gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Denizde hayat..

28 Ekim 2012, 17.33
A- A+
İlk gittiğim yabancı liman Rusya’nın Novorossiysk limanıydı.(Askeri gemi ile gittiğim liman İtalya- Ancona) Novorossiysk Rusya’nın en büyük ve bilinen limanlarından bir tanesidir. (O limanda kapıyı bulana aşk olsun) Kadıköy yazıcıoğlu iş hanı bilenler bilir aynen öyleydi yıl 1997..;-) bu liman güney yönlü rüzgar estiğinde çok kötü oluyor gemiler için.Limana yanaştıktan sonra gemiye kontrol gelir bu bütün limanlarda böyledir. Gümrük, sağlık, polis, gerekli kontrolleri yaparlar. Genelde 3 kişi olurlar ama Rusya’da bu sayı 8 i buluyor. Her birine 1 karton sigara verilir hediye olarak kimi zaman kamaraların altını üstüne getirirler.;-) Kimi zamanda şöyle bir bakıp geçerler.İspanya’nın Okyanus kıyısında olan şehirlerinden biri olan İspanya-Sevilla  Cebelitarık Boğazı’ndan çıkınca az ilerleyince hemen sağda :) değil tabi ama haritadan bakınca öyle imiş gibi gözüküyor. Kıbrıs,Fransa,Romanya, Ukrayna,Yunanistan, Cezayir, İspanya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan,Sicilya,İspanya,Portekiz, Bulgaristan,(aklımda kalanlar bu ülkeler );-)ve Boğazlar Kerç Boğazından,Sveyş kanalından,Messina boğazından,Cebeli Tarık boğazından, Bataman denizinden hepsinden geçtim....Bu ülkelere gittim ama gitmek istediğim tek ülke İRLANDAYDI...Denizlerin hiçbitmeyen hikayeleri vardır..Limanlarda başımıza gelen olayları yazacağım bir daha ki, sefere;-)Neyse fazla kafa şişirmiyim, ama söylemek istediğim son bişey varki;Herkesin bir ülke görme dileğiyle...




YORUMLAR

28 Ekim 2012, 19.58

Böyle bir yazi icin sisirmenizde hic bir mahzur yok. Kendi adima cok begendim. Bu tür yazilari seviyorum. Simdi biraz tribünlere oynamak gibi gelecek, ama ben önce kendi ülkemi, kendi topraklarimi gezmek görmek isterim. Cocuklugum da babamin görevi dolayisiyla bir cok sehir gezdik, cogunu hatirlamiyorum. Özellikle Karadeniz bölgesini görmeyi cok istiyorum. Nasip tabii..

Limanlarda basiniza gelen olaylari da merak etmiyor degilim. Bu kadar kisa olmazsa daha iyi olur gibime geliyor:)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın