gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ya Umutlar da Biterse...

13 Eylül 2012, 14.52
A- A+

İlk zamanlar sabahları korkarak uyanırdım , hemen el ve ayaklarıma bakardım ' bugün hangileri değişime uğramış ' diye.. bugün ise bozulan eklemlerimi önemsemiyorum , sadece hayatta kalabilmek için mücadele veriyorum ,  çünki anneyim ben..

Üç yıldır RA hastasıyım ( iltihaplı romatizma ) ve bu zaman zarfında tedavi gördüğüm halde hastalık hızla ilerlemekte bedenimde . Aldığım ilaçların yan etkilerinin hayatımı tehdit edebilecek güçte olduklarını bilsemde yaşamak için kullanmak zorunda olduğumun bilincindeyim.

RA , romatizma diye ilk duyulduğunda basit bir hastalıkmış gibi geliyor insana ilk anda, inanın  hiçte öyle değil  , hele de iltihaplı olursa bendeki gibi , kan yoluyla bütün bedeninize yayılıyor sinsice..

İçimdeki düşman diyorum ben ona , öyle zeki ki  her seferinde yeni bir hedef seçiyor kendine, daha önce işgal ettiği yerlerde de hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor acımasızca .. Önce el ve ayaklar , bilekler , dirsek ve dizler ve boyun son bir kaç aydır da omurga eklemlerimde faaliyette.. insan bedeninde  360 eklem olduğunu düşünürsek  , bu gidişle  bu duruma dayanma katsayım imkansız hale gelecek biliyorum.  Her sabah eklemlerimin ağrısıyla güne başlamak zorundayım , çökmüş bir bağışıklık sistemi , ne ellerim bir bardak çayı tutabiliyor acımadan , ne de ayaklarım yere basabiliyor , eğilip doğrulmaya çalışmak sa daha bir acı verici , taki ilaçlarımı alıp 3_4 saat   sonra etki etmeye başlayacağı ana kadar yatağa mahkum konumdayım , bu hergün böyle sürüp gidiyor. Kısa sürede bende yaptığı yıkımın bu derece fazla olması ( sedimentasyon normal değerlerde 0_20 arası  , bendeyse 40_66 arasında değişmekte ) yani hastalığın bende ki ilerleme hızının yüksekliğinden kaynaklı. 

 Şu günlerde omurgamı ele geçirmekle meşgul , ne zaman ki iç organlara yayılacak ( akciğerler, karaciğer ve böbrekler )  o zaman öldürücü yüzünü göstermiş olacak bana..nefes alışlarımın zorlaştığını hissediyorum  son üç aydır  ve iki kez nefes alamamaktan kriz yaşadım acilde çözümlenen. Düşmemem gerekiyor kemiklerim kırılgan konumda, hergün almak zorunda olduğum kortizon bir taraftan hayatımın devamını sağlarken diğer yandan kemiklerimi eritmekle meşgul.

Aldığım tedavinin saç ve kirpiklerimi dökmesini de önemsemiyorum , dizlerimin yuvarlak değilde hergün daha da köşegen oluşunu izlesem de takılı kalmıyorum ( belki birazda rol yapıyorum kendime ) , ilk zamanlarda ki gibi parmaklarımı da saklamıyorum toplum içinde .. sadece yaşamak istiyorum .. iki oğlumu hayata hazırlamak için yeterince zamanım olsun istiyorum.. hissediyorum , hissediyorum işte  sanki mahkum olduğum zaman hızla tükenmekte..

Bunları anlattım sizlere , neden mi ..bugün mahkum edebileceğim tek bahanem katlanamadığım bu ağrılar  , notalar suçsuz..

Ve ben çok yoruldum , bulamadığım çözümü aramaktan , ve ben bugün dilenciyim..

Umut dilenen..

Yardım istiyorum sizlerden bu konuda , bir umut işte .. belki bu satırları okuyan biri biliyordur çaresini, bana bir çözüm yolu önerebilir umudundayım.. ben bulamadım , alternatif tıptan da yararlanmaya çalıştım , ellinin üzerinde bitkiyi araştırdık bu konuda yetişmiş bir arkadaşımla halen daha araştırmaya devam ediyoruz. Bitkisel yağlar ( hem harici hem dahili karışımlar ) , çaylar , tohumlar  ve  extratlar kullandım , ben güçlendimmi bilmiyorum ama içimdeki düşman çok güçlü..

Biliyorum ki Yaradan bu derdi verdiyse çaresini de vermiştir , ama nerede ve kim biliyor.. ben bulamadım. Çoğumuz sülüklere tiksinti duyarak bakarız , umut olması için her eklemimin üzerine koydum salgıladıkları enzimlerin fayda etmesi umuduyla.. ettimi bilemedim ama bir sürü mercedesim olduğu kesin .( sülükler ısırdıkları yerlerde mercedesin sembölü gibi iz bırakıyorlar ) . Görüyorsunuz ya gamzeler ıslansa da pozitif olabiliyorum bazı bazı..

Ve burada ki ortam her zaman pozitif etkiledi beni , en başta blog yazmak , sanki bana özel bir yer gibi  , sanki günlüğün canlı hali gibi  , sanki benim zulam hem herkesin bildiği hem de kimsenin bilemediği öyle bir yer işte..Ve gelen yorumlar sayesinde sizlerle iletişim kurmak  bir başka güzeldi benim için ..

Sizlere ve bu ortamı sağladığı için Gamyuna teşekkürlerimi iletmek isterim.

                                                                                             sağlıcakla kalın..

 

YORUMLAR

13 Eylül 2012, 18.15
Romatoid Artrit ha Veda. Çoğu zaman teşhisin bile çok geç konulabildiği bu hastalık için önce adının konması senin adına iyi, neyle mücadele edeceğini biliyorsun en azından, yakın bir arkadaşım çok oyalandı bu ad konulana kadar. Veda bak şimdi, eminim ki hepimizden daha donanımlısın bu hastalık konusunda ama alternatif tıp bu konuda çok başarılı biliyorsun sen de zaten. Akupunktur özellikle. Bu en çok da immune sistemin desteklenmesine dayandığından çok iddialılar . Ya bırak öyle konuşmayı, oğlumu hayata hazırlayayım filan demeleri, her doğan insan hayata hazır doğar, doğmasını bilmişler ya allalaa. Kendini adama kimseciklere, gamzeleri ıslatma, ya da beni her gün eğlenceli bloglar yazmaya zorlama sırf seni güldürücem diye , naparlar beni :))) Sana günlük tutayım ya da gamze gamze gülüver. Gülll hadiii güüll . De ki tamamdır, vallahi üşenmem her gün bi cümle yazarım sana off line, bi cümlelerim ezcümle işe yarar bilesin.

Bak sana ne anlatıcam;
Üç yıl önce ben de ismi konulamayan bir ateşle mücadele ettim. Nerelere başvurduk ııhh. Hooopp bi ateş geliyor bana ve kendimi kaybediyorum napıyorlar nereye götürüyorlar uyanıyorum hastanede ben. Sıkışınca doktorlar UFO muamelesi yaptılar hastalığıma Unidentified Flying Objects gibi, UF dediler tanımlanamayan ateşime. Bağışıklık sistemimde ateşle mücadele şeyleri yokmuş , neyleri , şeyleri işte. Ben de o zamanlar azraillle konuşuyordum git başımdan diye, sildiğim yazılarımdaydı bu sanırım ilk zamanlardaki. Sonra geçti gitti ateş benden. HAYAT enerjini asla düşürme bi kere, yaşamayı sevdiğini biliyorum. Çok YAŞA biz de GÖRELİM olur mu . Aha burada hem de  ,Gamyun Blog Portalda . Kocaman sevgiler sana, ve okuyan herkese....
13 Eylül 2012, 18.16
Evet, veda kendi kendine rol yapmana gerek yok. Bu illet sana istemediğin bütün rolleri öğretir. Hem öyle bir öğretir ki oskarlık oynarsın.  Bu hastalığın bir yönü çok güçlü; kendisi ile geçinmesini iyi bileceksin. Aksi olan hiç bir şeyi sevmez. Burada yazamayacağım bazı tavsiyelerim olacak. 
SİZE ACIL ŞİFALAR DİLERİM...
13 Eylül 2012, 18.20
Geçmiş olsun .Allah acil şifalar verir insallah.
13 Eylül 2012, 18.46

Sevgili V_EDA_............

Öncelikle acil şifalar diliyorum size.... bir an önce sağlığınıza kavuşacaksınız ve bizler  bunu hep birlikte GAMYUNDA kutlayacağız...Tamam mı? Söz istiyorum ama sizden:))))))

Biliyorum, siz herkesten daha deneyimlisiniz bu konuda ;  ben sadece  , tedavinin en önemli parçasının ( akut alevli dönemlerde ) istirahat olduğunu ; akut dönemler dışında da dengeli egzersizlerin yarar sağladığını bir sağlıkçı olarak  eklemek istiyorum....KENDİNİZE ÇOK İYİ BAKIN.........

13 Eylül 2012, 18.56
geçmiş olsun inş şifa bulursun
13 Eylül 2012, 19.02

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazınızı okurken içim sızladı. Bundan yaklaşık 6 yıl önce arkadaşımın erkek kardeşi sokakta oynarken elini kesmişti. Başta elini kesmesi çok kötü bir olaymış gibi gelse de, bunun o çocuğun hayrına olduğunu aylar sonra öğrendik. Yapılan tetkiklerde değerleri anormal derecede yüksek çıkıyordu. Aylar sonra teşhis kondu, RA..

Sonra bulunduğumuz şehirde (Bursa) üniversite hastanesinde tedaviye başladı. Verilen ilaçlar başta çok fazla ve ağırdı. Neredeyse hergün bir avuç dolusu ilaç içiyordu. Şimdi üniversite de okuyor. Hergün düzenli olarak içtiği bir hapı var. Hayatı boyunca o ilacı içeceğini biliyor. Çünkü bu hastalığın tedavisi yok denmişti. Ama en azından ağrısız bir hayat geçirecek. İlk kullandığı ilaç yurdışından kaçak olarak getirtiliyordu. Ama şimdi o ilacın aynısını devlet karşılıyormuş. Ve o kadar da ucuz bir ilaç ki, rapor almaya bile gerek duymadılar. Allah'tan acil şifalar diliyorum.

13 Eylül 2012, 19.37
sevgilli VEDA,kim oldugunu,yasini,cinsiyetini bile  bilmiyorum,ayrica onemlide  degil ama  seni tebrik ediyorum,en azindan benden cesursun,nedenmi boyle dedim,ve az da olsa burdaki arkadaslarimizdan moral talebin var,ama ALLAH buyuktur,insallah derdine care  verecektir,bense bugun akciger kanseri bir hastayim ama yasam devam ediyor unutma,elbette sorunlarini anlatman gerek daha rahat edersin,aslinda seninle uzun uzun konusmak isterdim ama ,ne diyeyim,bizleri yaratan yuce ALLAHtan acil sifalar dilerim sana,hoscakal herkese esnlikler dilerim.
13 Eylül 2012, 20.03

merhaba , okuyan ve yorumda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

mirza78 , teşekkür ederim  her zaman olduğu gibi duyarlı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Öğreneceğiniz her bilgiyi sabırsızlıkla bekliyeceğim.

Sevgili Ataya , inan ki gülümsedim .) tşk ederim   ve her zaman senin yazılarını okumak isterim , hem bilmediğim bişiler öğrenmişimdir her bloğunda  hemde öyle pozitif yazıyorsun ki bunu  hissediyorum ve  senden enerji alıyorum ayrıca offline mesajlarına hayır demem .

DIGOR , Tavsiyelerinizi öğrenmek isterim en kısa zamanda , sizcede uygunsa offline mesajla iletin lütfen teşekkür ederim.

essen , tşkler sizi yorumlarınızdan tanıyorum az da olsa.

Strawberry_06  , sağlığıma kavuşmayı herşeyden çok istiyorum ve diliyorum . Keşke size ' söz ' diyebilsem  umutlarımı günden güne yitiriyorum ben..

Antalya_8787 , teşekkür ederim.

Zülal teşekkür ederim    şifa dileklerin için.

13 Eylül 2012, 20.59

veda öncelikle geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun inşallah şifa bulup sağlığınıza bir önce kavuşursunuz.

Eşim Gut hastası Gut hastalığıda eklem hastalığıdır ,parmaklar,bilekler,dirseklerde hem ağrı hem ateş hemde şekil bozukluğu yapıyor. Bir tanıdığım tavsiyesini dinleyip uyguladık ve şu anda çok iyi durumda sizede anlatayım inşallah çare olur,denemekte fayda var ve bildiğim kadarıyla hiç bir yan etkisi yok bunuda kullanmadan önce internetten araştırabilirsiniz.

Elma,armut,ahlat ağaçlarının tepelerinde küçük dalların birleşiminden meydana gelen toplar vardır sanıyorum ismi Ökse otu,o ot mayıs veya aralık ayında toplanacak üzerinde beyaz ve sarımsı bezelye tanesi gibi meyveleri var o meyveler temizlenecek zira zehirliymiş ondan sonra o dallar yıkanıp kurutulacak ve her gün bir tutam dal ve yapraklar birlikte akşamtan soğuk suyun içine konacak (bir bardak içerisinde) sabaha kadar o demleniyormuş kendi kendine sabah kalkınca aç karnına içilecek,biz yararını gördük hatta eşimin dizinin altında bir kitle oluşmuştu hastalığına bağlı olarak  inanın o kitle bile küçüldü ama dizdeki şekil bozukluğu düzelmedi tabi, aaa şimdi aklıma geldi birde aktardan at kuyruğu diye bir ot almıştık aynı süpürge çöpüne benziyor o demlediğimiz otun içine 10 adet kadarda o çöplerden atıyorduk biz şifa bulduk inşallah sizede yararı olur.

Dediğim gibi önce internetten ökse otu ve at kuyruğu otunu araştırıp öğrenin ,gerekirse doktorunuza danışın ve yapın derim acil şifalar dilerim

13 Eylül 2012, 21.51
Canım çok üzüldüm öncelikle . Ancak bu romatizma ile mücadele eden o kadar çok hasta var ki. Yaşadığın şehri bilmiyorum ama bulunduğun yerin ikliminin de hastalığın gelişimine yardımcı olma ihtimali çok yüksek.Nem oranı düşük yerlerde yaşaman gerekiyor  diye biliyorum.Ben zer sorunu yaşayan bir arkadaşım daha var. Yaşama arzusu ve sevinci çok yüksek biri ve hastalığıyla savaşına hayranım.Bu sevinci asla kaybetme Ataya doğru söylüyor öncelikle kendin için yaşamayı sevmelisin.Birde ben hastalığı içimizde boğacağımıza inanıyorum. B ir sürü  hastalıkla mücadele eden biri olarak ;iç gücümü harekete geçirerek aştığım o kadar çok hastalık var ki. Moral gücü çok önemli cidden.Çünkü stres moarlsizlik öncelikle hormonları krize sokan bir etken ve bağışıklığı lat üst ediyor zaten.Diliyorum ki yaşama gücünü öncelikle güzel kalbinde bulur hayırlı şifalara kavuşursun...
13 Eylül 2012, 23.59
sevgili veda  acil sifalardiliyorum iki hafta onceki beni buldum yazinda ve dileklerinde. bayramin ucuncu gunu benim fitik ve siyatigimbeni ele gecirdi ayagimi kaybetmek uzereydim parmaklarimdan basladi ve ayagimin yarisini  hissetmemeye basladim sadece hissettigim karincalanma ve don hissi buz gibi sanki ayagimdan cekiliyordu canim acile gittim ameliyatki once gecirmistim ikinci  ameliyatta yuzde elli sakat kalma riskim vardi acile gittigimde cok gec ya ayagini yuzde yuz bir aya kalmaz kaybediceksin veya yuzde elli riski alicaksin dendiginde riski aldim elhamdulillah agrilarim dindi sadece fizik tedavisi goruyorum ayagimi yeniden  kuvvetlendirmek icin bir hafta boyunca  emekledim  dirseklerim dizlerim  yara icindeydi benimde uc evladim var ve tek dilegim onlarin hayatini kurduklarini gormek yaradana hep bunu dua ettim sonrasinda teslimim sana diye.sukur yaradana, kavustum sagligima kismende olsa en onemlisi kendi ihtiyaclarim icin kimseye muhtac olmamak heleki gamyunu cok ozledim seninde dedigin gibi iki hafta uzak kaldim az ayaklandimya hemen saldirdim bloglari okumaya:) henuz oyunlara basliyamadim okadar uzun sure kalamiyorum malesef.sizin icin dua edecegim rabbim kabul etsin insallah  yureginize bedeninize saglik rabbim yardimciniz olsun ve asla bu pozitifliginizi elden birakmayin inaniyorumki icindeki dusmani yeneceksiniz . dusmaniniza donun ve deyinki allahtan buyuk degilsin .cevrim disi mesajlariniza bakarsaniz dilek duam var umarim kabul olur sevgilerimlesmile Resmi/.
14 Eylül 2012, 00.04
Rabbim acil şifalar versin. GEÇMİŞ OLSUN inşallah
14 Eylül 2012, 00.16
V_eda öncelikle çok çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum... 

Hastalık hakkında; bak bu hastalığa yakalandı, şimdi iyi oldu diye verebileceğim, görüp şahit olduğum, bir örneğim yok. Ama bu hastalığa yakalanıp sonra iyileştiğini duyduğum çok insan oldu...

Beni az çok tanıyanlar vardır, bu tarz durumlarda vahlanmayı pek sevmediğimi bilirler mutlaka. Ahvalinize vahlanıp, moralsizliğinize moralsizlik katmaktansa, destek olmak isterim.. 

Neden sevmiyorum ? Çünkü bir çok sorunu hep moralle aştım ben, ki buna sağlık sorunları da dahildir. Üzerime öyle çok çok titreyenler olmadı. Ağlarken de yalnızdım, gülerken de... Zaman zaman sızlandığım oldu tabi, taş değiliz ki ne kadar ağlamam ben desekte ağlıyoruz ( bir ihtiyaçtır ağlamak, göz sağlığı açısından yararlıdır... ), ama hep kendime.

Başlığın devamını getirmek istiyorum Sevgili V_Eda; sizi, bizi, onları ne hastalık öldürür ne de ecel. Bizi asıl öldüren umutların bitmesi. Bu konuda tek destek olabileceğim budur, nacizane desteğimi mazur görünüz.. 

Zaman zaman esprili dilinize şahit olduk, BUNU YAPABİLİYORSUNUZ. İlk adım gülümseyebilmektir zaten, sizin için gülümsemek zor değil biliyoruz... Biz size inanıyoruz, siz de kendinize inanın lütfen. Ve "İyiyim Ben" başlıklı blogunuzla bize Merhaba deyiniz "O gün".
=> Özdür
14 Eylül 2012, 01.49
Sevgili Veda,öncellikle çok geçmiş olsun.Allah tez zamanda şifanızı versin inşallah.tam yatacağım sırada bloğunuzu okudum.ve sizin için nette biraz bu hastalık hakkında araştırma yaptım.Sizin hastalığınızdan olan çoğu insan gördm ki kortizonlar dan şikayet ediyorlar.bazıları ameliyat olarak çözüm bulabilmişler. ama en çok dikkatimi çeken omega 3 !! ıcınde EPA VE DHA degerler yuksek olanlarıtercih etmek gerekiyormuş.zencefil çayı sabahları ağrıları bir nebze dindiriyormuş.omega 3 ü kesin denemiş olabilrisiniz.ama okuduğum kadarıyla kaliteli bir omega 3 sayesinde kortizonları bile bırakanlar olmuş.
 Bir hastanında yazmış olduğu yorumu aynen size kopy ediyorum,isterseniz dr unuzla görüşürsünüz :bir hasta :
bende 6yıldır ra hastasıyım 4yıl kortizon qensil salozoprin hepsinden kulandım şu an damardan remicade alıyorum çok iyi geldi eski yaşantıma döndüm...

Beyaz ekmek kesinlikle yasak diyorlar.
Bir de alternatif tıpta ibrahim saraçoğlunun ilaçlarını kullanan ve sonuç alanlar var.isterseniz bir araştırın.
tekrar şifalar diliyorum.allah acılarınızı tez zamanda iyileştirsin inşallah.sevgiler.
14 Eylül 2012, 04.36
Çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm :( rabbim acil şifalar versin...
14 Eylül 2012, 09.30
canımm allah ım şifanı versin güzel evlatların için.. çok tuhaf oldum okurken.. bende aynı hastalıkla mücadele ediyorum benimde var iki oğlum.. sanki yazdığın her kelimede kendi geleceğimi gördüm :(( bende iki senedir var çok şükür bu derece değilim DAHAAA.. ilerliceeni bende biliom yok çaresi :s Saraçoğlu nun kürüne başladım yeni, daha öncede ülseratif kolit için kullanmıştım çok şükür geçti o bi süreliinede olsa ilaçlarımı kestim. inşallah bunada olur bi faydası.. dene istersen sende.. sevgiler.. 
14 Eylül 2012, 09.53
her yeni birgüne  başlamak  umut  istek  vede dilekleklerimizin   yeşermesi   gibidir  rabbim       den  umut  hiçbir  zaman  umut  kesilmez   slm  ve  dua  ile      acil   şifalar  dilerim... 
14 Eylül 2012, 11.49
Sizin durumunuzda umut asla bitmez sevgili Veda'mız.

Hani evlatlarınızdan söz etmişsiniz ya ondan bu ilk cümleyi gayet emin olarak kurdum.
Anneler ve evlatları birbirlerine sarılarak güç alırlar çünkü ve siz de o umut aşısını evlatlarınızdan alıyorsunuz, bu bitmez.

Size, tedavi amaçlı somut bir bilgi verememek beni üzse de,
hastalık ve ölümden söz eden yazılara -çaresizlik yüzünden- yorum yapmaktan kaçınıp kenerda, kendi kendime sessiz dualarla yetinsem de güzel kaleminizin son paragrafından etkilenerek "Ben de dualarımla yanındayım." demek istedim.
Sevgiler

14 Eylül 2012, 11.52
geçmiş olsun acil şifalar dilerim
14 Eylül 2012, 12.02

Günaydın ,  bu sabah heyecanla açtım gamynu , gelen iyi dileklere çok teşekkür ederim. hem yorumlarla hemde yazmış olduğunuz oflıne mesajlarda  ilettiğiniz öneriler benim için çok değerli ve bitmek üzere olan umutlarıma yeniden ışık olmaya başladılar.

kendimi daha iyi hissediyorum bu sabah, ağrılara   ' istediğiniz kadar zirveleşin bugün sizi duymıcam , dinlemiycem '  diye haykırdım..

EKİM , basettiğiniz ökse otu ağaçtan bağımsız mı , topraktan bitip te ağaca sarmaşık gibi dolanan bir otmu , tam anlayamadım biraz daha aydınlatırmısınız beni bu konuda , ilginize çok teşekkür ederim.

KITAP_ , çok tşk ederim , sizde benim için üşenmeden araştırmaya girmişsiniz diğer arkadaşlar gibi , önerileriniz benim için çok önemli, remicade yi doktoruma sorucam en kısa zamanda , kullanmadım o ilacı belkide kişiye özel bir tedavi gerekiyor ben çapa üni. hast. takip ediliyorum.

KATRE_I MATEM , keşke aynı hastalığı değilde , aynı okulu paylaşmış olsaydık sizinle , çok geçmiş olsun , dilerim benim ki kadar ilerlemeden tıp çaresini bulur bu hastalığın .gelen yorumlara sizde dikkat edin , tavsiyelere , önerileri araştırın çarenin nereden geleceğini şu an bilmiyoruz belki de çözüm onlardan biridir , tşk ederim.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın