gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YAŞAM SECİMLERLE DOLU !

12 Ekim 2012, 16.23
A- A+

Dostlarınıza ve sevdiklerine kaç defa şans tanırdınız ? İkinci  ya da onuncu  yada daha fazla şans mı? Ne var ki, bu alışkanlığınız,beklentilerinizin standardını tutmayan kişilerle  uğraştırır duygularınıza yenik düşersiniz..Hepimiz hata yapabiliriz, ama kişi aynı hatayı tekrar, tekrar yaparsa artık bu hata değil onun gelecekteki olası davranışını gösteren bilinçli bir seçimidir. Kuşku verici tek bir davranışı görmezlikten gelmekte haklı olabilirsiniz, ne var ki garip davranış tekrarlanırsa bu rastlantı değildir ve kararlarınıza yol göstermektedir.

İnsanlar  genel olarak istekleri, ihtiyaçları ve değer yargılarına göre seçimler yaparlar ne var ki bazen de  duygusal baskı altında yada öfke ve yanlış bilgilendirme ile hareket ederler.Eğer onları kesin bir biçimde şartlarını hesaba katmadan,seçimlerinden sorumlu kabul ederseniz çok sert bir biçimde yargılanmış olursunuz ve hedefi bütünüyle kaybedebilirsiniz.

Yaşam seçimlerle doludur.Sevdiklerinize kızabilirsiniz,kırabilirsiniz bunun nedenleri tabii ki çok net ve acıktır.Çünkü kendiniz  gibi görmeye  ihtiyaç duyarsınız.Uzatmış olduğunuz elin sürekli sadece uzatarak kalması  içinizi kırabilir ve duygularınız yetersiz kalabilir. Duygu ve düşünceler  ve özlemler bilinçaltımızın daha da derinliklerinden geliyorsa siz gerçekten sevgi yüklüsünüzdür.

Davranışlarımız yargı noksanlığın mı, yasaklamanın geçici  olarak kalkmasını mı yada köklenmiş olan  değer yargılarının  eksikligini mi yansıtıyor acaba.Kişiliklerimiz çoğu zaman göstermiş olduğumuz mazeretlerle yakından bağlantılıdır.

 Sevgiyle kalın  !

YORUMLAR

12 Ekim 2012, 23.12
       Yaşam çoktan seçmeli aslında,nasıl bir sınavda yanlış seçeneği işaretlemenin bedeli başarısız olmaksa hayat akarken yapılan seçimlerin de bedelini ödemekteyiz.Dostlara ve sevdiklerimize verilen şanslarda da durum benzer aslında bazen ikinci şans vermenin bedeli olurken bazen de vermediğimiz için bedel ödeyebiliriz...
13 Ekim 2012, 10.13
yaşamda ikinci şansı birinci şansını kullanmayanlar hak eder...


13 Ekim 2012, 10.29
 Bence yaşamımıızı her an iki seçenekli kararlarımızla yürütüyoruz. Biri "yap" diğeri " yapma".. Biz bu kararları verirken duygularımıza uygun düşmeyen mantıklı kararı seçmek durumundaysak ve bunu kabullenemiyorsak, bile bille yanlış kararı veriyor ve doğrusunu geciktiriyoruz.. Bir şans daha verme mantığı bundan kaynaklanıyor. Roseangel "İnsanlar genel olarak istekleri, ihtiyaçları ve değer yargılarına göre seçimler yaparlar" demişsiniz. Buna sonuna kadar katılıyorum.Sevgiler...
13 Ekim 2012, 17.55
Sabah saatlerinden başlayıp aralıklarla evdeki bir eşyanın tamiriyle uğraştım.:)
Bu eşya,iki parçadan oluşan -oturma ve ayak uzatma bölümü- bir sallanan koltuğun sıkça kullandığım ayak uzatma parçasıydı.
Bir süreden beri garipleşmiş, dengesinde bir bozukluk varmış gibi duruyordu da, sık kullanımdandır diye dikkat etmemiş, yanımdan ayırmamaya devam etmiştim.
Bu arada, yerlerde bir kaç vida bulduğum oldu da, onları da önemsemeyip, "Kimbilir nerden düştü? Buluruz nasılsa." diyerek bir kenara saklamıştım.
Eşya dün yerle yeksan olunca anladımki gevşeyip düşen vidalar ona ait.
Bu sabah, vidaları ve tornavidayı alıp kendisine girişince işimin kolay olacağını sanıyordum ama değilmiş.
Vidalardan birinin ucu kırılıp parçası içeride kalmış. Çok uğraştım çıkarmaya ama olmadı. Sonra, yeni vidayı tüm gücümle yerine sabitlemeyi ve o kırık ucu bu yöntemle daha gerilere yollayıp yok etmeye yöneldim.

Ne alakası mı var?
Bu işleri yaparken sizin yazınızdakiler aklıma geldi nedense...:)
Teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın