gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sanalalem 1 Alem ( Bölüm 1 )

07 Mart 2013, 19.03
A- A+

      Bir yazi dizisi olsun istiyorum nedense ..Yazalim , dizelim sira sira anilarimizi , sanalla ilk tanismamizi , yasanilmisliklarimizi , aldigimiz dersleri , bizden aldiklarini , bize kattiklarini ...Daha bir cok seyleri iste ..Okuyanlar birseyler alsin , gülümsesin , sasirsin " yok artik " desin , "hadi ordan canim " desin ...Ama paylasilsin ..

   Bilgisayar ile ilk tanismami anlatmak istiyorum ilkin..
   15 yil önceydi , esim telasli telasli kartonlari bir bir asansörden eve tasiyordu " Ne aldin yine ? Ya evi sacma sapan seylerle doldurdun yeter artik " diye söylenmelerimi duymadi bile .Yemek masasinin üzerine bir bir acti hepsini ..Baglantilarini kurdu ..Ve iste basimizin belasi ile ilk tanismamiz o gün oldu ..Tabiiki heryerde gördük bilgisayar kutularini ama hic bir mausla bu kadar samimi olmamistim.."Rana gel bak seveceksin bu oyunlari diye solitäri acip mausuda verdi elime nasil tiklanacagini ve birkac ivir ziviri gösterip ise gitti :) Ben bilmem kac saat onunla zaman gecirdim birde baktimki benimde is saatim gelmis ,hemen baktim bir dügme var altta basiverdim kapandi , yooo kapanmadi yine acildi ..bidaha bastim , yine acildi ..Deli olacagim bu nasil kapaniyorki ? Cekiverdim fisini dogal olarak ve kapandi :)Isten ciktim bir telas eve kostum geldim bilgisayar ile aramizda bir bag olusmustu net yoktu ozamanlar evimizde ama o ilk ask ...Fisi taktim yemek masasinin üzerindeki monitore bakip beklemeye koyuldum .. Eee neden acilmiyo ? Fisi tekrar cikartip tektar taktim ..Bir devilim yok ..Eyvahhh..Dakika bir gol bir ..Bozdum caanim bilgisayari ..Bir panik oldumki sormayin ..Adamcagiz bin hevesle ve onca paraya almis getirmis daha kendi dokunmadan bana emanet etmis gitmis ben...Hemen telefona sarildim " Valla bisey yapmadim ..Fisini cektim ise gittim geldigimde taktim ama calismiyo bu makina " Derin bir sessizlik ,"Yani ne diyim ben sana Rana  neyse garantisi var bakariz bi cagresine ama gelince bu konuyu kosucaz "...Yok canim o kadarda kizmis olamaz diye söylendim icimden ama o gelene kadar öldüm öldüm dirildim ..Geldi Fisi takti benim o bastigim dügmenin hemen üstündeki baska biyere basti ve iste yine acildi sistem ...Yuppiii ..Internet baglandiginda saat ücreti ile ile ödeniyordu 1 saati 1 mark asagi yukari ..Aman 2 saat daha fazla kalsam bisey olmaz dedigimde 4 saat oluyor ve ayni seyleri megerse esimde diyormus :)Ay sonunda 650 Marka yakin bir fatura geldiginde birbirimize baktik .. sustuk :)Hemen abone olduk artik 24 saat girebilirdik sinirsiz .. Oh be :)))
   O zamanlar Annemi yeni kaybetmisim ..Agir bir depresyon icerisindeyim ..Psikologum hep ayni seyi söylüyor .. " Konus ...Anlat..Sacmada olsa anlamsiz olsada konus..Sakin susturma icindeki sesleri .." Ee tabii nereye kadar !..Esim bir site bulmus..Türkchat diye bir yer .. " Gel dedi bak burda yazarak konus insanlarla .. Hic tanimadigin ve hicte taniyamayacagin bu insanlarla konus rahat rahat..."Konustum .. Yazistim ..Birde baktimki , ben kendi sorunlarimi ,üzüntülerimi coktan unutmus , benden cook daha feci seyler yasamis ve cok daha ciddi sorunlari olan kisilerin dertlerine ortak olup neredeyse sanalin ve o sitenin "Güzin Abla" si oluvermisim ..Yüzlerce insanla tanistim ..Binlerce Hikaye dinledim ..Güldüm , agladim , sinirlendim ..Ha 2 tane Laptop kirdim sinirlenip ..Kimse "aman canim ne olacak X e tikladimmi bütün burda olanlar burda kaliyor" demesin bana.. Günün stresini , yorgunlugunu atmak icin buraya gelip .Birde buranin stresini omuzlarima yükleyip 3 saat uykuyla ise gidip bütün gün sarhos gibi dolastigim cok olmustur ..Baktik tek bilgisayar yetmiyor , Ben zaptediyorum oglum bir tarafta, esim bir tarafta boynunu büküyor..2. Pc alindi ..Laptop alalim ki daha rahat olsun yan yana olalim dendi ...
   O zamanlar dogal olarak cogu kisi yargiliyordu..Kimseye diyemiyordum mesela bos zamanlarimda nete girip oyun oynuyorum , chat yapiyorum diye..Bunu söyledigim anda hemen su geliyordu karsidan .. " Bizim bilmemne hanimin görümcesi chatte bir adam bulmus , 3 cocugu birakip kacmis gitmis adama .." Aman Allahim ...E yokmu bu örnekler, coook ..Ilerki yazi dizisinde onlarada yer vericez :) Sunuda yazayim ama aklima gelmisken :) O zamanlarda kücük bir firmamiz var (temizlik firmasi ) yanimdada onlarca kadin calisiyor..Bir teyzemiz var cok severim , yasli ama calismak zorunda ve kimsede is vermiyor dogal olarak , torunlariyla yasiyor,basörtüsünü cekistirirken biryandanda bana soruyor.." aa sendemi oyun oynuyorsun ( büroda pc acik ekranda gamyun canavarlar 101 salonu ) ..bende bu sitede oynuyorum nickimi torun yapti ama ben okey oynuyorum beceremiyorum baskalarini .." Sasirmadim dersem yalan olur ..nickin ne diye sordugumda , önlügünün iplerini baglarken gözlügünün üzerinden bakti ve "Deniz Kizi " dedi ...Hönkkkk ettim :))
   Ben neredeyse hic Tv izlemem , yeni yeni dizi seyretmeye basladim 2 dizim var onun birinide bosladim bile , zaten onu bile pc den izliyorum , cekemem reklam falan :)Kadin günüm yoktur mesela..Sabah kahvesine gidip geldiklerimde ..Ben sanirim cok gecimsiz , nalet bir insanim ve köklü bir arkadaslik dostluk yapamiyorum ..Gelenim gidenim pek yok yani..Telefon görüsmelerimde yoktur ..Bir keresinde alt komsumla tam 1 saat telde konusmustum , benim ilkim ve sonum olmustur ..Hanimlar kusura baksmasinda , ben arkadaslariyla yada ailesinden birisiyle 2.3 saat telde görüsmeyi anlayamiyorum ..Yani ben real yasantimda , konusmayi sevmiyorum ! Sosyal bir insanim , ama sessiz sosyal :))Ben sanalda konusmayi , sanalda dinlemeyi daha cok seviyorum ..Hele 5.6 aydir issiz kaalinca ..
    Calisirken cok zor ..Ise gidiyor kosturuyorsun ..Allahtan hep kisa süreli calistim , 6 saatin üstünde pek calismadim , calisanlara Rabbim kolaylik versin ..Eve gelip evdeki sorumluluklarla bogusup o arada iyi bir anne olmaya calisirken birazda dogal olarak kendimi mutlu etmek icin sevdigim ve artik tek hobim olan nette zaman gecirmek icin pekte ödün vermedim ..Dedim ya , telefonda yapilmasi gereken günlük rutin dedikodularim olmadi hic ..Oturup günde 2.3 dizi izlemedim hic ..Cocuklarima istedikleri bir sey yada konusmak istedikleri bir konu oldugunda " dizi izliyorum reklam olsunda öyle, dur simdi telefondayim , dur cocugum Ayse teyzen gelecek sonra, Dur simdi gezmeye gidiyorum gelince bakariz " demedim !..O an mesela pc basindaysam ..ekrani kapatip hemen onlarla ilgilenmisimdir ..Kimse bunun aksini iddia edemez :)))
    Hepimizin sanalla tanismasi , hepimizin yasantisinda sanalin yeri farklidir..Ben istiyorumki ..Ama öyle ama böyle ..Paylasalim ..

YORUMLAR

07 Mart 2013, 19.42
   Gerçek hayatta tanıdığım ilk gamyunluya hastane bahçesinde rastladım. herkes derdi de inanırdım inanırdım da bana hiç denk gelmemişti gamyun oynayan biri,beni gamyuna getiren arkadaşım istisna. Hastane bahçesinde bir bankta oturuyorum yanımdaki banka orta yaşlarda bir kadın geldi rahat edemedi benim bankıma oturdu başladı konuşmaya. O anlatıyor ben dinliyorum geldi mi konu bilgisayarda geçirdiği vakite "ganyum mudur nedir oraya takılıyorum öyle zaman geçiyor işte" dedi ben hemen nik sordum. Ve dedim ki "hacı hacıyı mekkede gamyunlu bilge gamyunluyu hastanede" bulur.Başka sözüm yok

Denizkızı da bişey mi benimkinin nikin içinde kemik vardı duyduğum en ilginç niklerdendi :)
07 Mart 2013, 20.00
Güzel bir fikir. Herkes birşeyler eklerse, koca bir derya olur. insan içinde kendini bulur.Neden olmasın derim.Deneyelim mi hep birlikte.Bir iyi ,bir kötü anımızı yazalım.Paylaşalım.

07 Mart 2013, 20.02

 

Deniz kızı bitiridi beni :)))  Küçük yaşta babamın görüntüsü ve açılış sesiyle helikopter'i andıran  bilgisayarıyla tanışmıştım ilk olarak ve Gamyunu da babam sayesinde tanıdım oyun oynamak için heyecanlı bir şekilde atılmıştı , siteden giriş yapmalısınız uyarısı gelince  '' kalsın şimdi böyle internetlerde bilgilerimizi vermeyelim güven olmaz '' demişti  gülmüştüm , hala gülüyorum :)))

Güzel anılar bunlar , samimi ve çok hoştu , yüreğine kalemine sağlık ..

 

07 Mart 2013, 21.38

sana arkadaşlık kurdurmayan komşularınla,akrabalarınla konuşturmayan şey bilgisayar bağımlılığın olmasın berrak.  psikoloğuna bide bu konuyu danış sen.

 

 

07 Mart 2013, 22.25

  Berrakcım demek fişi çektin taktın çalışmadı :))))) Aklıma annemin,  kardeşim oyun oynarken kızıp fişi çekmesi geldi :)) Eeee ne yapsın annecim, bilgisayar deers için lazım diye ikna edilip alınmıştı. sonra da hep oyun oynanınca haliyle deliye döndü bir gün çekti fişi :) Kardeşimin surat ifadesi hala gözümün önünde :))) Sonra da bozuldu diye aklı çıktı daha taksitleri bile bitmemişti :) annem benim yaaaa :)

  Güzel paylaşım olmuş eline sağlık...

07 Mart 2013, 22.40
Şeyy, Berrak, neden sana hiç rastlamıyorum ben he neden neden. O zamanlardan içinde bir minnacık Güzin ablalık kalmışsa, bulucam seni, hasta bakarken hasta oldum, söyle n'apmalıyım :) İyileşir gibi oldum yazınla gerçi, sahte değil sahici yazıyorsun sen, sanal neymiş, basbayagı ordasın sen . Öpüyorum ( bulaştırmıcam söz) :)))
Ha, koca macintoshla ilk günlerimi yazacak takatim yok, olsa bloguna blog katardım ölürdün gülmekten:))
07 Mart 2013, 23.11
Deniz kizimi hehehehe ay yerim o teyzeyi ben   :)))         hepimizin var elbetteeee ilk tanisma hikayesi  anlatip anlatmamakta kararsizim ben ya   ohommm ohomm  cok olmadi alti yil oldu tanisali onbes yil once olaydi heralde daha beter durumda olamazdim hahaha ay aklima geldikce guluyorum    simdi gamyuna maskara olmak var en  iyisi anlatmim   yureginize saglik:))).
08 Mart 2013, 00.15

 

       Birde teknolojiyle içli dışlılar diye gençleri eleştirirler . Canına yandığımın ''Deniz Kızı'' :) Bende bir arkadaşımın önerisi üzerine üye olmuştum Gamyun'a. Başta da bağımlılık yapar dersleri boşlarsın diye ikaz etmişti. Bağımlılık yaptığı iddiasını hala reddediyorum , hala rest çekiyorum : ''Yoo, ben hergün giriyorum bişey yaptığı yok''  :)))

08 Mart 2013, 16.45

Ben gamyuna okuldaki öğretmen arkadaşlarım vasıtasıyla girdim. 4 kişi her akşam oynuyorduk ve 3 müz cep telefonundan konuşarak her oyunu Orhan'a yıkıyorduk. Ertesi günde okulda onunla alay ediyorduk:)5 yıldır TurK olmak üzere ilk rumuzlarım Tahin_Pekmez ve xCiMBoMuMxA idi:), 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın