gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ben Bir KADINIM....

08 Mart 2013, 19.23
A- A+

 Dünyada hiçbir milletin kadını, “Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim” diyemez.

 Kadının en büyük vazifesi analıktır. İlk terbiye verilen yerin, ana kucağı olduğu düşünülürse bu vazifenin ehemmiyeti lâyıkiyle anlaşılır. Milletimiz kuvvetli bir millet olmaya karar vermiştir. Bugünün gereçlerinden biri de kadınlarımızın her hususta yükselmelerini temindir. Bu sebeple kadınlarımız da âlim ve teknik bilgi sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün tahsil derecelerinden geçeceklerdir. Sonra kadınlar sosyal hayatta erkeklerle beraber yürüyerek birbirinin yardımcısı ve koruyucusu olacaklardır. 1923 (Atatürk’ün S.D. II, S. 85-86)


     8 Mart Kadinlar Gününün Tarihçesi

   Amerika’nin New York Kentinde bir tekstil fabrikasinda 40.000 dokuma isçisi daha iyi çalisma kosullarina ulasabilmek için greve baslamistir .8 Mart 1857 tarihinde gerçeklesen bu olay , polisin dokuma isçilerine saldirmasi ve isçilerin fabrikaya kilitlenmesi ile sonuçlanmistir.Isçiler içerde kilitli durumdayken fabrikada yangin çikmistir, polisin fabirka önüne kurdugu barikatlar isçilerin disari çikmasini engellemistir.129 isçi fabrikadan çikamayarak ve polisin kurdugu barikatlari asamayarak hayatini kaybetmistir. (alinti )

  Ilk haberi geldiginde burkulur yürekler " olsun , eli ayagi düzgün olsunda , hayirli evlat olsunda " derler ..
    Bir kiz evladi dünyaya geldiginde dört duvar aglarmis derler  ...
    Kiz evlatlarla dolu bir ev, eksimis birayla dolu ambar gibidir. (Hollandaca/Almanca)
    Kiz evladini 40 gün atmayin evden , o zaten sonra kendini sevdirmis derler sonra..Yani eger kiz olarak dogduysan daha o andan itibaren agir bir yük , zorlu bir hayat ve daha bin türlü eziyetlere merhaba der baslarsin aglamaya ....
    Yasaklarin baslar daha 3-5 yaslarinda ..10 yaslarinda yalanlara alismalisin , yasamda mecbursundur artik karsindaki erkeklere yalan söylemeye kabul etsende etmesende..
    Tacizlere , dislanmalara , hor görülmeye alisir zamanla kadin kismi ..Kendine korunma mekanizmasi kurar ...
    Sevmeyi ögrenir..Verdigi sevginin hakkini hic alamaz ...
    Anne olmayi ögrenir...Daha kendisi cocukken ...
    Aldatilmayi ögrenir...Ask atesiyle yanarken...
    Dayagi ögrenir...
    Düsünmeden önce Susmayi ögrenir...
    Affetmeyi ögrenir..
    Ben bir KADINIM..
    Kadinlar günümüz kutlu olsun ...Bugün bile dayak yiyecek binlerce kadin olacak , babalari, agabeyleri, esleri , hatta evlatlari tarafindan ..Trafikte bile kadinsan bir baska , Gerisinide siz tamamlayin  ,...Yinede Kadinlar günümüz kutlu olsun ...

 Bir Can Dündar yazisi..Yorum ve Slayt bendeniz ...

 www.youtube.com/watch?v=J5IAzHZxb2k&list=UUleBrLu2PcZH-KImPMb_niw

 

 

YORUMLAR

09 Mart 2013, 12.28

seslendirmen profesyonelce berrak, iyisin.

 

09 Mart 2013, 13.10
AĞLADIM AĞLADIM AĞLADIM............
BU KADAR GÜZELMİ ANLATILIR
BİR KADIN ÇILGINDIR ASLINDA  KADIN ÖZELLİKLE ÜRETİCİLİĞİNİN SINIRI  YOKTUR AMA BUNU ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN HAYATININ ERKEĞİNİ BEKLER HOYRATÇA HARCAMAZ ÜRETİCİLİĞİNİ SADECE ERKEĞİNE SAKLAR .BİR KADININ GERÇEK ERKEĞİ OLMAYI BAŞARABİLMİŞSENİZ ÇOK ŞANSLISINIZ .ÇÜNKÜ HAYATIN İÇİNDE  OLAN ANCAK KADINLAR OLDUĞU ZAMAN ANLAM KAZANIYOR YEMEK YEMEK SU İÇMEK BİLE . BİR KADININ ELİNDEN İÇTİĞİNİZ SU İLE KENDİ KENDİNİZE BARDAĞA  DOLDURUP İÇTİĞİNİZ SU  ARASINDAKİ LEZZET FARKINI ANLAYABİLİYORMUSUNUZ ,ANLIYORSANIZ NE MUTLU SİZE ANLAYAMIYORSANIZ NE YAZIKKİ YAŞAMIYYORSUNUZ.
BİR KADINI AĞLATIRKEN ÇOK DİKKAT EDİN.ÇÜNKÜ ALLAH KADININ GÖZYAŞLARINI SAYAR.KADIN ERKEĞİN KABURGASINDAN YARATILDI AYAKLARINDAN DEĞİL ÖYLE OLSAYDI  EZİLİRDİ. ÜSTÜN OLSUN DİYE BAŞINDANDA YARATILMADI .AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI EŞİT OLSUN DİYE.KOLUN BİRAZ ALTINDA KORUNSUN DİYE. KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE.
İŞTE BU SÖZLER MUHTEŞEMSİN BERRAK YÜREĞİNE DİLİNE SESİNE HERŞEYİNE.....
TEŞEKKÜREDERİM BEN KENDİ ADIMA.
09 Mart 2013, 15.12
Sevgili Berrak,
8 Mart'ın tarhçesini ısrarla gösterdiğiniz için Gerçekten ihtiyaç var çünkü- en samimi saygı ve sevgimle teşekkür ederim.
09 Mart 2013, 15.57
HARİKAYDI.OKUDUKÇA OKUDUM.CAN DÜNDARIN DUYGUSALLIĞI .....
09 Mart 2013, 20.39
SEVGİLİ BERRAK ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK DİNLEDİM,DİNLEDİM,DİNLEDİM......AĞLADIM....  

KIYMET BİLENE SEVGİLERLE
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın