gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

PREZANTABL !

16 Ekim 2012, 16.57
A- A+

                   

Siz hiç gazete ilanından iş aradınız mı?  Ay çok acıklı bir göründü dür gerçekten oturup elinizde fosforlu kalemle aradıklarınızı çizersiniz , not alırsınız telefon edersiniz ama genelde çok parlak bir şey çıkmaz. İş ilanları  genelde çok idealist ilanlardır ve standartları teoride mutlaka çok yüksektir.Olay şu arkadaşlar; Çok iyi derecede İngilizce bilen, askerliğini yapmış,kararlı,sosyal, insan ilişkilerinde çok başarılı,esprili, prezantabl, çalışkan sorumluluk alan,ileriye bakış acısı kuvvetli vizyonu geniş liderlik vasfı bulunan…Santral elemanı alınacaktır.

         Haydeee buyur burdan yak!!!

Ay ne alaka kardeşim ya bu özelliklere sahip birini bulursan,bence Genel Müdür yap(Ay bizim Daire Başkanı duymasın J))) Veya kızını ver ! Ayol adam telefona bakacaksa niye liderlik vasfı bulunması gerekiyor anlamış değilim.Ne yapacak ; arkadaşlarına müdahalemi  edecek ki?  Veya personelin sicilinimi dolduracak,özlük işlerinimi takıp edecek,  alt tarafı santral memuru alınacak ,

 Gerçekten iş ilanı kriterlerine baktığınızda bazı gerekliliklerin çok sübjektif konular olduğunu da fark edilir.Hani ilan içeriğinde bahsedilen  30 yaşından büyük,askerliğini yapmış,  tamam onlarda  tartışılacak bir şey yok  ama “yükselme isteği olan” nedir ya !Bulunduğumuz kariyerde yükselme isteği olmayan varımı dır  arkadaşlar çok merak ettim .Diyebilirmiyiz ki   hayır kardeşim ben yükselme kariyeri istemiyorum  yardımcı asistan olarak pozisyonunda sürünmek istiyorum bu işe uygun değilim diyen kişinin zaten hemen bir psikolojik tedavi görmesi gerekiyor dimi.:))

         Ay birde “prezantabl “ vardır .sözlük anlamında   ve Türkçesi giyinmesi,kuşanmasını oturması kalmasını bilen manasındadır. Peki ne ye  göre prezantabl ? Hayır şimdi düşünüyorum da hangi insan kendisinin prezantabl olmadığına inanırki.:))) dimi ama !

         “Aaa bakın bütün kriterleri tutturdum ama pasaklı ve çirkin olduğum için ben başvurmayayım” diyerek gerçekçi kişi zaten hayatta başarılı olacaktır üzülmesin dermişim :J

         Her şey gönlünüzce olsun ,  sevgiyle tebessümle ve  mutlulukla kalın!

YORUMLAR

16 Ekim 2012, 19.26
liderlik vasfı bulunan derken telefondakini kastettiğini düşünmüyorum dikkat edersen liderlik vasfı yüksek kişilerin ikili ilişkileri karşısındakini etkilemesi iletişimi iyi kişilerdir belkide ondandır :)) yada  işyerindeki organizasyonları yönetebilcek biri sanırım belkide çok telefon geliyordur ...
16 Ekim 2012, 23.31
2 kişilik bir telefon görüşmesinde liderlik vasfının ne gibi yararı olcak yada  çok güzel bir bayan olmanın ne yararı olcak hep düşünmüşüzdür , gerçekten yazık  çalışıp bişeyler yapmak için çırpınan insanlar , çakal olmuş işverenin elinde saçmalıklarla boğuşup durmaya mecburlar .
17 Ekim 2012, 01.33
Doğru söylüyorsun, iş ilanları bu kadar subjektif esaslar içermemeli.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın