gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YATAĞIMDAKİ YABANCI....

19 Ekim 2012, 16.08
A- A+

Bu  sıralar hayatıma yeni biri girdi..Daha önce varlığından bile haberdar olmadığım  biri. Sıcacık yatağımda benle koyun koyuna:)))))))) Yastığıma birlikte baş koyuyoruz.. Çok öyle yakışıklı boylu poslu da değil valla. Hafif tombul bile sayılabilir hatta. Olsun ben onu olduğu gibi seviyorum. Tıpkı onun beni sevdiği gibi. Aslında ona benzeyen çok var da gönül işte na’parsınız benim gönlüm  illa da onu istiyor!!!!

Soğuk kış gecelerinde benden önce yorganın altına sokulup beni bekliyor heyecanla..Çoğu zaman   yorganın altında yatsa da bazen battaniyenin üstünde bazen de yerde kilimde uyuyor kızmışsa bana…Nedense kokumun sindiği çarşafları daha çok seviyor. Lavanta kokan çarşaflardan nefret ediyor tanıdım tanıyalı onu..Galiba tek anlaşamadığımız husus bu.Ama kızamıyorum ona . Öyle sevimli, öyle cana yakın ki onsuz yatağa giremiyorum  ..En çok neyini seviyorum biliyormusunuz?? Minicik elleriyle üşüyen ayaklarımı ovalayıp beni ısıtmaya çalışmasını:)))))))) Öyle çok seviyor ki ; onu kızdırsam da hiç ısırmıyor beni. Ben kızıp sırtımı dönsem de omzumdan şöyle bir uzanıp bana gülücük atması yokmu işte bu bütün öfkemi alıp götürüyor.

En büyük özelliği görünmez olması. Tek bana görünüyor.Kocamla aramızda yatarken kulağıma beni sevdiğini fısıldıyor .Ama ‘’ kocanı da seviyorum çocuklarını da hatta evdeki kediyi de ‘’  diyor haince ,üzüleceğimi düşünmeden …Kıs kıs gülerek şakalaşıp ellerimizi birbirine çakıyoruz uykuya dalmadan önce.Merak ettiniz değimli? Yatağıma kadar sokulan bu yabancıyı çok merak ettiniz dimi? Tahmin edeniniz varmı? Sıkı durun söylüyorum ama sakın kimseciklere demeyin sonra gamyunda kötü ünüm olur kimsecikler yüzüme bakmaz:))))))))) Evvveeeetttttttt geliyor. O benim MİTE ‘ ım. O ; yataklarımızın , battaniyelerimizin, halılarımızın kadim dostu MİTE ‘larımızdan biri. BEN ONU SEVİYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMJ))))))))))))))))))))

 

Not:Kızmayın bana ; belki bilmeyenler vardır diye onu azıcık anlatmaya çalışacağım sizlere:)))))

MİTE : Sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla çoğalabilen , gözle görülemeyen, ev tozları içinde yaşayan mikroskobik canlılar.İnsan teni döküntüleri( deri) ile beslenmektedirler. İnsanların olduğu ortamlarda yaşarlar. Yastık, yatak, halı, kumaş kaplı mobilyalarda görülürler. İnsanları ısırmazlar. Hastalık taşımazlar. İnsanların üzerinde barınmazlar. Solunum yolları alerjisi olanlarda sorun yaratırlar sadece .1 GR tozda 100-500 arası canlı olmak üzere 19000 adet mite( akar) bulunmaktadır..Ömürleri 6 haftadır. Dişi Mite ‘ lar bu süre  zarfında 40-80 arası yumurta bırakırlar ve yumurtalar 4 haftada Mite (akar )’ a dönüşürler . Yastık kılıfı, çarşaf ve nevresimler her hafta 55 derece santigratın üstünde yıkanmalıdır. Bu sıcaklık miteların ölmesi için yeterlidir.Yatak odalarında halı yerine daha az toz tutan ve yıkanması daha kolay olan kilimler tercih edilmelidir….

HEPİNİZE  MİTE ‘ SIZ YATAKLARDA  GÜZEL UYKULAR DİLEKLERİMLE!!!!!!!!

YORUMLAR

19 Ekim 2012, 16.39

çok heyecanla başladım okumaya  ama MİTE çıktı :)

 

19 Ekim 2012, 16.40
İlk defa duydum...Ayy ben korkarım yaa istemem mite falan:)))
19 Ekim 2012, 16.44
AAAAAAAAAA googleden baktımmmm çok çirkin çok korkunç nasıl seviorsun bunu anlamıyorum:))) Benim yatağımdada mı var bundan şimdi :(((
19 Ekim 2012, 16.50
ya ne yazi ama...cidden basi merak uyandiriciydi
19 Ekim 2012, 17.04
       Sivrisinek versiyonu yazılmıştı sanırım bu yazının,aslında bir çok versiyonu var,aynı cümleler aynı ifadeler sadece bir yeri değişince ortaya çıkıveriyor yazı.O yüzden özgün bir deneme muamelesi yapamayacağım.Erotik cümlelerle başlayıp algıyı bel altına çekmeye çalışan, insanın kafasında farklı şeyler uyandıran sonra da ''aaa çok fesatsınız içiniz kötü sizin,yatağımdaki bir başkası olacak değil ya'' yaklaşımıyla nihayet bulan denemeler.Sivrisinek versiyonu yazıldığında olay olmuştu.İkiye bölünmüştü blog ''vay efendim nasıl böyle yazarsın,bir kadına yakışıyor mu'' diyenler ve ''nasıl insanlarsınız bunu espri kabul edemiyor musunuz'' diyenler.Vallahi aslında ben tam ortada bir yerdeyim..Yerine göre iki görüşü de ılımlı bir şekilde savunabilirim.Muhtemeldir bu yazı için de benzer kutuplaşmanın olması...Zikir-Fikir ikilemesini hatırlatmak isterim sadece, bir de merağım Sivrisinek hikayesinin de MITE hikayesinin de neden Bayan'lar tarafından yazıldığıdır.Bence bu tarz yazıları bir hemcinsim yazsa ''fantazi'' olarak algılanır.Pozitif Ayrımclığa son:)...
19 Ekim 2012, 17.13
BEN DE MİNİK BİR MİKROPÇUK OLARAKTAN; SEVİYORUM ONLARIIIIIIIIII
19 Ekim 2012, 17.17
:) Hakikaten başta okuduğumda bir muziplik his ettim, tombul denince benimde aklım kediye kaçtı :)) sana haşeresiz uykular...:)
19 Ekim 2012, 17.22
Akar da denen Mite dediğimiz canlıları halılarınızda istemiyorsanız güneşlendirin güneş ışınları da icabına bakıyor bu görünmez dostlarınızın:)
19 Ekim 2012, 18.30
bütün yazılarınızı severek okuyorum insanı okumaya zorlayan sürükleyen bişeyler var çok güzel anlatıyosunuz  gizli hayranlarınızdan biriyim ELİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK
19 Ekim 2012, 20.16
ellerine sağlık..işte buydu anlatmak istediğim,,yıllarca hijyen hijyen diye çırpınışımın nedeni   alerjik miteler :))))))onların ölümüne sebep olmak kadar güzel ve huzur verici bi durum yok..
19 Ekim 2012, 23.25
Yani sevgili TEVAZU alemsiniz :))  adınızı görünce içimden dedmki:i mmmmm kimbilir nasıl dokundurmuştur aşk dolu cümleleri yüreğimize yüreğimize...okurken bir gözüm ağlar diğer gözüm utanır ,kızar,kendini tutar.....ben böyle tahmin edeyim bir de bakayım karşıma mite çıktı :))) başta kedi tahmin ettim .sonra gülmekten kendimi alamadım.mite yi bile ne güzel anlatmışsınız.acı biberi bile öle ballandırısınız öyle tatlandırısınız ki yemiyeceklerin bile yicek istekleri doğar :))

emeğinize yüreğinize sevginize sağlık smile Resmi
20 Ekim 2012, 11.35
ÇOK EMEK VERMEDEN AZICIK DEĞİŞTİRMELERLE(!) DE OLSA BİR YAZI ATIVERMİŞİM ORTAYA!!! OYUN OYNARKEN  ALDIĞIM TEPKİLER, SOHBET EDERKEN EDİNDİĞİM İZLENİMLER BENİ DOYUMA ULAŞTIRIYOR YA İŞTE BU BANA YETER....BELKİ DE BİRÇOĞUNUN BİHABER OLDUĞU MİTE DENEN MİKROSKOBİK CANLIYI 3-5 KİŞİYE BİLE ÖĞRETEBİLDİMSE NE MUTLU BANA...
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM......BENİ YÜREKLENDİREN YORUMLARINIZA AYRI AYRI TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİRKEN HEPİNİZİ SEVGİYLE KUCAKLIYORUM....                                                                                                                           ( TEVAZ__ )
20 Ekim 2012, 12.42

       Aşk olsun Tevazu:) Her zaman istediğimiz yorumlarla karşılaşmıyoruz burada ama hep te madalyonun bizim gördüğümüz tarafından bakılmalı şeklinde düşünmek doğru olmaz.Eğer yazı içeriği ile ilgili olumsuz gözüken bir yorum var ise bir de o açıdan düşünmek gerek derim.Ha içerik değil de ''kişisel'' ve yazıdan alakasız yorum ya da hakaret varsa alalım savaş baltalarını aynı yolda yürüyelim sonuna kadar beraber mücadele edelim:) Dikkat edersen benim yorumum da bu var,aslında senin bu yazdığın bilinen bir fıkranın başka versiyonu ben de hem o fıkrayı hem de yine bu ortamda yazılmış halini bildiğim için ona değindim,ayrıca yazı ile ilgili düşüncelerimi de dile getirdim.''Sohbet ederken edindiğim izlenimler beni doyuma ulaştırıyor'' demişsin ve insanlara birşeyler öğrettiğinden bahsetmişsin,amaç doyuma ulaşmaksa senin adına ben de mutlu olurum fakat nikinin anlamının yani TEVAZU'nun gereği ''insanlara birşeyler öğretiyorum'' demek değildir.Eğer böyle birşey yaptığını düşünüyorsan bile bu durum insanların yüzüne vurulmaz,bırak ''tevazu sizden çok şey öğrendim teşekkür ederim'' diye insanlar söylesinler çünkü yapılanlar söylendikçe anlamını yitirir.Yazıyla ilgili bir tarzdan ve farklı versiyonlarından bahsettim,şu tepkinden sonra ben o versiyonlardan birini buraya eklemek mecburiyetindeyim.

      ((( Dün geceyi unutamıyorum Yatakta bana yaptıkların O emmeler ısırmalar İnan çıldırttı beni Uyandığımda gitmiştin Kanlı çarşaflar şahit geldiğine Seni her yerde aradım Vücudumda izlerin var Bu gece Uyumayıp beklicem Seni görür görmez Üzerine atlıcamm Allah Belanı Versin Sivrisinek ))) (GAMYUN BLOG'da yayınlanmıştı)

       Aynı fıkranın Kedi,Arı,Fare vs versiyonlarıda var,bir de daha önce Gamyun'da yayınlanan Blog'un da linkini atıyorum http://www.gamyun.net/blogoku037/buyuk-ask/p=0&d=#comments .Ben yorumum da sadece bu durumu dile getirdim,özgün değil derken de neyi kastettiğim okunduğunda ortaya çıkacaktır.İçerik ile ilgili olumlu yorum yapanlar beni yüreklendirir hoşuma gitmeyen bir durum varsa tırnaklarımı gösteririm bakış açısını doğru bulmuyorum.Sevgiler...

20 Ekim 2012, 16.00

Trapperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Seni de yazılarını da çok seviyorum....Bazen benzer konuları işleyebiliriz gamyunda başka yazarlarla. Bunlar;  şarkılarla, kitaplarla , okuma yazma aşkıyla, ilgili olabilir...En çok da yazılan sevgiliye duyulan aşka değilmidir. Acılar , ayrılıklar , hüsranla biten sevdalar ve bazen de mutlu sonlar...BUNLAR DA HEP BİRBİRİNİN BENZERİ KONULAR DEĞİLMİDİR?? Ben diyorum ki her kalem kendine özgüdür . Her kalem başlı başına ayrı değerdir ve herkesin yazdığı bir başka ulaşır yüreklerimize bir başka vurur bizi ...Sen de biliyorsun ki bizler hepimiz, en azından ben kendi adıma konuşacak olursam amatör, yazmayı seven kişileriz. Birbirimize benzer yazılarımız da olabilir zaman zaman değilmi? Küçük nüansları büyütüp kırmanın da kırılmanın da anlamı yok değilmi?

sevgiyle sağlıcakla kal......................

Offffff şu tevazuyu değişmem gerekecek galiba:))))) Görüyorsun iş açıyor başıma:)))

 

                                                                                      (TEVAZU__ )

20 Ekim 2012, 20.41

Yatağınızdaki yabancı MİTE de olsa,yazılarındaki anlatım,heyecan çok güzel,elinize,yüreğine sağlık.

21 Ekim 2012, 17.39
küçücük bir canlıyı daha güzel ne kadar canlandırabiliriz ki.soğuk yatağında sıcacık bir gülüşmelere neden oldun sonunda...senin kadar sevimli olmuş...
22 Ekim 2012, 08.50

sez_ah ve bilgelik......

gülümsetebildimse ; ne mutlu....YORUMLARINIZA TEŞEKKÜRLER...

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın