gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Geçmişten Günümüze

03 Eylül 2012, 23.19
A- A+
Günümüzden bugüne diyerek başladım  geçenlerde elime bir harita geçti Türkiyede gittiğim illere ilçelere bakıyordum ege Akdeniz hariç hemen hemen bi çok yere gitmişim öyle düşünürken isimler garibime gitti kulak aşinalığı olduğundan bi çok yer doğal geliyordu ama isimleri tekrar tekrar söyleyince kulağıma bi başka gelmeye başladı : )) merak ettim acaba bu isimler günümüze nereden takılıpta geldi diye araştırmacı kimliğimle araştırdım : ))))) İstanbulumdan başladım heeyy  ilçeler semtlerrr siz nereden geliyosunuz bakayım  diye sormaya başladım  karşıma bunlar çıktı.

FENERBAHÇE ; Fenerbahçe semti bugünkü ismini Fener kulesinden almıştır.Osmanlı kaynaklarında Kalamış yöresi  olarak geçen bölgenin  1952 de burada  bir deniz fenerinin yapılmasından sonra bölgenin ismi FENERBAHÇE  Fener bahçesi  olarak geçmektedir.. ayriyeten FENERBAHÇE  kutsal bir bölgedir  ilk ayak basıldığında besmele çekilmelidir…

Bayrampaşa ; 4. Muratın vezirlerinden birisinin burada bir çiftliği varmış vezirin ismide Bayram  olduğundan Bayrampaşa ismi verilmiş…  <<<<<( çok basit  ) daha tarihsel bir şey olmasını isterdim..

Erenköy ; Eren baba isimli bir kişi burada ikamet eder ve semt halkı tarafından çok sevilen bir kişi olup herkezin yardımına koşar.Ölümünden sonra semtin ismi eren köylü olarak değiştirilir ve daha sonraki seneler Erenköy olarak haritadaki yerini alır. 

Feriköy  ; adını  sultan Abdülmecit  zamanında yaşayan madam feriden alıyor. Bölgede bulunan topraklarının sahibi eşinin ölmesiyle semt madamın ismi feri  olduğundan Feriköy olarak anılmaya başlamıştır..

Taksim ; Osmanlı zamanında sucuların suyu halka taksim ettikleri yerdir .Suyu buradan herkese dağıttıklarından dolayı ismi taksim olarak kalmıştır…

Fatih ; Fatih Sultan Mehmet fethinin 10. Yılında Havariyun Kilisesini yıktırıp yerine kendi adını taşıyan büyük bir külliye yaptırdı. ( fatih camii ) Külliyenin adıyla anılmaya başlanması üzerine semt Fatih adını almıştır.

Kağıthane ; Eskiden  burada kağıttepelerinin bulunmasıyla semt ismini buradan almış ve Kağıthane olarak günümüze gelmiştir..

Aşiyan ; Farsçada kuş yuvası anlamına geliyor.Ünlü şair Tevfik Fikretin bölgede bulunan evinin  isminden geliyor.Semtin ismi Aşiyan olarak kalıyor.

Eminönü ; Osmanlı döneminde çarşıdaki esnafı denetleme eminlere aitti.Günümüzdeki zabıtalar ozaman emin olarak adladırılırdı.Semtin ismi orada bulunan gümrük emirliğinden ( amirliğinden ) alınmıştır.

Bebek  ; bebek semtiyle  ilgili iki rivayet bulunmaktadır  birisi Fatih Sultan Mehmetin bölgeyi koruması için gönderdiği askerinin lakabı bebek olması diğer bi rivayet ise  padişahın  semtteki bahçesini gezerken yılan görüp korkan şehzadesine bebek demesi ve  bahçesinin ismi bebek kalması,böyleliklede semtin ismi bebek olarak kalmıştır.

Tophane ; Fatih Sultan Mehmet zamanında kurulan daha sonra Kanuni Sultan Süleyman
( bu dizideki siliman  olandan değil ) ve 3. Selim  dönemlerindede daha çok geliştirilip  top dökümhanesi  olarak kullanılır dolayısıyla semte tophane ismi verilmiş ve günümeze kadar gelmiştir.
( bir tavsiye nargile sevenler  için eşsiz bir yer )

Dolmabahçe ; Fatih Sultan Mehmetin donanmaları buradan karaya ayak basmıştır.İSTANBULUN fethi sırasında gemiler buradan yürütüldü  semtin ismi başka bir rivayete görede 1. Ahmet  yada 2. Osman körfezi doldurularak kazanılan kara parçası ( Dolmabahçe) olarak günümüzdeki ismini almıştır.
Şöyle bir şarkısıda var, hani biz Dolmabahçeden yürürken hani biz bip bip bipbipppp hani biz pınar başı çekerken  öyle bir şeydi  : ))

Bostancı ; Osmanlı devletinde sarayda görev yapan yakın korumalar olup doğrudan  padişaha bağlıdırlar günümüz  adıyla komutan  o dönemin adıyla bu korumaların başçavuşu ( komutanları ) bostanbaşı olarak anılır. Buradan yola çıkarak  günümüze bostancı olarak yerini almıştır.
Başka bir rivayete görede burada bostanbaşı bahçesi olduğundan semtin ismi bostancı olarak anılmaya  başlamıştır.


Cerrahpaşa  ; 16. Yüzyıl vezirlerinden olan Cerrah Mehmet Paşa  burada cami çeşme hamam türbe gibi  yapılar yaptırdığından dolayı semtin ismi CerrahPaşa olarak kalmıştır.
Bostancı ; Osmanlı devletinde sarayda görev yapan yakın korumalar olup doğrudan  padişaha bağlıdırlar günümüz  adıyla komutan  o dönemin adıyla bu korumaların başçavuşu ( komutanları ) bostanbaşı olarak anılır. Buradan yola çıkarak  günümüze bostancı olarak yerini almıştır.
Başka bir rivayete görede burada bostanbaşı bahçesi olduğundan semtin ismi bostancı olarak anılmaya  başlamıştır.

Yenikapı :  44. Murat fal bakmayı içki içmeyi yasaklamış bir gün kılık kıyafetini değiştirip şehri denetlemeye başlamış bir sandala binmiş sandal biraz açıldıktan sonra padişah olduğunu bilmedi müşterisine şarap ikram etmiş padişah bu yasak değimli padişah görse başını vurdurmazmı diye sorduğunda nerden görücek diye cevap vermiş bi zaman sonra sandalcı cebinden fal taşları çıkartır 4. Murata  10 akçe verde falına bakayım der  padişah ne kadar kızssada beli etmemektedir  verir 10 akçeyi .
Sandalcı elindeki taşları çalkalıyıp taşları bıraktıktan sonra padişaha efendi hadi sor bakalım sorunu  der .
Padişaş  ; hünkar şu an nerede
Sandalcı ; hünkar şu an denizde
Padişah endişelenmiş gibi yapıp  sakın hünkarımız bizi görmesin bidaha bak der sandalcı tekrar baktığında padişahın ayaklarını kapanır hünkarım beni affet diye yalvarmaya başlar. 4. Murat  tamam sana bir soru sorucam bilirsen seni affedicem bilemesen hemen kafanı vurdurucam  der.Sandalcı sevinir .
Padişah sorusunu sorar söyle bakalım istanbula hangi kapıdan  giricem sandalcı  bilirim ama ben hangi kapı dersem sen bi başka kapıdan girersin der. Uyanık sandalcı affınıza sığınarak gireceğiniz kapıyı bir kağıda yazsam siz girdikten sonra okusanız olurmu deye sorar padişah olur dedikten sonra tahminini bir kağıda yazıp hünkara verir padişah  yanındakilere surlara yeni kapı açıla istanbula oradan giricem talimatı verip bu kafirinde başını  vurun emrini verir. Hemen yeni bir kapı açılır padişah ve yanındakiler istanbuula yeni açılan kapıdan girer padişah bi ara cebindeki kağıdı merak edip baktığında şu notu görür ; padişahım Yenikapınız vatana millete haırlı olsun.. Yeni kapı ismide buradan gelmiş… Yenikapı ömrümü yedin ne uzun bi mazin varmış …

Rumeli kavağı ; Antik çağdaki ismi panium burnudur . Bizans dönemindeki ismi  ise  Fanaraki yani Avrupa FENERİ anlamına gelir. Burası Rumeli köyüne kurulmuş olduğundan zamanla Rumeli fenerine dönüşmüştür. ( buradaki deniz Fenerinden dolayı )

Güzelce ; Eski adı çöplücedir 1956 yılında dönemin valisi çöplüceyi ziyareti sırasında köyü ve oranın halkını  çok beğenmiş   ismini güzelce olarak değiştirilmesini istemiştir ve  böylelikle ismi gü zel ce olarak kalmıştır….

Kadıköy  ;Fenikelilerin Kadıköye yerleşmeye başlayınca buraya Yenişehir anlamına gelen chalkendon demişler .1350 de Kadıköy Osmanlı tarafından ele geçirilince ismi yenidünya olarak değiştirilmiş  ama bu isimde fazla kullanılmamıştır.
Daha sonraki yıllarda Kadıköy Türkler tarafından ele geçirilir Fatih Sultan Mehmetin  ilk kadısı olan hıdır beye Kadıköy verilmiştir böylelikle Kadıköy  ismide günümüze buradan yerleşmiştir.
Kadıköyün sembollerinden  olan FENERBAHÇE ( Şükrü Saraçoğlu )  stadı burada  bulunmaktadır  bu stad 52,500 koltuk kapasiteli olup 60,000 kişiye kadar taraftarını bağrına basmaktadır.Çok güzel bi atmosferi olup hastaları iğleştiren dertleri olanlara deva olan bi havası vardır ..stada ilk girenler için gişelerde görevliler vardır gerekli talimatları verirler ve stad etrafında 7 tur  ( tavaf )atılıp duası okunduktan sonra 99 kez tesbih çekilir  sonra sağ ayakla stada adım atılır . ( eğer o kalabalıkta sağ ayakla girmediğinize emin olamadıysanız stadtaki görevlilere durumu bildiriniz itfaiye girişinden çıkıp tekrar giriş yapınız…… )
                                                                                                             
                                                                                             Sevgilerimle....                                                                     





YORUMLAR

04 Eylül 2012, 08.01

   Saf  saf  okudum ben de... Hatta  kutsaldır   Fenerbahçe semti dediğinde   bile. Son  parağrafta ise paylaşımın kayışı kopmuş.  Ve o  parağraftan   tüm  yazıya geçen   büyük bir ciddiyetsizlik söz  konusu.

04 Eylül 2012, 10.39
 kutsal yerleri bu olaya dahil etmen olmamış dostum ayıp yani kusura bakma 99 tesbih filan . başka espiri bulsaydın keşke 










04 Eylül 2012, 10.52
Şüphenin diplerinde gezer iken, söylemlerinizin ardına, sözde fanatik! ruhlu insanları alarak bir şeyler yapma çabanızı anlıyorum ve çirkin buluyorum. İnançlarımızı, ayaklarınızın altına aldığınız toprak kadar, bir kaç sandalye kadar küçük görüp, dalga geçmenizide kınıyorum.

Şimdi bu yazınızı okuyan bir kaç aklı evvel, "vayy be! harika yazmışsın koçum, yürü bee kim tutar seni" diyecek. Belkide gaza gelip bir kaç Fenerbahçe sloganı atacak. Ve siz de koltuğunuzda böbürlene böbürlene  bunları okuyacaksınız. Üstelik ne yazdığınızın farkında bile olmadan.

Demişsiniz ki: Daha sonraki yıllarda Kadıköy Türkler tarafından ele geçirilir Fatih Sultan Mehmetin ilk kadını olan hıdır beye Kadıköy verilmiştir böylelikle Kadıköy ismide günümüze buradan yerleşmiştir.

Bari bunu doğru yazsaydınız. Kadını değil, kadısı olmalıydı. Ne diyeyim. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir yazı olmuş.

Bu arada Fenerbahçeli olanların neden sevilmediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Artık sizde farkında olun. Fena halde çark etmişsiniz.

04 Eylül 2012, 12.50

Kabeden başka hiç bir yer türbelerde dahil tavaf etmeyi hak etmez ve böyle nitelendirilmesinide yakışıksız buluyorum. Dini deyimleri ve ibadetleri yada ritüelleri başka maksatlarla şaka bile olsa kullanmak o dinin mensuplarına saygısızlıktır. Hangi din olursa olsun bu anlamda dikkatli olunmalıdır. Aynı dinden olunmadığı taktirde taklit bile edilmemesi gerekir.

İstanbul bir çok kültüre ev sahipliği yapmış ve her semtinde farklı hikayesi olabilir. Lütfen bilerek yada bilmeyerek dini değerlere yakışmayan söz, yazı, davranış benzeri eylemlere ortak olmayalım.

04 Eylül 2012, 14.06
En  fanatik  gamyuncu:)  dikkat  et  stadı  7 tur  dönerken başka  fanatik bir gurupla karşılaşırsın tur  zehir  olur  sana:))  vücudumdaki  kan  beni  hergün  tavaf ediyor. işim  olmaz  tehlikeli  turlarda  .))                                                                   ASI_KES27 Hayal  gemisinin kaptanı:)
04 Eylül 2012, 15.46

Delinin birisi kuyuya taş atmış millette peşine takılmış  : ))))

Evde ekmek yok eyvallah dostum bir yazı eğer eleştirilicekse ancak bu kadar güzel eleştirilir teşekkürler.

Zülaall zülalll : )))dur gelcem sana .

Mevsimihazan.. uyarını dikkate alıcam sen hiç merak etme .. bak orda 18 tane ilçe semt yazmışım 2 tanesinden yola çıkmaya gerek yok  hepsine bir şey yaz yada hiç birine bir şey yazma ..

beymen ne demiş  saf saf okudum filan safmen  : )))son parağrafta cittiyetsizlik falan filan….cittiyetsizlik nerde. 1 ) Fenerbahçe semtin de  2 ) Kadıköy ilçesinde.bunlarıda  bilinçli yapıldığını göremiyecek kadar safsan   kusura bakma dostum  o konuda bi şey diyemiyeceğim sana tek söyliyeceğim şey yorum olsun diye yazı yazmaman olur tekrar bi oku : )

zülaaall  geldim geldim  sen önce derin bir nefes al eminim daha kendine gelememişsin  : ))

bak şimdi arkadaşım neyin diplerinde gezdiğini bilmiyorum ama diplerde olma çık yukarı .Benim kimseyi yanıma alma gibi bir çabam yok  böyle bir şeyede  ihtiyacımda yok  çok şükür ben kendime yetiyorum orda rahat ol. Burada inançlar ayaklar altına alınmamıştır siz görmek istediginiz gibi görmüşünüz çıkartın gözlüklerinizi.

Çok uzun ve gereksiz yazılar yazdığından hepsini yazmıyorum  Fatih Sultan Mehmetin kadısı olucaktı orda harf hatası olmuştur ,bunu bilde konuş yazı yazmayı sendenmi öğrenicem bari bunu düzgün yazsaydın diye o zamn bende sana derim ki o zaman sende okumasını anlamasını bi öğren!

Artık Fenerbahçelilerin neden sevilmediğini anlıyorum yazmışsın ya  işte o kısım hepten fiyasko ne olursun sevv ne olursun sevv  Fenerbahçelilerin sana ihtiyacı var yapma böyle bizi senden mahrum bırakma :))  pardon da konuyu nerelere çekmişsin sevmiyosan sevme arkadaşım sanamı kaldık :) blogta o kadar ilçe semt var sen almışım blogu futbol konusu haline getirmeye çalışmışsın   bak orda 16 tane daha ilçe semt var .

Şimdi benim burada Fenerbahçe semtiyle bide Kadıköy ilçesiyle bi espri yapmaya çalışmamdır size göre inançsızlık bana göre tamamen  bi espri  burada ama futbol konusu yasak olduğundan dolayı araya serpiştirmem şimdi takım ismi vererek gene eleştiri okları olmayım : ) x bi takımın taraftarı bu şekilde yada aklına daha farklı bir konu gelir  o konudada takımının  ismi geçmiş olsa içnden gelerek araya bi şeyler serpiştirse herkezin görüşü farklı bence çok güzel olur burada amaç madem futbol yasak bende böyle yazarım tamamen espiridir biline …

Aslında bunları size yazmak istemezdim ancak bir blog okurken topyükün hareket etmenizi dilerim her ne olursa olsun kötümü yazmışım tamam kabul ederim harf hatasımı yapmışım kabul ederim burada 2 yeri espriye dayalı bi kaç şey eklemişim kendimden ,oldu veya olmadı orasını tartışırız  yada ben sadece bu iki yeri yazıp blog gönderseydim eleştirilerinizi anlardım blog topyekündür  yada şöyle bir şey yazılsaydı gene anlardım bu ilçelerin semtlerin bu şekilde yazılmaz aslında daha farklı bir geçmişi vardır   hiç güzel olmamış  dense gene anlarım fakat blogtan 2 tane yeri çıkart oralar hakında bi şeyler ekle sonrada  veryansın : ))) eyvah eyvah yapmayın arkadaşlar bu ilk bana olmuyor ama son olarak bana olsun . Blogları baştan aşşğı okuyup o şekilde yazıcaklarımızı yazalım bu şekilde gerçekten çok çirkin oluyor  tekrar yenileyim belki gene ters anlaşılır o 2 yeri blog olarak yazsam eleştir o 2 yeri çık kalan 16 yeri koy bloga ne olucaktı bu sefer.  Şöyle söyleyim ben kendim beğenmicektim eğer ben bir blog yazıcaksam ilk başta kendim beğenmem lazım ve o şekilde beğendiğimden dolayıda öyle yazdım .kimsenin ne inancıyla dalga geçimilmiştir, nede farklı bir amaç vardır.Şunuda söylemeden geçemicem herkesin bildiği gibi burada dini bir suistimal yada dalga konusu olmuş olsa emin olun bu yazı onaydan geçmezdi tamemen bakış açısıyla ilgili ama şunuda biliyorum ki sizde bunun farkındasınız ama işte  :) Bir kıvılcım oluşturulmaya çalışılmış ve  o kıvılcımı söndürmek içinde su yerine benzin dökülmeye başlanmış.Eğer dalga konusu varsa bu tamamen kendimledir buda biline . Saygılarımla…

04 Eylül 2012, 17.33

Yaptığın saygısızlığı  ciddiyetsizliğe   bağlamıştım ama   galiba   yanlış yapmışım.

  Ciddiyetsizlik mi istiyorsun? Evet  oku yazını. 99  tesbih  vs  ile  bunu fazlasıyla yapmışsın..Bunu okuduktan sonra   paylaşımın  genel olarak  ciddiyetsizleşmiş.Saygı ekseninden  kaydığını yazmadım bile.Belki  benim saygımı görürsün diye emeğine.Bırak  benim saygımı görmeyi, kendi saygısızlığını bile görmeyip, dalga  konusu  kendimle alakalıdır diyebiliyorsun.Önce  insanlara ve  hassasiyetlerine saygı gerek.  Oysa sen  pişkinliğe  vuruyorsun hala . Espri olsun diye   namaza  durmuş insanlara parmak atalım o zaman..Bu nasıl bir   bakış açısıdır  arkadaşım.

   Sonra da  bana yorum olsun diye yorum yapıyorsun  diyorsun :)..Öyle  olsaydı ''  helalolsun derdim'' bir  futbol  fanatiği  olarak.İşte  o zaman yorum olsun diye yorum yapmış olurdum.Bir başka arkadaşın  yazılarına da  uzun ve  gereksiz diyecek kadar  haddini aşmışsın.

   Keşke  yanlıştan dönme erdemini gösterebilseydin.Bende  semtler konusundaki emeğini öne  çıkarsaydım. Yazık gerçekten.Hiç yakışmadı  sana.

04 Eylül 2012, 19.31

  İstanbu'lu pek bilmediğim gibi,semtlerin isim hikayelerini de bilmiyordum.Çok hoşuma gitti. Bilgilendirici eğlendirici bir yazı olmuş canım.Bir GS taraftarı olamam hasebiyle Fenerbahçe taraftarlarından çok haz etmesem de maç öncesi seramonileriniz sempatimi arttırmadı değil.

  Biz de evlenen arkadaşlarımızın gelin arabalarının etrafını TAVAF ederiz.Ayyyyyyy tühhhhhhh tavaf dedim.Sevgili dinimiz İslam'la alay mı ettim?Ya bırakın bunları.Bu blogdan bu sonuçlara varılmış hala şaşkınım.

 BKZ TAVAF:    B ir şeyin ertafını dolaşma.....

  Pesssssssssssssssss

04 Eylül 2012, 20.34
Son noktayı ben koyayım mı ? :)) Dinimiz ile ilgili terimlerle yapılan benzetmeleri dalga geçmek olarak görmüyorum. Aslında, bir söze bakarım bir de söyleyene diyelim. Talihsizlik olmuş yaptığın espri diyelim mi o_ben ? Diyelim diyelim, ne olacak, yabancı değilsin.

"Daha sonraki yıllarda Kadıköy Türkler tarafından ele geçirilir Fatih Sultan Mehmetin  ilk KADISI olan hıdır beye Kadıköy verilmiştir böylelikle Kadıköy  ismide günümüze buradan yerleşmiştir". diye yazmışsın. Doğrusunu yazmışsın sen. Samanlıkta iğne arayıp, kamera önüne geçip, flaşların patlamasını bekleyenlere bakma sen. Dini konularda espri yapılmaması taraftarıyım, söyleyeni belki hoş görebilirim ama yapılmasa iyi olur. Bu konuda dikkatli olacağına eminim...
Sağlıcakla kal..

05 Eylül 2012, 12.52

Şu 5 YORUM limiti kaldırılsın artık (((

Yazınızı ayrı ayrı ele almadım tümü ile baktım. Farkında olmadığını düşünerek yorum yaptım. Görüyorum ki bilinçli olarak seçtiğiniz kelimelerle siz benim kibarca uyarımı haketmiyorsunuz. Samimiyetsiz, ciddiyetsiz ve özrü kabahatinden büyük tepkinizi ve malesef duyarsızlığınızı kınıyorum. Ben kibarca ikaz etmiştim hatanızı kapatmanızı beklerdim. Keşke bilinçsiz yapmış olsaydınız !!! Bilinçli ve küstahca devam etmişsiniz tavrınıza...

İslami ibadet şeklini kullanmanıza değil başka dinlerin ibadetlerinide kullansanız da aynı tepkiyi verirdim...

İslamiyette dini ibadetlerden biri olan hac ve namaz ibadetlerindeki tavaf etme ve tespihat kısımlarını bloğuna anlamsızca ve ısrarla uygunsuzca malzeme ettiğiniz yetmiyor üstüne site yönetimini yazını onayladılar diye kendinize kılıf tutuyorsunuz.

Blog yazılarında hem girişte hemde blog yazısı onaylandıktan sonra altta uyarı var en azından bu kısma baksaydınız. !!!

- Şiir, şarkı sözü, şikayet içerikli yazılar; kişi, kurum, kuruluş, ülke, millet, ırk veya dinleri aşağılayıcı, küçük düşürücü ya da bunlara hakaret eden yazılar; siyasi içerikli ya da dini tartışmalara yol açabilecek yazılar ve kişilere ait özel bilgileri içeren yazılar yazmak YASAKTIR. Köşe yazarlarının yazıları, birebir kopyalanarak kullanılamaz. Bunları yazmanız durumunda blog yazma yetkiniz alınabilir ve/veya üyeliğiniz geçici/kalıcı olarak durdurulabilir.

Gamyun.net üzerinde yayımlanan blog yazılarının içeriğinden tamamı ile üye sorumludur. Yazılanların doğruluğundan veya telif haklarından Gamyun.net sorumlu tutulamaz. Site kurallarına aykırı bloglar, şikayet edilmeleri veya yöneticilerin karşılaşmaları durumunda üyeye haber vermeksizin silinecek ve gerekli görüldüğü durumlarda üyenin Gamyun.net servislerinden faydalanma hakkı iptal edilecektir.

Tavaf;  "Tavaf", Hacer-i Esved köşesinden veya hizasından başlayarak tavaf niyetiyle Kâbe'nin etrafında yedi defa dönmektir. Stadyumla KABE' yi nasıl aynı ve bir şey olarak nitelendiriyorsunuz?

 Tespih; ALLAH'ın sıfatlarını tesbih ederken sayı saymak için kullanılan ve 33 veya katları kadar tanenin ipe dizilmesiyle meydana gelen halkaya denir. Pekçok dinde kullanılır. Tespihin 33 ve 99 taneli olanları müslümanlar 108 taneli olanı budistlar tarafından kullanılır. Tespih öyle kabadayı külhanbeylerinin ellerinde savurmak için kullanacakları eşya değildir.

Dini ibadetler rastgele ve art niyetle kullanılmamalı o dinin mensuplarını incitmemeli. Açıktan veya kinayeli şekillerle istismar edilmemeli. Siz en çok kullanılan ve herkez tarafından bilinen şekilleri ile bilinçli olarak alay ediyorsunuz ve uyarılara rağmen buna ısrarla devam ediyorsunuz. Peygamberimiz S.A.S efendimiz İslamiyetle ve başkalarının dinleri ile alay edilmesini men etmiştir. Bence birazda bu kısımları araştırırsanız sizin için iyi olacaktır.

Bu lüzumsuz bloğa yorum yapmak zorunda kaldığım için kendi  adıma üzgünüm... LÜTFEN BLOĞUN İSLAMİYET YADA BAŞKA DİNLERİN İBADETLERİNE AYKIRI - ALAYCI KISIMLARI ÇIKARTILSIN !!!

05 Eylül 2012, 13.07

Bravo! "Kadını" değiştirip "Kadısı" yapmışsın. Allah' tan orayı "ilk kadınım olan hıdır bey'e" diye yazmamıştın:) Madem blog yazıyorsun, geri dönüp bir bak di mi ne yazdığına, nerede kelime hatası yaptığına.

Özdür yazının ilk halini görmediğin için böyle konuşman normal tabii. Zaten baştan aşağı bir dünya değiştirilmesi gereken kelimelerle dolu bir yazı.

Evet yazıda büyük bir "cittiyetsizlik" söz konusu.

05 Eylül 2012, 13.13
yorumcu arkadaşları bu bloğu okuyabilme, bide üstüne yorumlayabilme sabır ve azmini gösterebildikleri için çok tebrik ediyorum.
05 Eylül 2012, 14.49

Ciddiyetsizlikmi yapmışım 99 vs diyerek         ( konuyu parmak atmaya nasıl getirdin hayret:)

Açıklıyım sana konuyu çok uzattın çünkü bir işe başlarken bir yere  gidilirken bir şeyin niyetine girilirken 99 tesbih çekeriz  ve onun duasını yaparız ben maça girerken dua edip tesbih çekiyorsam bunun cittiyetsizliği nerede ? ben belki o  şekilde totem yapıyorum benim uğurum  bunu dahada açabilirim ama sen  o kısma şartlanmışsın arkadaşım sana ne desem boş tamam şimdi sana bi erdemlik GÖSTERİYİM BEN  özür dilerim senden hemde çok özür dilerim şimdi benim sana ihtiyacım var benim diğer o 16 ilçe ve semte yağtığım emeği öne çıkartırmısın çünkü  sana ihtiyacım var : ))) kameralar sağ tarafta…

Zulal sende bi şeyler yazmaya çalışmışsın ama   sana bi şey demicem sen ilk önce şu yorumunun cevabını kendine ver . 

Şimdi bu yazınızı okuyan bir kaç aklı evvel, "vayy be! harika yazmışsın koçum, yürü bee kim tutar seni"

Ben bi şekilde yanlış veya doğru yazmış olabilirim  bana sayğı göstermeye bilirsin ama yorum yapacaklar hakkında bu haddi nerden alıyosun . Sen sağlıcakla kal emi : )

Özdür  olur  diyelim  diyelim :) talihsizlik

Bidahaki blogu yaş toplantısını açıklıyarak yada nato zirvesindeki görüşmeler hakkında bilgiler vererek yapacağım şimdilik huzurlarınızdan ayrılıyorum AB müzakerelerini takip edip geleceğim .  daha ciddi bir konu heeyy allahımmmmmmmm : )))))) diyelim .emin olun sadece ve sadece espiriden ibaret  konuyu haddinden fazla  saptırdılar  neyse .

05 Eylül 2012, 15.36

 Bir inanın anlatmak istediğiyle,bir grup inasnın anlamak istediği arasında ancak bu kadar fark olabilir...Söyleyecek söz bulamıyorum.

 

İnek kesmenin Tanrıyı öldürmekle eşdeğer tutulduğu Hindu inancını hatırlatarak,tüm  dinlere sonsuz saygı göstermeyi savunan arkadaşları bu çerçevede inek eti yememeye davet ediyorum.Aklıma gelmişken,ben de tavuklara büyük hürmet beslediğimden,saygı göstermenizi ve tavuk eti yememenizi de istirham ediyorum.Saygılarımla......

07 Eylül 2012, 07.46
Yani hem suçlu hem güçlü durumları olmuş o_ben'de. İslam saygıyı hak eden bir dindir. Sen bu yüce dini bir takım için uyarlıyorsun ve bundan dolayı ikaz edildiğin halde yanlış olmuş yada olmamış gibi kelimeler kullanıyorsun. Bilgi vermen güzeldi ama sen takımını çok seviyorsun diye Dini mevzuya neden giriyorsun? Hiç mi başka espri yapacak yer bulamadın? 

illa_ahu yani bu kadar bir pencereden mi baktın olaya?  nereden neyi bağladın hayret. O dediğin inançta olan kişinin karşısında inek tavuk eti yemeyiz tamam. Şunu da bekleriz (sözde) saygıdan söz eden  insanlar Ramazan ayında dışarıda yemek de yemesinler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın