gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

VARLIK

09 Haziran 2012, 12.35
A- A+


Varlık iken değerini anlamadığımız yada önemsemediğimiz varlıkları,yokluklarında özlemek,özlem duymak veya pişmanlıklarımıza onlar nedeniyle pişmak olmak neden?. İnsanoğlunun kavramayadığı,varlığın var iken olan değeri.
Varlığın farkındalığına varmak için kendimizinde bir varlık olduğunu unutmamak gerekir.Unutkanlığımız burada.Bizde biz varlığız.Kendimize önem veriyor olsaydık diğer varlıklarada önem ve değer verirdik.Kendimize verdiğimiz değer istekler ve arzular noktasında ego sınırlarını zorlarken,diğer varlıkları görmezden geliyor.Akıllara sadece yok olduklarında geliyor zahmetsiz ve istekte bulunmadıkları için.
Dünya üzerinde sonsuz isteklerimize cevap bulmaya çalışırken,etrafımızda yaşayan diğer varlıklarında isteklerine çözüm noktasında ortak olmaya niçin yanaşmıyoruz?.Kapital sistemin beynimize işlediği hazlar,duygular,istekler bizdeki herhangi bir türde yardım duygusunu köreltmez.Kabahatin büyüğü tabiki bizde.İçimizdeki kapital sisteme ait varlık aidiyetini bir türlü yok edemiyoruz.Gereğinden çok fazla yapışıyoruz,maddi değerlere.Bizlere araç olması gereken nesneler amaç haline dönüşüyor.Diğerlerini unutan düşünce kendi varlığınada yabancılaşır.O nu kendine getiren olay başka varlıkların gözünün önünde yok olmasıdır.Kendinin ve diğerlerinin var olması bir bütün olarak bütün varlıkların varolması değilmidir.? Yok olmayı kabullenebiliyorsak ,var olanların varlığınıda kabullenebilirsek düşüncemizde,yaşadığımız dünyanın gerçek bilincine biraz yaklaşabiliriz.
Nedamet varlığın yaşamında kabullenmediği ve uygulamadığı içsel dürtülerin gerçekleşen kayıplar karşısında içine düşülen zayıflıktır.
Güçlü olmak içsel dürtülere ve maddesel kayıplara karşın,diğer varlıklara gereken önemi vermek ve bunu dirayetle,sebatla uygulamak ve asla vazgeçmemektir.Bizden beklenilen budur.Daima...

YORUMLAR

09 Haziran 2012, 15.28
Şairin biri demiş ya : Gençlik geldi geçti bir süstü , Nefsim dünyaya doyamadı küstü ,dünyaya neden geldiğimizi irdelersek sorun çözülür , yoksa ne istekler biter nede sorunlar...Emeğinize sağlık , teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın