gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Şekerini Cebinde Taşıyan Garsonlar

15 Aralık 2012, 20.12
A- A+

Bugün bir sohbet sırasında bir şey öğrendim.

Bir çok hırsılık duydum. Hepside ilginç gelmiştir. Ama bu defa duyduğum çok basit ve kar marjıda az olan bir hırsızlık türü.

Çay satışı olan yerler ; kahvehane , çaybahçesi vb yerlerde hep merak ederdim sahipleri nasıl kontrol mekanizması ile çalışanları kontrol ediyorlar diye.  Şeker'leymiş. Örneğin kesme şeker kutularında 360 adet yazıyor. Bir kutu kesme şeker 180 çay demekmiş.

Ama yurdum insanı çaresini bulmuş :) çalışanlar patronlarının kazancına ortak olmak için evinden naylon poşetle kesme şekeri getiriyor ve dükkanın şekerini kullanmadığı için sattığı çayların parasını cebe atıyor.

Düşünün bir kutu kesme şeker koyacak hali yok. Farzedelim bir kutu kesme şeker olsa bile 50 kuruş bizim burada çayın fiyatı çalacağı para 90 T.L eder. Ne günaha girmeye değer ne farkedilirse işten olmaya değer. " Boğulacaksan büyük denizde boğulacaksın " demiş atalarımız :)) şaka bi tarafa. Sizinde ilginç hırsızlık hikayeleriniz varsa yorumlarda beklerim.

Herkese iyi eğlenceler...

YORUMLAR

15 Aralık 2012, 20.58

 

Semtlerde dolaşan halı yıkaması yapan, overlok, halı kilim onarımı yapan arabalar görmüşsünüzdür sanırım. O tipte bir araba semtin içinde durmuş ve megafonla reklam yapmaya başlamış. Değişik işler için müşteriler gelmiş. Halılarını getirmişler. Kısa sürecek işleri yapıp halıları iade etmişler ama yıkama istenen halıları 2 gün sonra getireceklerini söyleyerek alıp götürmüşler.  Halıları çalmışlar demek ki diye düşünmeyin :) Devamı var. İki gün sonra adamlar gene gelmiş. Halı sahibi 3 kadın arabanın yanına gelmiş halılarını almaya. Halıları teslim alan kişi yıkama esnasında halılar karıştı ve biz ayırd edemedik lütfen mağazaya gelip  halılarınızı alın demiş. Hanımlarla birlikte arabaya binmişler ve gidiş o gidiş .

Olayın sonrasını bilmiyorum ama bildiğim şey kadınların1 haftadır evlerine dönmedikleriydi.

 

15 Aralık 2012, 21.29

  Valla  evden kesme  şeker  getiren  değil, çay  satışındaki  kontrol mekanizmasını  şeker üstüne  kuran patronlar  daha çok  hakediyor   yurdum insanı  kataloğuna  girmeyi  :)))  O  patronlar  otel işletse ,  çalışanlarını  otel otoparkındaki  araba sayısına  göre kontrol ederlerdi kesin :)

 Benim başıma ilginç  bir  hırsızlık hikayesi gelmedi de, nickimin başına geldi  yakın geçmişte..:)) 

 Emeğinize  Sağlık... İlginç hikayeler geleceğini umuyorum .

16 Aralık 2012, 00.53
yaşadığım hırsızlık vakası benim açımdan değil ama hırsızın açısından ilginç olmuş olabilir.zira hırsız abimiz çala çala arabamızdan benim sırt çantamı çalmış.gözüne şişkin gözüktü herhalde:) ama bilmiyor ki içinde havlu dolu :D lisede yüzme kursundan sonra çantamı arabada bırakıp dolaşmaya çıkmıştık ailecek.geldiğimizde tek eksik benim çantamdı. güle güle kurulansın ne diyim :)
16 Aralık 2012, 01.55
:)) ey allahim ya neler var dunyada:D  kesme sekeri iki veya uc icenler ne yapiyo acaba onlarida hesap ediyormuydu mesela  bizim koyde cay basi iki seker verirlerdi  onu biliyorum cunki amcam  tek sekerli icerdi ve digerini cebe atardi tek sekerli icende cift sekerli icende ayni parayi oduyo  kahveci  bunu bildiginden  helal ediyo zaten aldigi sekeri  atlarimiza verirdi allahim nesil sapurdatarak yerlerdi :)) oyle hirsizliklara denk gelmedim allahta esirgesin ancak cevreden duyumlarimiz var  altin subu hirsizligi bundan seneler once   tabi tr de bohcacilar bir bardak su diyenler oluyorduda burda o mumkun degil  kimse gunahini vermez su icin nasil calsin hirsiz kapiyi:D  saticilar olarak girerlerdi  onceleri  falci olarak  ne yapiyorlarsa hipnozmu ne dilleriyle yerlerini soyletip alip cikiyorlardi. sonrasinda bu gecersiz oldu  kapi altlarindan uyku ilaci  SIKIP bekliyorlardi ev halkinin derin uykuya dalmalarini  hade oda gecti. gecen sene bi hayli ev herkes uyanikken ayaktayken gozleri onunden calindi cantalari nasilmi  yanlis girdim  misali kapi aciliyo kitliyse geciliyo kapiya bakan oldugunda pardon yanlis gelmisim bakmiyan oldugunda cekip gidiyorlar ma eve misafir gelindiginde kapi kitlenmez  giren cikan cok e haliyle cantada cok kapi yakinlarina birakilan:)) benim arkadasim otururken kapi acilmis ve  besinci katta oturuyor ben gibi iki genc kapi yaninda duran fortmantodaki cantayii al kac  biri merdiven biri asansor birakmamis ama vermis ciyaki:)) kosmus peslerine evde olanda hemen polisi arayinca siren sesine atmislar cantasini  ben bi hayli urktum dogrusu  yatmadan evvel kapamam kapiyi cunki  gelen  girer komsu aile cat kapi  nezamanki el ayak cekilir saat gec olur kitlerim/D ama  bu olay sayesinde ogrendim:)
16 Aralık 2012, 04.34
Hırsızlık yok ortada ama yine hırsızların sebep olduğu üzücü bir olay oldu burda Antalyada..Yıllar öncesi bir apartmana hırsız ekibi dalıyor..(Bir şekilde tüm apartmanın bayılması için yöntem kullanmışlar,işlerini garantiye alacaklar ya vicdansızlar)..Karşılıklı olan daireye girip, bişey bulamayınca bunlar anlaşıyor,evdeki bayanları eşlerinin yanından alıp değiş tokuş yapıp yataklara yatırıyorlar..Tabi sabahleyin ahali çığlık sesleriyle çınlıyor..Gülermisin ağlarmısın..Şahsen ben çok üzüldüm,ne utanç verici bişey..İnsanın o duruma düştüğünde başına herşey gelebilir Allah korusun.:((
16 Aralık 2012, 13.23
    Adamın lüx arabasını çalan hırsız 2 gün sonra getirip evin önüne bırakırlar..
Üzerinde bir not: "çok özür dileriz arabaya acil ihtiyacımız vardı işimizi gördük ve teslim ediyoruz,iyi  niyetimizin nişanesi olarak tiyatroya davet etmek istiyoruz sizi; hem tanışıp helallleşmek isteriz, orda olacağız.." diye.
Yitik kaybolunca emek zayi olmazmış ya..:) çok büyük bir sevinçle tiyatroya giderler..
      Çıktıklarında tiyatrodan araba yok ,eve gelirler kapıda bir not: "çok teşekkürler 2 saat yetti.." eşyalar da gitmiş..


   Usta tezgahlar çok günümüzde ama halıcılarınkine de akıl sır erdiremedim adamlar cesaretli fazlasıyla da; giden kadınlara ne demek lazım ki..?

 

16 Aralık 2012, 15.00
Sadece Robinson Cruse BİREYSEL yaşardı.Oda Cuma ya borçlandı.HEMDE ROMANDI.
Her canlı birbirinden sorumlu hatasıyla sevabıyla hiçbirşey sebepsiz olmaz.biri dala taş atar elma düşer adamın bası yarılır.hastaneye giderken hızlı kullanır arabayı biri kaza yapar.kaza yapanın oğlu okula gidemez babası ölür.Ölen geri gelmez anası ağlar...
16 Aralık 2012, 18.17
Öğretmenevinde yapıyolardı onu... Ama çayda lazım. Çünkü bi yarım kiloluk çaydan 100 Adet ortalama çay çıkıyor. Ya o garsonlar sigara parası çalıyorlar. Öle diyim ben sana. Bende garsonluk yaptım. Çay bahçesinde yapmadım ama hepsinin bi hilesi var. Mesela bi otelde dışardan bira getirilir arada. Oda müdür getirtir. Mesela. 2 kasa bira gelir müdür cebine 200TL atmıştır. Ya hırsızlığın çeşidi çok. Niyet önemli olan. Yoksa adam sana 1000 TL verdim diyor sen sayıyosun 800 çıkıyor. Öle bişi bu. :D:D:D 
16 Aralık 2012, 19.29
Abi numaralı adisyon ve kasa fişi denen bir şey var.
16 Aralık 2012, 22.21
Hırsızlık yapmak haram işlemektir. Yapılan haramları yazıp bunlarla bir birimizi eğlendirmek ise önü alınamaz bir dejenereye ve yozluğa meydan verir.
Hırsızlık başlı başına bir ayıp iken, birde bunun meziyet zannedilip insanlardan itiraf mı bekleniyor. Bir birimizin günahlarına şahit olmayalım. Zira Allah şöyle der; ''Kim ki günahını aşikar yapmayıp ve yaymayıp, bunu kendisiyle benim aramda tutarsa umulur ki ona merhamet edilir'
Hırsızlık yapmak haram işlemektir. Yapılan haramları yazıp bunlarla bir birimizi eğlendirmek ise önü alınamaz bir dejenere-ye ve yozluğa meydan verir.
17 Aralık 2012, 01.01
Fiş falan yok :D 3 tane eksik kes. 20 çay yerine 4 yaz :D:D:D:D
17 Aralık 2012, 03.22

hırszlık bağmlılık sigara giibi içmeynce krize girerler ya bunlarda çalamaynca krize girer

burda nikleri çalan hırsızlar var yüksek puanlı nkleri çalanlar detay sölemeyim

17 Aralık 2012, 10.19

yorum yazan arkadaşlar teşekkürler.

Bir arkadaşımız hariç neredeyse beni suçlayacak konuma gelmiş.  Artık hangi uzuv'u ile okudu anlamadım yazdığımı . 

 Koza_As demişsinki yorumunda  ''Kim ki günahını aşikar yapmayıp ve yaymayıp, bunu kendisiyle benim aramda tutarsa umulur ki ona merhamet edilir'  bu ne şimdi gizli olunca serbest mi?

Şeyh ve hayat kadının hikayesini bilirmisiniz?

bir şeyh bir hayatkadınına  demişki ; oldum bittim böylesin kızım sen
bir gün birinin koynundasın diğer gün birinin

Hayat kadını ; şeyhe ne dese beğenirsiniz
ben olduğum gibiyim ya sen göründüğün gibi misin

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın