gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Güvercin.....

18 Mart 2013, 10.35
A- A+
      Ortalık toz duman, karanlık. Gece değil..pus var, göz gözü görmüyor. Kıyametten çıkmış gelmiş bir hava. Sevgilimle yanyana yürüyoruz, arada öpüşüyor, arada kavga ediyoruz. Ayağım bir şeye takılıyor, bakıyorum..yerde bir kalp görüyorum, kan revan içinde, hala akıyor kanı.. Afallayıp, kendime bakıyorum, kalbimin yerinde bir oyuk..ama kanamıyorum. Deli gibi korkuyorum gördüğümden. Ona sarılmak için döndüğümde karşımda başka birini buluyorum; "suretsiz bir silüet"..kollarım havada kalıveriyor. 


     "Gördün mü" diyor bana "gördün mü ne oldu?" "Bak" diyor "güvercinlere, ne güzeller, sen de öyle güzelsin..güvercin olsana" Kendi bedenimde bir güvercin oluyorum. Ürkütücü gelmiyor...kendi güzelliğime bakıp hayran kalıyorum. Suretsiz silüete doğru kaldırıyorum başımı, bakıyorum. Güvercin olup olmadığımı görüyor mu farkedemiyorum. Ama her şeyi biliyor gibi, güvercin olmama sebep olmuş gibi ve daha bir sürü şey gibi..


     Küçük çaplı hortumlar, yerde ne varsa havaya uçuruyor. Bir kağıt gelip kanadıma yapışıyor. Gagamla alıp bakıyorum...sevgili mektubu bu. Beni ne kadar sevdiğini anlatıyor, "paylaşamam" diyor, "benim ol" diyor, "giderim yoksa" diyor...ve gidiyor, toz duman içinde, giden sevgilimin arkasından bakakalıyorum. Zaman, aynı anda olamayacak olanı, aynı anda yaşatıyor bana. Kağıt kendisini bırakmamı rica ediyor, bir başka oyuk kalp sahibine sözü varmış. "Bırak gagandan beni" diyor. Bırakıyorum. Bir küçük hortumla, az ötemde gri-siyah göğe doğru yükseliyor döne döne.


      Sol kanadımın altında bir sızı duyuyorum. Sanki uçacak gibi çırpıyorum kanatlarımı, bakıyorum...yol yol kan akıyor tüylerime. Güvercin kalbi var boşluğumda, küçücük bir kalp. Bu kalp benim değil ! Bu kalp bu bedenin kalbi değil ! Kağıt uzaktan bağırıyor "güvercin kalmalısın, korkma..korkma" Haykırıyorum "bu kalp bana küçük ! küçük ! kanıyorum. "Ne istedinse o oldun" diyor kağıt bana "korkma". Suretsiz silüet beliriyor yine yanımda "gördün mü, ne oldu?" diyor.


     Bütün di'li ve miş'li geçmişimi düşünüp hesaba tutuyorum. "Bu cezaysa bana, neden korkmamalıyım o vakit" diye düşünüyorum. İkisine de güvenmiyorum. Kocaman güvercin cüssemi alıp uçuyorum, kalbimdeki sızıya aldırmadan...kağıttan ve suretsiz silüetten uzağa. Gri-siyah göğe doğru yükseliyorum, usul usul kanıyorum her kanat çırpışımda. Bir sürü güvercine çarpıyorum...ölüyorlar. Ortalık ölü güvercin çığlıklarıyla mahşer yeri oluyor. Yine hesaba dönüyorum..."kaç kişiyi öldürdüm insan bedenimde ben" diye soruyorum kendime. Kağıt aşağıdan sesleniyor "bunu sen istedin, korkma..cesur ol" Suretsiz silüet de bağırıyor avazı çıktığı kadar "çok güzel oldun güvercin, güvercin olmalıydın...korkma"  Deli gibi korkuyorum.


     Uçuyorum, daha yükseğe daha yükseğe...onlar görünmeyinceye kadar uçuyorum. Kara pimpis bulutlara giriyorum. Yanımı yöremi görmeden çırpıyorum kanatlarımı. Sol tarafım kan içinde, güzel güvercin grim, kurumuş kan kırmızısı şimdi. Devasa bir kartal görüyorum, üzerime doğru geliyor. Kalbinin olduğu tarafın kartal siyahı, karaya çalan bir kan kırmızısına bulanmış. Ona küçük gelen kalbinin, kanadığını görüyorum. En son bunu görüyorum. Anlıyorum ve ölüyorum.





    

YORUMLAR

18 Mart 2013, 12.16

Her dönüşüm sancılı...Her doğum gibi.Gregor Samsa'yı düşündüm '' oyuk kalbi'' gördüğün anda.O sancıyı anımsadım.Biraz martı tadı da verdi yazın.Jonathan Livingstone oldun he Cezbe.Dönüştün ...uçtun...Silüet '' KORKMA !'' der zaten..Korkularımızın yansımasıdır silüetler ,biz söyletiriz ona o kelimeyi.Korkularımızla yüzleşmekten korkarız aslında.Onu yenmek istesek de süreç kanatır ...Kan revan görmekten de korkarız kanamamaktan da.Silüetler bizlerin yansıması...Jonathan korkmadı...Cennetini öyle buldu.'' Yükseğe,daha yükseğe...''

Cennet huzur..Cehennem uçuşları  huzur getirir mi ki...Bunu ben de bilemedim ..

18 Mart 2013, 15.55
Rüyada Güvercin görmek güzel haberler alacagina delaletmis , kendini güvercin görmek ise bir düsmaninin malini yiyeceksin demekmis...Neden mi rüya tabirine baktim , gördügün bir rüyayi anlatmis gibi hissettim ..Hani etkisinde kaldigimiz , bir süre noluyo yaaa dedigimiz , bazen hic bitmemesini istedigimiz , uyandigimizda bile yeniden uyumaya calisip devamini görmek istedigimiz , bazen kendimizle yüzlestigimiz ...Ölmedin bence ..Sadece uyandin ....
18 Mart 2013, 18.16

Güvercin olmak... Güvercin olmaktan korkmak... Güvercinleri öldürmek... HArbi Cezbe çok mu insan bedenin de öldürdükleriniz? İnsan kendinden nasıl kaçabilir ki? Ne diyelim... KAnamasın kalplerimiz ..


19 Mart 2013, 03.39

BEKLEMEÜç duvar,
 Bir pencere,
 Ve dışarıda bir yağmur
  Karanlık vermez ışık
 Dili yok sözcüklerinBütün dünyan budur

Ses çıkmaz sessizlikten

 Bekleyişi boşunadır gözlerinin

 Kulağına dolan o uğultu
 

 Şaşkınlığınadır bu tenhanın
 Türkü söyleyecek olsan
 Tek bir mısra dökülmez dudaklarından

 Alış artık
 O güneş çoktan battı
 O zaman yuttu her şeyi
 Bekleme.

 Bekleme bir ses çıksın diye geceden
 Gezdirme bakışlarını boş duvarlarda
 Saklama artık hüznünü
 Bir sır saklar gibi.

 Bir sigaraya meze etme artık ömrünü
 Her dumanla savrulup giden hayallerindir
 Sonu yok!
 Sonu yok bu gecenin…

12 Nisan 2013, 17.24
"Mantık/bilgi" ile yazanlar yürür, "kalp/aşk" ile yazanlar koşar, "muhayyile" ile yazanlar uçar. İlk 2 türden eser verenler çoğunlukta ve fakat 3. tür yazan/düşünen kişi sayısı o kadar akim/kısır kalmış ki, kenarda köşede kalanların da uçak motoruna girmemelerini ümit etmekten maada bir şey yapamıyoruz ya da um...
13 Nisan 2013, 01.13
   
      Bir yazı..
      Bir rüya...
      Bir yazı...
      Bir rüya...
      Bir yorum...

      Sıra böyle :) Yazı eskidi ama, içinden böyle gelmiş, ki en iyisi içten gelen sanıyorum. Bu büyük iltifat...çok mutlu ettin beni. Sevdiğim yazıları niye sevdiğimi, sevmediklerimi de neden sevmediğimi kafamda böyle netleştirememiştim ben. Muhayyile vakıf olduklarından ibaret olmuyor, o başka bi şey haklısın. Hani senin yazılarını görüp merak sardım bu portala , burda yazmaya başladım ilk. Senin beğenin her zaman itici güç olmuştur benim için. Uçaklardan uzak durup, kanatlarımı maviye çırparım tamam. Umalım bunu. Çekirge teşekkür etti sana kalpten. Hep ol Adam e mi..

      Bu yazı için yorumcu arkadaşa da teşekkür edememiştim, geride kalmıştı epeyce yazı vs. Şimdi Adam ın içten gelen yorumu :) vesile olsun, ben de diğer yorumcu arkadaşlara geç kalan bi teşekkürü etmiş olayım. Hypatia, Berrak, Türk ve güzel şiir için size de Arslan teşekkürler.

    
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın