gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bu Kadar Zormu

02 Aralık 2012, 20.56
A- A+
  Bu kadar acımasız olmasa hayat ...bu kadar yıkıcı olmasa duygular ..bu kadar ölürcesine sevmesek...sebepsizce ağlamasak ...inanamasak kimseye tanımadan...çaresiz kalmasak bu kadar...gözyaşlarımız sel olmasa yüreğimizde...gülebilsek yada gülmeyi öğrensek ...dimdik durabilsek ayakta tüm acılara rağmen... eğilmese başımız...güçlü olabilsek acımasız olanlara karşı...kahroldum bittim demesek...ölümü istemesek yaşamak varken...çareler varken çaresizliği seçmesek...karartmasak dünyamızı ...aydınlıklara yürüyebilsek...bile bile tutsak etmesek kendimizi...kötülükleri kolayca unutabilsek...acıları yığmasak yüreğimize...aşık olmasak hiç...hele bizi sevmeyeni sevmesek...bağlanmasak deli gibi....kendi felaketimizi kendimiz hazırlamasak...yaralamazsak kalbimizi...
 Bakarken kör olmasak...düşünebilsek...anlayabilsek...önceden bilebilsek başımıza geleceği..
rüyada sanmasak kendimizi ...hayal aleminde yaşamasak...umutsuz olmasak ....umutla bakabilsek hayata...kırılmasak hiç gücenmesek...dostlarımız öyle çok olsaki acılarımızı paylaşa
bilsek...kıskandırsak düşmanlarımızı...sahte olmasa sevgiler...göstermelik olmasa dostluklar...
iyiliklerimiz öyle çok olsaki kötülük yapmak aklımızda bile gelmese...merhametli olsak...seve
cen olsak...söylediklerimize dikkat etsek...cümlelerimizle yaralamasak karşımızdakini...üzüldü
ğümüzde yaşadığımız acıyı hatırlasakta üzmesek kimseyi....
 El kaldırmasak çocuğa,anaya,babaya.eşlere...korkutmasak kendimizden güçsüzleri...düşe
ne yardım etsek...çaresizin halinden anlasak birşey yapamasakta...hasret çekmesek hiç ...
gurbet olmasa...ayrılıklar yaşamasak...yasamı sevsek...şükredebilsek herşeye...
 Öyleki adam gibi adam...kadın gibi kadın olsak...doğru olsak.. mert olsak...önce kendimizi
düzeltsek sonra başkalarından beklesek...herşeye kader demeden birazda biz çabalasak... çok sey var yazıcak ama bu kadar yeter sanırım...
 Kısaca insan olsak insanca yaşasak ....bu bu kadar zormuki :((
Okuyan herkese sonsuz sevgilerimle....BuzuL....

YORUMLAR

02 Aralık 2012, 22.42

SÜPER Bİ YAZIIII OLMUŞ BUZULCUMM

AMA BÖLE MÜKEMMEL BİRİNİ BULURSAN HEBER ET KLONLAYALIM BOLCAAAAAAA BU YALAN DÜNYAYA ÇOK GEREKLİ 

NERDEEEEEEEEEE.....?

02 Aralık 2012, 23.01

BUNLARI YAPA BİLSEK HAYAT OKADAR GÜZEL OLURDUKİ  AMA MALESEF YAPAMADIMIZ İCİN BUHAYATA DEVAM

02 Aralık 2012, 23.01
  Hayat kırkından sonra başlar derler
  
Kırkından sonra değil...!
FARKINDAN  SONRA başlar HAYAT...!!
Bazen olmaz, Hayat istediğini sunmaz...!!
Sunsada Uymaz...!!
Ya zaman yanlıştır...
Ya mekan...
Belkide İNSAN...!!


                     SABIR :
                     Suskunluk değil işitilmeyen bir Feryattır...!

                     Her kişinin değil ER Kişinin harcıdır...!
02 Aralık 2012, 23.30

Buzul kardeşim ,güzel bir yazı olmuş düşüncelerine katılıyorum .Fakat insanlar yaşamlarında nedense dürüst değiller zaman içinde hepimizhatalar yapabiliyoruz.Ben çevremdekilere ve çocuklarıma İNSANLARI sevmeliyiz ,güvenmeliyiz diye telkinde bulunsamda kafamda güven olayı için bir soru işareti oluşmaktadır.Bizlerhayatı zorlaştıran suçlularmıyız?.YAŞAM HERŞEYE RAĞMEN ÇOK GÜZEL.

 

02 Aralık 2012, 23.32
çok güzel dileklerin olduğu bir yazı  yüreğine sağlık derken keşke diyorum kocaman bir KEŞKE 
02 Aralık 2012, 23.44
ne içtiysen banada yolla, parası neyse verecem :))))
03 Aralık 2012, 02.24
Herkes tabirimi belirgin görsün. Bu kendi açım dır. Her zaman demişimdir. Güzelliklere nokta atışı yapan bu gibi yazıların kimler tarafından okunabildiğini tartışmaya açmak istiyorum. Nete girip bu tür yazıları okumayan iddiacılara ve sair başka oyun müptelası gruplarına bu yazıları neden okutamıyoruz. Neti kullanıp bir insanın yazısını okumayan oran % 60 dır veya daha fazladır. E nolcak böyle ? Yazan ve okuyan belliyken, yazının cılkını çıkaracak bir irdeleme ehil sayısı on yıllarca stabilize de iken  nasıl olcak bu işler güçler. 

Bir nesnenin anlatılanı sindirememe şu demektir. Eve 1 tepsi baklavanın gelmesi, evdeki 100 kişiden sadece 40 kişinin bunu yemesi gibi olur. Baklavayı yapan ustalar onun üzerine istemeden de olsa öyle bir sim döküyorlar ki, işte o yüzde 60 olanların gözleri bu sime alerji oluyor ve kaçıp başka yerlerde başka merdiven altı tatlıları yiyorlar. Bu kadar net gibi göründü bana acizane.
03 Aralık 2012, 02.55
Öncelıkle  yüreğine sağlık  benim   duygusal  iyimser  opum  harıka demiyorum   muhteşem   düşünür dilekler  sundun  teşekkür  ederim. 
Gelelim  bu güzel  düşünce ve dileklerine, okadar  çok şey  isterız ki  bazen  isterken  hiç  düşünmeyız  karşılık  beklemeden  verilen  değerler tükenen  umutlar  yaralanan   yürekler, Hiç düşünmeden  her  defasında  yine  yine   aldatılmaklar  kandırılmalar, acı  çekmeler her defasında  gözyaşı  bahşiştir  bize  kalan..
Ne  varki  dünyaya  gelişimiizi i ilk  ağlayarak  duyurduk  bikere ,

 buzul  arkadsım   güzel  bir  paylaşımdı    keyifle  okudum  kalemin  daim  olsun  seni  okumak     haz  verıyor  devamini  bekleriz ...........saygılar
03 Aralık 2012, 09.24

      Yüzünün güzellıgını kalemıne de yansıtmıssın canım arkadasım.  Hayal alemınde yasamasak dıyorsun ya ... bırakta yasayalım. Çünkü sadece orda hersey yolunda gıdıyor. Kımden senın bu beklentılerın kı. Kalplerı buzlasmıs, yuzune sahta maskeler takmıs, duyguları körelmıs ınsanlardan mı? Çogumuz aglatan hüzünlü senaryolarda rol almışızdır. Kaç kişinin   mutluluk rolüne adı yazılmıstır ki  şu acımasız hayatta .En azından bazı seylere gec kalmayalım kırdıgımız kalbı onarmaya, ıtıraf edemedıgımız duygulara.........


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.


Bitmeyen işler yüzünden
(siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.


Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklımıza gelmezdi.


Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı;
Gecelerde ve yalnız.


Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

                                                                       HICBIRSYE GEC KALMAMAK UMUDUYLA............... Emegıne saglık buzulummmmmmm   
03 Aralık 2012, 10.54

  Keşke bu güzel  dşüüncelerinizle,  bloga  aktif  katılım  sağlayarak  herzaman  aramızda olsanız.

  Kermes açıyor gibi  samimi yazıp, sonrada altındaki yorumcularla birlikte buhar  olanları  çok samimi bulmuyorum.Burjuva  takımı  gibi sadece birbirine  yorum yapanlarda  ağzıyla  kuş  tutsalar beni  samimiyetlerine inandıramazlar.

  Mehter  marşıyla gelip , İzmir marşıyla topluca  gitmek yok.Kalın    blogda..  misafir olun.Çoklu  pskolojiden  uzak  kişisel  olarak , farklı paylaşımlara da  yorumcu olarak katılın.

 Emeğinize sağlık.

03 Aralık 2012, 13.55
...herşeye kader demeden birazda biz çabalasak...

cok güzel, ellerine saglik.
03 Aralık 2012, 15.16

   Yazınız bana Ferdi Tayfur un 'çiçekler açsın,böcekler ötsün,kırlarda sevgililer elele gezsin' sözleriyle süslediği şarkıyı anımsattı:)

   Temennilerinizin gerçekleşmesi dileğiyle..

03 Aralık 2012, 15.59
Öncelikle çok güzel vede insana,hayata dair bir çok şeyi bu yazında buldum diyebilirim.Başımıza geleceği malesef önceden bilme şansımız yok buna karşılık aklımız vede irademiz var.Çoğu zaman duygularımız yönetir bizleri her olaya duygusal yaklaşırız severiz seviliriz yada sevildiğimizi sanarız. kandırılırız umut ederiz inanmak istediğimiz şeylere inanırız yada öyle olmasını istediğimiz için gerçekleri görmezden geliriz.AKklımız ve kalbimiz başka söyler.Evet yeri gelir duygularımızla hareket ederiz ama ne kadar yara aldıgımızın farkına vardığımızda biraz insan silkinmeli ve ayaga kalkıp akıl ve mantıgıyla hareket etmeli diyorum.yeri geldiğinde bağrına basmalı koca taşları. acılar çaresizlikler yapılan hatalar değilmi bizleri olgunlaştıran.Daha güçlü kılan.Herşeyden önce gerçekçi olmalı insan doğru,dürüst adam gibi adam olmalı,dediği sözün arkasında durabilmeli korkmadan evet dedim diyebilmeli yeri geldiğinde.İnsanlar arasında  son zamanlarda hat safhada olan bi çekememezlik bi kıskançlık bi hasetlik kimse kimsenin mutlulugunu yada iyi oldugunu görmeye tahammül edemez olmuş.Bwnde yoksa onunda olmasın zihniyeti.Evet insanlar insanlıklarından çıktığı sürece hayat bize dahada zor dahada yaşanmaz dahada  acımaz gelmeye başladı.Aslında sorun hayatta değil maaleseff insanlarımızda.Hastalıklı bir millet olup çıktık.Neden hep ahhh o eskiler diyoruz eskiden insanlar böyle değilllerdi.Birinin derdi sıkıntısı oldugunda diğeri çabalardı onun için ne yapabilirim diye,şimdilerde ise bi insanın batışını insanlar bi tekmede ben vurayımda daha cabuk batsın dercesine izlemekten zevk alır oldu.Hayatı suçlamaktan vazgeçelim. Suç bizlerde hayatımıza soktuğumuz insanları biz kendimiz seciyoruz,çıkarmakta bizim elimizde.Hayat aldıgımız her nefeste bir saniye sonrası meçhul.BEN HERŞEYE RAĞMEN  YAŞAMAKTA HAYATTA GÜZEL DİYORUM.ŞU HAYATTA OLDUGUMUZA,NEFES ALIP VERİYOR OLMAMIZIN ŞÜKRÜNÜ EDELİM DİYORUM...

KALEMİNE YÜREĞİNE SAĞLIK BUZULUM...O KADAR ZOR DEĞİL:)))

05 Aralık 2012, 00.22
YORUMUN HARİKA ÇOK GÜZEL VE AKICI ASLINDA BİZ İNSANLAR O KADAR NANKÖRÜZ Kİ HİÇ BİR ŞEYİN KIYMETİNİ BİLMEYİZ ŞÜKRETMEYİZ ELİMİZDEKİYLE YETİNMEYİZ TAKİİ KAYBEDİNCEYE KADAR. SABAH UYANDIĞIMIZDA SIRF BUGÜNDE YAŞIYORUM DİYE BİLE ŞÜKÜR ETMİYORUZ Kİ NE KALMIŞ GERİSİ KOCA BİR HİÇ..
BLOKLARIN DEVAMINI BEKLİYORUM.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın