gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

EMRET KOMUTANIM

27 Haziran 2012, 18.29
A- A+
 Her Türk erkeğinin gururla yapacağı,yapması gereken ve yaptığı kutsal bir vatan görevidir;askerlik..Ve tabi ki her arkadaş ortamında konusu açıldığında,nerede yapıldığı ve hangi sınıf olarak yapıldığı ile devam edip,dayak yeme durumundan tutun da,komik olaylarına kadar anlatılagelen bir konudur askerlik..

Ben  mesela;Jandarma Bando olarak yaptım askerliğimi İzmir Seferihisar'da .."Boru İcracısıydım." ( Valla ben uydurmadım.Acemi birliğindeki Komutanımız  Ekrem  Yüzbaşı öyle dememizi emretmişti.. ) Boru çalardım yani anlayacağınız.Yaklaşık 15 ay boyunca ,bilfiil her pazartesi sabahı ve cuma akşam içtimalarında bando takımıyla beraber  boru çaldım.Ayrıca 19 Mayıs ,30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayramlarımızda da ,takım olarak ulvi görevi layıkıyla yerine getirdik.Komik anılarımız oldu tabi ki ..!! Yine bir gün sabah içtimasına çıkıyoruz..Takımdaki herkes sazlarını aldı..(Trampet,zil,davul ve boru ) Ben de her zaman kendi kullandığım boruyu aldım.İçtimaya hazırdık.Yerimizi aldık..Ama ben başıma geleceklerden habersizdim.Aynı vakur ,ciddi ve  çakı gibi duruşumla boruyu ağzıma aldım..1. trampet marşı ile girdik..Ama o da ne..!! Benim borudan ses gelmiyor..Bütün nefesimle asıldım..Kızarana kadar üfledim boruya..Ve nihayet ses geldi..Ses geldi ama,sesin çıkmasıyla birlikte,borunun ağzından bir adet can eriğinin fırlaması bir oldu..Düşünün ; içtima alanında ve Tabur komutanın tam karşısında çaldığınız borudan erik fırlıyor :)) Tören bitti..Bölük komutanı tabi ki hemen beni yanına çağırdı..Fırçayı yedik haliyle..Bunu kimin yaptığını sordu..Ama kimse suçu üstlenmedi ..(Ben,benim alt devre İlhandan şüpheleniyom  hala..Benim gıcır gıcır boruda gözü vardı sidiklinin..)
Velhasıl  ,aradan geçen onca yıla rağmen unutamadığım askerlik anılarımdan sadece bir tanesidir.Eminim bu sitedeki diğer birçok erkek üyelerin de anıları vardır.(Yaşasın!! Sonunda Ataya ablanın ,kendisiyle ilgili anlatamayacağı bir anı konusu yazdım ..KİH..KİH KİH..)

YORUMLAR

27 Haziran 2012, 20.50
Çok  güldüm çookkk. Eminim ki  can ereği görünce, o olay aklına geliyordur:))))
27 Haziran 2012, 20.59
Ben hangisini anlatsam ki hala devam eden askerliğim de :)
27 Haziran 2012, 21.12
ilhandan şüplelenişini okurken koptum valla. anı orjinalmiş.
27 Haziran 2012, 23.13
Gayet hoş bir hatıra eline sağlık diyorum...Ama erkeklerin hayatlarında anlattıkları ve anlatacakları birtek yaptıkları süre ne olursa olsun askerliktir..Onun dışında hiç dinlemedik anılarını..Ama bayanlar başlı başına olay makinası gibidir..Her yaşadıkları bir olaydır..Bu konuda bayanlarla boy ölçüşemeyeceğiniz kesin....Biz askerlik yapmadık doğru ama yapan bayan var...Ama doğuran erkek görmedim henüz ha ha ha:))Doğurunda görelim....
27 Haziran 2012, 23.14

Genelde biz erkekler olarak askerlik anılarını biraz abartmayı yada farklı görevde olup daha farklı gibi anlatmayı severiz örnekleride çoktur.Cmylmzın dediği gibi nerde bu patetes soğan suyucular:) Ben kendi anıma geçmeden önce cmylmzla aynı dönem aynı şehirde askerdik bi gün merak ettim bi göreyim  diye onun bulundugu birlige gittim.
 ( sivil olduğumdan bulunduğum bölgede tüm birliklere rahatlıkla girebiliyordum )

 Gittim bölüğüne kendisi yoktu ama ordaki arkadaşlarına  şaka yapmış ilk onu paylaşmak istedim :)
Analatıyor bir tanesi…


bulunduğu koğuştan birisinin doğum günüymüş dışardan güzel bir doğum günü pastası yaptırıyor süslü püslü ve doğum günü olan kişi mumları üflüyor cmylmz parça parça keserek etrafındakilere yediriyor pastadan yiyen suratını bi ekşiltiyor ve cmylmz kahkahayı basıyor pastanın üzerini traş köpügüyle kendisi süsler yapmış ve o şekilde yedirmiş :)))Aynısını bende denedim ama benim sonum, kendimi bi odaya kitlemekle son bulmuştu oraya hiç girmiyim :)

Hiç bir komutan askeri kıskanırmı işte öyle rahat bir askerlik hayatım oldu binamıza nöbete gelen komutanlar binayı gezdirirdim genelde değişik komutanlar geldiğinden  gelenlerin çoğunun ağzı açık kalırdı siz askerlikmi yapıyorsunuz gibi al bu üniforma senin olsun diyenler bile oluyordu :) şehrin göbeginde 7 katlı bir bina -2 de aşşa olarak adlandırdığımız malzeme ve spor salonumuz mevcuttu.

( oraya önceki birliğimdeki komutanım beni çok sevdiğinden burada sen ezilirsin kıyamam sana deyip bi nevi mükafat olarak oraya gönderdi )


 4 katından ben sorumluyum.bendeki hava 1500 :) hemen anıma geçiyim yarışmacı arkadaşlara başarılar dileyim .



hiç unutmam bir gün  unutsam zaten anlatamazdım diyerek iğrenç bir giriş yapıyım ...

eymm myemm : )

Gündüzleri yapıcak bir işim olmadığından zaten haftanın 2 günü bi takım işlerim oluyordu, iki tane oda vardı anahtarları bende geceleri gezdiğimizden yada sabaha kadar gırgır şamata yaptığımızdan uyumazdım,gündüzleri uyurdum, akşam yemeğine kadar,bi gün arkadaşlar gelip gitmesin diye kapıya not yazdım

( Güzellik uykusundayım kimse rahatsız etmesin) diye astım kapıya arkadan kilitledim bi süre sonra kapı tık tık  duyuyorum cevap vermiyorum  bu sefer biraz daha şiddetli tak tak tabi haliyle  sinirleniyorum içerden bağırıyorum
 ( bağırdığım cümleyi yazmıyım )
inatçı gideceği yok bağıra çağıra kapıyı açıyorum bi asteğmen yeni gelmiş geliceğinden haberim vardı ama geldiginden yoktu kağıdı almış  bu ne diye bana soruyor bende okuyorum  pişkin pişkin '' güzellik uykusundayım kimse rahatsız etmesin '' az konuştum yeni gelen komutanla dedim astemenim bakınız ,bu daha bi şey değil gördükçe bunun ne kadar doğal olduğunu anlıcaksınız ve asteğmen  ilerki zamanlarda çok haklıymışsın dedi:) ve bunu her zaman paylaşırım, teskeremi aldığımda arkamdan komutanların çoğu ağladı :) hepsi  beni çok severdi bende hepsini çok severdim  ve halada görüşürüz

Çarşı izinlerimde benim komutanım çağırırdı yanına ,paran varmı? Var komutanım çıkart bakıyım ! var komutanım… ısrar…çıkartırdım …cebimde ne varsa 20  / 30  ne çıkarsa bi o kadar daha komutanım  verirdi ( zorla ) .Arada yolum düştüğünde uğruyorum  askerlik anılarımı tazelemek için . /  bazı yerlere yazdığım yazılar var  hala duruyorlar onları gösteriyorum ordakilere : ) emir talimatlar levhalarının arkalarına :)

 

Not; çok doluymuşum, özlem diyeyim askerlik konusunda, blogtan uzun olduğu için kusuruma bakmayınız : )

Güzel bir konu paylaşmışsın emeğine sağlık ..

27 Haziran 2012, 23.36
Ha ha hahaha :)) Blog oludğunu bilmiyordum BEBULUT :) Hem ben kendini anlatan yazıları seviyorum , bu da SENCE olduğundan çok sevdim. Bu sene erik yiyemedim ben yanağımdaki kırık nedeniyle. Yeni yeni denemeler yapıyorum ama erikler yumuşamış, hoşaflık olmuşlar. Şey, o eriği kim yedi, yok, daha güzel sorum var dayak yedin mi ? :))))
28 Haziran 2012, 10.26
ATAYA ABLACIM; ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM..BAHSİ GEÇEN ERİK,FIRLAYIP YERE DÜŞTÜĞÜNDEN VE  MUNDAR OLDUĞUNDAN KİMSE YİYEMEDİ..DAYAK KONUSUNA GELİRSEK,EVET..DAYAK YEDİM TABİ Kİ DE :))
28 Haziran 2012, 11.46
aßim Çok Güzel Bi Konuya Deqinmişin Ellerine,klavyene sağlık :) askerlik Denince Kesinlikle ßen askere qidersem Çok Dayak Yerim veya Çok Dayak Atarım :))
28 Haziran 2012, 16.01
hahahahahahahhahahahaaaa o an orda olmak isterdim  senin yüzünü görebilmek icin seni borucu basi seni :)))
28 Haziran 2012, 16.53
        Hemşom çok ayıp niye haberimiz yok boru çaldığından :) ..ama neyse bizim için eğlenceli bir anın geçmiş askerde bizi güldürdün Allah senide güldürsün İnşallah.. Bu olayda beni etkileyen senin o borudan ses gelmemesine rağmen inatla çalmaya çalışman..yazmamışsın ama çalamadığın ve borudan erik çıktığında aklından neler geçtiğide önemli tabi. Seni Seviyoruz Kardeşim İyiki Varsın Sanalda Olsan..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın