gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ÇOK EŞLİLİK!....

09 Temmuz 2012, 15.15
A- A+

 

Bu yazıyı bloga taşıyıp taşımamaktan çok tereddüt ettim. Nasıl bir tepki geleceğini halen bilmiyorum? Karanlıktan korkan bir insanın ruh halini yaşıyorum. Bu nedenle yazının ana temasını yazıp fazla uzatmayacağım. Daha önce TEK EŞLİLİK veya ÇOK EŞLİLİK üzerine bazı kişilerin yazılarını ve TV. Programını izlemiştim. Beni bu yazıyı yazmaya iten bir kadın yazarın ‘’ben kocama arkadaşımı tavsiye ettim’’ konuşması benimde düşüncelerimi alt üst etti. Çek eşliliğin yasallaşmasını ve TBMM’sine kanun teklifi verilmesini isteyecek kadarda radikal. Maksat daha çok ilginç; erkek şayet daha çok hizmet, sevgi ilgi alaka (c… ?)  görmek istiyorsa kadında rekabet duygusunu uyandırmakmış. Ve kadında her anlamda kalitesini artırıp diğerinden daha güzel görünmek için davranacakmış. Benimde şahsi fikirlerim vardır elbet. Aslında bir kadın bunu nasıl kabullenir. Bir erkeği mutlu etmek için birkaç kadın bir araya gelecek hayatları boyunca rekabet hayatı yaşayacaklardır.  Kendi doğru doğrularını kabullendirmek için başka kadının yanlışı gözetleyecek. 

YORUMLAR

09 Temmuz 2012, 16.24

Erkek için fazla mal göz cıkarmaz kadın için bulduk kaybetmeyelim mi oluyo bunun sonu

çok saçma ÇOK EŞLİLİK OLMAZ tek ve gereçek eşlilik olur

09 Temmuz 2012, 16.43
hayvanlardan farkmı kalır?
09 Temmuz 2012, 16.59
Bunlar domuz cinsi olmalı hahhaa .Sapıklığın bir başka versiyonu .Kadınlar için çok eşlilik düşünmüş bu iki ayaklı kadın yazar (kendini düşünmüş bence )  bir kadın şayet daha çok hizmet, sevgi ilgi alaka (c… ?)  görmek istiyorsa erkekte rekabet duygusunu uyandırmakmış. Ve erkekte her anlamda kalitesini artırıp diğerinden daha erkek  görünmek için davranacakmış.
Bunu anlatmak istemiş üstü kapalı olarak :)
09 Temmuz 2012, 17.22

   Yazıda bahsi geçen kadının fikirlerine ben de şahit oldum ve esefle izledim.Gündem yaratmak adına insan kendini ancak bu kadar aşağılayabilir.Kadınların ülkemiz erkeklerine nazaran daha bakımlı olduklarını düşünürsek,demek ki kadınlar çok eşli olursa erkekler daha bakımlı olacak öyle mi?

   O hanıma sadece şunu söyleyebilirim:"idrak-i meali bu küçük akla gerekmez.Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez".Elinize sağlık.Saygılarımla...

09 Temmuz 2012, 17.54

Devleti temsil eden bakanlarımızdan (!!!)birinden kısa süre önce inci değerinde bir açıklama gelmişti..Hatırlarsınız..

"Bundan sonra illegal ilişkiler sonucu doğan bebeklere DEVLET yani T.C 'nin yetimhaneleri bakacak.(Sanki bu güne kadar yunanistan bakıyoduda!!!!:)).Bu yüzden bakamam diye gayr_i meşru ilişkiden olan hamilelikleri sonlandırmak için kurtaja başvurmayın.Doğurun devlet babanız arkanızda!!!!!"

Sanırım çoğunuz hatırlayacak bu buram buram mantıksal çözüm abidesi hilkat garibesi açıklamayı!!!

Şimdide çok eşlilik oylaması...

Kürtajın(_ ki bu arada bende Kurtajı onaylamıyorum..ama çözümünde yasakçı zihniyet olmadığını sonuna dek savunuyorum..yasak yerine eğitim diyorum..madem yetişkince bir eylem yapacak kadar büyükseniz ..ve sonucunda  bir CANın oluşmasına neden oldunuz o vakit Vicdanında kendi suçunun bedelini ödemeyi göze alıp yaptığın hatanın namusunu masum bir ceninin kanıyla temizlemeye kalkmayacak kadar da cesur olma yetisi kazandırılmalı diyorum..._) yasaklanmasını çok şükür ki demokrasinin bariyerleri olan anayasamız ve toplumsal kitle örgütlerinin direnişi ile başaramayacaklarını anlayan Devletimizin sanırım bu illegal ilişkilerle meydana gelen bebecikler için yetimhane gibi saçma çözüm gafını bu seferde çok eşlilik yasallaşması gibi daha ağır bir gafla telafi etmeye çalışıığını düşünüyor

veeeee ama kadınlar üzerinde oynanan bu erkek eğemen oyunların çözümü acı ama yine biz kadınların doğru karar verebilme yetisinde diyorum..Çünkü;

BİR ADAMIN HAYATINDAKİ  KADINA İHANETİNDE BAŞROLU YİNE BAŞA BİR KADINIIN ROL OYNADIĞINI

UNUTMAMAK LAZIM DİYORUM:(((

 Vee sevgili hemcinslerim sizlere şunu söylüyorum..Eşinizi bir başka kadınla legal yada illegal olarak paylaşmak eğer canınızı yakıyorsa o vakit siz başka bir kadının eşine ortak olma zaaflarınızdan vaz geçin..Kadın kadının kurdudur atasözünü tıpkı saçı uzun aklı kısa gibi Türk Dil Kurumu deyimler ve atasözleri literatüründen çıkarma zamanı gelmişde geçerken yasal olarak kadını kadının kurdu yapmaya çalışanları kendi yanlışlarımızla desteklemeyelim..Bu ülkenin ;değerli öğretmen ve sanatçı Arif Kemal'in "Gece Gelen Konuk" parçasında anlatıldığı gibi onurları kirli ucuz otel odaları yada bekar arkadaş evlerinde ayaklar alına alınan bir meta gibi bedenleri satışa çıkarılan yahut bir adama 2. eş adı altında cariyelikle sözde onurlandırılan kadıncıklara değil...kendi değerinin farkında olan ve bu farkının farkında olmayan adamlara prim bile vermeyen özsaygısı olan kadınlara ihtiyacı var...!!!

Yazınız için tşkler..Güzel bir konuya değinmişsiniz..illegal çocuklarla ilgili Devlet açıklamasına ateş püskürüyordum..Sayenizde içimde ne var ne yok atmış oldum..Kaleminize yüreğinize sağlık Digor..

09 Temmuz 2012, 18.03
Bir kadın kocasına bir bayanı ancak kocasından kurtulmak için tavsiye eder başka türlüsünü mantığım almadı  :S
09 Temmuz 2012, 18.32
kadın ya da erkek tek tek eşlilik yanlısıyım kesinlikle!..bunun kıskançlıkla ilgisi yok.onur meselesi bu.insanı diğer varlıklardan ayıran bazı duygularda bunu gerektirmiyor mu?..elinize sağlık..
09 Temmuz 2012, 20.04
aslında kıran kırana yorumlanması gereken bi konu. ama bi sessizlik var. bende sessizliğe uyuyorum, bişey demiyorum.
09 Temmuz 2012, 20.15
Kanun çifte standartlı olmadığı sürece ben bile kabul edebilirim ne var ki? Yani diyorum ki isteyene çok karı, isteyene çok koca :)

Bir de deseler ki, rekabet ve mülkiyeti köreltmek için istiyoruz ona da evet derim ama cıks! olmadı bu, bilge bunu beğenmedi
09 Temmuz 2012, 21.04

kadında da çok eşlilik var demek ki. eşini hoş gördüğü gibi, eşi de onu hoş görebilecekse vay memleketimizin haline, kim-kime dum-duma olur artık yeni doğacak çocukların hali :))

böyle safsatalar varken gündem hiç durulmaz, sağolsunlar varolsunlar.
09 Temmuz 2012, 23.29
ister kızın..ister sövün isterr dövün..bir erkek çok eşli değilse..ya cesareti yoktur yada parası...
11 Temmuz 2012, 04.28
Bence burada açıLmaması gereken konuların başında geliyor :) 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın