gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kar Ağustosta Yağar ...

09 Ocak 2013, 19.58
A- A+
      Merhaba;

 

     Mevsim kış konu kar bilirsiniz ilk düşerken ne kadar tatlı yağar; kimi yanağınıza kimi saçınıza kimi kalbinize konar. İlham verici bir tabiat olayıdır kar, tarih boyunca 10 binlerce şaire 100 binlerce şiire konu olmuştur; KAR bembeyaz bir örtüdür, ter temiz bir duvak ve yeni doğmuş bir bebeğin anlı kadar pak, bazen düşünüyorum da rabbim son baharda ölen yaprakları bu şekilde kefenliyor olacak…

 

     Ben kar yağmayan bir kentin çocuğuyum; benim karlı çocukluk anılarım olmadı; ne kardan adam yaptım nede kartopu oynamanın zevkini tattım : ((

 

     Buralara kar ağustosta yağar, yazın bunaltıcı sıcağında Çukurova kavrulur topraktan yüzünüze alev savrulur; ama başınızı çevirdiğiniz her yer bembeyazdır sıcağı unutur kendinizi şubat ayında Erzurum da sanırsınız; çiftçinin emeği, ırgatın alın teri, toprağın bereketi kar beyaz pamuk tarlaları önünüzde gururla durur işte Çukurova çocuğuna göre KAR budur : ))

 

 

NarsisT

 

     

YORUMLAR

09 Ocak 2013, 21.48
Yanmayan sobaya sarılmaktır , ayakkabı olmadığı için dışarı çıkamamaktır ,camdan yaşıtlarının güler yüzlerinde kahrolmak boğulmaktır , annenin gözlerinde yaş görmektir kar , komşuya oturmaya sohbet etmeye değil de ısınmaya gitmektir kar . . . . bazıları için  Bazıları için tüm dünyanın bir hücreye dönüşmesidir kar.

Allah dışarda kalanların yar ve yardımcısı olsun.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın