gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

dört ayaklı bilge

24 Şubat 2013, 02.44
A- A+

        Söyleyin bana hiç kedi sevdinizmi? ya da hiç bir kedi sizi sevdimi? Eğer ikisinin arasındaki farkı bilmiyorsanız kedili bir evde yaşamamışsınızdır. Ve kedili bir evde yaşamadıysanız hayattan çok şey ummamalısınız.

        Eğer yaşamaya karar verirseniz eviniz kedili ev değil, insanlı ev olacaktır. Çünkü son tahlilde ev kedinindir artık. bazen cehennem gibi gelsede cennet olduğunu kısa zamanda farkedeceğiniz yaşanılası bir mekana dönüşecektir eviniz. Evinize huzur yayılacaktır. Ama bi kaçarsa eviniz hüzün dolacaktır.

         Peki kimdir, nedir bu bilgeler? Karşılıksız sevginin lezzetini yaşatan canlılardır. Üstlerine yapıştırılan nankör yaftasına sakın kanmayın. Eğer kediler nankörse hepimiz nankörüz. Çünkü hepimiz ana babalarımıza " bana bakıyor olman üstümde hakimiyet kurma hakkını sana vermez" demişiz veya düşünmüşüzdür. Derhal bu konuda iade-i itibar yapılmalıdır.

          Onurlu, gururlu ama kendini beğenmişlerdir. Evcil olup bi çok yeteneği olupta polise kendini kullandırmayan hayvanlardır. Özgürlüğe çok düşkündürler, sürü hayvanı değillerdir dolayısıyla eğitilemezler. köpeklerden çok daha zekidirler. asla 8 tane kediye karda kızak çektiremezsiniz (jeff valdez).

         Amanın çok şirinmiş, çok güselmiş, çok uysal ne tatlı diye sevdiğimiz bu hayvanlar bildiğiniz aslanın kaplanın kuzenidirler. Konuşmayı öğrenseler bize dümdüz gidecekler şebek ettiniz lan bizi diye.

         Oniki taksitle alıp güç bela ödediğiniz işbir marka yatağınızın bazasını tırnaklarını törpülemek için parçalayan kişi sevgiliniz olsa, yatağı başında kıracakken, üstüne bide başını okşatan hayvandır. Eğer biraz tanırsanız satanistleri kesmek için size hangi "ist" liği icat etmeniz gerektiğini düşündüren hayvandır. Evin içinde birleşmiş milletler barış gücü kıvamında hareket eden bir canlıdır. Bir ingiliz şirketinde ceo' luk teklifi alsanız, girişte kedilere altı ay karantina uygulanıyor diye kabül etmeyeceğiniz bir hayvandır (örneği var). mart çabuk gelsin diye şubatın 28 gün yapıldığını düşündüren hayvanlardır.

         Kötü huylarıda yok değildir. mesela deprem gibi durumlarda kedim hisseder diye güvenilmemelidir. Ev zangır zangır sallanırken dötlerini yayarak uyurlar.

          Bu kadar yeter hadi bana eyvallah. Sizide sokaktan bir bilge bulup bi 15 gün beraber yaşamayı denemeye davet ediyorum.

 

YORUMLAR

25 Şubat 2013, 00.26

 

 Sevimli hayvanlar zaten ama beni en çok sahibinin mezarına hediye taşımaktan bronşit olan kedi Toldo etkilemişti  :)  Nankör olmadıkları kesin ama köpeklerden daha zeki olduklarını da sanmam :)

 

25 Şubat 2013, 00.38
Eveeet, Mebrur eveet, bir kedi beni sevdi ve bana geldi:)) Beni o istedi yani. Girdi arabama, ben senin eve gelmek istiyorum, dedi. Adını da kendi buldu böylece; Buji. 
Bana maaauumm diyor, anne demek bu kedicede. Onu o kadar çok seviyorum ki, belki de bu yüzden , bazen şaşırıp sevdiklerimin ensesini çenesini okşamak istiyorum, ama yapmıyorum, tutuyorum kendimi. Kızım kıskanıyor, annee saçlarımı Bujiyi okşar gibi okşama, benim ben kızın diyor:)) Ama çok tatlı bir şey, bir kedinin evinde yaşamak:)) Uyuması bile çok şeker, bakar mısınız:))



Bir de bir de, evde av sandığı bir şeyin, böyle poposunu sallaya sallaya huupp diye üstüne atlaması yok mu:) Bir de bir de, beni özleyince, böyle bacaklarımın etrafını defalarca dolanıp sürtünmesi yok mu:))  Bir de bir de.... bi sürü şey işte:))

25 Şubat 2013, 02.35
Hedonist yaratıklardır:) i.kesinlikle zekaları köpeklerle kıyaslanmaz.anlık yaşarlar.Dün ve yarınları yoktur,   sadece açıkmışsa  sizi kapıda karşılar.değilse eve gelmeniz umrunda olmaz.Güzel ve sevimliyiz yetmez mi  edasıyla dolaşırlar.sahiplenmezler.Eve gelen herkese aynı ilgiyle yaklaşırlar.bu da benim kedim birtek beni sever şeklinde düşünenler için çok can sıkıcıdır.Gider günlerce gelmezler.gelmişse çok sefil bir hale düşmüştür kesin:) Ama dedim ya öyle sevimliler ki tüm bunlara rağmen yine koynumuzda boynumuzdalar.şeytan tüyü var bu yaratıklarda. Zaten korku filimlerinde kullanılma sebepleri bu sebeple olsa gerek:)
25 Şubat 2013, 05.49
kesinlikle umursamazdırlar ben bi dönem evimde hem kedi hem köpek besledim o dev gibi köpeğimden önceleri korktu yanına yaklaşmadı sonra baktı bizim köpek dost canlısı oda arkadaş olmaya karar verdi beraber yaramazlık yaparlardı ama azmettirici hep kedimdi birbirleriyle oyun oynarlar birbirlerini kovalarlardı kedimin uykusu gelince mutlaka yumuşacık köpeğimin üstünde uyurdu boynunun altına bile yattığına şahit oldum kedimin adı beckham köpeğiminki ise tinaydı köpeğim dedim devamlı görüştüğüm kaldığım bi abimin köpeğiydi kendisi 1 ay istanbul dışına çıkınca 1 aylık köpeğide ben almıştım sonra ne mi oldu tinayı sahibine geri verdim :( herkese tavsiye ederim ne kedi ne köpek ikisi bir arada mutlaka evinizde besleyin eğer birbirlerini severlerse bilinki çok eğleneceksiniz paylaşım için teşekkürler
25 Şubat 2013, 08.57

mebrur.böyle bir yazı yazdıgınız için çok teşekkür ederim sabah uyanıpta bu köşede böyle bir yazıyı görmek çok mutlu etti beni saolun ellerinize saglık  gülümsetir ken gözlermide yaşarttınız saolun varolun

yorumcu arkadaşlarımın yorumlarını bir solukta okudum.35 tane kedili evde)))kedi özlemi çektim birden okadar güzel yorumlar yazmışlarki ellerine saglık yüreklerinin güzelligini taaa burdan yüregimde hissettim sizler ne kadar güzel insanlarsınız.ALLAH.hayvansevgisinden sizleri mahrum bırakmasın.hayvan sevmeyenlerede ALLAH.yüreklerine  hayvan sevgisi versin

dilsiz hayvanların başını okşamak bir yudum yiyecek vermek..sanmayınki allah katında görülmüyor.sizin en kötü çıkmazlarınızda bile yüce rabbim darda bırakmıyor bunu en iyi hayvan bakanlar bilirler..hayvan sevmiyor olabilir siniz yada alarjiniz olabilir sagı duyarım ama bu onlara kötü davranma hakkını vermez sevmesenizde lütfen yadımcı olun bu dilsiz  sahipsiz hayvanları gördügünüzde bir yudum yiyecek verin..saygılarımla hoşçave dostca kalın

25 Şubat 2013, 12.18
  Uzun zamandir sahsen bekledigim Blogunuz tarafimdan begenilerek okundu..Uzaktan sevmeyi sevdigim kediler hakkinda bir cok sey bilirim ...Ama cocuklugumda sokaktan özellikle sakat ve cok sirin olmayan hastalikli görünen ,hatta bakmaya bile cogu insanin tiksindikleri kedileri toplayip harcliklarimi veteriner Süleyman amcaya uzattigimda " koy bakim onu cebine "dedigini Dedeme söyledigimde ,icine neler koydugunu ögrenemedigim o Kocamann kutuyu ve bahcesine ekebilecegi ne agaci oldugunu hatirlamadigim ama arabaya zor soktugumuz o minik agaci animsattigin icin tesekkürler ...Belkide cocuklugumda , o cok baglandigim ve minik yüregimle gercekten sevdigim kediciklerin ölmelerimiydi büyüdükten sonra uzaktan sevme meselesi bilemiyorum .. Onca kedim oldu annemden onca azar isittim ,onca göz yasi döktüm arkalarindan,bir tanesi cikipta beni kiskanmadi,sahiplenmedi,korumadi..Zeytin..Minik Zeytinim 3 haftalikti elime geldiginde , biberonla besledim o bir köpek degildi ..Aslan parcasiydi :))Onun bana verdigi sevgiyi,sedakati hic bir canlida görmedim ..Evlendigimde mecburiyetlerimden dolayi yanima alamadim ..Gözyaslariyla ayrildim ondan ..Ilk tanistiklarinda Esimin bana her dokunusunda pacalarini parcalayan Zeytinnn dedigimde mahsun mahsun gözlerime bakip " Dokunmasin sana bu adam kiskaniyorum " dercesine basini yana büken ,ama sonra ona bile alisan minik ama hala burnumun diregini sizlatan Zeytinim ..Ben son defa burnunu öpüp havaalanina dogru yola ciktigimda onunda ölüm orucu baslamis..Veteriner Süleyman amca cagre bulamamis ve babama .. Rana'nin onu terkettigini anlamis artik iflah etmez dedikten 4 gün sonra yitip gitmis ...Belkide bu yüzden bir daha cesaret edemedim bir canliyi sahiplenmeye..Mebrur ..Annemin ismi Mebrure idi ondanmidir bilmem ama simdiye kadar yaptigin yorumlari dikkatle bazilarini saskinlikla okumustum ...Bundan sonrada Bloglarini keyifle okuyacagim ...Hoskal ...
25 Şubat 2013, 13.55

     Rebel, haklı olabilirsin, bende emin değilim kim daha zeki. Peşinden gelen espiriye altyapı olsun diye öyle yazdım. Kedi-köpek benzetmesini kanımca en güzel Peyami Safa yapmıştır. Karakter olarak kedinin doğuyu, köpenin batıyı temsil ettiğini izaha çalışmıştır. Uzun konu girmiyorum.

     Ataya, buji fransızcada mum demek. Bujinin evinizi aydınlattığı kesin.ışığınız hiç sönmesin:)

     Anka, kediler nerdeyse birlikte yaşadıkları insanın karakterine dönüşüyorlar. Tabi bizde biraz onlarınkine. Mesala canayakınsanız kedilerinizde öyle oluyor, kucaktan kucağa dolaşıyor. Ama benim gibi soğuk ve mesafeliyseniz 3 kedinizde öyle oluyor. Ben yokken 1 ay boyunca kendilerine bakan adama bile kendilerini elletmemişler. 1 seneye yakındır evime gelip giden 3 yaşındaki yeğenime bile sevdirmiyorlar :)

      Duayen, eminimki içinden bişeylerde tinayla beraber gitmiştir.

      kedicik, sana moral diliyorum :) seneye 350 olmazlarsa iyi:) Allahın hayvanları sevenlerede, zulmedenlerede bir tavrının olduğuna bende inanıyorum.

      Berrak, yazma işinde yetenekli değilim bidaha zor yazarım. Demek sevmelerin en güzeliyle uzaktan seviyorsun:) cesaret edeceğin ve bir sokak kedisini ev sahibi yapacağın günün gelmesini diliyorum. İnsanlar isimlerinin anlamını taşır derler. Eminim annen çok hayırlı bir kadınmıştır, Allah rahmet eylesin. Ben hicivli yorumları seviyorum sanırım. Ama gamyun blog ortamı buna çok izin vermiyor. Eski rumuzum hicivin ayarını tutturamayınca müebbet yedi:) eski hevesim kalmadı, eskisi kadar aktif değilim. artık çok şaşırtamayacağım seni. Sende hoşkal...     

    

25 Şubat 2013, 14.19
Ben kedileri sevmiyorum... Köpekleri daha çok seviyorum... Sevmiyor olmam onlara yerine göre sempatim olmadığı anlamına gelmiyor... Ancak bu sempatim çoğu zaman kısa süreli oluyor.
25 Şubat 2013, 14.47

kediler söz konusu olur da yazmadan durabilir mi nazenin. tabi ki hayırr :) cok severim kedileri cookk. aslında ayırt etmem.her bir hayvanın mutlak bir yararlılıgı var. onları sempatik kılan bir yanları var. görebilene tabii :)

Atayanın kedisi blogu senlendirmis, bir o kadar renk katmıs. hele o ilk resme bayıldımm,sevdim öpücükler attım ona ))))

mebrur iyiki deginmissiniz bu konuya.ben artık yazar dururum. cok seviyorum kedicikleri napiyim :)

birde kücük bi anımı paylasayım öyle gideyim. Arkadasım aile ziyaretine giderken 15 günlügüne kedisini bana bırakmıstı. öyle oyuncu öyle yaramaz bi seydi ki ellerimi tırmık icinde bırakmıstı. metroya bindim kalabalık, bos bi yer buldum oturdum. biraz dalgınım gidiyoruz. bian bi kac bakısı üstümde hissettim. ama biraz garip bakıslar. neden bakıyorlar diye kendimi cek ederken bi bakıs yakaladım ve durumu cözdüm. kolumdaki ciziklere bakıyorlardı. beni psikopat mı sandılar aman tanrımmm :D refleks olsa gerek biraz cekingen ceketimin kollarını cekistirdim. kapanmadı tabi yine gözüktü bi süre sonra. ben en masum ifademle. kedimin hatıraları dedim. kimse bi sey sormadı soramazda ama yine de ben acıklayayım dedim )))

kediler iste böyle yaratıklar. sevilmemeleri mümkün degildir. sürekli basınızda omuzlarınızda gezinirler. sevgi arsızıdırlar en sımarıgından... Elinize saglık mebrur. eglenceli,keyifli bir yazı olmus. devamını bekleriz...

25 Şubat 2013, 16.04
             Kedimiii evetttt benimde var bir tane yada bizmi onunuz :)) daha tam anlayamadim.. evimize geldiginde 6 haftalikti tlfdaki kadin öyle bir tarif ettiki daha görmeden o artik benimdi.. almanca tarifi daha cok heyecan veriyor ama trukcede aklimda kalan ön ayaklarinda beyaz cizmeleri var demisdi... ve evet gercekden öyledi.. onu aldim geldim ve o artik benim  bir parcam oldu .. suan tam 8 yasinda haa bu arada egitilemez diyenlerede karsiyim öyle bir egitiliyorki..
            Benim Muzu(oglumun ismi) benimle carsi pazar dolasiyor...bir magazaya girsem kapida bekliyor..yurt disinda olanlar bilirler öyle sokaklarda basi bos gezen köpekler kediler göremezsiniz.. göreceginiz tek hayvan tavsan ve ördeklerdir ... o yuzden benim oglum butun oturdugumuz yerde taninir..ve inanamiycaniz paralarla almak isteyenler oldu..cunku gel diyorsun geliyor git diyorsun gidiyor hayir, evet, olmaz, tamam, gibi basit laflari anlar ve yapar.. ha bu arada asla hazir mama yemez.. havuc, zeytin, ve ev yemekleri yer... 
           Ve isterimki herkes bi hayvan sahibi olsun.. barinaklarda öyle yanlizlarki.. cok zor olmasa gerek bi tas yemek paylasacagimmiz bir dost edinmek.. öyle bizlerden buyuk beklentileride yok nerde olsa yatacagi bir ortam ve sen ne yiyiorsan yarisi...
        
25 Şubat 2013, 17.46
Hiçbir blog yazısına yorum yapmadım fakat buna seyirci kalamayacağım. :) Evimizde iki tane kedimiz var ve iyi ki de varlar. Hem evin neşesi hem de ailemizin bir bireyi onlar. 
Kediler nankördür klişesine hitaben de şunu diyebilirim ki onlar kadar sevgi dolu değiliz bizler... Üzüldüğümüzü kızdığımızı gördükleri an yanımıza gelip kendilerince ilgilenme çabasındalar. Onların o halini mırıldamalarını, miyavlamarını görünce gülümserken buluyorsunuz kendinizi. :) 
Ha tabi kendilerini bizim efendilerimiz gibi görürler o ayrııı. Onlar oyun isterse oynanır, sevilmek isterse gelir sevdirir kendini. 
Yazılacak çok şey var belki ama son olarak şunu söylemek istiyorum. Kedi olsun köpek olsun fark etmez. Hiçbir hayvanı bir anlık heves için almayın. 'Ayy depresyondayım çok yalnızım ilgiye ihtiyacım var bir köpek alayım' 'Ay sevgilime aşkımızın meyvesi olsun' gibi saçma sapan düşüncelerle bu hayvanlara iki gün sevgi gösterip üçüncü gün sokağa ya da barınaklara bırakmayın.
Zira hiçbir canlı terk edilmeyi hak etmiyor. 

Ellerine, fikrine sağlık Mebrur. 
25 Şubat 2013, 17.51

     Türk, ağır abimize hiç uyarmı kedi sevmek :)

     Nazenin, sizi katledilen bir kedi için gösterdiğiniz duyarlılıktan biliyorum. Allah kalbinizi korusun.

     mumışığı, kesinlikle biz onlarınız.

25 Şubat 2013, 18.18
Bende köpeklerin hayranıyım.Kedileri ;gerçek hayatta sırtımıza yük olan insanlara benzetiyorum.Hiç vermez hep alır...
25 Şubat 2013, 18.55
hayvanlar allahın sessiz kulları şimdi konşamıyorlar mahşer günü dile gelicekler bende hayvan besliyorum kedi ve köpek insanlardan daha zararsız
26 Şubat 2013, 18.13

Mebrur, bu ağır abi düşüncesine nerden kapıldığını yazmazsan eğer kırk yıl kaynanan başının etini yesin inşaallah:)

Gerçi bir profile bakayım, bayan mı yoksa erkek mi Mebrur diye:)

26 Şubat 2013, 18.19
Yazı içeriği güzel olsa da başlıktan hoşlanmadım. Neyse kişisel bir durum tahmin edersiniz ki takılmayalım.
Efenim yorumların bazıları kedi vs köpek tarzında olmuş kedi köpeği nakavt etmiş.Kedi diyince aklıma çocukluğum gelir ki bir çok kedimiz olmuştur. Yaşadığım bir olayı da sevgili ailemin anlatışıyla aşağıda resmediyorum. Satanist değilim yaş 7-8 ve uykudaki bilge kendi isteğiyle yanıma gelen kedi pek de akıllı değillermiş :)



Her ne kadar yapım kedilere benzese de köpekleri tercih etmişimdir. Keşke pisliklerini yemeseler :S


Aşağıdaki videoda da hoş bir kedi köpek karşılaştırması var izleyin
https://www.youtube.com/watch?v=GbycvPwr1Wg
28 Şubat 2013, 14.45
bilge kendini mutsuz mu hissediyorsun. dudakları üzgün pozisyonda resmetmissin...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın