gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kendimden Geriye

12 Ocak 2013, 23.51
A- A+
            Hepimiz zamanında hatlar yaptık , hepimiz  birilerini kırdık . Peki yaptığımız bu yanlışlar bize neler kazandırdı  ya da kaybettirdi?
           Giriş bölümünden de anladığımız gibi bu gün sizler  için yaptığımız hatalardan bahsedeceğim .  Eğer bir konu hakkında bir yazı yazacaksanız öncelikle sizden önce anlatmak istediğinizi daha önce yazmış ve sizin anlatmak istediğinizi tam olarak anlatan bir söz varsa cümlelerinize onunla başlamalısınız . Ben de  sözlerime iyi bir fizikçi olan Einstein ' ın sözleri ile başlamak istiyorum .  
           '' Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mükemmel insandır. ''
                                                                                                            Albert Einstein

         Her insan gibi hepimiz  hatalar yaptık ve yapmaya da  devam ediyoruz  . Peki geriye baktığımızda yaptığımız bu hatalar kimlere ne şekilde  zarar verdi , bize  nasıl  zararı dokundu ve biz bundan ne  öğrendik ? Ben de her insan gibi yaptığım hatalardan pişmanlık duyuyorum lakin bazıları için  de yaptığım hatalara şükür ediyorum . Çünkü yaptığım hatalar bugun beni bu duruma getirdi .  Ama yaptığım öyle hatalar var ki  en büyük destekçim olan annemi inanılmaz derecede de  üzdü . Tabi ki  tek üzülen annem değildi .  Hayatmda benim için büyük önemi olan kız arkadaşımı da  çok üzdüm ve defalarca farklı hazlar uğruna onu da annem gibi üzdüm . İşte bu durum beni  o kadar çok üzüyor ki size bunu anlatmak için sayfalarca yazsam anlatamam .
          İnsan kendi geçmini silemez . Yaptığımız hataları unutuyormuş gibi yapmakta kafi olmayacaktır. Çünkü bir gün karşımıza muhakak ve muhakak çıkacaktır.

        Birde şöyle bir durum var ki yaptığımız bu hatalar bize dogru yolun nerede olduğunu da öğretmektedir . Misal kendimden  örnek verecek olursam  ; Özel Darüşşafaka Lises'inin sınavını 17. olarak kazanmam gibi büyük bir başarıya imza atmış  olsam da  o tarihten 7 yıl sonra o çok iyi bir eğitimi olan okulu bıraktım . Benim  yaptığım büyük bir hataydı  ve hala daha da  öyle . Ama günümüze geldiğimizde  yaptığım bu hata şimdi beni  daha çok çalışmaya itiyor. Ve kurtuluş yolunu bana gösteriyor.
       Demek istediğim şudur ki ; Yaptığımız ya da yapacağımız hatalardan korkmayalım ! Onlardan ders çıkarmaya bakalım . Hata yapalım ama kimseyi kırmayalım .
        Hata yapmak ayıp değildir bir gün ders aldığınız zaman .  
                                                                                        Saygılarımla;
                            
                                                                                                           Sercan HEPERGÜL

YORUMLAR

13 Ocak 2013, 07.46
Orhan Baba da  " hatasız kul olmaz hatamla sev beni " demiş onlar seni hatalarınla da sevebilirler ama sen  buraya yazmışsın tamam da  hata yaptığın kişilerin gönüllerini de almışsındır umarım !bazen de 2 . defa aynı hatayı yapmadığın için mükemmel olmayıp 1 defa o hatayı yapıp aptal olabiliyor insan , ya da  bir hayata mal olabiliyor , yaptığın hataya bağlı tabii :))
13 Ocak 2013, 10.04

way bee. ağzım açık kalakaldı darüşşafakayı 17. olarak kazandığını öğrenince.

 

13 Ocak 2013, 10.25

En Büyük Felaket Günahların Ağırlığı Altında Ezilerek Ümitsizliğe Düşmektir.   

Mademki özlü sözle başladın, bende özlü bir sözle başlamak istiyorum:

İnsanlar hayatlarının her döneminde hata yapar.  Yaptığı hatalar, eninde, sonunda hayatın ileri bir evresinde karşısına çıkar. Geriye baktığın zaman, telafisi mümkün olmayan hataların yanında, telafisi kolay olanlar da vardır.

Bazen olmaması gerekene âşık olursun! Olmaması gereken iyiliği yaparsın! Olmaması gereken yerde olursun.! Yanlış zamanda, yanlış yerde olmak gibi!

Öyle anlar oluyor ki, tek bir sözle her şeyi alt üst edebiliyor kişi.

Başkaları için yaptığın fedakârlığın karşılığını, almadığın zaman suratına tokat yemiş gibi oluyor.

Yaptığın hatalar sonucu belli bir strese giriyorsun. Ah! Nereden yaptım bu hatayı der, kendi kendini yer bitirirsin. En kötü olanı; yanlış insana yaptığın büyük iyiliğin pişmanlığıdır.

Sen hataların farkına varıp, kendine çeki düzen vermek istediğinde en çok sevinen, üzdüğün sevdiklerin olacaktır.

‘’Yeter ki geçmişte kalan hataların, seni korkutmasın, gelecek adına. Bu aşamada güveneceğin birisinin, yanında olması çok önemlidir.’’  

Önemli olan senin kendi hataların farkına varıp, doğru olanı seçmiş olman.

Kesinlikle ‘’Annen’’ seninle gurur duyuyordur. 

13 Ocak 2013, 17.01
Hata yapmak hayatın kanununda var, hatayı yapmaktan değil yaptığımız hatadan ders almamaktan korkmak lazım.
13 Ocak 2013, 19.32
Yorumlarınız için teşekkurler. Mebrur tahmin ediyorum ki hatamın büyüklüğünü sen anlayabiliyorsun :) Sayın digor ,  sana her zaman inanıyorum biliyorsun abi :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın