gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bazen...

17 Temmuz 2012, 13.18
A- A+

 Bazen  düşüncelere dalarsın ya , daldığını bile fark etmeden usulca ,  geçmişine ait yaşanmışlıklar ya da yaşanılması umut edilenler gelir geçer zihninden.

Hiç birinde  konaklayamazsın , göçebe olur duyguların habersizce gelen  baskınlarda , çözüm de bulamazsın o anki acizliğinde... Oysa konaklamak istersin birinde , seni en çok etkileyen her ne varsa .. nefes almak , dinlenmek , o anı tekrar yaşamak , hissetmek belkide  hakettiğini düşündüğün bir ceza kesmek kendine , dilin susup yüreğin konuşmak ister sus pus olursun... düşüncelere bürünürsün en çıplak halinle ,  bazen de kumdan kaleler gibi yıkılır gider hayallerin , bir bir yenik düştüğü dalgalara karışarak..

Zamanın eli değsin istersin en hamarat haliyle..

Bazen de sabretmek gerekir , dinlenmek öğrenmek , beklemek , yoğrulmak en sıcak haliyle.. bazı olguların gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç duyarsın.  Onarılması , tamir edilmesi gerekir yüreklerin ,  belki de yıpranmış bedenlerin..

Bazen yorar yılgınlıklar , yaşanılması umut edilipte yaşanamayanlar , pişmanlıklar olur dersler aldığın..

Bazen de araya giren yıllara rağmen , geçmişte kalan eski bir dosta , bir simaya rastladığında , gözlerinin  içi güler , aradaki  zaman mevhumu yokolup gider , bıraktığın  yerden aynı samimiyetle devam edersin  arkadaşlığa ,  ayrılıklar hiç yaşanmamış gibi..

Bazen de hiç düşünmeden , sonunun nereye varacağını hiç hesaplamadan söyleriz sözcükleri...  hani dokunsan  sihir  yaratabilecekken ,  yıkıcı  yanını kullandığımız  o kelimeler var ya..  dökülmüştür dudaklarından bir bir , o an telafisi yoktur,  geri dönüşü de olmaz ,  söylenmiştir bir kere..

O anki  öfkeyle ,  kibirle  ya  da  baskın  olmak  isteyen  egonun  verdiği bencillikle ..   algılarımız zayıflar o an , doğru yanlış birbirine karışır , akrabalık , arkadaşlık , dostluk umursanmaz bir anlık öfkenin yıkımında..

Ortalık soğur , buz keser , üşütür yakıcı kelimeler ...    dokunmuştur o sözler   haketmediğ i halde birilerine..

Peki ya sonra, sonra ne hissedersin ?

Pişmanlık kemirmeye başlamaz mı yüreğini ?

Zamanı geri almak istersin mümkünü olmayan ..

Çözüm ararsın eğer duyarlıysan..

Üzülürsün , eğer gerçekten birşeyleri yıktığını farkedebiliyorsan..

Özür dilemek çok zor olmamalı , bir adım atsan , bir __ merhaba !    ve pişmanlığını  dile  getiren bir kaç sözcük..   belki o sana onn adım gelecek..

Sen üzerine düşeni yap ki ,  daha yaşanılası bir dünya yaratalım , gölgelerden  uzak..    Sevgili Ramazan ayının küslüklerin bitmesine vesile olması dileklerimle..

Yunus Emre ' den iki dizeyle noktalamak istiyorum yazımı ,

Gönül Çalab ' ın tahtı  Çalab gönüle baktı ,

İki cihan bedbahtı  kim gönül yıkar ise .

                                                                                    Hayırlı Ramazanlar ,

Dip not : Calab  ,  Allah (c.c ) demek

       

YORUMLAR

17 Temmuz 2012, 13.31

   Hepimiz zaman zaman kalp kırarız muhakkak.Sizin de belirttiğiniz gibi hatayı görüp,telafisine uğraşmak ve kaybedilen kalpleri yeniden kazanmak dünyayı daha bir yaşanılası kılıyor.

   Öfkesini açıkça anında belli eden,o anda kırıp döken insanları daha samimi buluyorum ben.Niceleri var ki canım,dostum diyerek ufak hesaplar peşinde koşar.Mutluluğunu ister gibi görünür de arkandan kuyunu kazar.Yardım ediyor görünür de seni daha dibe çekmek için planlar yapar.İşte böylelerinin şerrinden Allah'a sığınırım...

   Anlık kızgınlıklarla kırdığımız kalpleri onaracakk fırsatımız olması dileğimle ben de hayırlı Ramazanlar dileğinize katılıyorum.Yüreğinize sağlık...

17 Temmuz 2012, 14.12

hiç ölmeyecek gibi yaşayıp kırdığımız kalpler vardır ya. nasılsa bigün gelir özür diler gönlünü alırım dersin. sanki yarına çıkmaya senedin varmış gibi..bende öyle yaptım ve özürümü erteledim.

şimdi dünyanın özürlerini önüne sersem de nafile.beni duyacagını bilseydim arardım ve derdimki bagır çagır haykır ama susma....beni görecegini bilseydim giderdim yanına gözlerine bakardım.şimdi ne yaparsan yap bana derdim. ama geç kaldım.............

17 Temmuz 2012, 22.05

Şükür kibrime yenilip bilerek kimseyi kırmadım. Kabalık ederek, inciterek ALLAH'ın verdikleri ile övünüp kimsenin gözüne sokmaya çalışmadım. Çoğu zaman yapılanları bile dillendirmekten kaçtım. Belkide bu yüzden aynaya bakınca kendi adıma huzurluyum. Yine aynaya baktığımda ruhuma çentik atanlar adına huzursuzum.

Affetmek güzelmiş. Hep bunu öğrendim ama ben bir kaç kişi ile helalleşmeyeceğim. Zararlı çıkacaksam bile hesabı ALLAH'ın huzurunda görmeye bıraktım. Tek sevincim bu tür insanlar şimdilik bir iki kişi.

Peygamber efendimizin hayatını dinleyerek, büyüklerimizden iyi ve doğru telkinler alarak büyüdük. En büyük faydamız bu sanırım.

Düşündüren yazınız için teşekkürler.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın