gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Anne Olmak

28 Temmuz 2012, 12.48
A- A+
           Ben her zaman bir baba olmaktan gurur duymuşumdur. Ana yüreği , ana sevgisi dediklerinde biz de babayız derdim. Artık eskisi gibi babalar kalmadı çocuğumuzun yarı annesi de biziz derdim. Eskidenmiş o derdim. 
          Ama anne olmak başka bişeymi gözümle gördüm. 70 yaşına da gelse anne 50 yaşındaki özürlü oğluna sanki bir bebekmiş gibi bakıyor. Hemde günlerce , hemde aylarca , hatta yıllarca ...  Bıkma , usanma , şikayet olmadan bazen gecelerce uykusuz kalma pahasına ...

      Erkekler bir baba olarak acaba böyle bir duruma ne kadar katlanabilir bilmiyorum. Allah kimseyi böyle durumlarla karşı karşıya getirmesin. O eli öpülesi anayı görünce gerçekten '' Cennet ANALARIN ayakları altında '' diyorum. 

YORUMLAR

28 Temmuz 2012, 15.00
Çok doğru tespit .Bir anne olarak diyorum ki: Babalarımızz elbette yardımcı olmaya çalışıyorlar ama işin çoğu annenin üzerinde...36 yaşındayım hala anneme ihtiyaç duyarım her konuda.Allah herkesin anasını başından eksik etmesin...
28 Temmuz 2012, 15.23
Bir kaç günlüğüne tatil için evden ayrılmıştık. Döndüğümüzde bir güvercinin penceremizin önüne yuva yapmış olduğunu gördük. Sanırım erkek ve dişi olarak dönüşümlü olarak yumurtanın üstünde oturuyorlardı.  Biz pencereye yaklaşır yaklşaşmaz erkek olan yumurtayı bırakıp kaçıyordu ama dişi olan kesinlikle yumurtadan uzaklaşmıyordu. H ayvanlarda bile analık içgüdüsü böyleyse insanlardakini düşünemiyorum.

Annem bizleri severken hala küçük bir bebekmişiz gibi sever. Ve her zaman dediği bişey vardır." ben ölene kadar sizler çocuksunuz, ben öldükten sonra büyüyeceksiniz" Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin Amin.
28 Temmuz 2012, 16.15
ben annemi 2009 da kaybettim acısı hala ilk günkü gibi içimde onu çok özledimmmmmmmmmm
28 Temmuz 2012, 16.18

Kadınlar annelik içgüdüsüyle doğarlar. Ama erkekler babalık içgüdüsüyle doğmazlar. Onlara babalığı kadınlar öğretir. Bu yüzden bir kadını üzerken iki fazla düşünün diyerek konuyu güzel bir yere bağlayalım :)

28 Temmuz 2012, 17.55

Annesi olanlara ne mutlu.  Onların değerleri ölçülemez ve hakları ödenemez.İyi bir  insan ve evlat olmamızı isterler yalnızca. Katkısız sevgi yalnız annelerde vardır

 

28 Temmuz 2012, 19.34

Ben 5-6 yaşındayken kungfu dedikleri 19-20 yaşlarında engelli bir kardeşimiz vardı.Hatta o yıllarda "rüyasında bruce lee'yi görmüş o yüzden böyle olmuş.Lakabıda o yüzden kungfu derlerdi"

Şu gün 26 yaşındayım geçen ay kungfuyu gördüm.Saçları beyazlamış,annesi elinden tutup gidiyordu.Yaşlanmş,saçları beyazlamış beyazlamasına kungfunun ama annesi hala anne.Gördüğümde çok üzüldüm.Allah annenin yardımcısı olsun.İşte bu yüzden cennet annelerin ayakları altındadır.

Adına kungfu dedim gerçek adını bilmiyorum.Şimdi demeyin dalga geçer gibi yazmış diye..

 

 

 

28 Temmuz 2012, 21.02
istisna anneler ve babaları bir tarafa koyarsak,şimdiki babalar çocuklarına karşı daha bir duyarlı bunu kabul ediyorum kendi adıma.anneler ise çocukları için yaşarlar.yaşam verdiği çocuğunu yaşadığı sürece bir bebekmiş gibi korur kollar sever.elinize sağlık.
28 Temmuz 2012, 21.44
aminn ben anne sevgisi hic tatmadım :( şuan bile koskoca insanım annesi olanlara imrenirim ilk fırsatta annelerini üzmemeleri gerektiyini söylerim annenin yerini hic bir şey dolduramaz babalık farklı bir olgu devamlı dışardalar  iş güc  peşindeler bazı babalar var  sözüm meclisten dışarı cocuklarına ilgi gösterdiklerini zannediyolar şımartıp bırakıyolar yine anneye düşüyo  cocuklarını toparlamak ne mutlu annesi olanlara kıymetini bilin onların  bütün annelerin ellerinden öperim baş tacı onlar  saygılarr.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın