blog yazıp . Yaptım evet , tuhaf bir alışveriş yaptım ben de buna benzer . Ama nasıl ? Alay etmeyeceğinize söz verirseniz anlatıcam :) 
10 Mayıs 2012, 09.55
Yazınız her zamanki gibi çok güzel olmuş.Hatta bu kez çokta eğlenceli.Zavallı annem bu satıcılar yüzünden temizlik hastası oldu resmen.Bu böcüklerden kurtulacağım diye  sinirden köpürmeyeceğini bilse babamı bile çamaşır suyuna bastıracak nerdeyse:))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın