gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Topuklu Ayakkabım :)

06 Ocak 2013, 16.21
A- A+

Benim gibi kısa boylu insanların kurtarıcısı :)

Herkesin kendince takıntıları vardır. Kimi elinden birşey gelir yapar; resim , müzik el işleri gibi.

Kimide parayla alabileceği ve parasını harcarken sakınmadığı.

Bende "ayakabıya" dayanamıyorum .

Ne zaman nasıl icat edilmiş merak ettim araştırayım dedim.

İlk önce bir hikaye buldum. Bu hikayede der ki ;  Antik bir Hint masalı. Çok büyük ama aptal bir kral sert zemin ayağını acıttığını söyleyip tüm krallığın sığır derisi ile kaplatılmasını emretmiş. Ancak sarayın maskarası bu fikre kahkahalarla güler. o bilge bir adamdır.

Kral çok kızmıştır ve maskaraya "bana daha iyi bir seçenek göster yoksa öldürüleceksin" der.

Bilge; "efendim küçük bir sığır derisi parçasını kesip ayağınızı kaplayın" der.

Ayakkabı bu şekilde icat edildiği idda edilir.

   

     Biraz daha araştırayım dedim. ilk ayakkabıların sandalet tarzı olduğu arkeolojik kazılarda Antik Mısır'da rastlanılmış. Eski Yunanlılar da ise avlanırken uzun çizme giydikleri bilgisine ulaşılmış.

İnsan oğlunun teknolojik gelişimiylede günümüzde ki gayet şık ve süslü ayakkabılara gelinmiştir.

 

YORUMLAR

06 Ocak 2013, 19.27
Her kadının vardır böyle almaktan kendini alamadığı takıntılı olduğu şeyler:)) Kimisi çanta, kimisi ayakkabı derken liste uzar gider. İhtar emin ol kısa boyundan değil o topuklu ayakkabı çılgınlığın, uzun boylu da olsan alırdın. Bir de üşenmemiş araştırmışsın ya helal olsun. İlerde senin bu huyunu eleştiren çıkarsa, ''n'apıim kral kızıyım, soyumda var filan da dersin sen'' 
Ve anlatırsın böyleyken böyleymiş ayakkabının tarihçesi dersin:))
Topuklu ayakkabıyla ilgili benim de komik ve eşimin yanında bile anlattığım, onun da idareten güldüğü bir anım var:))
Ne zaman akşam bir yere gidecek olsak, süsleniriz filan ya, yine öyle bir akşam asansördeyiz;
- Sen bu işi biraz abartmadın mı Ataya?
- Neyi, pardon?
- Topuklu ayakkabıyı diyorum, neredeyse benden uzun duruyorsun. 
- Ama bu kıyafetle babet giyilmez ki, napıimm güzel ayakkabıları çok topuklu yapıyorlar:)) Hem aynı boydayız hala, azıcık yüksek kalmışım gibi hmmm:))
- Neyse, peki...
Dedii ve bütün keyfimi kaçırdı! O gece bütün fotoğraflarda bir bacağımı hafif kırıp çektirmişim , öyle şapşal halim var ki, resim çektirip hemen tuvalete koşacakmışım gibi bi poz! Dans da etmedim, keyfim kaçtı, oturdum oturdum, sonra amaaaann dedim:))))
Ha bu arada, benim de zaafım var almak konusunda. Mutfak aletlerine:)) Evde bilmem kaç tane değişik limon sıkacağı var, kesici biçici, doğrayıcı bilmem ne. Bir de cam bardak, bi değişik şey göreyim almadan duramam:))

06 Ocak 2013, 19.52

Bilge; "efendim küçük bir sığır derisi parçasını kesip ayağınızı kaplayın" der.

Ayakkabı bu şekilde icat edildiği idda edilir.


doğru

08 Ocak 2013, 02.49
 Bir şeyin nasıl ,ne zaman ve kimler tarafından icat edildiğini buna  benzer bilgileri bu blog sayfasına aktarmak,insanları bilgilendirmek  ne  kadar  güzel bişi.. devamını bekliyoruz  ihtar.  eline sağlık araştırıp bulmuşsun ve  bu bilgiyi bizlerle paylaşmısın  teşekkür edeim..
Sevgili ataya sadece senin anlatığın fıkrayla  kalmasın bu blog  yazısı
Türkiyenin en büyük ayakkabı fırması afrikada ayakkabı fabrikası  kurmak ister. afrikaya gidip fizibilite çalışması yapmak için iki  tane gönüllü eleman seçilir.Bu iş için ilk gönüllü olan salamon  bir  hafta boyunca gerekli çalışmaları yapmış ve  geri döndüğünde patronuna ..efendim yaptığım çalışmalar  neticesinde afrikaya fabrika açmamız ölü  bir  yatırm  olacaktır.  çünkü afrikada insanlar ayakkabı  giymiyor.der.
Aradan  kısa bir süre  geçtikten sonra ikinci  gönüllü  olan  temel afrikaya  gitmiş bir  hafta boyunca  çalışmalar  yapmış ve geri  döndüğünde patronuna; efendim afrikaya bir ayakkabı  fabrikası kurmak süper  bir fikir   çünkü  burada hiçbir insanın ayağında ayakkabı yok.:))
                             ASI_KES27 Hayal gemisinin  kaptanı:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın