gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Beyaz Esaret....

10 Ocak 2013, 22.17
A- A+

Beyaz esaret….Bazıları için eğlence aracı, bazıları için neşe kaynağı, kimilerinin yazılarına konu olan KAR…..Çok beğenerek  karla ilgili birkaç yazı okudum blog köşesinde bu hafta..İtiraf edeyim ki; karla alakalı olduğunu görünce, bu ne yaa yinemi kar dedim kendi kendime. Okuyunca utandım kendimden.Öyle güzel yazılmış, öyle güzel anlatılmıştı ki bu doğa harikası , iyi ki varsınız , iyi ki yazdınız dedim gülümseyerek..Nerden bilirdim ki ben de onlara katılacağım bir kar yazısı ile : )))))…

 

Bu akşam  haberlere konu olan bir oğlan çocuğu ile onun gözü yaşlı anası takıldı gözüme . Dalgın dalgın şöminede çıtırdayan odunların alevine dalmışken ; birden habere  dikkat kesildim spikerin sözleriyle…Televizyon ekranında bir engelli minik yavru vardı. AHMET’ ti adı..Engelliydi…Bu yetmiyormuş gibi karaciğer yetmezliğiyle mücadele ediyordu ve karın o dayanılmaz soğuğunda onun bedeni cayır cayır ateşlerde yanıyordu…Haber salınmıştı. Ambulans bekleniyordu. Gözlerde umut dolu bekleyiş, soğuğa aldırış etmeden  karşıdan belirecek ambulans bekleniyordu, kışa , ayaza , dondurucu soğuğa inat..

 

Güzelim karın , acımasız engeline takılan  ambulans ulaşmaya çalışıyordu küçük AHMET’e ..İş makinelerinin de desteği ile 10 saatte varılabildi   minik yavrunun olduğu yere. İlk müdahalesi ambulansta yapılan küçük Ahmetin tedavisi için yola koyuldu ambulans…Ardında gözü yaşlı bir ana, endişeyle onları uğurlayan bir baba ve sevenlerini bırakarak..

 

Empati yapmaya çalıştım izlerken..Yüreğim kasıldı, ellerim kar tutuyormuşum gibi buz kesti.Allahım o anaya sabır ve metanet versin dedim. Talihsiz bebesi bir an önce kara esir olmadan güvenilir ellere ulaştırılsın,  bir an önce şifa bulsun  istedim… Ve ……  İlk defa kardan nefret ettim..

 

 

 

YORUMLAR

11 Ocak 2013, 02.02
KedidirKedi_TowardX [09.01.13, 21:48 Çarşamba]Yanmayan sobaya sarılmaktır , ayakkabı olmadığı için dışarı çıkamamaktır ,camdan yaşıtlarının güler yüzlerinde kahrolmak boğulmaktır , annenin gözlerinde yaş görmektir kar , komşuya oturmaya sohbet etmeye değil de ısınmaya gitmektir kar . . . . bazıları için  Bazıları için tüm dünyanın bir hücreye dönüşmesidir kar.

Allah dışarda kalanların yar ve yardımcısı olsun.


(Kar ağustosta yağar adlı bloga yaptığım yorumu tekrarlıyorum.)
11 Ocak 2013, 03.05
Allah karda kalanların yardımcısı olsun. AMİnn.....
11 Ocak 2013, 04.22
GUZELDIR KAR GELINDIR ASLINDA  GOZ ALABILDIGINE BEYAZLAR GIYINMIS GELIN BENDE COK SEVERIM  TATSIZ ENGELLER OLUYOR MALESEF/(( ALLAHIM YARDIM ETSIN SIFASINI VERSIN   INSALLAH   YOLLARI ACIK OLSUN  YOLDA OLANLARIN . KARA ATMAMAK GEREK NEFRET ETMEYIN KARDAN  SADECE KAR YAGINCAMI   ULASAMIYOR INSANLAR GITMEK ISTEDIGI YERE   KAZALAR OLLMUYORMU SANKI YAGMUR KAR   BAHANE  EN COK UYKUSUZLUKTAN DEGILMI MUNUBUS SOFORUNU GORDUNUZMU  NASILDA EZDI GECTI  DIREKSIYONDA UYUKLUYORDU RESMEN  UYUYORDU . KARA YAGMURA ATARIZ SUCU BAZEN SIGINIRIZ MAZERETLERE ALKOLDEN  HIZDAN    SAYMAKLA BITMIYORDA  KAR BIRKAC GUN ESIR EDIYOR OLAN  GARIBANLARA OLUYOR OZAMANDA ISTE ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN  YOLLARA YAGMASIN    VEYA YOLLARI ANINDA TEMIZLIYEBILICEK SEFERBERLIK OLSUUN  KAR GUZEL TEMIZ INSALLAH KIMSENIN HAYATINI KARARTMADAN  KIMSEYI DUSURMEDEN   COCUKLARIMIZIN KARDAN ADAM YAPABILCEK YERLERE YAGSIN:) YUREGINIZE SAGLIK.
11 Ocak 2013, 08.00
Kimileri için "bekleyiştir" kar. Ölü, soğuktan çelikleşmiş toprakta mezarının kazılmasını bekler. Hasta, kalın kar kümesine yataklık eden yollları aşacak vasıtayı bekler. Yoksul, tek odada -belki- yanan sobasına zorla katık ettiği yakacağının kışı çıkarmasını bekler. Kimileri için de "ölümdür" kar, evet... Evsizlere; kar-boranda, zemheride ayazda kalanlara; tedbirsizlik yüzünden trafik canavarının dişleri arasında ezilenlere...
11 Ocak 2013, 09.47
Empati yapmaya çalıştım izlerken..Yüreğim kasıldı, ellerim kar tutuyormuşum gibi buz kesti.Allahım o anaya sabır ve metanet versin dedim. 
11 Ocak 2013, 11.38
Kışın tüm haşmetiyle yaşanmasına tanıklık etmekteyiz son günlerde...Türkiyenin neredeyse büyük bir
 çoğunluğu beyaz bir örtü ile kaplandı.Birçok ilde , köy yollarının karın etkisiyle ulaşıma
 kapandığını ; çocukların okula gidemediğini biliyoruz.Keşke karın yaşattığı zorluklar, görsel
 güzelliğiyle ters orantılı olsaydı.Tatilciler ve turistler için eğlence kaynağı olan kar; özellikle
 ulaşılamayan doğu köylerinde  adeta bie kabusa dönüştü.Bazı yerlerde öğretmenler ve
 öğrenciler saatlerce kar altında mahsur kaldılar. Kimi yerlerde hastalar kar motorları ile
 hastanelere ya da sağlık ocaklarına yetiştirildiler.Allah ve devletimiz kar yüzünden zor
 durumda olanların yardımcısı olsun...







11 Ocak 2013, 18.57
Her mevsim güzelliğiyle gelir hayatımıza ama mevsimlerin de bazı zorlukları olur.Tevazu arkadaşımız da mevsimin zor şartlarının en acımasızını yakalamış bir güzel yazıya dökmüş.Öncelikle Allah hasta evladımıza şifalar versin, ana ve babalarına da kolaylıklar versin.bir acıklı öykü ancak bu kadar anlatilabilir yüreğine sağlık..Sevgilerle

11 Ocak 2013, 20.01
evet kar bilirim bu aseleti birzamanlar bende acımasız kar sovugunu ta ciğerlerimde hiseden .. evet bir kış soğuğu ve ben okula gidiyorum.. ilçedeyiz ilde de okulum tamam biz otübüsteyiz ama ya üzerimdekiler ya ayakkablarım.... evet dostlar bunlar çoook uzaklarda deyil benimde ta içerimde .... tamam biz tadınıda çıkarıyorduk hemde suyunu çıkarana kadar ...haberler evvet dikat çekiyor ...  bunlar bizde herzaman olagan haberelrdiii çok iiyi hatırlarım yorgan alırdık yetmez di annem evet bizim üzerimize inanmasınız ama minderi bilenler varmı ama onları atardı ki üşütmeyelim diye çünkü sabaha kadar sobamız yanmazdı .. ben kafamı o yorgan ve benzeri şeyleri altından kafamı bile çıkaramazdım .. şimdi annemi düşünüyorumda o annenin deyil ayagının altı evvet sırtımda senelrce gezdirsem az.. canım annem... ah dostlar ah tam da parmak bastınız yaralarıma .....hangisini anlatsam tabi geride kalmışlara allahtan acil yardımlar dilerken bu anlamlı  haberi konu yapan çok kıymetli arkadaşıma kucakalr dolusu saygılarmı sunuyorum allah gönlünce mutlı kıla sen ve senini gibileri ki düşünmeniz bile yeter diyorum.  
11 Ocak 2013, 22.16
ınanın cok guzel sızı teprık edıyorum başarılarınız devamı dılerım 
11 Ocak 2013, 23.39
:) cok guzel gercekten elıne saglık
12 Ocak 2013, 05.34

 @  KedidirKedi_TowardX.........''TEZ KELLESİ VURULA '' Dedirtmediğiniz için teşekkürler:)))))))))

@  06Seymen.......Duanıza yürekten katılıyorum

@  GURCU_KIZI......Nefret etmiyorum kardan!! Kendimi o ananın yerine koyduğum zaman hissettiklerimdi kalemimden yansıyan,

@  GRİ.......''kimileri için ölümdür kar'' . Umarım küçük AHMET için bu uzak bir olasılık olsun

@  Crsher.....Aynen dediğimiz gibi:((((((((

@  sersery_xx........Allah ve devletimiz ; her ne ahvalle olursa olsun zor durumda olanların yardımcısı olsun.

@  -seksenler-.........Teşekkürler seksenler...Dualarınıza yürekten katılıyorum.

@  memoli__0671........Karla ilgili anılarını hatırlattım sanırım.Ayni kucak dolusu saygıları sunuyorum..Sağolunuz...

@  06_sefer_06.......Teşekkürlerrrrr.

@  mirza 78........ALIŞMAK SEVMEKTEN ZORMUŞ.....Sen anlarsın....

@  elveDa_SeRSeRm......Sizin de o güzel yüreğinize sağlık.

12 Ocak 2013, 16.34
kar dan kapanan yollardan,hastaneye zorluklarla yetişen nice hastalar oluyor,sen bunlardan birini en güzel şekilde,güzel yazınla dile getirmişsin,eline,yüreğine sağlık,güzel yazılarını devamını bekleriz.
12 Ocak 2013, 17.39

degerlı arkadaşım ınan çok guzel şeylerle bızlerı aydınlatıyorsun yazmaya devam etkı uyuyan bızlerı uyarmış ol  çok ama çok begendım çok zekıce yazmışın okudukca okumak ıstıyorum tşk eder saygılar sunarım bundan sonra takıpcın olacam kezıban degil

 

12 Ocak 2013, 19.12
yüregine sglık allah kimseyi oduruma düşürmesin
12 Ocak 2013, 21.31
@..FAZLABİ
@...sez_ah
@...bytitizcan
@...atmaca27
Hepinize kucak dolusu saygılar gönderiyorum...İyi ki varsınız....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın