gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ne Olurdu Sankii

23 Aralık 2012, 03.22
A- A+
  Bir çocuk olsam yinee..henüz  kırılmamış olsa kalbimm..tertemiz saf çocukça hayali düşüncelerim..ağlamalarım dizlerimin acısından olsa..yada korkumdannn.. bir çocuk olsam iki yanımdan dökülse buklelerim ..olmasa hiç oyuncağım, bebeğim..radyo pillerinden figür yaparım ben..kimse bilmiyor ama en güzel oyuncağımdır boyama kalemlerim..
  Bir çocuk olsam yinee..ağaçlara tırmansam..yada koştursam nefessiz kalıncaya dek bedenim..çocukça hayaller kursamm..yaylalara çıksam ailem, kardeşlerim, kuzenlerimm..papatyalar toplasam gene ..taç yapsam başıma ..kolyeler yapsam boynuma..o güzel çiçek kokularıyla temizlense ciğerlerimm..uzansam çimlere mutluluklaa..kirlensede elbiselerimm...
  Bir çocuk olsam yinee..taşa ip bağlasam havalara fırlatsamm..tahtaları yağlayıp çimlerde kızak yapsam..öğreneyim diye zorda olsa süt sağsam..yayık yaysam minicik ellerimle..sığırları otlatsam yine ..bazande kaçsam işlerden..ip atlasam ..top oynasam ..maç yapsam..kayalara tükürüpte kına yaksam ellerimee..
  Bir çocuk olsam yine..yanaklarım yansa güneşten..soyulsa burnumun uçları çirkinleşsemde ben..şarkılar söylesem dumanlı dağlarda..gaz lambasıyla otursam yine zifiri karanlıkta..televizyon olmasa telefonlar olmasa ..kiprit çöpüyle oynasak karanlıktaa..
  Bir çocuk olsam yine..Siyah ,yakalı önlükler giysem..at kuyruğu yapsa saçlarımı annemm..istiklal marşımızı okusam gururla..folklor oynasam ..bando takımıyla bando çalsam..dört gözle beklesem bayramları...en çokta 23 nisanı..paylaşamasak kardeşimle her sabah ..23 numaralı bardağı:))..
  Bir çocuk olsam yine..hayran olsam futbola..maçlara gitsem..gazetelerden futbolcu resimleri kessem..çocuksu bir hevesle defterlere yapıştırsam süslesem..hastayken doktora götürmek istesede babam ..hazırlık maçını izleyeceğim diye gitmesem..annem evden gittiğinde salonu halı sahaya çevirsem :))
  Bir çocuk olsam yinee..salıncakta sallansam..en güzel eğlence o sansam..yazları köye gitsem..çay toplasam ..fındık toplasam..köylü kızı olsam..bazende bebek baksam..su taşısam..sıkılınca oyuna kaçsam ..seksek oynasam..doğum günümde bahçe kazsam..ablamdan hediye lahana çiçekleri alsam:))
  Bir çocuk olsam yinee..kardeşimle güreş tutsam..annemin dizlerinde yatsam..korktuğumda babama sarılsam ..hep minik kardeşlerimle eğlensemm..oruçluyken canım çekse dondurma yesem.. sahilde oturup karadenizi izlesemm..lunaparkta dönme dolaba, çarpışan otoya binsemm..
  Bir çocuk olsam yinee..gurbette olmasammmm..cennet şehrimde yaşasam..yanımda kardeşlerim olsa bir annem birde babammm ..ne olurdu sankii
 BİR ÇOCUK OLSAM YİNEE :))    
özledim vallaa yazarken....sonsuz sevgilerimlee BuzuL..

YORUMLAR

23 Aralık 2012, 10.18
 ah bir çucuk olsaydım kırlarda oynasaydım dertden kederden uzak arkadaslar bulsaydım ;ama maalesef buzul arkadas geçmiş geçmişte kaldı :(((.egr doyasıya yaşadıysanız çocuklugunuzu size en büyük kardır hayatta.eline saglık.
23 Aralık 2012, 11.32
     Ayyy  okurken yoruldum. Ne zor seymiş cocuk olmak .  :)  Onların hepsini cocuk aklıyla yapamıyorsun  ki , he şimdiki aklımla 5 yaşında olsam diyorsan is degişir.:)  O zaman Allahhh  neler yapılmaz ki, ama o zamanda  tadı kalırmıydı ki ? Hayali bilemm güzel...........
23 Aralık 2012, 15.27
Canım arkadaşım benim keşke bir çocuk olsak tabi...ama Şimdi büyüyoruz ve büyüdükçe o güzellikler tek tek bitiyor. Ve unutma ki çocuklarımızın ilk  keşkelerini biz yapıyoruz. Çocuk hep çocuktur yıllar geçtikçe masumiyetini korur. 
ama sunuda yazmadan edemem ben hiç bir çocuk olsam demiyorum çünkü>--------------------->  BEN HİÇ BÜYÜMEDİM Kİ ))
23 Aralık 2012, 17.11
                            HEİDİ  BUZUL :)))                                   Ne  güzel  olurdu  top oynasak  cemal  amcanın   camını kırsak,  oda  peşimizden koşsa biz  kaçsak...
ne  güzel  olurdu ,  zeyneplerin  ayşelerin  saçını  çeksek   ağlatsak  değilmi:)) 
Ne  güzel  olurdu   değilmi,  Bir elinde  sapanın  gökyüzene  fırlatsak  taşı  yarışsak en yükseğe  kim  atar  diye..
Keşke  çocuk  olsak da minicik ellerimiz  le   yağan   yamurun   bırıktırdığı  suların üzerin de zıplasak etrafa  çamurlu  suları   serpsek.
Ne  güzel    olurdu,  bayırlardan  aşağa  tahta  tekerlekli arabamızla   kaysak,düşüp  dizimizi  kanatsak  acısa     ağlasak değilmi.
biliyormusun  buzul  bunlar  bizi  üzmezdı  değilmi, ayagımızı   yaralasak, kanayan  dizimize bir annenin dokunuşu  yeterdi  çünkü hemencık  geçerdi ...
Şimdi  öylemi ,  öyle  yaralalanıyorz ki  ömür  geçiyor   acısı   geçmiyor.büyümüşsek  suç  bizimmi , 
Oysa  çocukken  hep  şunu derdik,  ben  ne  zaman  buyücem .  ne  derdi  annemiz  büyüme    hep  çocuk kal  büyüyünce   kaldıramazsın   yükün  çok  ağır  olur. Şimdi  çok  daha iyi  anlıyoruz  değilmi ):  büyüdük  ama  yükümüz  gerçekten  çok  ağırlaştı.. 
sevgili  arkadaşım  okadar masumca  dizelerdiki  bir  an  bende kendimi çocuk  ruhunda buldum  sürükldin  çocukluğuma  sen  zaten  çok  güzel  bir  yürek  taşıyorsun ..

Güzel  bir  yazı  okudum  yüreğine  sağlık .   umarım  her şey   istedığın  gibi  olur  paylaşım için  teşekkürler . 
.........................................saygılarımla
23 Aralık 2012, 20.20
yazını okuyunca, tekrar cocukluguma dönmek ıstermıyım dıye şöyle bır düşündüm. Ama yıne aynı yollardan gecıpte bugüne geleceksem aman ben almıyım böylede ıyıyım :). canım arkadasım yazın yıne süper olmus. yüregıne saglık smile Resmi
23 Aralık 2012, 20.31
hey gidi günler heeyyyy.buzul kardeşim şöölee sayenizde bi gittim geldim memlekete ve çocukluk günlerime.siz çilek toplamaya,mantar aramaya gitmezmiydiniz.şaka beyaa.hiç erinmeden yazmışsınya helal olsun.emeğine klavyene sağlık.paylaşım içün teşekkür ederim.
23 Aralık 2012, 21.57
Nedense çocukken hep bir büyük olmaya özlem vardır.Hatta yaş sorulduğunda nedense hep bir  yıl fazladan söylenirdi:))Ben mesela 4 bacaklı bir vitrinimiz vardı onun önüne gelir boyumu ölçerdim hedefim hep onunla aynı boyda olmaktı:))Eğer onla aynı boyda olursam büyüdüm diyecektim heralde:)) yazını okuyan herkesi şöylee bir çocukluğuna götürmüşsündür tıpkı benim gibi...Ne kadar masum ne kadar temiz ne kadar saf günlerdi o günler... Yarının neler getireceğini bilmeden farkında olmadan geçen seneler.Her şeye rağmen hayatımın en güzel günleri...yada yılları...Selma arkadaşımın dediklerine katılıyorum ama şunu ekliyorum eğer hep çocukluğumda kalacaksam hiç büyümeyeceksem o yıllara geri dönmek isterdim.yine çok beğendim ellerine yüreğine sağlık arkadaşım.sağlıklı mutlu kal...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın