gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

RUH GÖÇÜ......

01 Kasım 2012, 14.17
A- A+

Keşke dedim keşke yeniden dünyaya gelebilsem. Yaptığım hataları bir daha yapmasam. Yaşadığım güzellikleri ,heyecanları  yeniden  yaşasam.Haketmeyenleri böylesine sevmesem.Sevdiklerime daha çok sarılıp sevgimi daha çok gösterebilsem.Yine kızım kızım olsa; oğlum da oğlum. Annem de annem olsa  bir de. Ve daha birçokları.

 

Peki varmı böyle bir şansım? Şu anki kostüm giymiş ruhuma başka bir kostüm giydirme şansım varmı acaba?Gelebilirmiyim dünyaya göçtükten sonra bir daha , bir daha?Yapabilirmiyim yapamadıklarımı? Ölmeden önce eksik kalan herşey için , yeniden dönebilirmiyim  yaşama? Günahlarımızın bedelini ödemek mümkün müdür acaba?Geldik diye umut edelim... Peki  ; ya bir hayvanda , ya da bir cansızda can bulursam ne olacak? Kim garanti edebilir ki Strawberry  yine Strawberry olacak?

 

Bazı inanışlara göre; yeniden dünyaya gelme , yeniden doğma mümkün. Hepimizin sıkça duyduğu bir sözcük var bu bağlamda. REENKARNASYON  yani  RUH  GÖÇÜ ....Ruhumuzun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spitüalistlerin bu olaya verdiği addır ki bir de TENASÜH vardır ona yakın bir kavram olarak...İkisinin farkı; şöyle ifade edilmiş bu işle ilgilenen uzmanlarca...

Reenkarnasyonda ruh; İNSANDAN İNSANA geçer. Başka bir bedenle dünyaya gelir .Tenasüh te ise, ruhun , HEM İNSANA ,hem de HAYVAN, BİTKİ veya DİĞER CANSIZLARA geçtiğine inanılır. Bazen bu iki sözcük birbirlerinin yerine de kullanılmaktadır.Örneğin, HİNDUİZM ‘de insan, sonu olmayan bir tenasüh zinciri içerisinde varlığını sürdürmekteymiş. Buna göre ölüm, bir korku aracı değil ya da yokluk değil, bir halden diğerine geçişmiş.Hintlilerde öldükten sonra insan ruhunun bir böceğe girdiği inancı yaygınmış. En önemlisi de bu varoluş, kişinin geçmiş yaşamındaki erdemlere göre şekilleniyormuş. İyi ruhlar insan , kötüler ise akrep, kertenkele , ya da zehirli sarmaşık olarak yeniden doğarlarmış.

 

 Birçok bilim adamı, doktor , filozof,psikolog, şair ya da siyasetçinin reenkarnasyona inanıyor olması ve bunu çeşitli eserlerinde dile getirmiş olmaları  toplumda bu kavramın daha çok telafuz edilmesine neden olmaktadır  Bizlerin de kafalarında birçok soru işaretleri varolmaktadır zaman zaman..

 

Peki İslamiyette reenkarnasyonun yeri varmıdır? İşte orda görüşler 2 ‘ye ayrılmaktadır. Kur’anı Kerim’ de insanın ruh ve beden bütünlüğü esas alınmaktadır. İnsan ruh ve beden olarak; yaşamı bir bütün olarak yaşayıp, ölümden sonra yine ruh ve beden bütünlüğünde ahirete gidiyor denmektedir.Ancak Bakara ve Mü’min surelerindeki ayetler nedeniyle bazı araştırmacılar; islamda reenkarnasyon olduğunu ileri sürmektedirler.

 

Bakara Suresinin 28. Ayetinde ‘’Allah’ı nasıl inkar edersiniz? Siz ölüler idiniz. Osizi diriltti. Sonra öldürecek ve yeniden diriltecektir. Sonunda O’ na döndürüleceksiniz’’denmiş olması ve.....

Mü’min Suresinin 11. Ayetindeyse  ‘’ Rabbimiz bizi 2 kez öldürdün ve 2 kez dirilttin’’ denmesi araştırmacıların reenkarnasyon vardır şeklindeki görüşlerini desteklemektedir.Ancak ; Kur’ anı Kerim’ de bu surelere rağmen tekrar bedenlenmenin olmayacağına dair ayetler de bulunuyor. Örneğin Mü’ min suresi 99. Ve 100. Ayetleri ‘’Diriltilecekleri güne kadar arkalarında  geriye dönmekten alıkoyan bir engel vardır ‘’ demektedir..

Galiba reenkarnasyon denen olay ; bizlerin inanışına kalmış gibi..Ben mesela zaman zaman  içinde bulunduğum anı ya da olayı çok önceleri yine yaşamış gibi hissediyorum çok sıklıkla olmasa da. Acaba bu reenkarnasyonun bir ispatı olabilirmi? Ha , ne dersiniz?

sevgiyle kalın............................(Strawberry)

 

YORUMLAR

01 Kasım 2012, 18.07
strawberry yine bi solukta okudum yazdıklarınızı  ellerinize sağlık yazılarınızı çok beğenerek okuyorum başarılar
01 Kasım 2012, 18.37

Bakara suresinden verdiginiz örnek ’Allah’ı nasıl inkar edersiniz? Siz ölüler idiniz. O sizi diriltti. Sonra öldürecek ve yeniden diriltecektir. Sonunda O’ na döndürüleceksiniz’’ ayeti bence ilk ölümün, ruh üflenmeden önceki sperm hali. Ölü olan hücrelere "ruh üflenmesi" Sonra dogum ve yeniden ölüm. Ve sonra da yeniden dirilis.  Benim mantigim böyle oldugu yönünde. Ve yine mantigim reenkarnasyonu kabul etmiyor. Günah ve sevap icin bir ömür yeterli bence. Ayrica verdiginiz ayet örneginin disinda, reenkarnasyonu reddeden bir dünya ayet buldum. Bu ayetleri eger kendi basimiza tefsir edecek olursak yanilgilara düsebiliriz.

Sectiginiz konuyu cok begendim Tevazu__ Tebrik ederim.

01 Kasım 2012, 19.02

"Hayatimi yeniden yasayabilseydim eğer; Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim. Gül seklindeki pembe mumu saklamaz yakardım. Daha az konuşur ama daha çok dinlerdim. Yerler kirlense masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı aksam yemeğine davet ederdim. Sonrada bütün bulaşıkları onlara yıkatırdım. Yıkamayanın saçını başını yolardım, sonrada morlukları makyajla kapatırdım.:)

Oturma odasında TV seyrederken patlamış mısır yer şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım. Yerler leke olacak diye korkmazdım. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım.

Saçım bozulmasın diye arabanın caminin açılmasını önlemezdim. Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum. TV seyrederken daha az hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım.

Hamileliğimin bir an önce sona erip doğum yapmayı dilemek yerine hamile olduğum her anin tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim. Bu o kadar nadir bir olay ki. Mucize gibi bir şey.
Çocuklarım beni öpmek istediklerinde asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim. Onlara daha çok "seni seviyorum" ondan da daha çok "özür dilerim" derdim. Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu.

Dikkatle bak. Gerçekten gör. Yaşa. Vazgeçme. Küçük şeyler için şikâyet etmekten vazgeç. Bana benzemeyenler benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi. Bunun yerine ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım. Sahip olduğunuz ruhsal fiziksel ve duygusal her şey için Allah´a şükredin. Tek bir hayatiniz var ve bir gün sona eriyor. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.

Charles Bukovski’ nin şiirindeki gibi saydam bir gecede elime silah alırdım; Önce mehtabı indirirdim aşağı, sonrada tek tek yıldızları, yetme dimi İstanbul’un bütün ışıklarını aşağı indirirdim gider bahçe kapı kadınlar koğuşunda yatardım..)))

01 Kasım 2012, 19.14
Öncelikle gamyun yöneticilerine çok tşk ederim.Artık<,ben sevdim o terketti.ağlıyorum kederimden,dön artık bana.vs..>blogları dışında bu tarz bloglara onay verdiği için  Tan 'ın bloguda buna dahildir..Reenkarnasyon bizim dinimizde yoktur.bunu incelerseniz görürsünüz.. Karma...evet var ama bu dünyada...buda çok uzun nette bunuda araştırın derim.Bakara 28. ayette  ve MÜ'min 99  ve 100 ayetlerinde  2 kere ölme ve doğmanın anlamının reenkarnasyonla hiçbir alakası yok..Ben bu güne kadar yaşadığım yanlışlarımı bile değişmem onlar benim derslerimdir..Günah vicdandadır..vicdan ruhta..Ruh ise sizin ve tektir. Daha önce yaşanmışlık hissi ise(dajavu) beynin  milisaniyeden daha az bir zamanda iki lobun problemidir.ilk algılayan taraf diğerine yaşanmışlık hissi verir.Ayrıntılara girersek uzar gider.:)Güzel bir paylaşımdı..sevgiler..
01 Kasım 2012, 19.23

sanki benim isdeklerimi sıralamışsın bu isdediklerini kim isdemezki yüreyine sağlık tebrik ederım yeksi

 

01 Kasım 2012, 19.32
 Yeniden dünyaya gelsem... diye bir yazı yazmıştım 2 gün önce okumuşsundur Strawberry, ben de aynen senin gibi düşünüp:) Ama işin reenkarnasyon kısmı beni ilgilendirmeden, hatta hiç ilgilendirmeden. Hani iç çekiş gibiydi benimki:) 
Dini bilgilerim, sure sure anlayacak yorumlayacak boyutta değil hiç, kafamı karıştırmaya da hiç niyetim yok:) 
Müslümanlığı kendim seçtim, annem katoliktir benim. O benim dini bayramlarımı kutlar, ben de O'nun Paskalyasını , kızsa da Cadılar Bayramını( koyu katoliktir) :)) 
O yüzden ahkam kesmeler bana göre hiç değil, susar otururum, pısar otururum yani bu konuda.
Yeniden dünyaya gelsem, ben olarak gelmek isterim yine , eğrimle doğrumla kendimi seviyorum. Kendimden bir şikayetim yok da, bazı şeylerin farklı olmasını isterdim sanırım hayatla ilgili. Köy mü olur kasaba mı bilmem artık, ben yine aynı ben olacaksam, ha köy olmuş ha kasaba gerçi. Allaha şükrediyorum yine de, iyi ki doğmuşum. Her şeye rağmen yaşamak güzel.
O son satırda söylediğin De Ja Vu, herkesin başına geliyordur sanırım. 
Teşekkürler yazın için, sevgiler...


01 Kasım 2012, 20.32
Bazı araştırmalarda ruhun bedenden ayrılıp seyahat etmesi (astral seyahat) kanıtlanmıştır.  Medyum karakterli olabilen duble bedenler, rastgele fizik bedenden ayrılır. Bu rüyalar şeklinde olabilir. Stres ya da gevşeme anında olabilirliği vardır. Fizik bedenin yenilenmesi adına astral seyahatin yaşandığına inanılır. Konumuz astral seyahat değil. Konu reenkarnasyon, yani ölüm sonrası "fizik beden" den ayrılan ölümsüz ruhun başka bir yaşamda var olmasıdır. Denildiği gibi İslam dininde görüşler ikiye ayrılmıştır ve ayetlerde bunu görebilmek pekala mümkündür...


Reenkarnasyon yıllardır tartışılan ve ayetlerle aynı-farklı fikirler sunan bir konudur. Bölgeye, ülkeye, inanışlara göre değişiklik gösterir. Reenkarnasyon ( tekrar bedene girmek ) genel görüşlere göre teorik olarak vardır. İslam dini bunu reddeder inanış dolayısıyla, ondandır ayetlerdeki fikir ayrılığı. "İlahi adalet" ispatlanmadığı sürece reenkarnasyonun varlığı tam anlamıyla kabul edilemez. Dinimize göre insan varlığının tekamülünü Rabbimiz belirler.


Bana kalırsa; psikoloji dalının ekmek teknesidir bu inanış :)

01 Kasım 2012, 21.11
Dejavu yorgunluktan diyorlar. Reenkarnasyon da  düşünen canlının ölümden sonraki bilinmezlik nedeniyle kafayı sıyırmama ve hiçlik duygusuna kapılmamak adına ürettiği inanç sistemlerinden işte  :)

01 Kasım 2012, 22.27

Yeniden dünyaya gelecek olsak cennet cehennem neden var ki ?

Bir şans daha yok hayatta o yüzden yaşadığımız haayatı tat alarak hem bu dünyada ve hem öteki dünyada en iyi şekilde yaşamak için yaşayalım...

01 Kasım 2012, 22.43
Bu bloğu yazarken; acaba yayınlanırmı? sansüre takılırmı diye bayağı bir endişelenmiştim. Bir süre de onaylanmadan bekleyince '' hah''  dedim '' kesin reddedilecek'' . Şükür ki korktuğum olmadı...Elbette reenkarnasyon hakkında kesin hükümler ileri sürecek ne birikime ne de bilgiye sahibim. Araştırdığım kadarıyla yazmaya çalıştım. Bu konuda çalışmalar yapan uzmanlar, ilim adamları, din adamları bile farklı görüşler ileri sürmekteyken bizlerin (benim ) fikir beyan etmem yanlış.İlmi ve dini bilgiler ışıgında birşeyler karalamaya çalıştım. Sizler de yorumlarınızla destek verip bloguma güzellik kattınız. teşekkürler ediyorum okuyan ve yorum yapan tüm arkadaşlara....
01 Kasım 2012, 23.34
güzel bir konu  üstelik  objektif olarak her görüş var, ama bende ilk  dirilme ana rahminde ikinci dirilme yasadigimzi hayat son dirilme ise  kıyamette, yine ana ceninden sonra ki durum gibi canlıar  hayatlarını yasayacaklarına inaniyorum
tbrkler tevazuu
02 Kasım 2012, 00.00
    Öncelikle  şunu belirtmeliyim bu konu ilgimi çeken bi konudur  ve çeşitli yönleriyle ele alınma biçimi bence oldukça tatmin etti ,konu güzel işlenmiş ve kesin bi yargı belirtilmemiş.Ben de görüşlerimi bu konuda belirtmek isterim.Kendi inancıma göre öldükten sonra bedenin yeniden hayat bulması kıyamette olacaktır.imtahan sahası olan bu dünyamızda ruhun bi bedenden bi bedene gezmesi hiçte mantıklı değildir.İnsanları eşrefİ mahluk olarak yaradan yaratıcının onun ruhunu kedi köpekte ,yılanda gezdireceğine inanmak Allaha hakarettir.Reenkarnasyonu yaşadığını iddaa edenler ya cinlerin tesiri altında gerçekten böyle bişey olduğuna inanmış insanlardır ya da düpedüz yalan söylemektedirler.Çünkü böyle birşeye inanmak islam inancını zayıflatacaktır.Bazı toplumlarda var olan bu inanç zannımca tamamen ölümün verdiği üzüntüyü hafifletmeye yönelik uydurmalardır. Ben böyle düşünüyorum..
02 Kasım 2012, 01.08
Reenkarnasyon, bizim bu dünyada nasıl olur da kendi inisiyatifimizin dışında bedenen ve ruhen yok olduğumuza baş kaldırıldığımız bir teselli ve bir oyalanma.
Bu inanış sürekli yayılıyor. Bunun nedeni şudur.
İlluminati anlayışının insanlara sürekli dünyaya geri dönüş seçeneğini pompalaması yatıyor.
Bunu yapıyorlar çünkü insanların ebediyen bu şekilde dünyada varlıklarını sürdüreceklerine inandırılmaya çalışıyorlar.
Böylelikle insanların beyninde bir süre sonra cennet cehennem veya hesap verme olgularının tamamen kalkması gibi bir durum oluşacak.
Bu durum insanı şöyle davranmaya götürecektir:
Ben ne yaparsam yapayım asla Allah'ın huzuruna çıkmayıp her defasında başka bir bedende sonsuzca yaşamam mümkün diyecektir.
Bu fikirde kendini sabitleyen insanda dünyaya karşı sorumsuzca yaşayıp istediği ölçüde kendi tüketimlerini belirleme lüksü oluşacaktır.
Bu da kendisini sınırsız bir özgürlükle yaşaması gerekliliğine inandıracaktır.
Ahiret kapısına endeksli bir karne beklentisi yaşatmayan veya yaptıklarımızın karşılığında bir ödül veya ceza finaline götürmeyi engelleyen her yaşamsal da-yatımın altında büyük planlar var!


02 Kasım 2012, 22.17

gazeteci045.... tan....FAZLABİ..BLACK_NEWS......

Hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkürler ediyorum...Başka bloglarda buluşmak üzere diyorum............SEVGİYLE KALIN.........

04 Kasım 2012, 11.25
hayatımızda hiçbir zaman "keşke"  ve  " ama" sözcükleri bitmez...içimden şimdi şöyle birşey geçti; keşke bu güzel yazıyı yazanla karşılıklı oturup hayatımızdaki keşkeleri ve keşmekeşleri bir kahve tadında paylaşabilsyedim.
04 Kasım 2012, 13.20

Zaten blogun sonundaki sözde herşey açıklanmış, bu ibi durumlar, tamamen bizlerin inanışına kalmış, çok fazla kurcalamamalıyız bence . . .

 

Sevgiyle kalın Strawberry . . . smile Resmi

04 Kasım 2012, 13.51
Aslında bır daha dünyaya gelsekte yıne aynı hatları yaparız çunki bu eylımlıyız sonucta insanız.AMA SEVDIKLERIMIZ HAKINDA KEŞKE GELEBILSEK YENIDEN SADECE ONLARI SEVEBILSEK DAHA ÇOK HATLARA RAZIYIM.
06 Kasım 2012, 17.43
öncelikle yine tebrikler güzel bir konu açmışsınız
gelelim yorumuma ben olaya bilimsel olarak yaklaşmayacağım. tamamen duygusal yaklaşmak istiyorum. yani ilk parağrafınızdan alacağım konuyu.
evet !!! acaba bir şansımız daha olsa yine böyle yaşar mıydım? bir çok şeyi evet. tekrar yaşamak isterdim. en çok da oğlumun yine aynı  şekilde  aynı huyda yani yine onu isterdim. İyi ki baba olmuşum. iyi ki oğlumun babası olmuşum. 
gelelim duygusallığa . aşık olmak . bu duyguyu sık sık yaşamak isterdim. hemde çok sık. bana göre bu duygu insanın bedenini şarj ediyor. sürekli yeniliyor. acılar , tuttkular , özlemler , kavgalar , barışmalar vb.. iyisiyle kötüsüyle. 
Sakın maymun iştahlı demeyin. zaten aşık olanlar bana bunu demez. ancak aşık olmayanlar olmasını bilmeyenler bana maymun iştahlı derler. aşık olmak insana yaşama sevinci ve hayata bir direniş göstermektir bana. 
evet bir şansım daha olsaydı en çok yapacağım şey bu olurdu herhalde.
yazınız için tşkler
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın