gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Tahribin dayanılmaz hafifliği...

17 Mayıs 2012, 20.30
A- A+

Negatif enerji yaymak ne kadar kolaysa, yapıcı olmak, olumlu bir iş için mücadele etmek ve o işin bir parçası olmak ta o kadar zordur.

Çünkü olumlu işlerde emek harcayan biri, kahraman olamaz, sıradan bir işçi gibi durur. Bir inşaat işçisi, yapı tamamlandıktan sonra bu binayı ben inşa ettim, benim sayemde oldu diyemez. Çünkü o, diğer işçiler gibi kendi payına düşecek miktarda bir katkı yapmıştır.

Diğer yandan, binaya dinamit yerleştirip yerle bir eden biri, o kötü işin faili ve kahramanı olur. Ben yaptım der ve kendine büyük bir değer atfeder.

Binlerce insanın emek vererek oluşturduğu bir ormanı düşünsek... Her insanın payı olmakla birlikte, hiçbiri bu ormanı ben oluşturdum diyemez. Ama bir ateşle koca ormanı yok eden biri yine tek başına o işin kahramanı olur. İşi sahiplenir...

Mizacı ve fıtratı kötü olmayanlar, genelde zarar vermeyi ve yıkıcılığı üstlenmezler, daha çok olumlu işlere zaman ayırırlar. Hayatın her aşamasında durum aşağı yukarı böyledir.

 Kimi bir çocuğun gözyaşına ya da kaşlarını çatmasına bile dayanamaz içi yanar, kimi de insanları ağlatmaktan ve üzmekten keyif alır. Zehirli canlıların ısırmaktan zevk alması ve böceklerin  küflenmiş  maddelerin kokusundan hazzetmesi gibi, kötü ruhlar da kötü işlerden lezzet alır. Büyük ya da küçük farketmez, önemli olan işin negatif olmasıdır.

İşte, hayatımızda mutlaka rastladığımız bu insan tipleri, kahraman olabilmek ya da gündemde kalabilmek ve anılmak için... Ben de buradayım, beni de görün türünden davranışlarla yıkıma ve tahribata soyunurlar.

Kimin ne yaptığı, doğru mu yanlış mı yaptığı önemli değildir. Hedeflerine ulaşabilmek için yırtıcı tırnaklarını kullanır ve sizi ısırmak için diş bilerler. Sonra da, ben seni ısırırken dişlerim zarar gördü diyerek diş parası isterler.

Kimisi vicdanının sesini dinler bazen cayar, kimisinde ise o ses çoktan ölmüştür. Duymayan, görmeyen ve hissetmeyen ümitsiz vakalar listesine kayıtları çoktan yapılmıştır.

Kötü bir tablo ama, neyse ki bu insanlar azınlıkta... Karınca misali sıradan bir işçi olmak istiyorum ve çabalıyorum. Yalandan ve tahripten ve bilinçli körlükten gelen yapay kahramanlıklara talip olmuyorum. Olanlara da, herkesin yaptığı kendine diyor ve iyiliklerini diliyorum.

( mirza78 )

 

 

 

YORUMLAR

18 Mayıs 2012, 10.52
 İnsanın dünyada en canayakın , aynı zamanda da manevi boyuttan acıya en dayanıklı varlık olarak yaşadığı bilinen bir husustur.  Gariptir ki bu özelliğine karşın kendisine yapılabilen eleştiri ve tenkitlere de genelde sıcak bakmazlar...
 Salt işine öyle gelen, menfaatine uyan uyarıları kabul etmek eleştiriye açık olmak demek değildir.. Özgürlük ve hürlüğün ön koşulu başkalarına da bu hakkı tanımak ise; eleştirinin de amacı hedeflenenin daha iyi olmasına yardımcı olmaktır.Dolayısıyla tenkit inandırıcı ama ürkütücü olmamalıdır ! Şiddete kaçabilen  ,parçalayıcı ve dağıtıcı bir eleştiri tepki doğurmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
 Yıkıcı ve yok edici potansiyeli taşıyan insanların varlığı her daim mevcut.Bu da alenen bir şiddet eğilimi değil midir?  Toplumumuzdaki kültür yozlaşmasının nedenlerinden biri değil midir eleştiri yetersizliği ?   Sadece yıkmak ve dağıtmanın beraberinde tamamıyla duygusal ve vicdan sorgulatan duygu sömürüleri  getirenleri sanırım kimse ciddiye almaz. Gövde gösterisi yaptıkları bilinir  çünkü.  Bu tarz her yönüyle düzen ve kural tanımayan, karşı çıkan ,tahrip eden,inkar mantığını ilke edinebilen insanlardan uzak durmak sanırım yapılacak işlerin en iyisi. 
Hz.Muhammed s.a.v'in sözü bu yıkıcı insanların kulaklarına gerçekten küpe olacak niteliktedir :
             " Kendi gözündeki kalası görmez,başkasının gözündeki çöpü görür. "
Güzel blog  için Teşekkürler...

18 Mayıs 2012, 11.56
Bu gün hem libas değiştirmiş hem isyanlara girmişsiniz. Umarım durum düzelir. Bazı insanlardan değişim beklemeyecek oldukları gibi bırakacaksınız. Yoksa onların yokluğunda eriyip gitmek içten bile değil )))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın