gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

POLEMİK

04 Eylül 2012, 13.27
A- A+

          yunancada düşmanlık demekmiş. bizdeki hayat bulmuş hali ise siyaset, bilim ve edebiyat alanında  yapılan  sert tartışmaymış. benim  içinse  kalem  kavgasıdır. tabi bu benim için böyle, aslolan yurdumuzda sidik yarıştırmak, çamur atmak ve deve güreşi şeklinde vuku bulduğudur.

          polemik  bir  nevi  beyin  jimnastiğidir. ancak  abartıp sivrisinekle  bile polemiğe girecek halede gelinebilir. abartılmamalıdır...

          gamyun  blog  ortamında da  polemiğe  girmek  gayet  doğaldır. hatta,  doğal  değildir dediğiniz anda bile bir polemiğe ilk adımınızı atmışsınız demektir. çünki; bir fikre karşı çıkmak ve bunu dile getirmek, polemik ortamı yaratmak için en gerekli koşullardan birisidir. burdaki en önemli nokta, polemik  yapıyorsan hırsa bürünmemektir. büründüğünüzde beyninizden başka organlarda çalışmaya başlar. bu da can yakar. 

         gamyunda bir işe yaramaz, bi sonuç alınmaz, ego tatmini ve sorunu büyütmekten öteye gidemez, aradaki  uçurumu  dahada  derinleştirir düşüncelerini, düşünmeye değer buluyorum. fakat son kararım polemikten yana. çünki; girdiğim  en işe yaramaz  polemiklerden bile insani gelişimime katkı yapacak olumlu dersler çıkarmışımdır. yaşlılarlada girmekten kaçınmam. kendi gözlemim gençlerle polemiğe girmek yaşlılara iyi geliyor. yani kötülük yapmış olmuyoruz.

          arkadaşlar,  yanılmıyorsam  karl marx bile "polemik olmadan, bilim  olmaz" demiş. çok katılıyorum. polemik olmasaydı insanlık bugünkü  gelişmişliğinden çok gerilerde olurdu. bende diyorum ki;  polemiği bir sanat  dalı olarak  görüp, 8. sanat  olmaya aday  gösterenlerin  bile bulunabildiği günümüzde "polemik olmadan gamyun blog olmaz"...

        

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın