gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir Dilim Zaman..

23 Ocak 2013, 12.32
A- A+
  Paralel  evrenler arası yolculuk.Yani zamanda  yolculuk...

    Rüya  gibi değil mi?  Oturup biraz  düşündüğümüzde  ürkütücü yanlarının sürekli  değişkenlik göstereceğini ve   aynı  süreklilikle de bu  ürkütücülüğün  alternatifler  halkası içinde  halka halka  çoğalacağını  farkedebiliriz.

     Zamanda yolculuk  eylemi ;    güvenilir  ellerde  bile  herzaman  içinde risk barındırsa da, olası  zaman  dilimleri  içerisinden  en  iyisini  sunarak ,     riskin  çok  daha  üstünde  bir  getirisi  olabilirdi insanlığa. Bireysellikten uzak olması  koşulu ile.   Ama    kötü  ellerde   kesinlikle  dünyanın sonu olurdu.

  Eğer ki!  bugün , gelecekte  zaman makinasının yapılacağına  inanıyorsak,  içimizde de gelecekten  gelen torunlarımızın  içinde bulunduğumuz zaman dilimini   ziyaret ettiklerine de  inanmamız  gerekmez mi? 

  Düşünüyorum da,  günümüzde  işlenen bazı faili meçhul cinayetlerin ardında ,2063 doğumlu Berke  yada,  2055  doğumlu  Görkem Arda  olabilir mi? Olabilir elbet.  Gelecekten günümüze,  geleceğe   rötuş yapmak  ve günümüze  ayar  vermek  için yollanmış yeminli  asker yada  görevliler.

  Zaman makinasının icadından ve  deşifre  olduktan sonra,   ülkeler arası  ne anlaşmalar yapıldı, yapılırdı  kimbilir?  ''Zaman  dilimi dokunulmazlığı''''Ortak zaman  dilimi''  gibi kavramlar   anlaşma  şartnamesinin  temel taşlarını  oluştururdu  eminim.Ne kadar deşifre  olsa da ,  bu icadda   gizlilik  esası  şart  koşulurdu.Toplumsal çözümler  için  atılan adımların yanında, kişisel  çıkarlarda ön plana çıkardı  yada çıkmıştır  mutlaka.    Mesela:
 

  -  Bill  Gates'in  2008'  de,   suikastle  öldürülmesini,  gelecekten gelen torunlarının  engellemediğini  kim iddia edebilir.    

  - Facebook 'un  sahibi olan gmsnn' nin , 15 yıl kadar   önce  Mark  Zuckerberg'in  torunlarının  yolladığı  gelecekten gelen bir hatunla  flörtü  tüm geleceğini  değiştirip, kader  çizgisini gamyuna  yönlerdirmediğini   kim   söyleyebilir.

   - 2096  Dünya  Mankenler Kraliçesi  yarışmasının  2. si,  ailenin tek kızı  olan, Amerikalı güzelin babasının bugün Beymen'in  neslinin  devamına  engel olmadığını nereden  bilebiliriz.  Görünen o  ki;  o kız,    o  yarışmanın 1.si artık...:))

  - Belki gamyunda  herkesin  sevdiği '' ! bahtsız ''  rumuzlu  tanınmış bir  op vardı.Ama öyle  biri şu anki  paralelde  yok.Gelecekten   ayar vermek için  gelenlerin,  görev  zaiyatı olarak   telef olup gitmiştir.Belki kürtajda   zayii  oldu,  belki de portakalda  c  vitamini  olarak  toprak oldu.:)

   Her  paraleli ve  olasılığı  tek  tek  ele almanın mümkün olmayacağı bilinci ile     bu  konuyu   fazla  uzatmadan,  bir  ara   düşünmeniz  üzere   sizlere  bırakıyorum .Ya   haklıysam:) 

 Geleceğe Not: Atalarınız  kıymetimi bilmediler. Aşağıda okuduğunuz üzere   yorumlar  yaptılar   ve beni ciddiye almadılar..

YORUMLAR

23 Ocak 2013, 13.01
Beymen zaman yoktur diye biliyorum ben.Her şey aynı anda gerçekleşir gelecek de geçmiş de aynı anda şimdi de var olandır.Hatta kutsal kitaba göre dünyadaki her şey çoktan olup bitmiştir burada ki beymen ya da burdaki orkide şimdi ya cehennem de ya da cennette varlıklarını sürdürüyorlar.
Hatta senin şimdi ki halini belirleyen gelecek de yaptığın davranışlarındır.Geleceğin geçmişini belirler.
Sen şimdi burada şimdiyi yaşıyorken aslında bilmiyorsun ama geleceğini de yaşıyorsun.sadece bilmiyorsun.
Geçmiş gelecek hepsi aynı anda olup bitiyor.
Zaman yoktur zaman yoksa geleceğe ya da geçmişe yolculuk etmek olasılığı da yoktur.
Hayallerini yıktım sanırım :)))
Özetle beymencim iki yıl sonraki 50 yıl sonraki 1000 bin yıl sonraki halinde aynı anda oluyor.
23 Ocak 2013, 13.34

Hiç makine- zaman, geçmiş- gelecek diye debelenip durma beymen. Mesajın gayet açık; 2013 de de kız bulamıcaksın anladın ve umudunu teeee 20bilmemkaçın Amerika'sının 2. güzelina bağladın. Bağlan bişe dediğimiz yok tamam da neden Amerika ve neden  ikinci güzel? Kıza ne diceksin tanışırken hem?

May neymis Beyman:)) bak tekil kullan he rumuzunu sonra kız sorar; Where are the otherssss ? ):)) 

Hayallerini bari yüksek uçur hem, 1. güzel dururken...  Yani durdun durdun o zamana kadar madem diyoroommm:))

Geçmişten Geleceğe Not; 2013 de bir blog yazın vardı senin,'' Bir Dilim Zaman''mıydı neydi adı, hayali düğününle ilgili. Sahi n'oldu:))) 

 Bu da gelir bu da geçer ağlama:))

23 Ocak 2013, 13.44
     Hııııııııııııı :) Vallahi bence herşey mümkün ve herşey olasılık dahilinde.

      Benim din bilgim iyi değildir ama eğer zaman yoksa siyahorkide nin dediği gibi, Beymen in söyledikleri daha çok olabilir gibi geldi bana. Bizim zaman kavramımız dünü, bugünü ve yarını içeriyor. Kitapta söylenen zaman, bizim dün, bugün ve yarın diye nitelediğimize  "an" diyorsa şayet, bu yekparelikteki zaman yolculuğu çok da yakın geliyor akla yani :) Bizim zaman yolculuğu dediğimiz şey adım mesafesi bile değildir o durumda. Biçare faniler olarak geleceği göremediğimize göre, böyle bi olayın bizim gelecek diye düşündüğümüz  zamanda gerçekleşmesinin olasılık harici olduğunu da  söyleyemeyiz. Bence Beymen siz hayallerinizi devam ettirin...neslinizi de tabii :))))))))))))
23 Ocak 2013, 14.46

zamanda yolculuk yapacak arkadaşlar dikkat edin biletinizi gidiş-dönüş alın. şaka bi tarafada ünlü fransız şair charles baudelaire zamanda yolculuk yapmak isteyenlere "bana gelmeyin de nereye giderseniz gidin" demiş. sevdim bu adamı.

 

23 Ocak 2013, 15.06
Ataya :)))))) sen süpersin konuyu amerikanın 2. güzeline bağlayışına bayıldım :)))) hep gülümseten anlarımız olsun diliyorum
23 Ocak 2013, 15.31
Geleceğe makineyle gidile biliniyor fakat geçmişe dönmek yalnızca solucan delikleriyle mümkün.Ben demiyorum Einstein diyor.Bunun karmaşık ve mantıklı teorisi var, buda izafiyet.
Dini boyuta gelecek olursak,teoriye göre geleceği bilmiyorsunuz, görüyorsunuz.
23 Ocak 2013, 15.50
beymen yazınız illaki güzel olmuştur siz yazarsınızda olmazmı..ama benim kafam karışık biraz dırogos tepelerinden prens adalarına bakıyorumda.prens adalarımı dıragos sahiline gelmiş .yoksa.dıragos sahilimi prens adalarına gitmiş bir türlü çözemedim.)))heyttt seneye adalara yürüyerek gidicezz
23 Ocak 2013, 16.21
ha ha ha ha  allah iyiligini versin beymen yazin kadar notunda acayip guldurdu beni   ellerine saglik .      aslinda diyecek cok sey vardi ama neyse cikmam lazim  kizim pc de az  bakim dedim basimi sisiriyo  hadi de hadi   gelecege not. ugrarsaniz bu yila hizli son model pc birakin bana:D. hepinizi seviyorummmmmmmmmmmmmmmm .
23 Ocak 2013, 16.31

   Ya   Ataya'cım çırpındığım  konusunda  haklısın,kısmetsizliğime  kılıf  için yazdım o parağrafı.  Birde   benden   türeyen  bir    kuşak varsa  gelecekte,  gelip el atsınlar  olaya diye mesaj  attım,  çünkü   bir nesil  yok olmak  üzere :)

 Kılıf  için  dedim,  açıklayayım.  Belki de  2090 lı yıllarda   benden  türeyen nesilden, yani  torunumun torunu  filan   kainat  güzeli seçilecekti:)   2. olan  Amerikalı  kızın  varlıklı babası  biricik  evladının üzülmesine dayanamayıp,  1. olan  kızın (benden  türeyensmile Resmi  )   geçmişine  yani  şimdiki zamana  2  playboy  gönderdi  ve kısmetlerime  bir bir  mani oluyorlar,  dolayısıyla ben  üreyemeyince  adamın kızı 1. olucak :)  Bende   ortada  kaldım işte böyle.Haram olsun..  tornumun değil,  benim hakkımı yedikleri için :)

  Geleceğe  notunu   taktir  ettim, keşke  herkes   geleceğe  not yazsa,  arada itiraflarda  bulunarak ama.    Bizde okusak:)

  Siyahorkide,  seni torunlarına  havale  ediyorum.Görsünler   atasını,  mahçup bir  nesil   eserin olucaktır  :)

  Cezbe;  seninle  gurur  duyacaklardır gelecek  neslin.

  Mebrur; hadi ilk  itiraf senden  gelsin, geleceğe    düşeceğin  notun içinde...:)

    

23 Ocak 2013, 16.32

Bu satırlar dikkatimi çekti:

‘’Düşünüyorum da, günümüzde işlenen bazı failli meçhul cinayetlerin ardında, 2069 berke ya da…’’  Bu söz beni 6 sene öncesine götürdü; bir kadının, bir eşin, bir annenin, feryadıydı. ‘’Bir yavrudan, bir bebekten, bir evlattan, bir katil yaratmak!’’

Kim olduğunun belki önemi yok. Ama başkalarına göre çok değeri vardır. Zaman bir insandan neler alıp götürüyor değil mi? 

 ‘’Şimdilik ölümüne kadar hayattasın’’

23 Ocak 2013, 20.43
Paralel evren,zamanda yolculuk,zamansızlık,evrende sonsuzluk , hatta reenkarnasyon  konuları  falan ilgi alanıza girmeye başladıysa:Gözünüz aydın,siz de yaşlanmaya başlamışsınız !:)))
23 Ocak 2013, 21.48
Otobüste, cepten nete girerken okudum yazını. Okurken biraz zorlandım, bir ara ayağa kalkmak zorunda kaldım, o sırada okuyordum. Sağlı sollu sıkıştırmalara rağmen, büyük özveri ile okudum, ama sanırım ben onu değil, yazı beni okudu. Okuyamadım arkadaş ! Zaman, torun morun, manken; kafam çorba iken, tuz biber oldu bunlar.

Şimdi evimdeyim, pcmin başında. Birbirinden ayrı maddelerin arasında takılı kaldım ben. Büyük bir taş sezdim, umarım kafası yarılmaz birilerinin...

Yorumlara baktım da, mirza toparlamış görünüyor: 

"Geleceğin aslında çoktan yaşandığı meselesi de güzeldi. Fakat bizim nazarımızda değil tabi. Geçmiş ve gelecek kavramı O'nun için gecerli değil. Yaratıcı nazarında şu anda hem kainat kuruluyor, hem insanlar yaşıyor ve hem de cennet cehenneme dağılım yapılmış. İnşallah iyi bir yerdeyizdir."

Son yorum coupable'nin yorumu güzeldi ama.

Ben de şöyle bir katkıda bulunayım bari, bana bir şey kalmamış çünkü. Geleceğe mesaj isteğine cevap vereyim:

Mesajdan ziyade küfür olacak ama neyse yazmasam iyi olur. Karalı bir kağıda içimi boşaltıp deşarj olayım...Şimdiki zamanı bile çekemiyorken bünyem, geleceği hiç çekemicek...
23 Ocak 2013, 23.15
Zaten ne kadar bilim kurgu filmi varsa hepsi gerçek oluyor. Bu neden olmasın ki? Geçmişe gitmek bence çok zor. O kara deliklerden solucan gibi süzülmek. Ama geleceğe gitmek çok daha kolay. Ben gittim mesela:)) Bugün benim geleceğimdi :D Biraz daha, daha daha hızlı olursak uzak geleceğe bile gidebiliriz belki. Biraz düşününce iyi bir paradox çıkıyor ortaya. 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın