gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

dejavu (alinin öyküsü)

20 Mayıs 2012, 02.17
A- A+
paydos  vakti...güneş çoktan batmıştı.ve gün bitmişti Ali için garip Ali, karşılıksız bir aşktan kalma kolunda bir jilet yarası, lise terkti,  ailesini geçindirmek için çalışmaya başlamıştı ve zamanla kirlenmeye. ismi kadar basitti düşündükleri ve bir işçide bulunabilecek bütün özelliklere sahipti.yorgun ,aç ve 12 saat boyunca çalışmaktan  ter içinde kalmış umudu, sagır olmuştu artık hiç susmayan makinaların sesinden. kaçmak istermiş gibi üzerini degişip temiz elbiseleri giydi sonra eline ve yüzünü bulaşan günün kirini yıkamak için muslugu açtı. ısınan elleri su ile buluştugunda aklına hep bir ustanın  işlenmiş bir çelige su verişi geldi.fabrikanın kapısına dogru yol aldı.fakat ayakları her bastııgında yere,topuklarındaki  hissettigi acıyı umursamamaya çalıştı ve hayatta hiç beceremedi bir eylemdi bu. umursamamak. kapıya vardı ve günün bitmişligini kutlarmış gibi bir sigara yaktı.kahraman sayabilirdi artık kendini ama hiçbir tarihte geçmeyecekti adı.ve biliyordu Ali ,yarın yine aynı cehennemi yaşayacagını . 




















not : bir deneme yazıda benden olsun istedim.kısa yazdım çünkü uzun yazıları bende okuyamıyorum :) 

YORUMLAR

20 Mayıs 2012, 21.55

Sevgili Şahin Bey. Yazınızı okudum, rastlantı olsa gerek dün de televizyonda dejavu vardı. Yanlış anlamazsanız yazınıza bir eleştirim olacak. 

Oda Ali isminin basit olarak belirtilmiş olması. Evet, siz eminim kısa veya sık rastlanan bir isim olduğu için bu ifadeye eyr vermişsinizdir ancak Ali ismi basit bir isim değildir. Yazının bu kısmının bana rahatsızlık vermesinin ismimin  Ali olması ile bir alakası yoktur. Sonuçta Halife ve Sahabe ismidir. 

Bunun dışında cümleleriniz gerçekten etkileyici olmuş. Ali yi gözlerimde canlandırabildim. Bu da hoşuma gitti.

Eleştirimi anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum. Saygılarımla.

20 Mayıs 2012, 22.35
türk 38 isim benzerliklerine fazla takılmışsın ayrıca hz ali ye hakeret ne demek haşa böyle bir şey zerre kadar geçmedi aklımda.yazdıkların içinde tşkler kardeşim 
21 Mayıs 2012, 10.54
Şahin bey siz Turk_38 i yanlış anlamışsınız. Basit olarak belirtilmişteki kastı, siz de bilirsiniz ki özel isimler büyük harfle başlar Ali gibi. Siz küçük harfle başladığınız için Turk_38 in buna tepki verdiğini düşünüyorum.
Bazı denelemer çok uzun olurken sizinki de çok kısa kalmış ama yılmayın:)
21 Mayıs 2012, 11.09
serpilcorlu siz TuRK_38' i yanlış anlamışsınız. Keşke yuhlamadan önce yorumu bir kez daha okusaydınız. TuRK_38 özel isimleri yazarken büyük harfle başlanması gerektiğini söylüyor. Ben blogdan önce TuRK_38 'in yorumunu okudum. Sonra dedim ki acaba Şahinbey ne yazdı ki TuRK_38 takılıp kaldı. Ve daha okumaya başlar başlamaz bunu farkettim.

sahinbey145 blogunuz kısa da olsa iyi bir denemeydi. İmla kurallarına çok takılan biri değilim yeterki satır aralarında mola verilsin. Çünkü paragraf verilmeyen yazıları okumak çok zor.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın