gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İLLE DE SPOR.....

18 Şubat 2013, 11.20
A- A+

Hem fiziksel görünümümüzü pozitif yönde etkiler,  hem ruhsal yönden rahatlatır, hem de stresten uzak tutarak birçok yönleriyle bizlere yararlar  sağlar.  Her yaşta insanın mutlaka uğraşması gereken bir aktivite spor.. Her durumda spor. İLLE DE SPOR…..

Spor, genç insanlarda ve  hatta çocuk denecek yaştakilerde bile göz ardı edilemeyecek öneme haiz. Bu aktiviteyle uğraşan çocuklarımızın fazla enerjilerini sporla boşalttıkları, dersleriyle ilgilenirken daha verimli çalışıp daha güzel neticeler aldıkları, ve vakitlerini lüzumsuz işlerle boşa geçirmedikleri bilinen bir gerçek.Enerjik ve zinde oldukları için, neredeyse hiç hastalanmazlar , hastalansalar da yatak yorgan yatmadan çok çabuk geçiştiriverirler rahatsızlıklarını. Spor yapan bir genç düşünün. Basketbol, voleybol, futbol hatta yüzme sporlarından biriyle ilgileniyor olsun. Böyle gençlerimiz takım ruhuna sahip oldukları için kolay kolay yalnızlık hissetmezler. Gençlik dönemi dinamizmlerini faal bir şekilde geçiren , spor yaparak degerlendiren gençlerimiz; kolay kolay sigara , alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları edinmezler.Serinkanlı, özgüveni sağlam insanlar yetişir spor sayesinde . Kilo almanın başarılarına engel olmaması için , yediklerine içtiklerine dikkat eder ; düzenli ve doğru beslenirler. İşte bu durum bile hastalıkların onlardan teğet geçmesine nedendir. İşte bu yüzden; İLLE DE SPOR….

Yürüyüşe açık alanlarda , hatta spor salonlarında belli bir yaşın üstündeki insanları görebilmek artık çok normal. Eskiden, belli bir yaşa gelmiş insanlar köşesine çekilir, tespihini çeker neredeyse o tartışmasız sonu beklerlerdi. Hatta oturdukları yerden , bir meşguliyetleri olmadığı için kuşak çatışması yaratırlardı. Şimdilerde onlar da kendilerince spor yapıp, yaşam kalitelerini yükseltmeye çalışıyorlar. Yaşlarının getirdiği depresif hallerden , spor yaparak uzaklaşmaya çalışıyorlar. En önemlisi de kendilerini , yalnız mutsuz ve işe yaramaz hissetmiyorlar. Kemik erimesinden tutun da , diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalıktan spor sayesinde uzaklaşabiliyorlar. Zinde ve enerjik yapılarıyla bazen gençlere örnek bile olabiliyorlar bu aktivite sayesinde.Ruhlarının elbisesi olan bedenlerine iyi bakarlarsa, daha kaliteli bir yaşamın onları beklediğini biliyorlar. En önemlisi de belli bir yaşa gelmiş insanların karabasanı haline gelen, enbüyük korkuları olan unutkanlıktan  ve Alzheimer  gibi hastalıklardan bile sporla uzaklaşabileceklerini biliyorlar artık. Bu nedenle yaşımız kaç olursa olsun, İLLE DE SPOR….

En büyük zenginliğimiz sağlığımızdır diyerek ve sağlam kafa sağlam vücutta bulunur gerçeğine parmak basarak  spor, spor, spor diyorum.İLLE DE SPOR…..

Tüm blog severlere selamlar olsun.

 

YORUMLAR

18 Şubat 2013, 17.00

   Ne kadar güzel ..Harika anlatmissin ..Bu yil kendimi yasli ve fakir hissettigimden sanirim fitnes salonuna gitmeme karari almis ve bu sayede hareketsizlikten +10 kilo almis ve artik hem yasli hem hala parasiz ve üstelik sisko bir kadin olarak :) Fitnes salonlarina gidin bakin (almanyadaki kadinlara özel salonlar icin ) 50 yas üstü kadinlarla doludur .. Gencler biraz tombik kilo vermek amacinda kostururken teyzeler gayet fit sadece saglik amacli ve benden daha aktif spor yapiyorlar..Fitnes arkadasimla özellikle aksamlari giderdik moralimiz bozulmasin diye :) ve konustugumuz hep bu konuda olurdu ."su moruga bak yaaa ben 23 dk zor yaptim o aleti kadin 45 dakikadir yapiyo hala yapmayada kararli " .." Kizim normal degil onlar enerji tozu iciyorlar :p" ictikleri bisey yoook , bizim kabullenmemek´kendimizi kandirmak icin ürettigimiz fikirler ..

   Spor cok önemli .. Dedigin gibi arkadasim .. 7 den 70 e her yastaki insan icin ..Bak simdi gaza geldim .. Kalkicam ve evdeki kondisyon aletine 10 dakika binecem :)) Birde bu var degilmi :) Sanki haril haril spor yapacakmis gibi evi bordumu spor aletleriyle doldururuz ,ilk günlerde hevesle 3.4 kullaniriz sonrada atsan atilmazzz satsan satilmazz ...Haydi her okuyan kalksin spora baslasin ,Blogda ise yarasin :)))

18 Şubat 2013, 17.15
Evdeki kondüsyon bisikletinin arada tozunu almaktan öteye gidemedim bu aralar sporda :) ama size kesinlikle katılıyorum ille de spor. Bunu yaşam tarzımıza sokabilirsek ve devamlılığını getirebilirsek süper olur ama en azından ben kendi adıma konuşayım sanırım bu konuda zayif iradem var
18 Şubat 2013, 17.35

niki görünce anladım :) cimbomlu hemşerim tabi ki spor hep spor olacak..

Yalnız hangi spora karar vermek önemli değil mi yoksa futbolculara bakar dururuz :) onlar para kazanırken

19 Şubat 2013, 12.51
İnsanlar genelde güzel görünmek için spor yapıyor.Oysa ruh sağlığına olan faydası çok daha önemli bence.Strese can sıkıntısına moral bozukluğuna birebir:)Özellikle açık havada yapılan spor her şeyi unutturuyor insana.Ama evde yapılan spor için aynını söyleyemem.Kendi adıma sıkıcı:) 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın