gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

mucize bu olsa gerek

05 Mart 2013, 07.39
A- A+
"Mucize" bu sozcugun icini dolu dolu dolduran  bir olaya taniklik ettim bu gun.Ben anneyim , simdi anneanne oldum.Bu heyecanimin tarifi yok ancak anneanneler anliyacaktir beni.Anneler demiyorum ,ben de anne oldum o kadar heyecan yasamadim ama insanin caninin bir parcasindan ,bir bebek dunyaya gelince tarifi yok dedim ya ,yok.Hele gurbet ellerde olursaniz ,sarilmak ,her onume  gelene sarilmak,pencereyi acip,ALLAH IM sukurler olsun bu ani yasattigin icin diye bagirmak istedim. Esi,kayinvalidesi ve ben uc kisi paylastik bu coskuyu.Mucice bu demek. Ne kadar ozenle yaratmis Allahim,pesbembe ,minicik elleri ve hele o ilk aglama sesi  .
Bogazim dugum dugum ,sessiz sessiz akan sevinc gozyaslarim.Insanligin dili dini yok.Sevgi her yerde sevgi, dokturumuzun doguma baslamadan onceki sessizligine ve bir iki dakika dua  edisine hayran oldum.Hele hemsiremiz, odaya her girdiginde isik saciyordu sanki.Tesekkurler Onlara .Dikkatimi ceken en onemli konu da hic birisinin en ufak bir beklenti icinde olmamasi.Bizde adettendir doktoruna,hemsiresine birseyler vermek ,yoook yok boyle birsey.Oyle buket buket cicekler de yok ,herkese ayn davranis bicimi,herkese guler yuz.Zengin ,fakir ayrimi hic yok.Ne kada guler yuzle yanitliyorlar her sorunuzu.Cok az ingilizcemle bile beni anlamak icin caba sarfettiklerini gordum.Geldigimde sevmemistim ben buralari(florida)ruh yok demistim ama galiba bizde olan komsulukiliskilerindeki o ruh ,Onlarincalisma disiplininde var.Keske diyorum,keske benim ulkemde de bu esitlik olsa,herkes ayni haklara sahip gorunuyor ama o burada oyle malesef.Bu gunku sevincimi,mutlulugumu,coskumu tum annelerin ,eslerin,yasamasi dilegimle.
Sevgiyle kalin.

YORUMLAR

05 Mart 2013, 09.16
yaren, bu arada nine olduğunuda hatırlatırız :) bizde de, duayı geçtik besmele çekerek işine başlayan doktorların çoğalmasını dileriz.
05 Mart 2013, 09.35

Çok sevdiğm bir deyim vardır.i

 

Evaltlarını sevmeyen, hatta onlardan öldüresiye nefret eden, ANNE -BABA olabilirken, torunları uğruna canını vermeyecek  NİNE-DEDE daha dünyaya gelmemiş.

 

Mutluluğunuz daim, HERŞEY GÖNLÜNÜZC VE GÖNLÜNÜZDEKİLERLE GERÇEKLEŞSİN.

Selam ve saygılarımla.

05 Mart 2013, 13.22
Anneanne çok sevinmiş, umarım uğuruyla gelmiştir bebek. Ama dededen hiç bahsedilmemiş:)) Dedeler mi yoksa anneanneler mi çok sever torunlarını. Bunu bilmiyorum. 
05 Mart 2013, 15.19
  Darisi basima insallahhhh...Rabbim minik bebege uzun ömürler , güzel gelecekler nasip etsin ..Evinize ailenize huzur, mutluluk getirsin insallah hayirli bir evlat , sevgi dolu bir torun olsun ...Gözünüz kadar aydin olsun günleriniz ...Hoskalin ..
05 Mart 2013, 16.39
Allah minik torununuzu dört gözden ayırmasın. Geleceği gözlerindeki fer kadar parlak olsun.
05 Mart 2013, 16.40

Sayın yarenxx... Mutluluğunuz her cümlenize yansımış.. Ne diyelim... en kötü gününüz böyle olsun.. Allah'ım yavruya sağlık, sıhhat ve örnek insan olmayı nasip etsin...Bahsettiğiniz şekilde ki doktor ve hemşirelerin sayısının artmasını da temmenni etmemek mümkün değil... Besmele ve dua ile yola çıkanın kalbinde Allah sevgisi ve korkusu vardır... Korku neyse de özellikle bu sevgile yola çıkandan korkulmaz...

Tekrar hayırlı uğurlu olsun torununuz..

05 Mart 2013, 19.56
torun sevgisi iyi bilenlerdenim yasamimin amaci nesem mutlulugum onlarsiz bir dünya düsünemiyom. anali babali büyüsün sizde bu arada onun tadini cikarin allah uzun ömür versin.
06 Mart 2013, 06.06
Sevincimi,mutlulugumu paylasan tum gamyun blogseverler dostlarima coook tesekkurler.Laf aramizda anneanne sozcugune hic alisamiyacagim sanirim,ne yapsam diye  dusunuyorum,alternatif sozcukler turetiyorum:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın