gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YOLDAKİ MAĞANDA !

15 Ekim 2012, 16.47
A- A+

Arkadaşlar geçen gün sabah işe gitmek için arabama bindim gidiyorum bu arada trafik inanılmaz yoğun ,çünkü herkes yollarda.Korna sesleri falandı filandı.Kişilerde bir gerginlik anlatamam iş dönüşü de aynı kabusu yaşıyoruz; ama ben bu beyleri anlamıyorum hadi bayanlar acele ediyor,eve gideyim hemen yemek yapma fırsatını bulayım  diye ya beyler one telaş one acelelilik aaa pes ya. Sollamalar  selektör yakmalar, Sanki bey efendi eve koşup taze Ayşe kadın fasulye temizleyecek  veya da pilav yapılacak gibi bir acelecilik sözkonusu oluyor.:))Hani  geçmeye çalışsa da nereye geçecek sanki yer mi  var .

Bu arada önümde seyir halinde  bulunan aarabanın arkasında asılı duran bir yazı dikkatimi çekti “ dikkat bebek var” ama sanki içinde bebek yokmuş gibi  hareket eden şahıs bu sefer önündeki seyir halindeki  arabayı geçmeye çalışıyor aynı zamandada  yanındakini solamaya başlıyor aa adam  trafikde racon yapıyor.

         Selektör yakarak adama işaret verdim  bebek var diyorsunuz ama bu ne hal der gibi.Birazda çekinerek çünkü sağı solu belli olmuyor bu tarz mağandaların. (Maksat yola isim yazmak gibi halleri oluyor ya  ) adamda tık yok  hiç  oralı olmuyor. Affedersiniz arkadaşlar ama Arabada bebek var diye yazıyı yazmışın ama direksiyonda  da öküz var demeyi unutmuşunuz diye içimden geçirdim .

         Aynı şeyleri okul servis araçlarında da yaşıyoruz.  Bu durumda ne yapmak lazım bilmiyorum ama  yollarda bu tarz magandalara  çok tanık oluyoruz maalesef.O yüzden lütfen kullanırken yol sadece bize aitmiş gibi hareket etmeyelim.Hem kendimize hem de başkasının canını yakmayalım 5 dakika sonra gitsek ki  ne olacak .

          Sevgiyle kalın!

YORUMLAR

15 Ekim 2012, 20.57

  Adam  acele ile eve   gitmek istiyor. Arabada da büyük  olasılıkla  bebek yok ama  ''  bebek var '' yazısı  vardı diyorsunuz.Belki de eve  acele  gitmesinin sebebi    arabadaki boş  bebek koltuğunu    en kısa  zamanda  doldurmak içindir :)) 

  Önyargılı olmamak lazım :))

  Yorgunluk alan  , kahve  tadında bir   paylaşım olmuş.Bende   fal baktım yukardaki parağrafta,  paylaşımın içindeki  öküze  benzettiğiniz  şekle  bakarak:) 

 Emeğine  yüreğine sağlık.

15 Ekim 2012, 21.45
Haklı bir feministten dökülen yazılara hak vermekle erkeklere yapılan haksızlıkar asında gittim geldim.. Nedenine gelirseniz;1. Evde bende erkek olarak yemek yapıyorum 2. Konak-İnciraltı sahil hattında  bir bayan sürücü gördüm allah sizi inandırsın arabaların arasından öyle bir makaslar, öyle ani duruş kalkışlar deme gitsin nerede ise çapraz 0 kesip geçiyor beylerde görmedim bunca hırsı...dahası var baş parnağını, işaret parmağını serçe ve yüzük parmağını kapadı ve sonra elini maçtaki fanatik taraftar gibi yukarı salladı ne demekse bayan... :)3. Bayanların genelinin trafikte aceleci olmadıklar ve sabırlı oldukları muhakkak aynı sakinliği neden alışverişte sergilemiyor ve neden evde hırçınlıklarının debisini ölçecek bir alet icat edilemedi.. :)
 Ama trafik sabırsızlığını hatırlatmana teşekkürler eline sağlık 
15 Ekim 2012, 22.22

          Bizde istanbul plakalı şöförlerden şikayetçiyiz.Tatil yolunda mübarek şöförlerimiz yılan kıvrımında ,jet hızıyla seyrediyorlar.Engelleri uçarak aşıyorlar.Önceki yıl yazın aynı hızda ve modda seyreden bir arkadaşı1-2 kilometre sonra ters dönmüş olarak gördük;kızsanızda içiniz acıyor yinede .Sonuçta can taşıyorlar.Bu yüzden ben arabayı asla hızlı kullanmam.Kontrolümü kaybedecek pozisyonlardan uzak durabilmek için.İçinde taşıdığımız canları eve ,camdan bir emanet gibi taşımalıyız çünkü.Ülkemizin bu ciddi sorununu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler...

 

15 Ekim 2012, 23.21
Ço doğru söylemişsiniz: ''Hani geçmeye çalışsa da nereye geçecek sanki yer mi var?''
15 Ekim 2012, 23.52

bu yoldaki mağanda(!)ların dişisi pek bi mağanda oluyor. yani mağandanın dişisi makbul. bu bakımdan ben bayan sürücü gördüm mü ne önünden ne arkasından gitmem arkadaşım. solundan geçmeye de çalışmam, çünkü hayatta yol vermez. e tabi solundan geçilmiyorsa bir tek sağından geçmek kalıyor. hemen kızmayın bayanlar mağanda falan çıkma ihtimaline binaen söylüyorum bunları. yoksa benim hanım acaip güzel ve hızlı kullanır. benden bile iyidir yani.

 acelenin erkeği kadını olmuyor ama taze fasülye bakımından hakkınız da yok değil yani. ayrıca o arabada bebek var yazılarının tamamına yakını direksiyondaki bebeği kastediyor.

saygılar.

en çok da bayan sürücülere.

16 Ekim 2012, 00.15
ben burda büyük bir yazarimizin lafini yazmak isiyorum....Türkiyedeki sistemin degismesi avrupadaki stantdarlarin gelmesi (Ben Almanyadayim daha arabadaki kornanin nasil caldigini
pek bilmiyorum) icin okula baslama yasindaki cocuklardan ötesini yok edeceksin ve onlari egiterek ancak ve ancak bu fikirleri degistirebilirsiniz diyordu.ALLAH RAHMET EYLESIN...cok büyük bir yazardi.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın