gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YENİ JENERASYON

08 Mart 2013, 01.43
A- A+

 Çok sık dile getirilir hayat gittikçe zorlaşıyor , imkanlar koşullar şartlar vs. herşey sıkıntı , zaman bozuk ve aklı havada bir yeni nesil  .. Olabilir hayat bu , bazı dönemler sıkıntılar darbeler zorluklar olur , bazı dönemler rahatlık ferahlık ve huzur olur .. da  yeni neslin ne suçu var onu anlamadım ve ne yaparsak yapalım niye mâkul bir gençlik olamıyoruz ya da kimseyi memnun edemiyoruz  çözemedim .

 ‘’ Zamane gençleri çok bozuk  aziizim, bizim zamanımızda böyle miydi hıh herşey ne kadar da saf ve temizdi ‘’  Hiç katılmıyorum , bidefa  yeni nesil daha özgür daha cesur ve daha samimi  . Hatta tam tersini düşünüyorum mantıksız korkutmalara kanmayacak kadar , kendilerini  birilerinin menfaatleri doğrultusunda kullandırmayacak kadar da zeki . ( az da olsa kullanılan bir koyun sürüsü her dönem mevcut bulunur o ayrı bir konu)

‘’ Aman efendim teknoloji çağında yetişen bir gençlik çok tehlikeli hallerini hiç beğenmiyorum ‘’  Hayret birşey yani ,  sen mum ışığında Nuhun gemisi‘ni okudun diye bende aynı yöntemi uygulamak zorunda mıyım ?  Telefonu bırakıp mektuplaşalım mı , senin zamanında facebook olmaması benim problemim mi  ya da bu zaman da olması benim suçum mu ?

‘’ Biz her akşam sobalarda kestaneler pişirerekten oturur hikayeler anlatırdık birbirimize , bu zaman da nerdeeee o keyfi yaşamak ‘’  ne yani , mikrodalga fırında mısır patlatıp tv izleme şansın vardı da red edip ışıkları söndürüp hikaye mi anlattın ??

‘’ Bu dönemin dizileri gençlerimizi yoldan çıkarıyor resmen Allah belalarını vermesin  ‘’  Saf mıyız aptal mıyız biz , bilmiyor muyuz Bihterin Adnan’la hiç evlenmemesi gerektiğini  : ))  Ayrıca kime bu beddua , adam senin zamanındaki aşk-ı memnuyu uyarlamış sadece , tek fark o zamanki Behlüller daha sinsiydi şimdikiler daha açık ,ne var yani  .

‘’ Kendilerini beğenirler ama memleketin siyasetini bile Kurtlar Vadisinden öğrenirler ‘’   TRT haber izlediniz de ne oldu , neyi değiştirebildiniz , neye engel olabildiniz ya da neyi kurtarabildiniz ? 

Benim bir genç olarak herhangi bir sitemim ya da rahatsızlığım yok . Önyargılarla duvar örenlerin saman altından işçevirenlerin çoğunluğu genç kesim değil bunun farkındayız . Mantık sistemine dayalı daha realist bir dönemdeyiz . Zira bu zamanın çocuğuna ‘’ seni leylek getirdi yavrum ‘’ demeniz sonrasında çocuğun sizi gerçekler konusunda aydınlatması buna örnektir .

Ben şahsen dozunu kaçırmamaya özen göstererek teknolojinin güzelliklerinden de faydalanıyorum  tarihe de ilgi duyuyorum , Hande Yener de dinliyorum Sezen Aksu da .. Olabilir  evet , 80 li - 90 lı yılların şarkılarını ayrı tutuyoruz kabul ediyoruz ve takdir ediyoruz ama bizim devrin büyük seslerini ve sanatkarlarını da  ezmiyoruzz ( Ajdar’ı da Allaha havale ediyoruz ) 

Tamam , belki sizin gibi Selvi boylum Alyazmalım psikolojisini yaşayamıyoruz  , belki birçoğumuz için aşk , Kral tv’nin alt yazılarından ibaret . Ama yani eskiden yok muydu çarpık ilişkiler , yalanlar , aldatmalar ? Ayrıca şu anda bütün kötülükleri gençler mi yaşıyor sanki .

Büyüklerimizden biraz daha empati ve feraset bekliyoruz efendim , siz zamanında sobalarda su ısıtıp yıkanıyordunuz diye bizim jakuzimizde ‘’ where have you been  ‘’ diye şarkılar çığırmamız lütfen sizi kıskandırmasın : )))   Hayat bu , öyle de geçiyoor böyle de ..

Seviyle  ve  sağlıcakla kalın

YORUMLAR

08 Mart 2013, 06.19
     E şimdi "eskiler şöyleydi azizim" ne kadar geyikse, "yeni jenerasyon eskileri ham yapar" da aynı oranda geyik yani bana göre. Global yozlaşmadan eskisi de yenisi de nasibini alıyor. Teknolojisinin benden aldığını ve bana verdiğini görebiliyorum. Kar zarar hesabına girersek eşitlenir mi bilmem ama yeni jenerasyonun daha yüzeysel olduğu bi gerçek. Belki yüzeysellik daha iyi o da tartışılır gerçi :) Bireye bağlı bi durumu böyle genellemek de yersiz hani. Eskilerin de tırtı tırt, yenilerin de çünkü :)
08 Mart 2013, 08.31

Rrebell  sakin ol  :)) Çok dolmuşsun  :))  Hani bu yazıyı yazmasaymışsın  jakuzideki şarkıyla bile rahatlayamayacakmışsın gibi sezdim.Tabii yazdıkların o kadar iyi tespitlerden ibaret ki hem gülümsetti hem düşündürdü.Çok keyif aldım okurken.Geçmişe  kısa bir yolculuk yaptım.Hatta içerik olarak birebir bir yazı da zamanında ben yazmıştım.Bundan 20 sene önce.Yani aslında sobalarda kestane pişirilen dönemin çocukları ve şimdiki mızmız yetişkinler olarak bizler de  bizden önceki nesli mızmızlıklarından dolayı eleştirirdik.Dünya dönüyor...

Yüreğine sağlık .Emeğine sağlık çok sevdim yazıyı...

 

08 Mart 2013, 08.54

  '' Zamane   gençleri  bozuk azizim.... ''  söylemine  verdiğiniz cevaba  katılıyorum.Şimdiki gençler daha samimi ve açık sözlü.  İlişkilerinde de çok samimiler.Daha  tanışmadan '' Ayakkabıların güzelmiş, sevişelimmi? ''  diyecek kadar işi ileri  götürmüşlerdir.

'' Bu dönemin  dizileri  gençleri yoldan çıkarıyor..... ''  söylemine verdiğiniz  ''safmıyız  aptal mıyız...''   sorunuza  ;  dizide ölen  Bihter  için ,  taksimde  binlerce  gencin katıldığı cenaze  töreni  düzenlenmesini,  cevap olarak  kabul buyurmanızı  rica  ediyorum.

'' Aman efendim teknoloji çağında yetişen bir gençlik  ''    söylenime, şimdiki  gençliğin karşı  olduğunu sanmıyorum.Onlarda  tehlikenin  farkında olarak;   Göktürk  uydusunu  bile   protesto  edip ,  bu  karşı  duruşu  pekala   göstermediler mi? haklarını yemeyelim :)

  Kurlar  vadisi    ile ilgili söyleme verdiğiniz cevapla, Aşk_ı Memnu   dizisine  verdiğiniz  cevaplar  arası çelişkiyi de  size bırakıyorum.Bir  senaristin bakışıyla şekillenecekse görüşlerimiz;  koyun sürüsü   deyiminin   modernize edilmiş  hali ile de  olsa, mutlaka masaya  yatırılması  gerekir düşüncesindeyim.Sürü pskolojisi başlığıyla.

  Empati konusunda da haklısınız.Ama  sadece  büyüklerden  bekleme  tembelliğinde  olmadan.

                                                                           Bir  GENÇ  :)

08 Mart 2013, 10.27

bu bloğu ciddi bir makale gibi algılarsak üzerine çok tartışma yapabiliriz. ben ağırbaşlı bir mizah denemesi olarak görüyorum. gülümseyerek okudum, iyi geldi sabah sabah.

 

08 Mart 2013, 11.06
Yok yeni jenerasyonun da farkı yok.Her zaman yozmuşuz biz.Konu izlediğimiz film kültürüne gelecekse, 70' lerde ki erotik film furyası bu zaman için mi çekildi? Aşkı Memnu 2000 yılında yazılmadı ya
Hatırlıyorum küçüklüğümü de o tarz filmlerin gösterildiği sinemalar dolar taşardı, yoktu yani evinde internetleri :).Bende orta okul çağımda bir grup arkadaşımla içeri girmeye çalışmış ve kapıdan kovulmuştum.İşte böyle ayrımcıydılar o zamanlar.
Fakat konuya gelecek olursam, yaşın kaçtır bilmiyorum ama bende o dönemleri gördüm yaşadım, fazla eski değiller. 90'larda çocukluğum geçti, gel geri dönelim o zamana deseler ben dönerim.
Dediğin çoğu şeye katılıyorum ama "özlenen" zamanın tarih aralığı değildir "geçmiştir".

08 Mart 2013, 12.29

Vakit ayırıp okuyan görüş belirten (özellikle olumlu )herkese teşekkür ederim:)) Ve

beymen33 :) Kabul edin , sizde yazınızın huysuz ve yaşlı dedemin söylenmelerine benzediğinin farkında olduğunuz için sonuna '' bir genç '' i ekleme gereği duydunuz :)) Takılmış olduğunuz paragraflara tek tek döneyim efenim .

Sevişmek , sevmek-sevilmek anlamına gelmektedir . Lütfen her'' sevişelim mi ?'' sorusunu cinsi münasebet isteği olarak addetmeyiniz :)

Bahsettiğiniz Bihter gününde tv de gördüğünü algılayamayan orda gerçekten cenaze töreni havası yaşayan bir genç yoktu izlediğim ve hatırladığım kadarıyla . Herşeyin farkında olarak eğlenme maksadıyla düzenlenen etkinlikler bunlar . Yani kimse şu anda Erol Taş'ı topa tutup taşlamıyor efendim.

Şu anda paragraf paragraf altını çizdiğiniz görüşlerinizi de elinizin altındaki teknoloji harikasıyla belirtmektesiniz , siz de hak yemeyin lütfen :)

Herhangi bir çelişki söz konusu değildir aşk-ı memnu kitaptan uyarlanmıştır mâlumunuz . O tarihte aşk-ı memnu gibi bir kitap bulunmuşsa ya da Duk'un da dediği gibi erotik filmler coşmuşsa sonrasında zamanla '' soyunda gir koynuma terim ilaçtır benim '' gibi türküler söylenmişse bu zamanda da '' ayakkabıların güzelmiş sevişelim mi ? '' gibi muhabbetlerin olması da çok doğaldır . Dolayısıyla zamane gençlerine vampir gözüyle bakmanın bir alemi yok diye düşünüyorum  ve bu ince çizgiyi anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum :) ( Sürü psikolojisi'ni de başka bir mantıkla düşünmedim değil )

08 Mart 2013, 13.35
Ozelinii ac cabukk terlik firlatacamm:)))
08 Mart 2013, 15.11

Her kuşağın kendine özgü alışkalıkları , beklentileri, tercihleri var. Bir önceki kuşak; bir sonraki kuşağı anlamakta hep zorlanır. İnsan ömrünün uzamış olması, teknolojik yeniliklerin hayata entegre olması, birkaç kuşağın farklı hayat tarzları ve farklı anlayış biçimleriyle ayni hayatı paylaşmalarını mümkün kılmakta.

Geçenlerde teyzemlerdeyiz. Annem , kızım ve ben. Teyzem; ayni anda misafirlikte olan kişilere bizleri tanıtıyor. ABLAM , KIZI, ONUN KIZI...Zaman zaman biribirimizi  dilden yesek de , görüş farklılıkları yaşayıp , ikilemlerle boğuşsak da , birbirimizi anlamakta güçlükler çeksek de gururlandım yaaaaaaa....3 kuşak bir aradayız. Ne mutlu bize demekten kendimi alamadım.

 

08 Mart 2013, 15.13
ha ha ha yazida yorumlarda super olmus:)) herkesin yuregine saglik.       eski genclik simdiki genclik, simdikiler daha cesaretli katiliyorum  ve saygisizda ayni zamanda/D.  eskiden yokmuydu filmler  saygisizliklar delilikler vardir elbet vardida   biraz allah korkusu birazda kuldan utanma duygusuda vardi  her halti islesede  nefsine  yenik dusen gizli yapardi utanirdi kuldan !; benimde katildigim simdiki genclik  allah goruyor  biliyor tek hesap verecegim odur gerisi  beni irgalamaz  ,  ama saygi sevgi baskadir ya genclere is buyuraamazssin aman okuyor nette su bu cabuk yoruluyorlar e nette okulda telde zihin yorgun dusuyo uykularini alamiyorlar haliyle  bitkinlik tembellik  !; bize gencler youlmaz denirdi  uyandigimizdan yatana dek kostururduk  dusunuyorumda babanneme is kaalmasin diye  cok kosturur is yaptirmazdim , simdi ki genclik birak kendi dusunmesini,  soylesen kendi isini kendin gor der ustunede kendi isinide yaptirir:))   eski zmanla bu zaman arasinda olucak elbette farkliliklar bizde duyuyorduk bizim zamanimizdaaaaa sozlerini bizlerde soyluyoruz sizde buyudugunuzde sizden ufak nesle diyeceksiniz  bazen dilime geliyor aklima bizden buyuklerin  soylemleri gelince gulumsuyor   sizide gorcez diyerek kesiyorum :) askmis saygiymis    entrikaymis  vs  herzamanolan hepte olacak seyler, soylemeye bile luzum gormedigim olucak elbette cocukken yabanci filmlerde gordugumuz cep teleri biraz buyudugumde pc den telden  gorusmelerin canli olusu,    cok olmadi  hayatimiza girdi  sanirim  ucan arabalarda torunlarima yetisir kiyamet kopmasa:)uzay yolculugu falan iste simdiki genclikte  gelecek genclige ne uzay tatili git  guzelim  memlekette yap bir suru masraf der/D        tek su zamanda begenmeyip  canimi yakan uzuldugum korktugum  sapiklarin artmasi  organ mafyasinin artmasi  iste bunlar guvenli olmayisimiz cocuklarimizin ozgurce oynuyamamasi  sehri gectim koylerde bile ozgur degiller.ben hatirliyorum bahcemiz  bes klm uzaktaydi evimizden dag kenarinda bi hayli   yururduk rahmetli babannem aceleden tohum  unutmus gittik yok koca gunn ne olcak hade  git evden al gel ve ben daha ilk okul  dortteyim 9 10 yaslarinda  issiz   dag eteklerinden eve git tohum al getir   geri kalan vakkitte ek aksam oldugunda ayni yolu birdaha tep:)  hade desin biriki degil on yasinda  daha  buyuk veya o yasta veya ben  bu yasimda o yolu tek basina gidip gelmem zamaninda cok gittigim o yolarda tek yurumem  cunki ozaman  karsilastigim ya komsuydu ya akraba yada  akrabamin dunuru   komsumun komsusu   slm verip  dikkatli ol deyip gecerlerdi dikkat etmem gereken insan degildi hayvanlardi ozaman peki simdi ise hayvanlar masum insanlar ......          bahceden donusumuzde yorgunuz eldede  esyalar topladiklarimiz gecen turislerden biri dursada alsa bizi yolumuz kisalsa diye dua ederdik  bazen denk gelirdik dururlardi   yol kivriminda indirirlerdi bizi  biz allah razi olsun derdik ve  bahceden ne varsa yanimizda verirdik taze taze yeyin diye onlarda helal edin derdi.  aradan yilar gecti    bir araba durdu ayni yolda biz binemedik  cunki davet etmisti yasli olan babannemin zor yurumesine dayanamayip ama davet samimi degildi korku doluydu ne biz bindik ne onlar israr etti. simdi ne guvenip durucak sofor var nede durdugundaa binecek  vatandas guven sifir ama bu gencligin sorunu degil elbet sapikliklarin  mafyalarin  daha fazla   nefsine yenik dusup  en cok encok olmasini istiyenlerin ne biliyim  kanaatkarsizlarin  bencillerin  getirdigi durum  gibi geliyo bana herkes iyi degil herkes kotu degil . iyiliklerin   cogalmasi c.c allahin yolunda gidenlerin cogalmasi  temennilerimle saygilar.
08 Mart 2013, 16.07

'' Merhaba !!  ayakkabıların  güzelmiş,  sevişelim mi ?''  sözüyle  zamane gençlerinin  duyguyu iyice törpülediğini hatta  yok saydığını anlatmaya  çalıştım.  Yanıldığımı sanmıyorum. Ama  ilginçtir anlatılmak istenene değilde;  direk  cümleye takılı kalmışsınız:))Şu sanal da  bile   yukardaki cümleyle muhatap olan birinin olaya sizin kadar  hoşgörüyle    bakacağını sanmıyorum.:)

     Aşk_ı Memnu'yu  ti'ye alan gençlik, Kurtlar  Vadisi'ni   ciddiye alıyorsa  çelişki vardır.Dizilerin amacı  raytingdir.Ülke  meselesine   parmak basıp, gençlere yol göstermek   gibi  bir kaygı taşıdığını sanmıyorum  Kurtlar Vadisi   dizisinin  veya bir  başkasının.

  Teknoloji,  konusunu da anlamamışsın.Karşı   durmak  bir  yana, bizden daha çok sahip  çıkması gereken bir  kısım  gençliğin  vehametini  resmetmeye çalıştım  uzaya  fırlatılan  uydu  mevzuu  üzerinden.

  Dolayısıyla  RRebell; büyüklere  kocamış kurt  gözüyle bakmak yerine , sevaplarıyla  günahlarıyla   sahiplenmek    gerekir.   Kimsenin   gençliği  dışlamadığı  bir  ortamda.

  ''Empati  büyüğün, sempati  küçüğün ''  diye  bir  atasözü de henüz kullanılmadığına göre; sevgi  saygı kadar empatide  karşılıklı  olmalı.

  Bir  Genç    notunuda, yaş kompleksimden yazmadım merak etmeyin.Benim gibi  düşünen  gençliğinde var  olduğuna işaret ederek  genellemeden   uzak kalıp, sizin yapamadığınız  özeleştiriyi yapmak istedim:)

  

 

08 Mart 2013, 16.38

 

       Eminim gençlerin içlerindeki kötülük sadece gördüğümüz kadardır. Ötesinde sinsilik barındırdıklarına inanmıyorum. İstirham ediyorum şimdiki masum gençlik filmlerini , bir zamanlar ortalığı kasıp kavuran ''Nuri Alço'' filmleriyle mukayese etmeyelim. Jakuziye gelince , daha çok ''Kaldıramazsan kaldırırlar gülüm'' parçasını seslendiriyordum fakat ''Where have you been'' de çığırması hoş bir şarkıya benziyor :))

08 Mart 2013, 19.26
beymen33 galiba çalık grubunun yalan haberıne sende inanlardansın şu teknoloji-odtü-göktürk üçgenine açıklık getireyim.o gün yapılan protesto göktürk uydusu protestosu değildir çalık grubu olayı çarpıtmıştır olayın aslı şudur yeni hazırlanan yök yasa taslağı ve suriyeye yapılmak istenen olası müdahaleye dair bir protesto yapılmıstır, konuyla ılgili odtülülerin konuya dair açıklamasının  linkini bırakıyorum göz atarsan sevinirim odtü ve benzeri bilim kurumlarının bilim insanlarının kollektif çalışmasıyla yapılan  göktürke bunu yapanlar neden karşı olsun izlediğin haberde bunu açıklayaylarmış iyiymiş:)) zaytung sitesi bu yalan habere müthiş bir cevap haber yaptı :))  http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=198954


http://www.cenkguray.com/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=1
08 Mart 2013, 19.37
Yazı ayrı yorumlar ayrı çekti beni bloga. Benim yorumlarım hep olumludur zaten baştan belirteyim de ona göre.

Haklısın azizim, eskilerin(beymen sen alınma sen çok gençsin daha) değişime katlamadığı aşikar.
Paragrafları ayrı ayrı okudum analiz ettim

Kestane ve dizi, kısmen de teknoloji olayında birebir katılıyorum sana hatta o nostaljik kişilere kestanenin yanında, eğer yoksa bir de babanne versinler babaannesiz tadı çıkmaz bence :)

Ama diğer maddelerde bir "dur!" diyorum. Eskiye oranla koyun sürüsü büyüdü tek fark bireyselleşti, bencilleşti. Gelişmiş ülkelerde bu yerini kendi tarzını belirleyen sorgulayan kişiler alır.Koyun sürüsünün büyümesi teknolojinin medya denen canavarıyla mümkün oldu medyanın dayadığı bir kültürel hegemonya vardır. Böylelikle şiddet ve güç kullanımının yerini ikna almıştır. İstesen de istemesen de herşey planlanmıştır sen özgür sanırsın o kadar.

Yeni jenerasyona bakıyorum da cidden herşeyden haberdarlar misal 16- 17 yaşında birine  "justin bieber kim lan" diyosun "sen de çok cahilsin be şarkıcı selena gomez in sevgilisi" diyorlar.Utanıyosun tabi ve selena gomez kim diye sormadan  haklı olarak 18 yaşında oy kullanılmasını onaylıyosun :)
İşte bu justin'in 2000 lerdeki justin timberlake den hiç farkı yok sanatın kitlesel üretimle geldiği yeri gösteriyor ikisi de.medya her şeyi birbirine benzetti, benzetiyor, benzetecek.

Evet geldik şu jakuzi olayına, olan var olmayan var ben gökdelenimin tepesindeki bilmemkaç metrekarelik havuzdan bahsediyormuyum hiç, çok ayıp

He bir de ne zamandır yazmak istiyordum fırsat bulamıyordum GURCU_KIZI nın yorumlarına bitiyorum. Bilinç akışı tekniğini yorumlarında bu kadar başarılı kullanan birine daha rastlamadım. bir solukta okudum demek isterdim bu romanı ama paragraf yoktu ya ıkına sıkına işte denedik  :)
08 Mart 2013, 23.06

Kral tv nin alt yazı muhabbeti hariç hepsi mantıklı olmuş:) Aşk her daim özel olmuştur, alt yazılarda bile geçiyor olsa..

Aslında bence geçmişe özlemin en büyük nedeni şu zamanda samimeyetn azalmış olması... Diğerleri normal durumlar..

08 Mart 2013, 23.41

  haymatlos ;  öncelikle  şunu belirteyim,   maalesef  hiç bir linke  bakamıyorum ben. Senin vesilen ile  bunu  tüm   kamoyuna  duyurayım.:))  Verilen tüm  linkler, şarkılar dahil  askıda  kalıyor   benim blogumda.  Ama  ne demek istediğini az çok anladım.Linke olmasa bile  samimiyetine  itibar ediyorum.

   Konuya  gelince,  Yakınımızın düğünün olduğu  gün... ki,  bizde düğün sahibi olmuş  oluyoruz...    alacak  yüzünden  düğün salonunu  basılmaz. Kimse   bu adamın alacağı  varmış demez ve  direk   gelin yada damatla ilişkilendirilir  olay.O yüzden bu durum makul olmayandır.Makul olanda  o mutlu  güne  eşlik edip, sonrasında uygun bir  gün alacak  tahsil işine  yada  sorunun çözüm yoluna gidilir.

  O gün ki  zamanlamayı doğru buluyorsan, söyleyecek sözüm yok.Çünkü  yök yasası taslağı veya  olası  Suriye  , yineliyorum  olası   Suriye  müdahalesinin  gölgesinde   görülüyorsa  bu gururumuz   Göktürk  Uydusu, bunu böyle görenlerin ( bir  kısım gençlik demiştim  ...burası da önemli. Bir  kısım..)  bilime   sahip çıkmalarını da   samimiyetsiz  bulurum.Beni  olası  senaryolar , bilimkurgu  değil; şahit olduğum  gerçekler  bağlar.

 

09 Mart 2013, 04.54

Bana göre, sizin şu anda çok keskin bir hitap şekli ile suçladığınız eski nesil, bahsettiğiniz hiçbir konudan rahatsız değiller. Asıl rahatsız oldukları, yazınızdaki gibi üslup tarzınız.

Tabiki teknolojiyi kullacaksınız, tabiki çok kanallı bir zamandayız, izleyeceksiniz.

15-16 yaşlarındaki öğrencilere (kız/erkek) rastlıyorum zaman zaman toplu aşıma araçlarında. Kullandıkları kelimelerden ben utanıyorum yanımdakilerden. Bağırıp çağırmalından...

Ayrıca teknolojiyi kullanmanın saflığı ve temizliği bozduğuna inanmıyorum ben.

Anneye “hey moruk”, babaya başka bir lakap takan gençlerle karşı karşıyayız maalesef. Annemin benim 20 yaşımdaki davranışı ile şuan 20 yaşında olan kardeşime davranış şekli arasında dünyalar kadar fark var. Yani o beğenmediğiniz eski nesil de değişiyor. Onlarda hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığının farkındalar. Ve gençlerimizi anlamaya çalışıyorlar, sizlerin onları bu şekilde suçlamanıza rağmen.

Kısacası şunu demek istiyorum, yaptıklarınızdan değil de konuşma ve hitap şeklinizden rahatsız olunuyor bence.

Not: Özellikle olumlu yorum yapanlara teşekkür etmenize rağmen yazdım bu yorumu : )

09 Mart 2013, 14.57
Sayenizde, karmakarışık hissettiren, bana çok ilginç gelen bir yazı okudum.:)
Şöyle ki: Hem sevimliliği hissettim hem şımarıklığı, hem -kısmen- haklılığı hissettim hem hafif küstahlığı, hem samimiyeti hissettim hem abartmışlığı. Öyle bir çorba işte.:) Yorumlamak zor biraz bu yüzden bana.

Neden bu kadar isyankar olduğunuzu kişisel yaşantızla ilintileyebiliriz sadece. Ancak belirtmeliyim ki, salt genellemelerle bir veya bir kaç kuşağı olduğu gibi aptal, cahil, "Tü kaka!" ilan etmek hoş olmasa gerek sizce de.

O söz ettiğiniz dinozorlardan biriyim. :)
- Bizim gençlik zamanlarımızda da öyle her şey "Saf temiz" değildi. İnsanın doğasında var saflık ve temizliğe ihanet her devirde, ne yazık ki. Yok yani öyle bir iddiamız.:)
- Kestanedir, sobadır hikaye, sırf laf kalabalığı bence.:)-Kestaneyi, sadece sokak satıcılarından alıp, sıcak sıcak sokakta yemeyi severim şahsen.- Kim hayatını kolaylaştıracak yeniliklerden hoşlanmaz ki? Benim annem örneğin, kaloriferin nimetinden faydalanırken, soba eziyetini, şofben kolaylığını görmüşken, soba üstü su ısıtmayı, çamaşır makinesinde çamaşırı yıkarken,elde yıkamayı hiç de öyle özlemle anmaz, hatta neden erken geldiğine, bunları geç yaşadığına yanar.:)
- Diziler, filmler, tiyatro oyunları hayal gücünün sanatla yansımasıdır ve asla bilgili, donanımlı, aklını kullanabilen hiç bir bireyi, hayatını belirleyecek biçimde etkilemez. Ancak aptallar, cahiller etkilenebilir ki, aptallık, cehalet taş devrinden beri insana yapışan ve acımasıca toplumları zehirleyen şeylerdir. Geçişte de öyleydi, şimdi de öyle, gelecekte de öyle olacak.
-Dizi, film, yazın, heykel vs. her türlü sanat akımına, yani insan aklına sansür uygulamaya kalkışan herkesi aptal korkaklar olarak gördüğümü belirteyim.:) Bu bir genllememdir benim, evet.-

Dün, örneğin 8 Mart Dünya Emkçi Kadınlar günüydü biliyorsunuz.
Bu günün tarihi hakkında kesinlikle bilgisi olmadığına inandığım, pek çoğu gibi bu acı tarihçeyi, bir tek taşın parıltısına, bir çiçeğin yaprağına gömmüşlerden olan bir genç -erkek- arkadaş, bulunduğum salonun lobisinde tekrarlayan biçimde, "Kadınların günü mü varmış he he heee", "Ne kadın günü laaaa! Hi hi hi." şeklinde zevzeklikle aklı sıra dikkat çekmeye, aykırı falan -her ne haltsa aykırılık- görünmeye çalışıyordu. Ve aslında sadece aptal görünüyordu.
Bunlara şahit olmak hoş değil elbette. Şimdi bunları söylediğimizde dinozor muamelesi görme ihtimalimiz de karşının şımarıklığı bence.

"Memleketin siyasetini Kurtlar Vadisi'nden öğrenirler" cümlesi de üstte yazdıklarımla ilintili zaten. Ancak, siz farkında olmasanız bile dünyada her gün çok şey değişiyor, çok şeye engel olunuyor ya da olunamıyor.
Peki siz gençlik? Siz hazırcı değilsiniz sanırım, sizler de el atacaksınız değişime ve büyüklerinizden daha iyilerini yapmaya çalışacaksınız o zaman. Oturduğu yerden, neler yaptığını bilmediklerinize "Ammmaaaannn sen ne yaptın ki?" küçümsemesiyle olmaz bu.:) Konuşa konuşa, sitemlerle bir şey değişmez, ha şöyle değişir; mutsuz,şikayetçi, sevimsiz bir gerilemeye doğru...

Ne uzun yazdım.:) -Alone sağolsun söylemek istediğiklerimin bir kısmını gayet güzel özetlemiş.-
Aslında sadece üç cümlecik yazacaktım size:
1- "Ha gızım ha aferin sana! Şimdi git bunları aynı üslupla annene, babana da söyle."
2- Hoooppp! "Odam kireç tutmuyor" türküsü şahane bir türküdür, laf yok!:)
3- Size, "Dunning-Kruger Etkisi" ya da "Dunning- Kruger Sendromu" diye adlandırılan bir tür algılama eğilimini incelemenizi öneririm.

Uzun yazmamın nedeni, yazıda gördüğüm sevimliliğe saygıdandır.
Sevgiler.
Aslında sadece

09 Mart 2013, 16.33
bilim kurgu değil şahit olduğun gerçeklerde ki dayanak noktan çalık grubunun yaptığı uydurma haber ise öyleymiş ki aynı haberdeki üslubun uzantısı şeklinde koskoca odtü geleneğini hala 'kısım' diye niteleyebiliyorsun hatta daha da ileri gidip bilime dair konularda samimiyetsiz odltülüler diyebiliyorsun,  bir 'kısım' siyasi aktörün, bilim adamlarının emeğini siyasi bir shova,,malzemeye dönüşmelerine söz söylemıyorsun da 'olası' suriye müdahalesıne dair söz söyleyenleri samimiyetsiz buluyorsun.. ırak ve afganistan süreçlerinde odtüye kulak vermeyenler aynı hatayı sürdürüyorlar.'olası' türkiye müdahalesini mi bekleyeğiz :) yapılan protestonun gününe gelınce kimin hangi gün neyi protesto edeceğine bunu yapacak özne karar verir katılırız katılmayız buda bizi ilgiendırır burjuva demokrasi kültüründe bile bu böyledir ama bizim ülkemizde odtüyü savaş alanına çeviren yaklaşımı sorgulamazken demokrasicilik oynayanların ne kadar samımıyetsız olduğunu görmezden gelirken bir'kısım' odtülüye bu kadar takılıyor olman enteresan aynı çalık grubunun takılması gibi manidar bir durum. şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bir 'kısım' dediğin odtülü kaç kişiydi acaba tüm gün olaylar sürdü?odtüye showa gelenler yanlarına 2500 polis,10a yakın panzer ve atılan 200 tane gaz bombası çiçekleriyle gelmısler 'kısım'dan biraz fazla olsa gerek değil mi beymencim onları odtü geleneği karşıladı! olaylardan sonra hazırlanan basın metninin altında mezunlar ve akademisyen kadrosu dahil herkesın imzası bulunmaktadır,göktürkün yapım aşamasındaki kadronun da buyuk bır kısmı odtü mezunudur..2011 ağustosunda RASAT fırlatılmıstı kasım ayındakı rasatın  çalışan kadrosunda yapılan tasfiye sürecini hatırlatır ve araştırmanı isterim.2012nin aralığında ise açıktan odtüyü tasfiye etmeye kalkmıslardır ama her kuşun eti yenmez beymencim,orası izmirden bile öte odtü:)
09 Mart 2013, 17.39
 "Ah siz gençler yok musunuz siz" diyesim geldi lakin aynı kuşağın mensupları olmamız hasebiyle fevkalade yakışıksız olacağından duyduğum endişe bana mani oldu. Kısa bir kaç kelam edip huzurdan çekilmeyi daha doğru buldum.Sizin müspet tespitler gözü ile baktığınız hadiseler hakkında menfi düşüncelere sahibim ne yazık ki.Devlet_i aliyyemize ait son derece güzide bir idadide  mürebbiyelik vazifemi hal-i hazırda icra ettiğim için gençlerle ilgili hadiselere sık sık tanık olmaktayım ve nazar-ı dikkatimi çeken şudur ki,ziyadesiyle fikirsiz,saygısız,dimağı uyuşmuş,ahlaki değerleri asgari seviyede bir nesil gelmektedir.İçlerinde bulunan tertemiz vatan evlatlarını tenzi ederim sözlerimden.Ancak Atalarının yaşam tarzını eleştirmek yerine ,kendilerine sunulan imkanları değerlendirip onların yarısı kadar muvaffak olmalarıdır tek temennim.
                                                                   Sevgi ve hürmetlerimle....
09 Mart 2013, 17.47

 

Efendiiim olumlu olumsuz görüş belirten ,yazının  mizahi yönünü ele alıp gülebilen , analiz edip katılan , mantıklı bulan , sevip -  sevimli bulan herkese çok teşekkür ederim ( hep olumluları seçtim işime öyle geldi  )  Tabii ki tahmin etmiştim gençlerin birçok paragrafa  katılacağını ve maalesef genç sayılmayanların muhalif tepkiler göstereceğini ( beymen hariç tabi )  :)) 

 Genel zamanlardan ve olaylardan  bahsedilen tebessüm ettirecek bir paylaşımdı , yani  mutlaka istisnalar da vardır hem gençlerde hem büyüklerimizde, biz sadece genel konuşuyoruz diye artı bir parantez belirtme gereği duymadım  çünkü  kimse üzerine alınıp '' senin deden öyle olabilir ama benim dedem işte böyle '' diye garip çıkışlar yapmaz diye düşündüm ..

Büyüklerimize,  onların  tecrübelerine ve fikirlerine  her zaman ihtiyacımız vardır ve saygımız sonsuzdur ( burda artı bir parantez açarak her büyük değil tabi demeden geçmiyoruz )

Sevgili Sat_Agraha , estağfurullah efendim ne dinozoru o kadar değil tabiki  ama bazen  fazla abartılı ve huysuz tepkiler veriliyor büyüklerimiz tarafından bu gerçeği lütfen kabul ediniz :))   Ayrıca  Odam kireç tutmuyor  türküsünün '' sevda baştan gitmiyor soyunup yatmayınca ''  vb.  sözleriyle erotik bir türkü olduğu gerçeğini de kabul ediniz efenim .

 

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın