gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Masumiyetlerimiz.....

22 Ekim 2012, 14.37
A- A+

Dört hecedir masumiyet.Üzgünken gözümüzden akan yaş,dilimizdeki ezgi,hatta hayallerimizdeki  sevgilidir .Hani kucaklarsın ya bebeni, ilk kez tadarsın ya anneliği ve basarsın ya onu bağrına hiç bırakmak istemez gibi…İşte o bebenin soluk almasıdır masumiyet.

Okul önlüğünle okula ilk adım atışın,utanarak adını söyleyişin,tahtadaki yazıları silerken uçuşan tebeşir tozlarından tıkanıp öksürmelerindir masumiyet.

Bazen kaçamak bakışlarda saklıdır,bazen giden sevgilinin ardından el sallamadır.

Belki çatı katındaki unutulmuş bir sandıktaki bebe giysilerinde,belki içinde uyuduğun beşikte,belki önleri delik çocukluk ayakkabılarında gizlidir masumiyet.

Büyürken annene diklenmelerindedir.Kardeşinin saçını çekip ağlatmalarındadır,hatta bazen komşunun bahçemize sarkan meyve ağacından meyve çalmadır.

Büyümemek ,hep çocuk kalabilmektir belki de.

Yitip giden sevginin ardından bakmak,uykularınızda kavuşamadığınız sevdiğinize umutla dokunmaya çalışmaktır masumiyet.

Utanınca göz kaçırmaktır ve en önemlisi ağlayabilmektir.Bazen de ağlamak yerine surat asabilmektir.

Boş sayfalara şiirlerimizi döküp sevdamızı haykırmaktır  ve  kimsenin duyamayacağı,kimsenin bilemeyeceği şekilde kadere isyandır.

Zaman zaman ,ayna karşısına geçip yüzleşmektir  yaşadıklarımızla,hatta yaşamak isteyip yaşayamadıklarımızla.Belki de arayıp da bulamadığımız çarelerdedir masumiyet.

Masumiyet; savaştaki bir çocuğun ölmeden önce annesine sorduğu soruda saklıdır. “Küçük çocukları,küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?” (alıntı)

Sevgiyle kalın…..  

YORUMLAR

22 Ekim 2012, 22.13
        Bugün teneffüs dönüşü müdür beyi 1. sınıfları izlerken gördüm. Kendiisi liseden gelme bir arkadaşımız.1. sınıfların oğlaklar gibi zıplayışını izliyor. Biraz şaşkın biraz garipsemiş bir halde. ''Hala alışamadınız değil mi 1. sınıflara dedim. Evet dedi .Oysa onlar kendi dünyasında o kadar masumlar ki. Ortamı bozmak gibi bir maksatları yok ,sadece oyun dertleri.Seslenıyor çocuklar sınıfınıza girin falan ,duyan yok. Çocukların ayrı bir dili v ar oysa. Çocuklar dedim 5 e kadar sayıyorum ,gözlerimi kapadım açınca bakacağım yerine kimler oturmuş. Saydım 5 dedim çocukların hepsi sınıfta ,yerlerinde beni bekliyorlar.Güldü müdür bey, hocam bu ayrı bir dil yaa dedi.Evet masumiyetin dili farklı , bakışıda , dokunuşuda , gülüşüde , ağlayışıda...
22 Ekim 2012, 22.53

EVETTTTTTT Maskemmmmmmm..

En büyük masumiyet çocukluğumuzda , çocuklarımızda saklı....Keşke , keşke hep çocuk kalabilseydik ve hep masum olabilseydık.....Sevgiler gönderiyorum..

DEĞERLİ ERTUGRUL...

Yorumunuz biraz farklı oldu...Sanırım farklı bloğa yazacaktınız bu yorumu..Yine de teşekkürler ...Elleriniz dert görmesin...

22 Ekim 2012, 23.02
Ellerine sağlık tevazu.yazın bana Orhan pamuk un bir solukta severek,ağlayarak okuduğum MASUMİYET MÜZESİ Nİ hatırlattı.Masumiyet deyince benimde aklıma küçük çocukalr geliyor.O kadar masum o kadar saf lar ki :(((( Allah onları korusun.
sevgiler smile Resmi
23 Ekim 2012, 07.04
cok guzel bir yazi....yureginize saglik...
23 Ekim 2012, 09.14

Sevgili KİTAP_...........

 Şu anda benim de elimdeki kitap; ORHAN PAMUK' un MASUMİYET MÜZESİ...Galiba ben de bu bloğu yazmaya başlarken onun adından esinlendim...Ben henüz başında sayılırım kitabın . O yüzden henüz ağlamaya başlamadım. Meraklandım iyice bir an önce okuyup bitirmeliyim hemen...

CRAKED.......Kısacık yorumun için teşekkürler...(tevazu )

23 Ekim 2012, 17.10
masumiyetine sığınarak nicedir beklediğim  şiir tadında bir pasaj...güzel olmuş sözcüklerden akan masum yorumun....
23 Ekim 2012, 22.16
Sevgili Strawberry_06 ,

MASUMİYET MÜZESİ çok büyük bir aşkı anlatıyor,eminim sizde okudukça o aşkın içine giricek ve gözyaşlarınıza hakim olamıcaksınız.Birde okuduğunuz gerçek se ve istanbul da Masumiyet Müzesinde hepsi saklanıyor sa yok böyle bir aşk diceksiniz(ki gerçek hayattan alınma dır ).Okuyun,bitirn kelimekule de yada blogta fikirlerinizi öğrenmek isterim. !smile Resmi
24 Ekim 2012, 09.58
Sevgili KİTAP_ 
BİTİRDİĞİM GÜN ; Kİ TEŞVİK OLDU SÖZLERİNİZ SİZLE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİMİ ZEVKLE PAYLAŞACAGIM. SÖZ VERİYORUM...
Sevgili bilgelik...teşekkürler yorumun için...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın