gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

.......Gibi Öğrendim..

04 Şubat 2013, 20.30
A- A+

Ne ucu vardı ne bucağı öğrettiklerinin. Ne sonu vardı ne de sınırı. Hayat , bana acılara katlanmayı ; mutluluğu , kimi zaman hayal kırıklıklarını , bazen keşkeleri sıralamayı öğretti. Hayat sayesinde öğrendim kendimle hesaplaşmayı. İçim kan ağlarken dünyanın aynı hızla dönmeye devam ettiğini fark ettim en acılısından. Kara da olsa mavi de ,yeşil de  gözlerimiz , akan göz yaşlarının aynı renk olduğunu öğrendim ondan. Amaçsız yaşanmayacağını , her şeyin bir bedeli olduğunu , kötünün içinden iyileri ayıklamayı da… Hatta başkaları öyle istiyor diye mutsuz olmayı , hainleri görmezden gelmeyi , düzen karşısında bazen isyanı bazen boyun eğmeyi , kimi zaman üç maymunu oynayıp duyduklarıma kulak tıkamayı…Kimi zaman, gördüklerimi görmezden gelmeyi öğrendim ondan.

 

 

Çok zor olmadı insanların ne denli acımasız olduklarını öğrenmem. Ne kadar değer verirsem vereyim onların beni düşünmediğini anladım birçok defalar. Karşılıksız sevmeyi öğrendim. Evlat olmak ne demek , evlat ne demek , onları öğrendim büyürken ve büyütürken. Sorumluluklarımı , görevlerimi öğrendim altlarında ezilirken. Gitmesini hiç istemediklerime kal diyemezken, ardına bile bakmadan gidebildiklerini gördüm. Sığınılacak limanların gemilerimi alabora ettiklerine şahit oldum. Hatalarımdan ve geçmişten ders almayı öğrendim. Evimdeki kedinin , bahçemdeki köpeklerin kimi insanlardan daha fazla kalbimi ısıttığını fark ettim.

 

 

Her zaman doğruyu söylememem gerektiğini , söylersem eğer kendime onuncu köyü aramam gerektiğini öğrendim. Saygı olmadan sevginin olmayacağını , her şey yolunda , tıkırında diye şımarıklık yapmamayı , postacının kapıyı iki kere çaldığını , son pişmanlığın faydasız olduğunu öğrendim.Hatalarımın , hırslarımın ,yanlışlarımın olduğunu kabullendim ; yaşayıp gördükçe....

 

 

Tıpkı birilerinin ; ‘Meyve vermeye başlayınca taşlanıldığını , kuru ağaçların ancak odun olabileceklerini…’ öğrendikleri gibi öğrendim tüm bunları……Yine de hayat güzel dedim kendi kendime ...Hayat paylaşınca güzel .....

YORUMLAR

05 Şubat 2013, 08.47
Hepimiz "hayat" denilen, doğumla ölüm arasındaki süreci yaşamak zorunda olduğumuza göre, hepimize öğrettikleri var bu sürecin... İyi ya da kötü, herkese birşeyler öğretiyor. Kimini güzele, kimini çirkine, kimini ise her ikisine birden yönlendiren bir öğretmen hayat. Kimimizi "kötünün içinden iyiyi", kimimizi ise "iyinin içinden kötüyü ayıklama" kabiliyetiyle donatıyor. Hayatın birşey öğretemediği kimse var mıdır acaba? Bazen bir kedinin, köpeğin insandan daha ısıtıcı olduğunu farkettirerek, insanın yerine kedi-köpeği ikame edilmesi şeklinde bir yanlışı da öğretiyor bazılarına hayat, değil mi? Değil tabii ki, hayat hiç kimseye bunu dikte ettirmez, öğretmez. Biz, hayatın bize bunu öğrettiğini sanırız, hepsi bu... Ama en güzeli, "hayatın paylaşıldığında tatlı ve çekilebilir" olduğunu öğretmesidir, katılıyorum... Yüreğinize sağlık...
05 Şubat 2013, 13.53
EVET HAYATTAN ÖĞRENDİKLERİMİZ KADARBİZE BU ÖĞRETİLERİ KAZANDIRIRKEN BİZDEN ALIP GÖTÜRDÜKLERİ DE ÖNEMLİ.HAYAT ACISI İLE TATLISI İLE YAŞAMAYA DEĞER,BUNDA HEPİMİZ HEM FİKİRİZ.HAYATTA HERŞEY NE ZAMAN BİTER '''ÜMİT BİTTİĞİNDE''' HERŞEY BİTMİŞTİR.ALLAH İÇİMİZDEKİ YAŞAMA SEVİNCİNİ VE ÜMİT ATEŞİNİ HEP CANLI TUTMASI DİLEĞİYLE.YAZINIZ ÇOK HOŞ OLMUŞ KARMASARDA OLSA OKUYAN HERKESİN KENDİNDEN BİŞEYLER BULACAĞI BİR YAZI OLMUŞ KALEMİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK.
05 Şubat 2013, 15.01
Hayat güzel bir öğretmendir. Farklı farklı konularda  birçok ders verir. Acılar çekilir, gözyaşları
dökülür. Eğlenilir mutlu olunur. Tüm bu süreçte hayatın tek bir amacı vardır. O DA DERS
 VERMEKTİR.Bana ne öğretti bu hayat diye düşündüm bu yazıyı okuyunca. Mesela bir
 tartışmayı tatlıya bağlamadan yatılmaması gerektiğini öğrendim. İşyerinde romantik ilişkiler
 aranmaması gerektiğini öğrendim. Kiminle evlenileceği kararının , hayatın en önemli kararı
 olduğunu öğrendim.'' Öğrenmenin yaşı yoktur ''dediler ; ben her şeyin bir yaşı ve zamanı
olduğunu öğrendim.Acı tatlı çok şeyler öğrendim ve öğreniyorum..Hadi hayırlısı diyelim.
05 Şubat 2013, 16.15

Hayat  bize  insanlara güzel  söz  söylemenin .gülümsemenin.bir  meziyet  olduğunu  öğretti..beni  gözünde  büyüten  insanlara destek verirken  .gerçek  desteğin sahibine  teslimiyeti... ve  kerametin ve  gücün  insanlarda  değil.RABBİMİN...takdiri  hikmeti..  ve seçmesi  olduğunu  öğretti..Hayat  bize koşulsuz  sevginin ne  demek olduğunu  öğretti..bizi  en  çok  kendimizden  öğrendik  öğrenmesinede  ama  sonra unutulup sildik  bunu aklımızdan  kalbimizden ..büyürken sildiğimiz tüm  güzel şeyler  gibi..Hayat  zamanla bize  koşulsuz  sevginin acıttığını  öğretti..ve  bizde  bundan  vaz  geçtik..koşulsuz  sevgiden hatta sevmekten....Hayatın sürekli  sınav  olduğunu hiç bir şeyin sebepsiz  ve hikmetsiz olmadığını .. nasipten öteye yol  olmadığını  insan  olmayı insanlığa ve  kendimizi  sevmeyi ve saygıyı   öğretti....Hayat  bana  sabretmeyi  ve beklemeyi öğretti  mutluluğu  ve  mutsuzluğu  öğretti..hayat  bana  susmayı  öğretti...SEZEN AKSUDAN Bİ ŞARKI  SÖZÜ..Acılarım oldu herkes  gibi..Herkese  kısmet  olmayan  sevinçlerim.Unutulmayıda  göze  aldım evet..Hayat  sana  teşekkür  ederim....SAYGILARIMLA..
05 Şubat 2013, 16.25

ÖNCE OKUL EĞİTİMİ ALINIRSA HAYAT TECRÜBESİ DAHA YAPICIDIR.

 

EĞİTİM  EĞİTİM  EĞİTİM..

05 Şubat 2013, 18.19
Kötüler hayatın en iyi öğretmenleri değil mi?
06 Şubat 2013, 22.06

 

                             YAŞ.............

YAŞ 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim.

YAŞ 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini öğrendim.

YAŞ 12 Bir şeyin değerini anlamanın en iyi yolunun bir süre ondan yoksun kalmak olduğunu öğrendim.

YAŞ 13 Annemle babamın elele tutusmalarının ve öpüşmelerinin beni daima mutlu ettiğini öğrendim.

YAŞ 15 Bazan hayvanların kalbimi insanlardan daha fazla ısıttığını öğrendim.

YAŞ 18 İlk gençlik yıllarımın keder, şaşkınlık, ıstırap ve aşktan ibaret olduğunu öğrendim.

YAŞ 24 Aşkın kalbimi kırabileceğini ama buna değer olduğunu öğrendim.

YAŞ 33 Bir arkadaşı kaybetmenin en kestirme yolunun ona ödünç para vermek olduğunu öğrendim.

YAŞ 36 Önemli olanın başkalarının benim için ne düşündükleri değil benim kendi hakkımda ne düşündüğüm olduğunu öğrendim.

YAŞ 38 Eşimin beni hala sevdiğini, tabakta iki elma kaldığında küçüğünü almasından anlayabileceğimi öğrendim.

YAŞ 41 Bir insanın kendine olan güveninin, başarısını büyük oranda belirlediğini öğrendim.

YAŞ 44 Annemin beni görmekten her seferinde sonsuz mutluluk duyduğunu öğrendim..

YAŞ 46 Yalnızca minik bir kart göndererek bile birinin gönlünü aydınlatabileceğimi öğrendim.

YAŞ 49 Herhangi bir işi yaptığımdan daha iyi yapmaya çalıştığımda, o işin yaratıcılığa dönüştüğünü öğrendim.

YAŞ 50 Sevgi, evde üretilmemişse, başka yerde öğrenmenin çok güç olabileceğini öğrendim.

YAŞ 53 İnsanların bana, izin verdiğim biçimde davrandıklarını öğrendim.

YAŞ 55 Küçük kararları aklımla, büyük kararları ise kalbimle almam gerektiğini öğrendim.

YAŞ 64 Mutluluğun parfum gibi olduğunu, kendime bulaştırmadan başkalarına veremeyeceğimi öğrendim.

YAŞ 70 İyi kalpli ve sevecen olmanın, mükemmel olmaktan daha iyi olduğunu öğrendim.

YAŞ 82 Sancılar içinde kıvransam bile başkalarına basağrısı olmamam gerektiğini öğrendim.

YAŞ 90 Kiminle evleneceğin kararının hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim.

YAŞ 95 Öğrenmem gereken daha pek çok şeyler olduğunu öğrendim.

ÖZDEMİR ASAF' ın YAŞ şiiri sanırım bu  bloğu tamamlayan  en güzel şiir olacaktır....Dayanamadım yazdım işte:)))))))

Hepinize saygılarımı sunuyorum.....

09 Şubat 2013, 15.33
hepimiz neler öğrenmiyoruz ki? Yaşamla ölüm arasındaki çetin yollarda keşkelerin bize fayda sağlayamayacagını, umut olmadan yaşanmayacagını , azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını öğrenmiyormuyuz ? çok sevdiklerimizi kaybettiğimiz zaman ölecekmiş gibi üzülürken, zamanın her derde deva oldugunu öğretmiyormu hayat bize.Bazen öfkeyle kalkıp zararla oturduğumuzda  tek zarar görenin kendimiz olduğunu farketmiyormuyuz çoğu zaman.HAYAT BİR ÖĞRETMENDİR. BİZLERSE ONUN ÖĞRENCİLERİ. DERSİNİ İYİ ÇALIŞAN MUTLAKA MÜKAFATINI ALACAKTIR. BEN BUNA İNANIYORUM
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın