gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YABANCI ÜLKE KIZLARI VE ÖNEMLERİ:)

27 Mayıs 2012, 20.42
A- A+
Avrupalı geziyor arkadaş! İşi, gücü yerinde olmayanı bile alıyor sırtına çantasını vuruyor kendisini yollara. Dağ, tepe demeden gezip duruyor. Ellerinde fotoğraf makineleri gördükleri her şeyin fotoğrafını çekiyorlar. Senin, benim, camilerimizin, kümbetlerimizin, denizimizin, kumsalımızın, peri bacalarımızın, dağlarımızın ya kısaca her şeyin resmini çekiyorlar. Ellerinden gelse her taşı inceleyecekler:) Müzeleri ve eski mimari yapıları geziyorlar. Bir şeyler öğrenebilmek, yeni bir kültür hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için çabalayıp duruyorlar. Aynı bizim gibi:)

Bizim insanımız öyle yurt dışına tatile çıkmaz; daha doğrusu çıkamaz. Hem ekonomik olarak yetersizliği söz konusudur hem de biz de yurt dışına tatile gitmek gibi bir alışkanlık yoktur. Biz köyümüze ya da memleketimize gideriz, büyüklerimizi görürüz, ellerini öperiz. Onların hayır dualarını alırız. Bizim için hayır duası almak gezip tozmaktan daha önemlidir. Valla ne yalan söyleyeyim benim için de hayır duası alabilmek daha önemlidir. 

 Hasbelkader birileri yurt dışına tatile giderse karşılaşacakları ilk soru “Kızlar nasıldı? Güzeller miydi? “ olur. Avrupalı memleketine döndüğünde gördüğü mimari yapıları, doğa güzelliklerini, dağı, taşı bilmem neyi anlatır, bizim akıncılar ise gittikleri yerlerin kızlarını anlatır:) Tatile gidilen memleketteki kızların gözleri, burunları, kaşları, bilmem neleri bizim için mimari eserlerden, doğadan, müzelerden daha önemlidir. Haaa, anlatan da ballandıra ballandıra anlatır:)

— Görmeniz lazım aslanım. Bir hatunlar var aklınız çıkar. La hepsimi güzel olur bir memleketin arkadaş. Hepsi böyle sarışın, mavi gözlü, uzun boylu. Hülya ellerine su dökemez. Ayarlamakta kolay haaa! Seviyolar olum Türk erkeklerini. Bizim karakaşımızı, bıyığımızı.
— Ciddi misin? Bizde burada bir kız ayarlayacağız diye akla karayı seçiyoruz.
— Yalan borcum mu var aslanım? Orada gidiyorsun bir mekana, ısmarlıyorsun içeceğini bilmem ne, sonra bir iki bakış atıyorsun. Takıyorsun koluna çıkıyorsun.
— Boşuna yaşıyoruz arkadaş. Burada kıymetimizi bilen yok ki.
( Demek ki kara kaşlı ve gözlü olmadığıma göre benim pek yurt dışında şansım yok :P )

Muhabbet devam eder gider. Ama müzeler, mimari eserler, görülecek veya görülen ilginç mekanlara sıra ya hiç gelmez, gelse de bir iki cümle ile geçiştirilir. Varsa yoksa oradaki kızlar güzel miydi? meselesi üzerinde muhabbet uzar gider. Aksini iddia edecek olan varsa buyursun çıksın:)

Ben buradan şunu çıkarırım. Biz yabancı ellere oranın kızlarını görmek için gidiyoruz:)

 Denk gelecek ya geçen gün Türkiye-Gürcistan Milli maçı vardı.Birkaç hafta önce Gürcistan’a günü birlik giden bir arkadaşım Batum’da gördüklerini bize anlatıyordu. Dünyaca ünlü botanik bahçesinden, bataklık arazilerinin bambu ağacı sayesinde verimli kullanılmasından, komünist rejim binalarının yıkılıp yerlerine yeni binaların inşa edilme çabasından, müzelerden bahsederken bir başka arkadaş lafını balla kesti:) “Ya sen bunları boş ver de Gürcü kızları nasıldı biraz ondan bahset” dedi İşte bizim en büyük ilgi alanımızsmile Resmi

Nereye, hangi rejimle idare edilen ülkeye gidersek gidelim kızları hakkında bilgi toplama arayışa girmeden edemeyiz. Yine bir başka arkadaşım bir fuar vesilesiyle İran’a gitmişti. Oradaki hayat hakkında bilgi almak için “Nasıl bir yer İran? Gazetelerde, televizyonlar da gördüğümüz ve okuduğumuz gibi mi?” diye sorduğumda aldığım cevap ilginçti. 

“Hiç sorma ! Kızların hepsinin burunları bandajlıydı. Hepsi estetik ameliyat oluyorlar, özellikle de burunlarını düzelttiriyorlar. Burunlarını bilmem de gözleri harbiden çok güzeldi “oldu:)
Bizden başka bir yere gidip de kızların anatomisi hakkında bunca zahmete katlanan bir millet daha var mıdır? Amerikalılar mesela, İran’a gittiklerinde bence doğal gaz yataklarını inceleme altına alırlar. Sonra bir yolunu bulup bu doğal gazın tepesine çökerler:) Biz çökmeyelim başka ülkelerin yer altı, yer üstü zenginliklerine ama sadece kızları da inceleyip elimizi kolumuzu sallayarak gelmeyelim geri:)

Ne zamandı tam hatırımda değil! Sanırım birkaç yıl oldu. ( Şimdi batkım nete 2010 daymış) Gazetelerde “Moğolistan 20.000 Türk erkeği arıyor!” manşetleri atılmıştı. Habere göre Moğolistan’da 6 kadına 1 erkek düşüyordu, nüfusu artırmak için bizden erkek talep etmişlerdi. Hatta adamların bize bir heyet göndereceği bile söylenmişti. ( Ya başka hangi ülke gazetelerinde böyle haberler çıkar bilemiyorum. Gülsek mi yoksa ağlasak mı? )

Ortalık toz duman olmuştu. Esprilerin ardı arkası kesilmiyordu. Yok, yazmayayım bu aptal esprileri:) Evliler memnun olmadıkları eşlerini boşayıp, bekârlar ise koşarak Moğolistan’a gidecekti. Hey büyük Allah’ım sen akıl ver! Hatta Moğol büyükelçisi açıklama yapmıştı. “ Nüfusumuzu çoğaltmak istiyoruz ama erkek ithal etmek gibi bir düşüncemiz yok. “ demişti. Yani ithal erkek olmayı planlayanların hayalleri suya düşmüştü:) Tamam, belki hayali kurulmamıştı ama esprisinin yapılması bile nahoş bir durum değil midir?
Tarihte bir kadın için orduları yola dökenleri okuduk ya da bir şekilde okuttular:) Elbette ilk akla gelen Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina olacaktır. Araştırmalarıma göre böyle bir olayın vuku bulup bulmadığı tam olarak belli değildir. (Aklım, gönlüm ve araştırmalarım vuku bulmadığı yönünde.) Ama her ne olursa olsun böyle bir olayın gerçekleşmiş olma ihtimali üzerine bile konuşabiliyor olmak anlatmaya çalıştığım meselenin tam bir aynası mahiyetindedir.

Yine gazetelerde bazı ülkelerin ülkemiz vatandaşına vizeyi kaldırdığı haberlerine alkış tutmamızın nedeninin yazmaya çalıştığım mesele ile inşallah bir alakası yoktur:) 

Şaka bir yana! Bu tür yaklaşımın bizlere yakışmadığı aşikârdır. Gezelim, görelim! Ama sığ anılarla geri dönmeyelim.

Ukrayna kızlarının eline kimse su dökemez bu arada:) Haa! Şaka bir yana demiştik değil mi?

Saygılarımla...

YORUMLAR

27 Mayıs 2012, 21.34






:))





gülüp geçesim geldi :)






27 Mayıs 2012, 21.44
İngiliz:  Ne kadar hos bir bayan dimi babaTürk:    Baba hatuna  baksana at gibi
=)
27 Mayıs 2012, 22.03

    Pehhh sana sevgili TuRK_38 :)))) İtalyan erkeklerini tek geçerim..Haaaa! Şaka bir yana demiştik değil mi???

   Güzel yazınız yine gülümsetti.Kaleminize sağlık.Saygılarımla....   

 

27 Mayıs 2012, 22.30
"Şaka bir yana" diyorsun ama anlattıkların cidden şaka gibi:) Yabancıların ülkemize gelip herşeyin resmini çekmeleri de pek manidar geliyor bana:) Çünkü adamlar herşeyi kopyalıyor. Eee orjinal herşey bizde, hatta erkekler bile:P  O yüzden objektiflerden az uzak durmakta fayda var:)
AİDS hastalığının çıktığı dönemde, kendilerine uzatılan mikrofona " bize bişey olmaz bacım, biz Türk' üz biz ölümden korkmayız. Gelecekse ölüm böyle gelsin" diyerek dalgaya bile almış bizim orjinal erkeklerimiz:)
Evet Avrupalı kızlara hastayız ama Avrupa Birliğine girersek kokorecin yasaklanacağı söylentileriyle de Avrupa Birliğinden soğumuş bir milletiz:)
Benim kardeşlerim Litvanya da okuyor. Orada yaşayan Türk işçilerinden ve Litvan kızlarının onlara nasıl sulanarak baktıklarını anlatıyorlar. Bizim sokakta görüpte kıro dediklerimize, Litvan kızları "ayyy ne yakışıklı aynen İtalyanlara benziyorlar" diyorlarmış. Ve o Türk işçilerinin her birinin kolunda 2 Litvan kızı, cennete düşmüş gibi sırıtıyorlar, demişlerdi:)
Yine alemiz yani:)
Çok hoş ve bana göre hemen bitiveren bir yazıydı. Ellerine sağlık canım.

28 Mayıs 2012, 01.24

       Bu olayın birde tarihi yönü var tabii. Aslında tarihi bir miras mı demeliyiz ne .Şöyle ki Orta Asya da yaşadığımız yıllarda Çinlilerin saldırılarını bertaraf edip barış imzalayınca en son madde smile Resmismile Resmi smile Resmi epeyce bir sırıttım, bir Çinli prenses Türk sarayına gelin gelir hep nedenSE.Ha sahi neden .Gelelim Osmanlı sarayına ilk olarak Orhan Gazi yabancı bir hanımla evlenir ,Bizans tekfurunun kızıyla .Evlendiği gün Şeyh Edebali nin kızı ki Osman Gazi nin eşidir ağlamaktan perişan olur.Oğlu neden bir Tük kızıyla evlenmedi diye .Dini farklılık falan hiççç beyhudedir bizim erkeklerimiz için.Var bi şi bu işte ama yıllardır çözemedim doğrusu

     Birde hanımlarımızın güveni şaşırtıcı .Hanımlar arasında anket yapılırmış .Soru şu ''Eşin aldatırsa ne yaparsın?''Fransız'' bende aldatırım'',Alman ''boşarım'',İtalyan ''öldürürüm'',Türk ''Benim eşim aldatmaz'',ilginçtir bende eşime bakıyorum ve bu soruyu düşünüyorum ,içimden'' aldatmaz ''demek geçiyooo.

28 Mayıs 2012, 02.00
okuduğum tüm hikaye aslında içerik olarak aldatmaktan ibaret yani( TÜRK KADININI): peki; aldatın o zaman kim tutuyo; ki sizi kendiniz ce bir din veya ahlak veya kültür veya felsefe veya bilgi veya hepsi;;;;;;  ne yazar ki aldatan için gönlünüzü ferah tutun eyyy ademlerrrrrrrrrrr bizim için birsiniz zaten:).
28 Mayıs 2012, 02.27
Yazi ve yorumlar super:))  yabancilar gercekten  turk erkeklerine hasta  birde italyanlara baktikmi benzerlilik var zaten:D  eh  ne etsinler cnmmmm  turk analari neler doguruyo:))ah ahhhhhhhh b irde  su nefislerine hakimlik konusundada guclu olsalarrrr dunyada  birinci olcazda malesef o konuda zayif erkeklerimiz:))  turkkkkk ukraynanin kizlari bizimelimize su dokemez bikeresmile Resmi   turk lerin erkegide  kadinida essizsmile Resmi hmmmm gurcu kizlarida guzeldirsmile Resmi:Dsmile Resmi yuregine saglik.
28 Mayıs 2012, 03.30
Hem okudum hem çok güldüm...Çok çok çok gerçekleri yazmışsınız....Bizim memlekette sarışın mavi,yeşil gözlü yok elin gavuristanında çok:))) Onlardada esmer kara kaşlı kara gözlü yok bizim müslümanistanda çok :))) Gelde arama :))Ne arıyoruz acaba...Günümüzü gün edecek hatunlar beyler mi yoksa hayatımızı kuracak ahlaklı güzel yetişmiş insanlarmı? Ne aradığımızı bir bilsek zaten sorunu çözeceğizde..Ne aradığımızı bir tek biz bilemedik millet olarak .)) Diyolarya bize müslümanlar geri kafalı ..bizi siz din diye diye kac yıl  geri götürdünüz diye..Bunu diyenler gittikleri yerlerde kızlara değilde teknolojik gelişmelere baksalardı şimdi eminim refah seviyesi olarak bir hayli havalarda olurduk..Hava olarakta kuru kuru havayı solumaz bolda oksijen alırdık ama galiba zor görünüyor..Hala gözler dışarlarda ...Eşimde bakkala diye gitti soluğu pariste aldı.Hala gelecek :)) Umarımm..Yeşil gözlü afetler varken zor görünüyor hayırlısı diyelim..Elinize sağlık hoş bir yazı...
28 Mayıs 2012, 08.56
ellerinize sağlık, çok güzel olmuş :)
28 Mayıs 2012, 12.02
Her türk erkeği için geçerli olmadığını düşünüyorum bu durumun.ve dışarda cool erkekleden yeterli ilgi göremeyen kadınla,r türk erkeklerinden gördükleri ilgiye şaşıp kalıp ben neymişim durumuna giriyor.)).kusura bakmayın ama olayın özeti bu:).neyse siz yine kadın muhabbetlerine devam edin bizde  bunları duyup gülelim..:)siz renkli gözlü özgür ruhlu kadınların peşindeyken .o erkeklerde  sadık.namus anlayışı olan.erkeğin kadınına, kadının erkeğine bağlı olacağı,inançlı kadınların peşindeler bizim .Kadınlarımız konuşmuyor.:) erkekleri kırmamak adına .. BİR KONUŞABİLSELER:)
28 Mayıs 2012, 13.55
yedi bitirdi bizi bu yabancı ülke kızları :))
29 Mayıs 2012, 11.10
:)) çok güldüm çünkü geçenlerde oyunda bir arkadaşımla tavla oynarken olan bir  muhabbeti aklıma getirdi bu durum.Biz tavla oynarken masaya arkadaşın bir arkadaşı geldi.Benim erkek olduğumu düşünmüş nasılsa sorun olmaz diye pat diye anlatmaya başladı."oğlum geçenlerde fuar için tayvan'a gittim.Fuar bahane kızları için gittim bu tayvanın hatunları fena birdahakine sende gel diye başladı Aslında arkasıda gelecekti ama:)))Zavallı arkadaşım nasıl konuyu kapatacağını bilemedi.Hatta onu masadan atıcam derken yanlışlıkla beni attı:))Ama o günde iyi gülmüştüm şimdide çok güldüm.malesef bizde durum bu sanırım:))
29 Mayıs 2012, 20.26

Biraz magazin haberi gibi olacakya))) Antalyada onlardan çok var. Geldikleri ülkelerin ekonomisine ve kültürel düzeyine uyumlu otellerde yada başka konaklama yerlerinde kalıyorlar. Hal ve hareketleri bile farkediyor. Kimisi kimin eli kimin cebinde misali rahat ve pervasız. Kimisi almış çocuklarını hatta gelinlerini torunlarını ailecek kendi hallerinde tatil yapıyorlar. Japonlar daha ekonomik yerlerde kalırken okuyor, geziyor ve tatili değerlendiriyorlar. Üçüncü dünya ülkeleri yada demir perde ülkelerinden gelenler ayrı bir havadalar. Antalyanın her ilçesinde kalan turist yoğunluğuna göre bile değişiyor durumları.

Kısaca bize gelenlerde illa kültürel turizm için gelmiyorlar. Farklı amaçları ve davranışları var. Kendi ülkesinde az gelirli dahi olsalar bizim ülkemize göre gelirleri yüksek oluyor. Biz ay sonunu getirdik üstüne tatilimiz süs kaldı ))) Şöyle orta büyüklükteki bir aile için orta halli bir tatil 5 bin liradan aşağı olmuyor. Hal böyle iken evde tatil daha cazip oluyor )))

Yurt dışına çıkmış birisi olarak (küçüktüm kız erkek konularına aklım ermezdi ) konu neden iş yada dediğiniz gibi kültürel gezi olmuyorda kadın kız oluyor anlamadım. Dervişin fikri neyse zikri odur der atalarımız. Sanki yerli turistken akılları başka konuya düşüyorda )))

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın