gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hayal'in Yarım Kalan Hayali

27 Ocak 2013, 05.11
A- A+
 Ablasının sesiyle uyandı ama açmadı  gözlerini uyanmak istemiyordu .. hatta yatağından kalkmak dahii istemiyordu..Oysa ablası hala ona uyan bak hava çok güzel  bugün anneme
diyelim gezelim biraz sahil boyu çok sevdiğin dondurmadanda alırız diyerek uyanmasını istiyordu ..Küçük kardeşlerinin ağlama seslerine uyumak ne mümkündü zati..Ama Hayal  bugün uyanmak istemiyorduuu...

  Selda baktı kardeşinin mahsun yüzüne ilk kez onu aslında çok ama çok sevdiğini düşündü .
Yıllardır hep Annesinin Babasının onu kendisinden daha fazla sevdiğini düşünmüştü..Çok güzeldi kardeşi  Sarı saçları dağılmıştı yastıkların üzerine ..Onun uyandığını ama inatla gözlerini açmadığını biliyordu Selda..Çok değil daha iki yıl önce kendide aynı duyguları yaşamamışmıydı sanki..

  Onu sevmemek ne mümkün diye düşündü gene..Bugün hele kendiyle aynı kaderi paylaşıyorken kardeşi..onun uyandığını ama gözlerini açmadığınıda biiyordu ..belki de kendisi gibi gizli gizli ,için için ağladığınıda..Çok zordu ama oda alışacak bu kadersizliğine dedi ve kahvaltıyı hazırlamak için uzaklaştı onun yanından..Acısı üzüntüsü ve kederiyle başbaşa bıraktı onu içi acısada alışacak dedii..  

  Hayal gittiğini farketti ablasının uzaklaşan ayak seslerinden ve o zaman açtı yaşlı gözlerinii..Yorganın kenarından tutmuş onun neden ağladığını anlamayan 3 yaşındaki kız kardeşiyle buluştu gözlerii .. Bitanem dedii sana söz veriyorum sen bizimle aynı kaderi paylaşmayacaksın.. Sanki onu anlamışçasına mutlu bir gülücük attı kardeşi..

   Gözyaşlarını sildi ve doğruldu kardeşini kucağına alıp öptü ve onun kulağına fısıldadı
''Sana söz bitanem sen okuyacaksın..Benim ve ablamın kaderi olmayacak seninki ''dedi..Okulun İlk günü böyle yatağında ağlamayacaksın..Arkadaşların yüzüne acıyarak bakmayacak..Kızlar okumaz diyenlere inat sen okuyacaksın dedi..Kardeşi onu anlamasada gülücükler saçtı ona sanki anlamışcasına..

  Babasının konuşmaları kulağında yankılandı bir müddet..Ablası okuyamadı şimdi Hayal i okutursam diye başlayan cümlenin gerisini duymak istememişti Hayal ... Zeki bir çocuktu  neden okutulmadığını  biliyordu anlamıştı ..Ablasının durumunu hatırladı o zamanlar küçüktü ama Kız çocuğu okurmu el alemne der diyen dedeleri büyükleri vardı iştee.. Babasının çaresizliği acıtsada içini ..Hayat bir şekilde yaşanacaktı acı yada tatlı..Hayal  kucağındaki kardeşine sıkı sıkı sarıldı ve kalktı istemesede..

  Çok güzel bir kızdı onun ablası herkesler hayran hayran bakardı onun güzelliğine.. Hayal  
Arkadaşlarının okuldan çıktığı saatlerde ablasınıın koşarak eve kaçtığına şahit olmuştu kaç kez..Neden kaçıyor acaba ablam arkadaşlarından diyordu hep ..İlk kez o gün anladı ablasının kaçışlarını  ve içinde büyüyen acısını ve bitmek bilmeyen gizli hıçkırıklarını..
Kardeşini yere bıraktı elini yüzünü yıkadı ..Keşke dedi içinden gözyaşlarımın izi gibi silebilseydim içimizdeki acıyı..

   Hadi kızım ekmek al gel diyen annesinin elinden aldığı parayla sokağa attı kendini..
Arkadaşlarını düşündü şimdi ne yapıyolar acaba Teneffüs olmuşmudur ..Ortaokulda
İlkokul gibimi acaba diyerek kendi kendine ..yol aldı bakkala doğru ekmek almaya..Amca bana 2 ekmek demeye kalmadan Bakkal amcanın sorusu çarptı suratına tokat gibi..Kızım sen okula gitmedin mi?..Biran ne diyeceğini bilmesede benim derslerim hiç iyi değil amca o yüzden okumak istemedim derken söylediklerine kendide inanmak istiyordu sanki..

  Aradan yıllar geçti yine bir gün babasının sesini duydu Hayal ..Ablaları okumadı diye başlayan.. İşte o an atıldı Baba dedii haykırırcasına  ..Babaaaaaaa  ona bunu yapmana izin vermeyeceğiz..Bizi okutmadıno zaman  seni çaresizliğini anladım ama o okuyacak  bizim yerimizede okuyacak.. Bizde o zaman seni affedeceğiz dedi içinden o kadarını söyleyemesede..Başını kaldırıp baktı ablası kapının kenarında gururla gözleri dolu dolu ona bakıyordu..Oda evet baba o okumalı dedii.. Babası bugün getirin kaydını yaptıralım dediğinde..Gözyaşlarına engel olamadı Hayal ..

  Yıllar sonra ilk kez yüreğindeki okuyamama acısı hafiflemişti sanki ...Bitanesinin kulağına fısıldadığı sözler geldi aklına başarmıştı .. Kızlar okumaz diyenlere inat okuyacaktı kızkardeşii Hadi müjdeyi verelim diye tuttu elini ablasııı...Veeee okulun ilk günü heyecanla kalktı Hayal ve ablası .. İlk öğütler geldi yarı şaka yarı ciddi  hadi bakalım bugün ilk günün okuyacaksın bilki sen 3 kişilik okuyosun  sadece kendin için değil bizimiçinde okuyacaksın..o yüzden sınıfta kalmak yok ..Çok çalışacaksın ve maaşında birgün 3e bölünecek diyip uğurladılar okuluna mutluluklaa...

   Gururla baktı Bitanesinin ardından Hayallll... Çok mutlu ama bir o kadarda hüzünle..
Hayalin yarım kalan hayalini tamamlayacaktı  Bitanesiiiii.....
                                                                                               <<<Sevgiler BuzuL>>>









YORUMLAR

27 Ocak 2013, 14.17

SÜPERRRRRR BUZULUMMMMM

BÖLE DÜŞÜNENLERE ÖRNEK OLMASI DİLEGİYLEEE

OKUMANIN CİNSİYETİ YOKTUR YAŞI YOKTURR DAR KAFALARDAN SIYRILALIM ARTIKKKK

AT GÖZLÜGÜYLE YAŞAMAKTAN BİR BAYAN OLARAK DÜNYAYI BİZ SIRTLIYORUZ Bİ ŞEKİLDE EVDE OKULDA DIŞARDA HER YERDE GÖREV BİZE DÜŞÜYORRR ANNELER İLERİ GÖRÜŞLÜ OLSUNKİ GELECEK ÇOCUKLARIMZA AYDINLIK KALSINN

YIRTALIM KARANLIGIIIIIII.........

 

27 Ocak 2013, 16.25
Çok güzel yazı olmuş abla. İnşallah bu yazıdan ders çıkartıp kendilerine pay çıkaranlar olur. Aslında okumak bu kadar güç değil zamanımızda. Ama güç kılanlar bir gün kendilerini affedemeyecekler.
27 Ocak 2013, 22.01
canım cok güzel bı paylasım olmus. gözyasları ıcınde okudum cok etkılendım ınankı. samımı , içten bı anlatımdı. kalbı güzel arkadasım emegıne yüregıne saglık...
28 Ocak 2013, 15.00
Hayaller hayaller ....
umutsuz da  olsa   hayaller hep  vardır insanoğlunun beyin algılrında..Hiç  kimse  ben hayal  kurmama   diyemez  asla.Çünkü yarını  düşünen   bir  insan   onunda  bir  hayal   olduğunu    unutmasın..
Kimimiz   gelecek ile  ilgili  hayyaller   kurarız , kimimiz   ulaşılması  güç  hayaller  kurarız.ama  hayal  kurarız  işte.
hayal'ın  hayalı  yarım  kalmış  olsada,gerçekleşmesi  için  çaba   sarfetmek  gerek ..
tüm haayallerin  gerçekleşmesi  dileğimle..
buzul   güzel  bir  hayal  okuttun  bize   yüreğine  sağlık  flim  izler  gibi  okumak  ayrı  bir  haz verdı..
 bu güzel  bloga     alkışlıyorum  arkadaşım...  
svegiyle  tüm  hayaller  gerçek  olsun ...
28 Ocak 2013, 23.26
buzul gardeşim ellerine sağlık.tam hislere tercüman olmuş bi yazı örneği.yalnız şu kadarını söyliyeyim kim okur kim ibret alır acababöyle bir yazıdan ders alacak çoğu kişilerin ne internetleri nede PC lerinin olduğunu sanmıyorum.bence gamyun'un böyle ebedi değer taşıyan ve okundukca ders alınması gereken yazıları daha fazla kişiye ulaşaçak bir platforma taşıması gerekir diye düşünmekteyim.yüreğine kalemine sağlık.çok fazla kişiye uşalmasada sen devam et kardeşim.belki bi duyan olur belki 3-5 kızımız okur yazıların sayesinde.
30 Ocak 2013, 06.56
Tekrar okudum ki :))
26 Nisan 2018, 14.28
  Canımm harika  bir anlatım  olmuş kızlar okumaz zihniyeti kalmasın artık  okumak isteyipte okuyamayan çocukların içinde geçmeyecek yara açmasınlar dilerim ki hayaller gerçek olsun emeğine yüreğine sağlık güzel arkadaşımm ...
28 Nisan 2018, 15.11
Kemalettin Tuğcu'nun romanlari  gibi acilik ve  melodramatik  olmus.Bu gun   ulkemizdeki egitim  sistemine bakacak olursak 4+4+4  ile zaten  kiz cocuklarinin    egitimi  sinirlandirilmis,okula  gitmeleri  bir sekilde  devlet eliyle engellenmis  oldugunu goruyoruz.Egitim cagdas toplumlar da  her bireyin  hakkidir,ancak bizim  gibi geri kalmis  toplumlar da  bu malesef gozardi bilerek  ediliyor.Bu gun    tum okullarimizin  imam hatip olmasi  bunun  gostergesi degilmidir.
28 Nisan 2018, 22.28
Eğitim ve öğretim
Eğitim; insanı eğitmek anlamı taşır
Öğretim; insana öğretilmektir. Bilgi verilmesi gibi
Bizim eğitim sistemimiz yok ki, ezbere öğretime dayalı bir sistemimiz var. 
Kadın okusa ne erkek okusa ne. Eğitilmemiş bir toplum yetiştiriyoruz....

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın