gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Genç ve Kız

16 Temmuz 2012, 20.30
A- A+
-Bölüm 3 
Genç çıkar gider içki almaya. Eve gelir odasına geçer yerde duran 3-4 parça olmuş telefonuna gözü ilişir ama telefonu değil içindeki mesajları o okumak istemediği mesajlar aklına gelir. Hemen sanki çölden çıkmış gibi birasını açar içmeye başlar alel acele. 1-2-3….. şişeler devrilir votka bira cin unutturacak herşey ızdırabını hafifletecek yada bir dakikalığına unutturacak bir şey arar sigara paketleri boşalır ama genç hala aynı. Uykusuz bir gecenin ardından içki kokan ağzı ve yemek yememiş sigara içmekten bir hal olmuş genç okula gider belki kafam dağılır umudu ile okula gittiğinde sınıfa her zaman ki gibi öğrencilerden sonra öğretmenden erken gelir ve bakar ki sevdiği kişi o sıralardan birinde her zamanki yerinde oturur sevinçten gözleri güler ama sert yapısını yine bozmaz sevincini içinde yaşar kıza bakmaz merhaba der geçer yerine. Genç düşünceye dalar kıza mesaj atar bir zamanlar eski diye rafa kaldırdığı telefonu ile. 

Genç; Döndüğünü neden söylemedin ne zaman geldin ? Nasıl oldun ?
Kız; Gitmedim ki…
Genç ; Neden bana ailemin yanındayım dedin o halde ?
Kız; Olaylar gerçekti ama ailemin yanındayım dediğim de şaka yapmıştım.

Genç mesaj atmaz ve dersin bir an önce bitmesi için saatine bakıp durur öğretmenine saygısızlık yapmak istemez. Çünkü kimse bir başkası yüzünden kırılıp üzülmemeli ve herkesin alanına görüşüne saygı duyulması gerektiğine inanan bir gençtir. Gel gör ki bir başkası için yanıp tutuşan bir kalbi kendi bedeninde taşımaktadır.
Ders biter genç eve gider. Oturur başlar düşünmeye kızıp sinirlenemiyor çünkü o kız öyle seviyor ki düşüncelerinde bile ona bağırıp çağıramıyor. Kendi kendine otururken acıktığını farkediyor yemek yapmak için mutfağa gidiyor canı istemiyor ancak zorunluluktan yemek yiyecektir. Yemeği koyduktan sonra gider odasını toplar şişeleri yine koleksiyon kısmı yada ızdırapların içkiye çevirildiği kısma tanıklık eden boş şişeler köşesine kaldırır.
Genç yine kız ile konuşmamaya başlar. Çünkü dalga geçilmiştir o telaşlanıp, üzülürken, kahrolurken  bunların sebebinin sadece bir şaka olduğunu bilmek koymuştur.  Konuşmazlar kız mesaj atar arada önceki kadar sık değildir belki haftada 2 kez genç içmez ama yüreği yanar. 1-2 ay geçer ve genç annesinin hasta olduğunu öğrenir. Hemen alel acele annesinin yanına gitmek için yola çıkar yolda öğretmenlerine mesaj atar annesinin durumunu ve gittiğini haber verir. Öğretmen bunu sınıfta söyleyince kız mesaj atar. Annenin neyi var ?
Genç; Bilmiyorum rahatsız işte.
Tabi uzun aradan sonra ilk mesaj bu değil di. Genç yola çıkmadan yaklaşık 1 hafta önce ayağını sakatladığı  için okula gelmemesi üzerine kıza mesaj atmıştı.
------1 hafta öncesi
Genç; Geçmiş olsun
Kız; Teşekkür ederim.
Kız; İngilizce ve Tıfıl’ın dersinde yerime imza atarsan sevinirim.
Genç imzaları atar ancak cevap vermez mesaja.
Aradan 3 gün geçer genç sınıfa bakar kız yine yok ortalıkta. Kızın arkadaşlarının yanına gider.(isim) nerede neden gelmiyor iyileşmedi mi hala ?
Kızın arkadaşı; Yok gelmeyecek bugün ama durumu iyi.
Genç kafa sallar tamam dercesine. O günün gecesinde annesinin hasta olduğunu öğrenir aradan 2 saat geçer. Kız dan bir mesaj.
------1 hafta sonra.
Kız;  Takmadığın birini neden merak ediyorsun ki ?
Genç bu mesajı görmeden uyumuştur. Sabah kalkar. Yastığının yanında duran telefona uzanır ve 3 mesaj gelen kutusunu açtığında sevdiği kızın ismini görünce hemen açar diğer mesajlar  çoktan unutmuştur.Mesajı okur. Saat 7:20
Genç;  Seni takmamamı sen sağladın.
Genç  terminale gider biletini alır. Annesinin yanına gitmek için arabanın kalkmasını bekler. O arada kızdan mesaj gelir.
Kız; Nedenmiş o ?
Genç; Ben senin için telaşlanıp üzülürken sen benimle dalga geçiyor çocukca davranıyorsun kimse umrunda değil.
Kız; Kusura bakma.
Genç; İş işten geçtikten sonra aklına geliyor. Sen kendini beğenmiş, gurulu,kibirli,dünyayı ben yarattım tavırların ile sadece beni değil herkesi kırıyorsun. Sanki haş-a sen tanrı biz ise senin köleniz böyle davranmaktan vazgeç bir gün seni düşünen kimse kalmayacak.
Kız; Senin kişisel sorunların mı var ?
Genç: Sorunları yada anlaşmazlıkları sadece karşıda arıyorsun aynanın karşısına geç bir sor kendi kendine neler oluyor ? Ben ne yapıyorum ? Bunları sor kendine.
Kızdan mesaj gelmez ders saati başlamıştır. Genç öğretmenlerine mesaj atmış derse gelemeyeceğini ve sebebini söylemiştir. Aradan 1-2 saat geçer. Kızdan yine bir mesaj gelir.
Kız; Annenin neyi var ?
Genç; Sen nerden biliyorsun ?
Kız; Hoca söyledi.

Genç; Bilmiyorum rahatsız olduğunu biliyorum sadece annem bana bir şey demedi sadece gidip göreceğim gereken neyse yapacağım.
Kız; Geçmiş olsun. Beni habersiz bırakma.
Genç; Tamam haberleşiriz.
Devamı yaşandıkça anlatılacak...

Tatilden fırsat buldukça yayınlamaya calışıyorum. :) Bilgisayar ve internet bulduğum zamanlar yayınlamaya devam edeceğim. 

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın