gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SANS OYUNU, HAYATIN TA KENDISIDIR!

06 Ekim 2012, 12.15
A- A+

 Adamin biri, bir is yerinde calisirken sebepsiz yere kovulmus..
Kirada oturuyormus; yeni evli sayilan bu adam, is arayip durmus gunlerce ama bulamamis..
Aylarca dovunup dursada nafile, borc bataginda yuzmeye baslamis.
EV sahibi evden cikin diye baski yapmis, almis oldugu esyalarin taksidini odeyememis, bankadan almis oldugu kredi yuzunden icralik olmus ve dahasi.
Gunler sonra, girdigi bunalima daha fazla dayanamayarak cikmis kopruye, bir not yazarak ceketinin cebine koymus ve onu yere birakarak birakmis kendini bosluga..
Vefat haberini alan ailesi perisan...Ceketi ve biraktigi not ailesine teslim edilmis, ceset ise gunler sonra bulunmus..
"Yukum agir, daha fazla kaldiramaz bu beden, beni affedin" notunu okuyan ailesinin yarasi daha bir derinlesmis..
Kadin, Vefat eden kocasinin ceketini koklamis durmus aylarca ve birgun diger ceplerinine bakarken, oynanmis sayisal loto kuponunu bulmus..
O kuponun cekilisi, adamin intahar ettigi gunun aksaminda olmus ve 9,5 milyon yani 9,5 trilyon isabet eden numaralarin bulundugu kuponmus.
Adam bir gun daha dayanabilseymis, belkide bugun hala hayatta olacak ve belkide dunyanin en mutlu insani olarak hayatini surdurecekti...
Ama olmadi...
Sayısal lotoyu inanarak oynadi, ama ölüme de karşı koymadı...


Kucuktum...
900 lu hatlari arardim cok; yok azdigimdan degil, tamamen meraktandi benimkisi.
Terbiyesiz hatlar, yarismalar, yararli bilgiler edinmek adina aradigim yuzlerce numara...
Telefon faturasi geldiginde babamin uc ayligi yetmemisti, dusunun iste ne cok gelmisti o fatura...
Yedigim dayaktanmidir bilinmez, ertesi gun degerli oyuncu Nurseli İdiz almisti benden nasibini; Nurseli'nin bant kaydi konusmasi ve son sozunun ardindan gelen piiip sesi ona sayip durmama sebep olmustu, en aciklisi ise finalde soyledigim sey oldu: "Abla nolur paramizi geri ver, babam da beni affetsin"
Tabi o bos bir yalvaristi; ne Nurseli abla paramizi geri verdi, ne de babam beni uzun bir sure affetti...
O aramalarimin sadece birinden karli cikmistim...Cicek Dilligil'in sundugu bir programdi, telefonun tuslari ile tv ekranindaki arabaya yon verip kaza yapmadan yapabildigin en yuksek puani yapmakti amac ve de yapmistim...
Tam hatirlamasamda tarihi, 1990-1992 Yillari arasindaydi, hatta DINAZORUS diye bir yarisma daha vardi ona benzer, o donemi hatirlayanlar bilirler..
Bisiklet kazanmistim o yarismadan, ama o bisikleti almak icin de ayrica bilmem ne vergisi odemistik, kisacasi telefon ve vergi icin verdigimiz tum para ile en az 200 bisiklet alirdik ve fakat o bisikletleri sonra ne yapardik bilmiyorum...
Yarismayi kazandigim gun mahalledeki tum akranlarim kapimin onune dizilmis beni alkisliyor, kus olduklarim bile konusmaya calisiyordu...Sanki milli piyangodan buyuk ikramiyeyi bulmusumda, hic tanimadigim akrabalarim varolmaya baslamis hissi dogmustu bende..
O bisikleti surmeye basladigim ikinci gun polis arabasina carptim...Catal yerinden kirildi, kaynak yaptirsam da, bir daha iflah olmadi ve sonunda hurdaya gitti..
Polis arabasini yaptirmak icin verdigimiz parayi ise soylemeye gerek yok, o da onun bonusu oldu..
Kucuk kalmadim elbette, buyudum!
Bircok insanin yapamadigini yaptim, goremedigini gordum, gidemedigine gittim, yemedigini yedim...iyi halt mi ettim bilemiyorum su siralar..
Sans oyunlarinda hep sansli olan taraf oldum.
Milli piyango, sayisal, iddaa ve at yarisi..
Sansli olmamin tek sebebi herzaman olumlu dusunuyor olmam.
En son at yarisindan 19 eylulde 226.162,88 TL aldim, tabi vergi kesintisi ile elime 203 bin civarinda bir para gecti ama olsun, para paradir sonucta.

 


Bunlari insanlar ozensin diye mi yazdim?
Hayir!
Kumarin iyisi kotusu olmaz, insanlarin hayatini karartir bunu hepimiz biliyoruz.
Burada soylemek istedigim sey; bunalima girdiginiz, hayattan biktiginiz, herseye olumsuz baktiginiz bir anda sakin herseyin bittigini dusunmeyin!
Oyle bir durumdayken ve herseyi sonlandirmak istediginiz o anin 10 dakika sonrasi herzaman bir mucizeye gebedir, bunu unutmayin!
%100 dusunme gucu, Secret ve bu tarzkitaplari okumanizi, her zaman olumlu dusunmenizi tavsiye ediyorum...inanin ise yariyor..
Hicbirseyinizin olmadigini degil, herseyinizin oldugunu dusunun, boylece o hayalini kurdugunuz herseyin size dogru geldigini ve cok sonra yavas yavas herseye sahip oldugunuzu goreceksiniz.
kimine gore bunlar deli sacmasi.
iyide...
Deneseniz ölürmüsünüz?

 

 


En dip not: Hanimis akrabalarim:)

 

YORUMLAR

06 Ekim 2012, 12.38
Süper Bır anLatım oLmus Abı :) eLıne sagLık...

Ama Şuda Sans İşi BunLar Kımının Yuzune guLer Kımının guLmez Her Zaman Yuzununun guLmesı DiLegimLe :)
06 Ekim 2012, 12.49
Ahhh sanal dünya yalan dünyaaa..Eski bir sıralı ikili ustası olarak özellikle" briç geldi hayatıma düldüller bitti" sloganım olmuşken, Veliefendiden tutun taaa Urfa,İzmir. Bursa Orhangazi vs..tüm padokların bizzat yerinde tozunu yutmuş emekli bir atsever olarak hüzünlendim yazınızı okuyunca:((Vede ne yalan söyliyim azda kıskandımm..:)Bende çok kazandım ama toplamı bile sizin tek celsede aldığınız etmez o ayrı:)))Beni taaaa Grandekinoksumun,atçılık camiasının acı kaybı Kafkaslımın :((, Jumanamın Odinlerimin vs..daha hatırlayamadığım o dünyanın en muhteşem varlıkları ile ecel terleri döktüğüm yıllara götürdünüz..Harika bir yazı ve konuydu benim için...Kaleminiz dert görmesin ve şansınız hep bu kadar muhteşem olsun..Güle güle harcayın..Tşkler Yelove:))Bu arada epeydir ganyan kuponu görmemiştim..Hmm iyi bu sefer değiştirmemişler:))
06 Ekim 2012, 14.23
eline saglık çok güzel yazmısın da bu güne kadar sabrettim umutla bekledim aldıgın 203 bin liranın zekatını hala göndermedin ))))
06 Ekim 2012, 15.24
sıkıntılı olduğum bi gündü.. iyi geldi yazınız..tşk ederim .emeğinize sağlık..
06 Ekim 2012, 16.14
Dayanamadım ben şu pozitif olumlamalarla ilgili birkaç laf yazmak istiyorum.
İnsan insan olduğunu ıspatlamak için hayvanın varlığına ihtiyaç duyar mı.Neden duysunki doğmadan önce insan olarak doğacağını bilerek doğdu.
Mutluysan mutlu olduğunu ispatlamak için mutsuzluğa ihtiyaç duyuyorsun.Zenginsen zengin olduğunu ispat etmek için fakirliğe ihtiyaç duyuyorsun.
Her şeyim var derken her şeyinin olduğunu ispat etmek için hiçbir şeye ihtiyaç duyuyorsun.
Yani düşünsenize her şeyim var diye pozitif olumlama yapıyorum ama aslında dediğim şey sadece şu hiçbir şeyim yok çaresizim bu yüzden her şeyim var diyorum ey evren beni duy yardım et.
Mutluyum diyorsunuz ama aslında yine şunu diyorsunuz mutsuzum bu yüzden mutluyum demeliyim.
Dediniz dediniz mutluluk geldi sizi buldu diyelim bu defada mutlu olduğunuzu kendinize ispat etmek için mutsuzluluğa ihtiyaç duyuyorsunuz.Hop bir sürü mutsuzluk başucunuzda bitiveriyor sonra.
Boşu boşuna olumlama yapmayın derim ben.Yapmamanız daha faydalı vallaha.
Çok sıkıntılı olduğum bir dönemde bloglardan tanıdığım ama hiç sohbet etmediğim birini gördüm yapboz salonlarının birinde.Özelini açtım ve biraz sohbet ettim.Sonraki günlerde bu sohbet ara ara devam etti.Kendisi ona yaptığım yorumlara çok kızdığı için rumuzumu uzun bir süre siyah hor kedi olarak okumuş çok sonradan orkide olduğunu farketmiş.Bir gün bir sohbet sırasında bana şunu dedi mutsuzsan mutluluğa yenik düşmeyeceksin çok hızlı koşup onu geçeceksin.Mutluysanda mutsuzluğa yenik düşmeyeceksin yine ondan daha hızlı koşup onu geçeceksin.Yani içinde bulunduğun durum ne olursa olsun onun zıttına yenik düştüğün an kaybediyorsun.



06 Ekim 2012, 20.43
Evet..Hayat mucizelerle dolu..siz olumlu düşünsenizde,düşünmesenizde. Yalnızca aradaki fark olumlu düşünen için zaman ,o mucizeyİ  yaşayana  kadar daha katlanılır olacaktır.bin kere ben mutluyum olumlaması çok saçma.. Namaz kılarken o günki hasılatı yada evdeki sorunları düşünen insana benzer bu. herşeye sahibim olumlaması bence karun kadar zengin olma amaçlı değil,Şükür amaçlı olmalı.çok şükür şuan elimde olanlara demelidir insan. bunu düşünen insan zaten hayata güzel bakandır.bu gün yaşadığı üzüntünün bir ömür sürmeyeceğini bilen  insandır.%100 düşünme gücü ilişkilerin ABC si  gibi beyin proglamlama kitaplarının yüzlercesini okudum.işe yarıyormu evet yarıyor..Ama ruh yok..Güzel cümlelere programlanmış robotlar olarak çevremizde dolaşıyorlar bu  insanlar .Paylaşımınız için tşk.
06 Ekim 2012, 22.58
    Yeloveeeee Kuzencim naber yaa nerelerdeydin sen öyle :)) :p Ne yalan söyliim özendim.. :p Pek şanslı biriyimdir aslında :)) Şimdi resimleri görünce yazını okuyunca iştahım kabardı yarına da güzel maçlar var bi ortak kupon yapalım seninle :D Ama farkettim ki at yarışı eksik bi onu bilmiyorum :((   İllet bu oyunlar illett :P Paracıklarını güle güle harca Yelove..  ((Selly))
06 Ekim 2012, 23.09
Herşey sondan üçüncü satırda özetlenmiş zaten.
06 Ekim 2012, 23.43
çok güzel söylüyonda anlayan yok
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın