gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir Benmi Kücüktüm...

16 Mart 2013, 17.29
A- A+

  Ortancalar , sümbüller , güller, zakkumlar icerisindeki bahcenin en güzel kösesine koymus yine taburesini, dökmemek icin bin bir cambazlikla getirdigim saat 17.00 kahvesini titreyen elleriyle tuttu yavasca fisildadi, göz ucuyla gösterdi tabureyi.."Otur bakalim prenses"...Cocukluguma dair ilk animsadigim hep bu sahneydi ..
  Birde Karagöz...Sevimli , tek gözü kara, kücük bir kuzuydu getirdiklerinde, 2 tane daha vardi ama Karagöz bir baskaydi iste..Arka bahcedeki kulubeye koydular ücünü, Hatirlamiyorum kac kereydi ama yem verme ve sularini degistirme isini ben gönüllü üstlenmistim ..Babaannem "hadi bakalim kuzum git kuzularini besle" derdi..Kosa kosa gider beslerdim ..Biz okula giderken karsimizdaki cayirlikta otlanirlardi hep ve cayirligin sonuna kadar Karagöz sanki sadik bir köpek gibi pesimizden gelirdi ..Arkaya dönüp" geri dön" diye kizgin birsekilde bagirinca birde ayagimi yere hizla vurunca isteksizce geri dönerdi ..Abim ise "kendini köpek saniyo bu kuzu" diye dalga gecerdi ..O kadar alismistik ki onlara..Bir gün Babannem cagirdi biz zeytinlikte oynarken ..Kesici Dogan amca almis eline bir bicak !!Cok yalvardik..Cok agladik..Birde ücümüzünde alnina sürdüler kanlarini..Nede olsa biz 20 yildan sonra bir aileye verilmis 3 evlattik,sükürler edilirdi, bizi onlara hediye ettigi icin Allah'a ,her yil 3 adak kesilirdi taki biz güclerimizi birlestirip yeter artik diyene kadar ...Ve ücümüzde hala kurban kestiremeyiz..Gözümüz görmesin diye..Baskalari halleder bizim yerimize ..Muhtac insanlara dagitilir ..
  Odamin ön camini kaplayan kocaman bir erik agaci ,mevsiminde cami acip uzanmam yeterliydi hep o kütür kütür can eriklerini kopartip parmak uclarimla ovalayip dislerimin arasina yollamak icin..Arka camin manzarasi baskaydi iki agac vardi biri nar digeri kiraz..Ikisinin dallari birbirine karisirdi belkide asiklardi birbirlerine kimbilir ..Bir ben bilirdim onlarin dansini , bir ben duyardim rüzgarli havalarda onlarin kavgalarini..Bir ben ..
     Muhakkak cocuklugunuza dair sizlerinde ilk animsadiginiz seyler vardir..Hafizanizi biraz zorladiginizda ilk animsadiginiz ve ayrintilar yavas yavas belirlendiginde ise hafifce gülümseyeceginiz, kizginlikla kafanizi sallayacaginiz yada nerden geldi simdi bu aklima diyeceginiz seyleri animsayacaksiniz..
     Yaslaniyoruz, kabul etmesekte, istemesekte...
     Genclikteki heyecanla titreyen ellerimiz , yasliliktan titreyecek yakinda..



   https://www.youtube.com/watch?v=K98acEWLbyw&list=UUleBrLu2PcZH-KImPMb_niw&index=31


 Istanbul'umu, Erik agacimi , kedilerimi ,ilk askimi hatirlarim her dinleyisimde...Siir ; Naki Kizildag...Yorum yine ben..

YORUMLAR

16 Mart 2013, 21.34
Maalesef mi demeliyim bilmiyorum  duygusal bir yapıya sahip değilimdir aslında ama  naif yüreğin ince ruhun duygularını ifade etme şeklin şiirlerdeki yorumun bir başka senin ,  hele '' zaman yok '' şiiri ..   utanmasam ağlayacağıımm :S 
16 Mart 2013, 22.19
Çocukluğuma götürdün beni arkadaşım, kalemine sağlık. Ortak yaşanmışlıklarımız varmış meğer :) neler canlandı  gözümün önünde bilsen....
17 Mart 2013, 01.18
Çocukluk gençlik, döneminin,hafızalardaki anıları ancak bu kadar güzel,kaliteli dışa vurabilirdi,harflerin hecelere,hecelerin kelimelere,kelimelerin cümlelere,cümlelerin paragraflara emanet ettiği nu güzel sunum için teşekkürler..
17 Mart 2013, 08.57
Ne güzel anlatmıisınız Berrak..Çocukluğuma gittim okadar anı var ki.ama benim hatırlamadığım ailemin anlattığı birşey var ki felaket....iki yaşlarında falanmışım.  Bir gün balkonda kedi yavrularıyla oynarken   o yaşın hangi aklına hizmetse  5. kattan tek tek aşağıya  atmışım..kendimce onları özgür bırakmışım ama kuşlarla kediler arasındaki farkı bilmediğim yıllarmış o yıllar..neyseki hiç birine bir şey olmamış.Aparman görevlisinin temizlik yaptığı sırada kafasına düşen kedi yavrularını görünce şok geçirmesi dışında..Kedileri hala çok sevmem . onlar yüzünden epey azar işittiğime bağlıyorum bunuda:).
17 Mart 2013, 11.11
Yapmayin kizlarrrr!!!Ne yaslanmasi bu???Daha muzeyyen(senar)ablayla umreye gidicazz,Ajda(pekkan)ablaniz evlenecek yavrilayacak biz yavrilari buyutecez .Bi durun hele.Yaslandiginizda ben size soylerim.Dagilin simdi:)))
17 Mart 2013, 11.56
Yazdiklarim tamamen EYSHAN___ dan calintidir:))) .(yaslaniyosun isteeee)
17 Mart 2013, 13.06
Hizan__ harikasın güldürdün beni  çok sağolasın :)))) Ajda yavrulayacak heee :))))) 
17 Mart 2013, 13.30
        Dün okduğum bir başka anı yazısı ardından, akşamdan beri aklımdan çıkmayan bambaşka bir anım depreşti.Yıllardan berii hep güzel anıları hatırlamışım da bu aklıma yeni geleni   ötelemişim sanki.Yani çocukluğumuzda kıymetliydik kıymetli olmasına ama ,öyle pamuklar içinde büyütülmedik.Hele ben ablam ve kızkardeşimin uysallığı arasında ,sırıtan, erkek olacakmış yanlış olmuş!!  dedirten haylazlığım arasında kafama oklava yemişliğim çoktur.
        Okuduğum o yazıda Gülse Birsel ,annesinin kızınca, kendisini ''mıncırdığını'' güzel bir dillle anlatıyor,hatta günümüzün şımarık gençliğine bakınca iyiki annelerimiz bizi  mıncırmış demeye getiriyor özetle.Ben hem aynı fikirdeyim hem de kocaman ikilem içindeyim.ZİRA mıncırma ,çimcirme bizden sonraki nesilin terbiye aracıydı.Daha önceki nesil yani bizlerin terbiye araçları oklava,terlik,sehpa,odun,sandalye,saksı falandır.Bizim nesilin hemen heme bir çoğu bunları veya benzerlerini kafalarına yemişlerdir,eğer pratik kazanmışlarsa elbette atılan nesne ıskalanmıştır:)Daha da hırsını alamayan anne,fırlatıp atacak birşey de kalmamışsa,sıra sokağa çıkmama ,oyun oynamama yasağı gelirdi.Ki bu cezalar sırasında sıkça okunanPolyanna'nın üzerimizde ki etkisi gözardı edilemez.Çünkü ben hem çok zeki olup bu kadar da , saf -salak oluşumu çoğu zaman çocukken okuduğum o hikayeleri sorumlu ttutuyorum.       Hep aklıma takılıyor,bizim gibi vergilerini muntazam ödeyen,her türlü vatandaşlık görevlerini istisnasız yerine getiren,buna rağmen her türlü sömürüye açık,karşılığını alamadığı halde eşek gibi çalışan İDEAL vatandaş kapsamında olmamızın altında ,kafamıza çocukken aldığımız anne darbelerinin etkisi olabilir mi acaba?
17 Mart 2013, 14.29

berrak çocukluğunu daha fazla dinlemek istiyoruz senden. lazım bize :)

karagözlerin canınada mal olsa adağı yerine getirmek iyidir berrak.

17 Mart 2013, 15.05
RRebel..Ben seni temizlik blogunu yazdigin güne kadar erkek saniyordum biliyormusun :))Bence hicte duygusuz degilsin ..Kalemin seni ele veriyor biliyormusun :)
Esti cim ..Yoksa sen kendini büyümüsmü hissediyorsun ... Dün geceyi düsün :)) Seviyorum seni ..
endlessnes : Simartin beni efenim simartin :)) Ben size tesekkkür ederim ..
anka1453 : Bu aniyi paylasmaniz ne hos olmus ..Ben isterdimki herkez böyle minik bir ani atsin ortaya ...Tesekkürler..( Bende yapmisim o atma islerini evde ne bulursam bakalim ucuyormu diye atarmisim balkondan, camlardan )
hizan__:Kim yaslanmis ? Ajda yaslanmadan bize yaslanmak haram ...Hem tip öyle muhtesemki daha nice Ajdalarimiz var (ama son klibini dikkatle izledinizmi ? Yahu hadi yüzünü yaptiriyo ama bacaklara dikkat edin kizlar hala sütun gibi ..Ondan daha cooook yavriler varolur :)))


Tesekkürler paylasimlar yorumlar icin ..
17 Mart 2013, 22.29

Aklımın erdiği ilk kurban bayramında çok ağlamıştım... RAhmetli Büyük babam kurbanı ve amacını anlatmaya çalışmıştı ama çocukluk işte... Gözyaşlarım sel olup akmıştı... Sonraları anladık kurbanın ne demek olduğunu...

Adaklık kurban ise tehlikelidir. Ağızdan çıktığı zaman mutlaka yerine getirilmelidir. Bir adağım vardı, bir kaç ay aksattım. O birkaç ay başıma gelmedik kalmadı. Sonra gittim bir adaklık kurban aldım. İhtiyaç sahiplerine bedeva yemek dağıtan bir aş evine verdim. Tüm dertlerim bitti... İşlerim rast gitti.


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın