gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Faideli Bilgiler Şeysi:))

23 Ocak 2013, 00.15
A- A+
Yorgun argın gelip yanımdaki koltuğa oturdu. Elini çenesine dayadı ve sonra kendi kendine konuşur gibi;
__Ne güzel! dedi. Nesrin hanımların evinde hiç kitap ve yerlerde gezen kablo yok! Üzgündü besbelli. Başkalarının evine gidip geldikçe, bizim evde ki pc kabloları, dergi ve kitaplar gözüne batıyordu. İçimden; insan böyle şeylere özenirmi yaa!! dedim. Ortalıklarda gezen hiç kablo ve kitapları yokmuş..Pehh!!
Neyse fazla kafa yormıyayım. Evlenip ev hanımı olunca anlarım nasıl olsa:))

O sabah uyandım annem bas bas bağırıyor:(
__Sen ne biçim kızsınnn! Bu dolabın hali nee!!! İnsan giysilerini düzeltmez mii!!
Valla ben gibi dağınık olursanız düzeltmezsiniz abi:) Ben düzgün olan bir dolapta aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum mesela. Ama dolabım dağınıksa aradığım giysinin ya kolundan ya bacağından tutup çekiyorum, hoooop elimde:D

Bir kaç yıldır çeşitli dergilere aboneyim. Bana göre dergi okumak kitap okumaya benzemez. Dağınıklığım göstergesi olarak; derginin dikkatimi çeken başlıklarına bakar, okur sonra da dolabıma tıkarım. Bunlar öyle bir yığılma yapmıştır ki; ne kıyıp çöpe atabilirim (Allah korusun) ne de birilerine verebilirim. Ama sağolsun annem sanki onlar gereksiz moda ya da magazin dergileriymiş gibi arkamdan ara ara temizlik yapıyor:( Sanki o, onları çöpe atınca ben yenisini alamam.
Bugün baktım olacak gibi değil. Gittikçe azalıyorlar, bari düzelteyim dedim. Düzgün görünürse belki insafa gelirde atmaz. Siz de yaparmısınız bilmem, düzeltirken içine şöyle bir göz gezdirdim bazı sayılarının. Çok hoşuma giden bilgiler ve haberler okudum. İlk kez okumuş gibi. Onların bazılarını size anlatayım mı? Bu ses gaipten değilse "anlat" dediniz:D

*Mesela ilk haber; "lan" ve "valla" Almancaya girmiş.
Almanya da bir üniversite de (Potsdamm) etnik kökenlilerin bir arada yaşadığı bölgede araştırma yapılmış. Yaşları 14-17 yaşlarında ki gençlerin konuşmaları 48 saat boyunca dinlenmiş. Çoğunlukla Türklerin yaşadığı Kreuzberg mahallesinde Alman ve Türk gençlerin "lan ve " valla sözcüğünü çok kullandıklarını görmüşler. Ve bunun başarılı bir entegrasyon (bütünleşme) olduğunu söylemişler. İyi ki "oha" ve "çüşş" ü ve deee "yürrrüüü" yü de almadılar:)

*Diğer bilgi; malum ABD' nin kasırgaları, tsunamileri, hortumları bitmez. Peki bunlara neden kadın ismi veriliyor? Hiç merak ettiniz mi? Şeyden miş o, dev kasırgalar varya, işte onlar, ev araba ne varsa götürdüğü içinmiş:D Valla ben derginin yalancısıyım, öyle yazıyordu napim:(

*Şimdi de bekarlar için kötü bir haber..Hiç evlenmemiş insanların deli olup, akıl hastanesine yatma olasılıkları, evlilere göre 7.5 kat fazlaymış. Ya evlenip deli olucaz ya da evlenmeden. Seç beğen al..

*İnsanlar dışında fahişelik yapan tek canlı penguenlermiş mesela. Yalnız penguenler para karşılığında değil çakıl taşı karşılığında seks yapıyorlarmış. (Kıs kıs ve haylazca gülme smileyi)

*İtalya’nın güneyindeki Falciano del Massico kasabasında ölmek resmen yasaklanmış.:D Kasabada mezarlık yeri bulamadıklarını belirten Belediye Başkanı Guilio Cesare Fava, çareyi ölmeyi yasaklamakta bulmuş:

Bu kışkırtıcı bir emir, ancak üst düzey yetkililerin dikkatini çekmek için bunu yapmak zorundaydım. Çünkü Falciano del Massico 1964’te bir kasaba olduğundan bu yana bir mezarlığı olmadı.”

Kasaba sakinleri ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor:

Başkan bizden ölmememizi istedi, iyi de nasıl olacak bu?”
Emre karşı gelip geçen hafta ölen kasabadaki iki erkek kardeşin nereye gömüleceği ise merak konusu olmuş.

Elbette ki bitmedi ama sizi sıkmamak için bu kadar yeterli diyorum. Amacım sizi birazcık gülümsetmekti. Tabii abartıp gülebilirsiniz de:)

YORUMLAR

23 Ocak 2013, 01.09

  Vallahi çok  eğlendim.Anlattığın  hikayelerden  de, yaşamından  sunduğun   kesitlerde beni  çok eğlendirdi.Özlemişim ya , ben   tarz  paylaşımları.Akıl  hastanesine  yatma olasılığı  bile  mutlu etti beni.Ama  ölmeyi yasaklamasınlar lütfen.Huyumu biliyorumçünkü,  inat edip ölürüm :))

  Amerika'lılar  kadın ismi  verip tsunami  diyorlarmış bak ne  güzel.  Biz  de ne mümkün.   Tayfun   .. der  çıkarlar işin içinden .

  Teşekkür ederim bu  güzel  paylaşım için.

23 Ocak 2013, 01.50
     :))))))))))) Nickiniz, başlığınız ve anlattıklarınız sizi sempati yumağı yaptı benim gözümde :) Çok güzel olmuş paylaşım. 

       Israrla annem tarafından kapının önüne bırakılan dergilerimi, kendisiyle girdiğimiz sonu gelmez tartışmalar sonrası, apartman görevlisinin ellerinden son anda kurtarmışlığım vardır :))))))  Bu dergilerin akıbetini yazayım ben size; bi taşınma esnasında ulaşacakları yere bi türlü ulaşamazlar. Konuyla ilgili aile bireylerinin (anne, baba, abi gibi) karanlık ellerinin parmağı vardır bu vahim olayda büyük ihtimalle :)))))))

       Alıntılardan bu kasırga, hortumla ilgili olanda, başka türlüsü düşünülemezdi. Kadından korkmayan taş olur yani o derece, erkek ismi verecek halleri yoktu :) 

        Penguenleri de okumuştum, ama onlar yuva yapmak için taş isterler...en çok taşı getirenle de bebek yaparlar :) Esasında sanıyorum ki düşündükleri seks yapmaktan ziyade, bebişlerine sağlam bi yuva kurma isteği. Kaplanlar mesela, kendileri için savaşıp galip gelen aslanla birlikte olurlar, onların derdi nedir bilmiyorum :) Ama sonuç olarak insan cinsindeki kadın da, daha zengin ve daha güçlüyü seçer üremek için. Hayvanlarda görülen bu durumun insanlarda da olmasının getirdiği düz mantık, insan cinsine ait olan kadının da "fahişe" olduğunu mu gösteriyor :)))))))))) Hani ben burda yazarken kendi kendime düşünüyorum bunları öle bi düz mantık yürüteyim dedim ortaya ne çıkar diye, bi de penguenciklere kıyamadım heralde  :ppPP

         Diğerlerine de pek çok güldüm :)))))))))) Ellerinize sağlık...arada bi demet sunun lütfen :)
23 Ocak 2013, 02.08

Harikaa:)) Her biri harika:)

Bizdekilere ne demeli ki; tayfuuun boraaaa:)) Neden peki, boş yere eser gürler demek işte. Esmese de gürler:))

 Pengu(wo)men iki çakıl taşına he!! Vardır bir bildikleri onların hayvan deyip geçmemek lazım, nasılsa seks yapacaklardı, bari bir iki işlerini gördürüyorlar taş taşıtmak gibi erkek pengu(m)en milletine bakın işte.

Bir de bir de ben huylandım bu Öğrenci rumuzdan. Sınav yapıyorum geçen hafta, içimden geçirdim acaba gamyuncu öğrencim var mıdır ki diye:)) Şaka yollu söyledim de hepsinin gözleri kırmızı, sınava mı çalıştınız yoksa nette oyun filan mı diye de, biri önüne bakmıştı çok:))) Acaba acaba diyorum:)) Yok yaa, deseydin ki evet gamyun diye bir yer var hocam, valla + 10 cebindeydi ki:))) Seviyorum gamyuncuları ben, seni de sevdim yazınla. Teşekkürler.

 

23 Ocak 2013, 02.51
Paylaşımın güzel, eğlenmedim değil ölümün yasaklanması olayı komikti. Gazetede de vardı bu eski haber, çıkaramadım şimdi. 

4. maddedeki penguenler ile ilgili açıklamayı merak ettim (çok severim kerataları). Ben, penguenleri tek eşli ve birbirlerine sadıklar sanıyordum ve çakıl taşını da erkek penguen, eş olarak seçtiği dişiye tek taş yüzük niyetinde verirmiş. Bunu kabul eden dişi penguen, erkek penguenden başkasıyla olmazmış.

Aksini iddia eden dergi ya şaşırmış, ya da dikkat çekmek için uydurma haber yapmış.
Her neyse. Devamını da beklerim paylaşımının.
23 Ocak 2013, 03.19
Yine çok eğlenceliydi, abarttım ben, güldüm.
Nasıl dergiler onlar öyle?

Tsunamilere, kasırgalara neden kadın ismi verildiğini merak etmiş ve anca kadınların ortamı, adamları falan alt üst edebileceğine karar verdikleri, kadınlardan çok korktukları gibi bir şeyler olabileceğini düşünmüştüm.:)

Bir gün bütün Dünya ahalisi ve de hatta uzaylılar bileTürk olacak; Kızılderililer, Meluncanlar, Asyalılar, -bence Aborjinler de Türk:)- falan derken sıra Avrupa'da, Almanlarda demek ki...:)
Penguenlerim, canlarım benim, demek çakıl taşı hobileri varmış. Fahişelik bunlarda, eşcinsellik bunlarda... Komploya mı kurban gidiyorlar acaba smokinlilerim?

Ölmeyi yasaklayan kafa da güzelmiş.:)
Bu güzel satırları döktüren kafaya da köyün delisi olmak daha çok yakışıyordu sanki...:)
Teşekkürler, -geçem yazıda dalağa böbreğe dilemiştim, bu defa- parietal lobunuza sağlık.:)
23 Ocak 2013, 10.10
HARİKAYDI.....  DEVAM ET YAZMAYA ÖĞRENCİ KARDEŞ....HEPİMİZİN İHTİYACI VAR BU YAZILARI OKUMAYA ...ELLERİNE SAĞLIK.
23 Ocak 2013, 10.33
Yaaa ben nasıl, nasıl mutlu oldum anlatamam. Ben özellikle bilinen blog yazarı ve yorumcuların bana yorum yapmasıyla çok onurlandım, yemin ederim yaa:) Bilinen derken kimse alınmasın. Daha çok yazan ve yorumları yazıların önüne geçecek kadar sağlam yorumcuları kastetmiştim. Ben güldüğünüze, eğlendiğinize çok ama çok sevindim. Önemli olan insanları güldürmek. Ağlatmayı soğan bile yapabiliyor...Diyerek face bilgeliğimi de konuşturduktan sonra, hepinize tek tek teşekkür edip, çok çok öpüyorum:)
23 Ocak 2013, 10.52

Hee şey demeyi unuttum..Sat Agraha oyun için girdiğim masalarda, oyunu  bırakıp, oturdukları yerden, tek dirseklerini tek dizlerine dayayıp, bıyıkların buraa buraa

__De bakimmm, sen nirenin köyünün delisisin? diye sorması üzerine, gördüğüm psikolojik işkenceler sonucunda nickimi değişmek zorunda kaldım:( Oysa ki çok sevmiştim köyün delisini. Değişirim olmazsa napim:)

23 Ocak 2013, 18.51
Bu defa da, aynı bıyık burucular, -Değişmez zira sapkın kafa, üretir yine de her hale, her duruma-
"Neler öğrendin bakayım?", "Şu öğrendiklerini bana da öğretsene, ben de açım öğrenmeye." ve hatta "Gel canım ben öğretmenim, sana kralını öğretirim." diyebilirler.:)))
Bu durum daha sakat duruyor gibi.:)))
Hazır deli hali var, köyün delisini sarsmaz, boş ver gitsin.
Ben saldım zehiri sana.:))) Tabii yine de sen bilirsin.;)
Sevgiler
25 Ocak 2013, 09.24

Yazını telefondan okumuştum ama yorum yazmak nasip olmamıştı :) çok beğendim bi o kadarda güldüm faideli bilgilerine :). Özellikle ölümü yasaklayan başkana ve ABD'nin doğal afetlere bayan isimleri vermesine. :)

Yazıyı paylaşmadan 1 veya 2 gün önce Atv'nin Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında penguenlere ilgili paylaştığın bilgi ile alakalı bir soru çıkmıştı. Orda çakıl taşlarını nişan yüzüğü olarak verildiği bilgisi verildi ve yaklaşık 60 binlik bir soruydu :)

Heralde bu tür blogları okuyup, öyle bir yarışmaya katılsak kim bilir belki bizde iyi fikirler yürütüp güzel meblağlar kazanabiliriz :)

Kendi adıma bu tür bilgilere devam etmeni çok isterim, emeğine sağlık diyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum :)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın