gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ROSEANGEL'DEN SÖYLEŞİ !

22 Ekim 2012, 09.51
A- A+

 

 

           Ehliyet kursuna gidenler bilirler.Lüzumsuz bir motor dersi vardır.Sınıfda toplanırsın,önünde  bir arabanın motoru,takım takla vatı Hoca “bune ? One ?” diye sorar, sen de hatırladığın kadarıyla,karbüratör,akü falan diye bildiklerini  söylersin.Üç-beş soru sorulur kem küm edilir.Genellikle hoca, kadın öğrencilerin bu kurstan sonra araba tamircisi olmayacegını varsayarak bir geçer not verirJ) iş biter.Yani trafik kurallarını öğrendiysen arabayı da iyi kullanıyorsan ehliyet cebinde kardeşim.

         Bu motor kurslarından herkesin aklında sadece bir tek şey kalır.Vantilatör kayışı koparsa, naylon çorabını çıkar onu kullan!! Aaa buda nerden çıktı

         İlk bakışda zekice bir çözüm olarak geldi bana adete bir mucize gibi görenebilir ama ben pratiğini merak ediyorum . Diyelim ki TEM’de araba kullanıyorsunuz vantilatör kayışınız koptu ehvah,Şimdi bir kere vantilatör kayışının koptuğunu nasıl anlayacaksınız? Vantilatör nedir ne işe yarar ki.

         Arabadan indin,kaputu açtın bakıyorsun.Araba kaputunu  açıp bakma araba bozulmasının akabinde bir nevi reflekstir arkadaşlar.Arabanın kalem pille çalışdığını düşünecek tipler bile  arabanın kaputu açıp bir bakar?.Acaba ne görmeyi bekliyorlar? Sanki açınca  ON,OFF düğmesi olacak” Ahhh araba off düğmesindeymiş, ON’a basdım dizeldi “diye tamir edecekler ya J)

         Neyse vantilatörü buldun ,baktın kayış kopmuş hemen ehliyet kursunu hatırladın hoca ne demişdi naylon çorap  yaşasınnnn.

         Bu durumda nüfusun büyük çoğunlu pantolon giyiyor ne yapacaklar şimdi nereden bulacaklar naylon çorabı ?

         Bu tamir şekli galiba 50-60’ larda falan yaygın olabilirmi yani o yıllarda bayanlar sürekli etekli giydikleri için daha uygun olabilir diyorum.(Doğmadan önce )J)))

           Başka ne demode önerileriniz  olabilir ?Buzlanmada aküye korsenizi sarın, kaza halinde kabarık jüponunuzu airbag olarak kullanın !!

         Bence ehliyet kursundaki tüm tamir derslerini  unutun ve araba bozulduysa servis çağırın

         Sevgiyle ve tebessümle kalın

YORUMLAR

22 Ekim 2012, 13.48
  Hiç anlamam motor kısmından:) Ön kapağı açıp bakarlar ya en ufak arızada neye ve ne için bakarlar onu da anlamam. Katıldığım kısım, arıza olduğunda en iyisi hiçbir yere dokunmadan işi ehline bırakmak:) Ama çok ta ilgisiz olamamak lazım aslında. Trafikte şiddetli bir yağmura yakalanınca ne yapacağını bilemeyip ne var ne yoksa çalıştırmayın benim gibi:)) En azından depoda yakıt var mı ona bakın:) Haa birde sakın el freninini indirmeden hareket etmeyin sonra bu araba niye gitmiyor diye zavallı arabaya kızmayın:)) Son olarak emniyet kemerinizi mutlak ve mutlak takıp hız sınırına uyun.Bu sözüm özelliklere beylere...
22 Ekim 2012, 18.14
:)))
Güzeldi, doğru tespitler var.
O kurstan aklımda kalan bir iki parça adı, daha da bir şey yok.:)
 " kaza halinde kabarık jüponunuzu airbag olarak kullanın !!" önerisine çok güldüm.
Biz hanımlar, alet çantasını bile trafik kontrolünde ceza yemeyelim diye bulundururuz arabada. Hoş, beylerin çoğunun da  bizden kalır yanı yok. Onların fazladan kaputu açıp uzuuunn uzun bakmaları, sonra, "Dostlar alışverişte görsün" diye- bir iki yeri elleyip bir iki kapak vs. açıp geri sıkıştırmalararı ve tabii etrafa sinirli haller sergileyip gerginliğe yol açmaları var.:) Biz hiç değilse araç bozuldu diye yanımızdakileri suçlu psikolojisine sokmuyoruz.:)

O çantaya bir adet de kadın çorabı koymak akıllıca gibi.:)
Gaz, fren, debriyaj pedallarını tanır, direksiyon ve vites kolunun ne işe yaradığını bilirim.:), yağına, suyuna bakmayı bilirim, ateşölçerden hararetine bakıp en azından kenara çekebilirim, yakıtölçerden aç olup olmadığını bilebilirim,
2 kez de lastik değişmişliğim var, o da iş bitiminde tepeden tırnağa maymuna dönecek şekilde ama olsun,memleket kurtarmış gibi gururlanırım ve lastik yüzünden yolda kalmışlığım yok.:)
Recep İvedik gibi, akü macerasına girmeyecek kadar da aklım var.:)
En azından, sağdan soldan, "Şuna bir bakıver" ricam var. -ama bu riskli:) benden beter cahilin, kahramanlık taslama hevesiyle aracı daha beter etme olasılığı yüksek.-
Daha ne olsun?

Eğlenceliydi söyleşi, teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın