gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Tüketiyoruz ve Tükeniyoruz....

13 Ekim 2012, 14.22
A- A+

İlişkilerimizdeki sadeliği , iyiniyeti , samimiyeti ve bizi biz yapan birçok değeri tüketiyoruz.Sınırsız arzu ve ihtiyaçlarımızla; sadece değerlerimizi değil, zamanımızı , enerjimizi , insani duygularımızı, ve bilgi-- birikimimizi değil; kendimizi  , hatta ömrümüzü tükettiğimizin farkında bile değiliz.

TÜKETİYORUZ VE TÜKENİYORUZ…..

Hızla , durmaksızın bu da yetmedi  ; insafsızca tüketiyoruz…Kültürümüzü tüketiyoruz. Doğamızı tüketiyoruz. En önemlisi sevgi ve saygıyı tüketiyoruz..Atalarımızdan bizlere miras kalan değerleri , gelenekleri , görenekleri köreltiyor , bizden sonraki kuşaklara bunları aktarmak zorunda olduğumuzu görmezden geliyoruz. Toplumsal  hassasiyetlerimizi , canlı tutmak durumundayız. Birlik ve beraberlik duygularını göz ardı etmeden ; maddi değerleri  manevi değerlerin önüne geçirmeden  , ben merkezli bir hayatı ön plana çıkarmadan yaşamayı öğrenmeliyiz.

İnsana ait , beşeri duyguların; aşkların ve sevgilerin bile günü birlik yaşandığı bu dünyada değerlerimize sahip çıkalım. Kırmayalım, kırılmayalım. Hepimizin geçici olduğu dünyamızda ;  yarın ölecekmiş gibi düşünüp  kardeşçe yaşayalım.

 TÜKETMEYELİM Kİ TÜKENMEYELİM..

SEVGİYLE KALIN…..

YORUMLAR

13 Ekim 2012, 17.45
elinize  sağlık  ,gerçekten  çok güzel  yazmışsınız.tebrik  ederim.en çok ihtiyacımız  olan  bir konu  hakkında   yazmışsınız.çok teşekkür ederim  efendim.saygılar..
13 Ekim 2012, 19.44
Güzel Paylaşım Teşekkürler Doğru
13 Ekim 2012, 19.57

 

Sevgi ve kardeşlik insanların muhtaç olduğu iki kavramdır.  Her geçen gün bu kavramların içi boşalıyor kıymetsiz hale getiriliyor. Sevginin yerini kin ve nefret alırken, kardeşlik bağları zayıflıyor, birlik ve beraberlik ruhu yok oluyor. Herhangi birine sorabilirsiniz sevgi ve kardeşlik nedir diye? Aşağı yukarı aynı cevabı alırsınız. o zaman bu habis nereden geliyor? Mademki herkes hem fikirdir. Sanki gizliden gizliye fesat bir kişi ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Kardeşim ben bu dünyanın insanıyım bırak ta rahat yaşayayım. Toplumun mutluluğu kardeşçe yaşaması sevgi saygıya dayalıdır. Bunu esirgeyende ne yazık ki gene de insanın eserdir. İnsanların dini, kültürü, etnik kökeni, mezhebi üzerinde oyunlar oynanıyor. Hayvanlar aleminde küçükken kardeşini öldüren; birincisi  ''sırtlan''dır. ikinci ‘’alyanaklı hayvan  İNSAN’’ dır. 

Eline sağlık.. 

13 Ekim 2012, 23.54

 

En çok haz aldığım şey ne biliyormusunuz sevgili yorumcular? HER YAZIMDA, FARKLI BİRİLERİNİN ÇIKIP YORUM YAPMALARI.. tEŞEKKÜRLER EDİYORUM SİZLERE,ve DİGOR SANA...yorumlarınla destek oldugun için......(tevazu)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın