gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Küçük Balık Büyük Balık

02 Ocak 2013, 12.42
A- A+
  Bildiğimiz bir hikayeyi size farklı bir dilden aktarmak istiyorum .  Bildiğiniz üzere büyük balık küçük balığı her zaman yer . ya gerçek yaşamda da  bu kural geçerli midir ? Üzülerek  söylüyorum ki  evet !!! Bizim gibi  küçük balık sayılabilecek insanlar ; yani maddi durumu yetersiz , kodoman amcaları dayıları olmayan insanlar. Hepimiz ilerisi için güzel planlar yapar , sevimli hayaller kurarız . Peki kaçımız bu hayalleri  ve planları gerçekleştirebilir ? Ya da planlar ve hayaller hep yükseklerde mi  tutulmalı ? Bu dünyanın bu insanları arasında söz sahibi olmak istiyorsak ya büyük balık olacağız ya da bir birikim sahibi . Ama birde şu açıdan düşümnmek gerekir ki kendi açımızdan hepimiz büyük balığız. Kendimizi asla küçük görmeyiz asla hatalarımızı kabul etmez ve  asla üzülmediğimizi düşünürüz. Lakin şöyle bir durum söz konusu ki hepimiz insanız ,  bunun büyüklükle ya da küçüklükle alakası  yok .  hepimizin duyguları sevenleri ve sevmeyenleri  var  . Gerçek olan şu ki hepimiz  söz sahibi olmayı istemekten önce insan olmayı istemeliyiz ki büyük işlere adım atabilelim. 

YORUMLAR

03 Ocak 2013, 22.54
emeğine sağlık çok güzel olmusş..
04 Ocak 2013, 02.58
Teşekkürler. sağolun 
04 Ocak 2013, 10.36

‘’Bana yeterince uzun bir kaldıraç verin, tek başıma dünyayı yerinden oynatayım.’’

Çok erken yaşta sorunlarla karşılaşıp, gücümüzün yettiği kadar onunla baş etmeye çalışırız. Görünüşte çok karmaşık ödevler olarak karşımıza çıkar. Birçok kişi bunların üstesinde gelebilmek için korkunç bedeller ödemek zorunda kalır.

Eylemlerimizin sonuçlarını görmek istediğimizde, içimizde daha büyük bütünle bağlantı kurmaktan zorlanırız. Zamanla kafamızın içindeki resmi oluşturduğunda bazı şeyleri başarmanın sevincini yaşamış olursun. Yenilgi karşısında geri durup vaz geçme eylemsizliğini oluşturmamak gerekir.

Sevgili Sercan; bundan sonra seni daha çok sahalarda görmek isteriz.:)) Tabii ki olarak Üniversite hazırlıklarını aksatmamak şartıyla! 

Sevgiler…

04 Ocak 2013, 19.22
Çok teşekkurler . Sizler için temennimizde aynıdır :))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın