gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ticari.

14 Temmuz 2012, 16.18
A- A+

 Hemen hemen bir çoğumuz ticari taksiye binmişizdir benim dikkatimi bi takım şeyler çekti acaba sadece banamı denk geliyor tesadüf olarak yada bir çoğuda aynımı

Şimdi birkaç taksi anımı paylaşıcam.

Gelen ilk taksiyi çevirdim lafa bakın gelen ilk taksiyi çevirdim sanki takıntılı bir şey gibi, boş gelen ilk üç taksiye kesinlikle binmem! : )) tamam giriş yapamadım  o şekilde başlıyım dedim bindim taksiye adam bir kesekagıdından çekirdek alıp çıtlıyor hızı abartmıyorum 60 /  70 acelemde var ibreye bakıyorum adamın suratına bakıyorum öksürür gibi yapıyorum adam göz ucuyla bana bakıyor bir dakika falan normal insan gibi kullanıyor sonra tekrar çıtlamaya devam ediyor. Şimdi düşünüyorum hani taksilere gizli kamera koyuyolar bi şey desem kameranın arkasındakiler anlamsız bir şekilde gülücekler onları güldürmeyim diyede düşünüyorum neler düşünüyorum yaa : ) neyse adam aynı modda çekirdeğini çıtlamaya devam ediyor yaa be adam ya banada ikram et nezaketen, sonra sana güzel bir laf oturtayım.. yada sen benim inadıma yapıyosun sabrımı ölçüyosun…

 

Yani sabırda bi yere kadar be arkadaş! Bi telefon görüşmesi yaptım o çıt çıt çıtlattıkça neyse dedim o kasede ki çekirdeklerin hepsini bitiricekmisin!!! Cevap; bitmiyor ki abi..İç ses, senin gibi taksiciyiiii ben biiiiiiiiipppp……………

Adam sen nasıl konuşuyorsun… ben içimden konuşuyordum bi zamn sonra dışa vurmuşum haberim yok  : )yol gibi dümdüz gidiyorum adamın  hızı 60  / 70 ama ben onu geçiyorum..En sonunda patladım dayanamadım sen nasıl bir varlıksın sizi bana kim gönderiyor siz seçmecemisiniz ama sıralıyorum lem  lem kısmının ortasında A harfi olarakta okuyabilirsiniz : ) lem taksiye biniyorum bu müşterinin acil bir işimi var , hastasımı var , birisiylemi görüşmeye gidiyor, hadi bunların hepsini geçtim sen utanmıyomusun  müşterinin yanında çekirdek yemeğe bide ne var  çekirdek yiyorsam dedi.. öbürlerine cevap veremiyor bide çekirdek yediği için üste çıkıyor dedim çek sağa indim arabadan hadi şimdi sievimli git :)

Arkadan bağırıyor abii para ! hadi bidaha  aynı cümleyi kursana  dedim  bi şey demeden devam etti.. ( gideceğim yere gitmeden indim ) başka taksiyle devam ettim..

 

Başka bir gün tekrar ilk gelen taksiye bindim  hemde gelen ilk taksiye : )))) oturdum neresi dedi falanca yer  az ilerledik müziği bir açtı dedim allahımmm sanki arkadaşıyla gezintiye çıkmış gümbür gümbür ben dayanamadım  teypten kısıyorum o direksiyondan ufak ufak açıyor ….

Ya  birisiyle bir takım şeyler görüşücem hani üzerimde zibidi gibi olsa anlıcam beyin fırtınası da yapıyorum üzerim gayet normal, bunlar bana neden böyle yapıyorlar düşünüyorum hiç sevmediğim şeyler kameralardır gene aklıma geliyor, ya kamera varsa  :)))

Bi zaman sonra  dedim arkadaşım tipimde harhangi bi anormallikmi var? Yok abi dedi, gayet iyisin yengeyle buluşmayamı gidiyosun lem denyo bırak yengeyi de sen şu müzigi bi kıs insan gibi  davran insan gibi ol … abii ne kızıyosun şurda müzik dinliyoruz ben istemiyorum müzik dinlemek ben kafa dinlemek istiyorum!!! çek dedim sağa  hadi şimdi sende sievimli

git : )) buda abi ee para ben menmun kalmadığım hiçbir şeye ödeme yapmam sanada yapmıyorum varmı başka bir sorun !!! ….

 

( burada sakın şehir magandalığı olarak algılamanızı istemem bir şeyi almak için hak etmek lazım bende bir başkasına bu şekilde davransam karşımdakinin tepkiside benim tepkim gibi olsa bu şekilde bir tavır koysa ağzımı açamam.)

Bunlara benzeyen bi kaç tane daha anım oldu uzamasın dedim birisiylede yol kavgası yapıyorum şurdan gideceğiz yok buradan gidelim dedi  burası daha kestirme yok arkadaşım şurdan gitmemiz lazım yok inat ediyor buradan gidelim yok benim ordan geçmem lazım  yok abi buradan gidellim yaaa sananeee belki ordan gitmem gerekiyor!! binmişim ben arabaya ben nerden gitmek istersem ordan giderim benimle inat ediyor  offf : )))) sonra onunlada küstük yol boyunca hiç  konuşmadık : )))



YORUMLAR

14 Temmuz 2012, 22.33

Velhasıl, ücret  ödemedin   yani hiç bir şekilde o_ ben  .)))   

     ya   ben  !!!  

      Mecidiyeköy'de  bindim  Taksim' e gitmek üzere   ticari  taksiye:  ''Taksim  lütfen ''   ve  başladım konuşmaya. Çenem düşmüş, konuşuyorum  elin adamıyla  .. Hemde  özel  bir  konuya dalmış, kaptırmışım kendimi..  Beşiktaş' ta    rica  ettim bankaların önünde  durdu.''Gelince  anlatacağımın   kaldığım yerden''   deyip,acele ile bankamatikten  para çekip,  koşar adımlarla   geldim  ve   taksiye binip anlatmaya devam ettim kaldığım yerden.Dolmabahçe  civarına  gelince   şoför  konuşmamı kesip;''    nereye  gidiyoruz ''  deyince baktım şoförün yüzüne..  Eee   Mecidiyeköy'de   bindiğim taksinin  şoförü  bıyıksızdı.10  dakikada  nasıl  bir  hormondur  ki palabıyık  olmuştu  şoför? Bankamatik  dönüşü  yanlış taksiye binmişim. Bıyıksız olanda  bizi takip ediyormuş.  Sonuçmu?   2  ücret  ödedim.:))

  Belirttiğin gibi  bir şeye sahip olmak  için  haketmek lazım.Ama  bedel ödemek içinde   hak! etmiş  olmak  lazım.Ogün ben fazlasıyla  hakettim ve  konvoy ücreti ile beraber  çift  ödeme yaptım  :)

15 Temmuz 2012, 03.10
o_ben  o_ben  taksiciler seni sevmiyoooooo anlasanaaaaaaa smile Resmi (beymen33 ne diyeceğimi bilemiyorum Allah yardımcınız olsun smile Resmismile Resmi
15 Temmuz 2012, 03.23
katılıyorum kardeşim. asabi bir insanım trafikte kavga ederim diye 26 yaşına kadar ehliyet almadım senin dediğin gibi dengesiz bir taksici denk geldi senin gibi sakin davranamadım önce parasını verdim sonra dövdüm o gün bu gündür taksiye binmiyorum. kötü komşu adamı mal sahibi yapar. dengesiz taksicide ehliyet sahibi ;)
15 Temmuz 2012, 04.18

      demek size dusuyor bazen  bazi kisiler miknatis gibi cektigi seyler vardir sizede oyle denk geliyordemekki.  benimde hep hava alaninda olur sorunlar hic bir seyim noksan olmadigi halde bile:)) ya cocuklarimdan ayri yer verirler haydaa duzelt dur beklet dur veya iki bilet satmaya haklari olurmus oda beni bulur uzerimde uc cocuk ben bir pasaporttayiz iki kisi kalsin otelde yarin yollariz derler haydaaa ugras dur:D  kabusum oldu hava alanlari benim:).

 beymen supersinyaa hala guluyorummmm  hahahahahaha cenesi dusuk diye biz kadinlar icin denirdi:D bizdenmisin?:D hahahaha. allahim yaa nasil dusmusoyleee   hahahaa hormonlu palabiyik hahaha allah iylini versin:))). yureginize saglik.

15 Temmuz 2012, 14.58

İlk ticari taksi deneyimim üniversite yıllarımda idi. Üniversite yıllarımda çalışmaya başladığım ilk atama yerim değişmişti. Zamanın sağlık müdürü sağolsun aynı durumda okuyan çalışanların çok olduğu hastaneye atama yapmıştı. Bir kaç parça yük var, taksi tuttuk iki arkadaş. Arkada valizlerin yanında ben oturuyorum. Taksi şehirden çıktı. " çabuk taksiyi durdurrrrrrrrrrrrr ineceğim bennnnnnnnnnnn sen bizi nereye götürüyorsunnnnnnnn" diye avaz avaz bağırıyorum. Adamcağız abla, bacım, kardeşim gideceğin yere götürüyorum. Ben dinlermiyim "sen bizi şehirden çıkardın dur çabuk atarım kendimi taksiden" diyorum.

Taksici tamam dedi şu karşıdaki binanın orda durmassam atla. Meğer yeni atandığımız hastane şehir dışındaymış. Adama boş yere bağırmışım. Özür dileyip indik yeni görev yerimize.

Birde otogardaki taksilere binerdik memlekete giderken yada dönerken. Ama kesinlikle otogar polisine aracı takip etmelerini tembihlerdim (nedense korkutmuşlardı). Hastaneye vardığımızda (15 dakika sonra) otogar polisi bizi arardı geldik dediğimizde güvenlik tamam olurdu.

Aslındı çok zamanda korkutulsakta imdadımıza yetişirlerdi. Sabah 8 de nöbet teslim etmek ve yine 8.10 da derste olmak için çok zaman taksilerden destek almıştık. Geçmişe yolculuk yaptım sayenizde teşekkürler.

15 Temmuz 2012, 15.00
Oben, siz taksiye binerken yanınızda anne kılıklı biri mi vardı hı? :)) '' Bizim çocuğu şuraya götüreceksiniz!'' komutu veren hani:) Ne çekirdek çitçitlemesi ne bu lakayt durum yani :)) Ya da durumu siz ele alacaktınız '' Şoför bey, şu saatte  randevum var'' gibi bir şey lazımmış o durum için. Ben bütün taksici numaralarını bilirim , bilmeyenler için de anlatayım; Gideceği yolu bilmeyenlerin çok dolaştırıldığı eskiden beri malum o ayrı. Şimdi adam soruyor '' Nereden gideyim? '' diye mesela.Bilmediğinizi anlarsa uzun yol taksicinin tercihidir , kısa yol, kes yapıştır adamın suratına en pahalı tarifeyi :) Bu biiiirrrr. 
Baktı ki mesafe kısa, başka numaralar çekecek söyliim:) Misal, 5 kez klkason kullanması taksimetreye bağlı bir kablocukla halledilen ve devir atlatan bir sistemdir:) Ara gaz ver , vitesi 2 yukarı şaak at, al sana bir devir numarası daha:) Müşteri farkında bile olmaz bunların. Bir kaç tane daha var.  Meslek sırrı söylemem. Bunları nereden mi biliyorum? :)) Korsan taksi kullanmışlığım var:) ve bu muhabbetin geçtiği durumlar hani, bir de dinlediklerim :)
Benim kendi numaralarım var taksiciye karşı ama. Mesela hız mı yapıyor, sağ-sol zikzak mi çiziyor ? '' Şeyyy hamileyim midem bulanıyor yavaş kullanır mısınız?'' Her zaman çalışır bu hamile yalanı. Da , siz yapamazsınız bunları. E napıiim, siz de kendinizce bişeyler geliştirin:) Mesela, adam arabayı mıyy mıy mı kullanıyor? Hemen deyiverin, '' Ehliyet yeni mi sanki?'' :)) Adam bir depar yapar inanamazsınız, acemilik bütün erkeklerin gururuna dokunur:)
Ellerinize sağlık, güzel bir paylaşımdı bu da... Sevgiler.
15 Temmuz 2012, 15.42
Canım hafif asabi oluşun aksiliklerin seni bulmasına yol açıyor olabilir mi :))) Ama yok yok sanmam senin sinirlerin alınmıştır.Bir çoğunuzun aksine benim hiç böyle taksici maceralarım yok.Hep iyiler mi denk geldi acaba?Ama yok yok o benim iyiliğimdendir di mi:)))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın