gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ORTAK KUTLAMA

11 Mayıs 2012, 12.48
A- A+

Türkiye'de 21-28 Nisan, Dünya'da 5 Mayısta kutlanan EBELER GÜNÜ(M)NÜZ KUTLU OLSUN.

12 Mayıs Dünya HEMŞİRELER GÜNÜ(M)NÜZ KUTLU OLSUN.

Ortak kutlama yaptım çünkü;

İlk hastane deneyimimde anneme bakıyordum, küçüktüm ve hasta kavramını ona yardım eden kavramlarını anlamam imkansızdı. Ağrı, acı, rol performans, beslenme, boşaltım yada Maslow'un insan ihtiyaçlarından bi haber normal sıradan yaşıyordum. Annemin astım şikayetleri arttığı için 3 ay oksijen çadırında bakım aldığı dönemde tanıştım Hemşirelerle. Ortak dili konuşmuyorduk. Çünkü dünyanın farklı ülkelerinden gelip bizim gibi başka bir ülkede bulunuyorlardı. Belki onlar belki Annemin duaları ile mesleğimin ilk tohumları atıldı bende.

Yıllar sonra Türkiye'ye geldiğimde amacım sadece bir meslek edinmekti. Yine tesadüfen sınava gireceğim okulu ararken Sağlık Meslek Lisesine gitmem gerekti. Büyülü bir kapıdan geçtim sanki. Annem bana sonradan o anı (tek dileğim senin o okulda okuyup özellikle kadınlara yardım etmendi) diye anlattı. Ben okulu kazandığım gün bile rüyadaydım. Çünkü kazandığımı çok önceden rüyamda görmüştüm. EBELİK MESLEĞİMLE  en güzel tanışmam bir anneye yardım ettiğim ve onun kucağına meşakkatli süreçte yavrusunu verdiğim andı. O zaman annemin duasını anladım, o zaman ben Ebe olduğumu anladım.

Yine yıllar sonra üniversitede bu sefer Hemşirelik Yüksek Okulunda okuyordum. İlk göz ağrım ve insanlık tarihi kadar geçmişi olan Ebelik mesleğimi halen çok sevmekle birlikte. Hemşirelik mesleğimide onun kadar çok sevdim. Farklı hastalarla farklı acıları, sevinçleri, iyileştiklerini yada hastalıklarının ilerlediğini birlikte paylaştım. Ölen bir annenin karnında canlı bir bebeğin ölümüne, dağ gibi bir adamın kısa zamanda çöküşüne, kimsesiz bir kadının soğuktan üşümüş bedeninin hastanede hayata son verdiğine ve mucizelere... hastalar, Ebe ve Hemşire arkadaşlarım, Hekimler ve diğer çalışanlarla tanık oldum. Malesef şiddetede maruz kaldım(k).

Şu an bilgilerimizi daha iyi bir gelecek için hazırladığımız öğrencilerimizle paylaşıyoruz; Geçmişi, günü ve geleceği. Biz bu haftayı birleştirdik Ebe ve Hemşire öğrencilerimize mesleklerini tanıtmak ve kutlamak adına. Çalışan Ebe ve Hemşirelerle, emekli olanlarla, diğer sağlık personelleri, bizler ve yeni mesleki adaylarımızla paylaştık.

Biz melek, kelebek, papatya yada doğa üstü bir canlı değiliz mucizeler yapamayız. Sadece bilgi ve becerilerimizle insanların daha iyi koşullarda iyileşmesine yardım edebiliriz. Yaşam kalitelerine destek olabiliriz. İnsan için insan olarak varız ve çalışmaktayız.

Tüm dünyada ve Türkiye'de daha iyi şartlarda Ebelik ve Hemşirelik mesleklerinin devam etmesini temenni ediyorum. MESLEKTAŞLARIMIN GÜNLERİNİ KUTLUYORUM.

YORUMLAR

11 Mayıs 2012, 13.40

Gerçekten çok kutsal bir mesleğin mensubusunuz.Sizin vesilenizle tüm meslekdaşlarınızın günün kutluyorum...Saygılarımla...

11 Mayıs 2012, 14.38
Gününüzü, kolumdaki damarı çatlatan o hemşireyi çemberin dışında tutarak onun yerine ataya nın kenan hemşiresini çemberin içine alarak  kutlamak isterdim ama ben doğum günü hariç gün kutlamam ki
Ama iyiki sizin gibi özverili insanlar var da mesleklerini onurla taşıyorlar diyeyim siz anlayın :)
11 Mayıs 2012, 15.08
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM BENDE HEPİMİZİN EBELER VE HEMŞİRELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN  SEVGİYLE KALIN 
11 Mayıs 2012, 16.17
Öz  veri. sabır.ve hoş görü kavramları  içinde bulunduran. insan sevgisiyle dolu.şefkat ve sabırla yapılan kutsal bir meslektir..İnsan hayatı ile yakından ilgili olduğu için özünde sabır..ve sevgi.saygı yatar ..HEMŞİRELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN........ SAYGILARIMLA.......
11 Mayıs 2012, 17.19
Aaa ne güzel , değişik meslekten bir arkadaşımız mesleğiyle tanışmasını ve özel günleri olduğunu hatırlattı bize . Gününüz kutlu olsun Ezelim , ellerimizde bir demet çiçek var , size veriyoruz kabul edin ... Ben , özellikle sizlerin çok yoğun ve güler yüzle çalıştığına şahit oldum . Bebeklerimin doğumunda , en en en acemi günlerimde çok yardım aldım , son hastane olayımda da Kenan Hemşire perçinledi bu duygumu . Hepinize saygılar , meslek yaşamınızda nice 10 yıllar yaşayın , yaşatın ... 
11 Mayıs 2012, 22.20
Tüm hemşirelerin ve ebelerin gününü kutlarım. Allah sağlık, sıhhat versin hepsine
12 Mayıs 2012, 10.36
Tüm hemşirelerin ve ebelerin gününü kutlarım. Allah sağlık, sıhhat versin hepsine
12 Mayıs 2012, 10.38

bu şey gerçekten bana çok ilginç geldi . doğrusu çok beğendim..


12 Mayıs 2012, 13.39

Merhaba Ezelim ,

Öncelikle  , dün yazmış olduğum bloğuma yaptığınız yorum için teşekkür ederim, sanırım sizi üzdüm istemeden, yazdığıınız satırlardan annenizin vefat etmiş olduğunu algıladım,  gönül yanlış olmasını dilesede..  Allah ' tan rahmet diliyorum  o güzel anneye size de sabırlar.

Zor bir mesleğin mensuplarısıınız , ihtiyacımız olduğunda her ortamda yardıma koşan sizlere,  kolaylıklar diliyorum.

sizin vasıtanızla  tüm  Ebe ve Hemşirelerimizin bu gününü kutlarım.

 

 

 

12 Mayıs 2012, 14.20

YORUM VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. Hasta yakını, hasta olarakta hastanede bulundum. Şikayetlerinizi çok iyi anlıyorum. Teknik hocamın kulakları çınlasın "patlıcanın canı acımaz tüm uygulamaları önce kendinizde yapacaksınız" demişti ))) Şimdi eğitim teknikleri gelişti modern cihazlarla simule(maket ve tepkili maketler) ederek öğretiyoruz. Yani hastaları yada tetkik için gelenleri acemiliğimize kurban etmemeye çalışıyoruz. Buna rağmen gelişen olumsuzluklar giderek ortadan kalkacaktır.

Biz mesleğimizin eksilerinin ve artılarının farkındayız. Eksilerimizi düzeltmeye çalışırken kendimizi geliştirmek için ilerliyoruz. İleride daha iyi olacağımızdan eminim. Çünkü biz hemşire= kız kardeş ünvanını gururla taşıyoruz. Eğitim kalitesinin artması ile bir çok sorun kendilğinden kalkacak. Şu an en az önlisans mezunlarının yürüttüğü bir meslek olma yolundayız.

Tek üzüntüm Ebe ve Anne sıfatlarının manevi değeri unutularak argoda özellikle beyler tarafından çok kullanılması. Lütfen bir cana can veren ve ona yardım eden kadın kimliklerine saygı gösterelim.

Eski kötü görüntüler hasta hakları ile azaldı ancak; bu sefer hasta ve yakınlarıda özgürlüklerinin sınırını belirlemekte zorlanıyorlar. Umuyorum ki haklar ve özgürlükler sağlık hizmeti veren birimlerde şiddete dönüşmeden paylaşılır.

 SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER DİLEĞİMLE.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın