gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ASK'a Dair....

19 Mart 2013, 07.09
A- A+

    ASK...!  Hayatimizdan , yasantimizdan cikartip atamayiz bu olguyu ..Saga bak ask , sola bak ask ..Sanali..Karsiliksizi ..Yasak olani..Zor olani..Ücgen aski , kare aski , oval aski, vicik vicik olani , onursuz olani, doyumsuz olani ....Kizmayin bana bazen ask kelimesini duyunca migdem bulaniyo ..Ask yok kardesim diyorum , var diye bas bas bagiriyorlar..Yeni asik olmuslar pembe hayallerle göge cikmaya hazirlanirlarken "Bak iste ask var" diyorlar ..Onlara gözüm alisirken göge cikmis ama birden baglanti kopmus ve hizla asagiya düsmüs kan revan icindeki yarali asiklar "Galiba hakliymissin" diyorlar..Bende bir ask kesiti paylasmak istiyorum..Hemde üzerinden daha bir gün bile gecmemis , sicacik , gercek ....


   Usulca kapiyi acti ve ürkek bir kedi gibi süzüldü odaya...Biraz önce hisimla eve gelip , sinirli ve huysuz tavirlarla bagirip cagiran o muydu ? Inanamadi kurdugu cümlelere , hala kulaklarinda yankilaniyordu oysa.."Yeter artik ..Yeterr beni rahat birak , sende beni yanliz birak" ..Hala nefes alislari ritmine oturmamis , Belkide hala icin icin agliyor..Bir an durakladi kadin ..Yavasca geri döndü , biraz daha yanliz kalmali diye düsündü ..Kapiyi sessizce kapatacaktiki , O bildik ses ..Yatagin kenarina usulca oturdu , sanki incinecek , kirilacak sadece carsafmis gibi ..Yaslardan ve terden islanmis bir tutam sacini yavasca alnindan cekerken , aralandi o kipkirmizi alevin icinden bakan masmavi gözler..Kadinin elini tuttu yavasca öptü ..Arkasini dönüp dizlerini karnina cekti..Kadinda yavasca uzandi yanina , parmaklarini saclarina dolayip oksamayi hep cok sevmisti...
   Onunla ilk karsilastigi günü animsadi kadin yine ... Her defasinda yüzünde tebessümler le karsiladigi o anlari getirdi bir bir gözünün önüne..Yine islakti saclari , yapis yapis...Gözleri yine kipkirmizi bir alevdeki ama sanki daha bir lacivertti ozamanlar..Onu gördügü anda icinde katliamlar olmustu sanki , sanki diger tüm sevgiler , asklar , mutluluklar birer birer yigilmisti yere ..Bir O vardi ..Bir O olacakti artik sonsuza kadar..Yavasca acmisti gözlerini ve döndürüp yüzünü ilk defa gözleriyle bulusmustu ..Iste o an artik geri dönüsü olmayan bir yola akip gitmisti kadinin tüm duygulari..Artik kayitsiz sartsiz O na bagli , O na asik , Ona vurgun..Hatalariyla , kusurlariyla ve bütün olumsuzluklariyla kabullenmis ve sonsuza kadar sürecek olan bir ask baslamisti...
  Saclari kurumus , yanaklarindaki kizarikliklar gitmis , gözyaslari yok olmustu ..Derin ve huzur icinde uyuyordu artik ..Kadinin eli ise hala avucunun icinde ...Bir keresinde "Senin ellerin bana huzur veriyor" demisti ..Ondanmidir bilinmez böyle zamanlarda hic birakmazdi elini kadinin ..
  Ne ödünler verilmisti bu ask ugruna ...Ne zorluklara gögüs gerilmis ..Bazen büyük firsatlar el ucuyla itilmis bezende türlü fedakarliklar altina su ile imza atilmisti..Kadin elini yavasca cekerken o sicacik ellerden , burnunun ucuna bir kelebek öpücügü kondurmustu..Lakin hala kulaklarinda cinliyordu o haykirislar.."Yeter artik beni rahat birak, sende yanliz birak beni"..Durdu bir daha bakti o tanidik yüze..Gülümsedi kadin ..Tekrar egildi ve kulagina usulca fisildadi .. Seni asla yanliz birakmayacagim ..Benden asla kurtulamayacaksin ..Hafifce araladi göz kapaklarini..O masmavi gözler ..Yine kitlendi kadinin gözlerine..Ki artik konusmaya bile gerek yoktur.."Seni seviyorum" dedi ve yine kapatti gözlerini...Ve  atesler icersinde kalinmis bir gece daha bitmisti..

  

                                         Gercek ASK´a...Ogluma...

 

  Dip NOt: Öyle sinirleniyorumki kendi dünyamin icine girip , söyleyemedigim seyleri kendime tekrarlarken ..Benim bakmaya kiyamadigim , kirpigindeki titreyisten endise duydugum aslan parcami bir el kizi nasil böylesine hirpalar ..Böylesine acimasiz , duyarsiz ,kaskati kesilir...Bumu Ask ... Hadi canim sendeeeee...

  En Dip Not; Ne var ? Tiklayin infonuza bakin .. Üyemizin Blogu degil  ! Üyemizin Günlügü yaziyor..Günlügüme ister itirafimi , ister yakarisimi , ister sacmaliklarimi yazarim .. Kimene :)

YORUMLAR

19 Mart 2013, 09.31

 

 Muazzamdı  muazzam :)  Döktürdün yine büyük yüreğinden incileri .

İlk paragrafa olduğu gibi katılıyorum . Yoktur hocam yoktur , aşk yalandır hemde külliyyen , ilelebett, mütemadiyen :)  

Ama o bütün içtenliğinle duygularını döktüğün  annelik  başka bir olaydır işte . Tatmadığım için detay bilemem ama şundan eminim ki doğurmak değildir mesele , o içgüdü herkese nasip olmuyor demekki , kutsallığını koruyabilmek , gereğini vicdanıyla yerine getirebilmek her kadının harcı değildir  çünkü .

Sindirim sıkıntısı yaşayan , hazımsız ve gerekesiz belli başlı'lar için de En Dip Not mükemmeldi ..hatta şu harika sözü ayrıntısıyla buraya da aktarmadan edemeyeceğim . Dip not'a naçizane bir ek olsun :)

" Sen kendini biliyorsan , bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır ''

Yüreğine kalemine sağlık ..

 

 

19 Mart 2013, 10.03
Çok beğendğim, İbrahim Sadri yorumu ile AŞK; yapışkan bir bitkidir. İnsanların sevgisine aşk denmesi, kalbe yapışmasındandır.Bu yapışkanın adı; “SARMAŞIK” tır. Ve “Işk” kelimesinden alınmıştır. SARMAŞIK sarıldığı yeri nasıl kaplarsa, aşk da girdiği kalbi öyle sarar, sarmalar, kök salar. Kalpte yeşerir, zamanla sararır ve sâhib-i kalbi de sarartır.Gün gelir o sarmaşık kurur ve geride, tüm enerjisini sarmaşığa vermiş olan kuru bir ağaç bırakır.İlişkilerde kalıcı olan aşk değil, muhabbettir...

Keyifle okudum emeğine yüreğine saglık.
19 Mart 2013, 12.04
       
      Rilllakkkkkkkksssssss :))))))))))) 

      Noooluyo yaavv  anlamadım ben. Bi şey mi kaçırdım böyle manidar manidar yazmış herkes .pPpp  Ne istiyosun aşktan aaa aaaaaa. Bugün oğluşunu üzerler, yarın oğluşun birini üzer...hayat yani. Psikoloji, bu karşı cinse olan aşkı şiddetle reddetmeleri değişik biçimlerde yorumlar. Bazıları acı çekmiştir, ondan reddeder. Bazıları zarar görüp, üzülme kaygısıyla öteleyip reddeder. Efendim bazıları, diline pelesenk eder "yok! yok!" diye de, içi "gel, gel" der, aslında istiyordur deli gibi. Bazıları topyekun her şeyi reddeder, aşk arada kaynar :) Bazıları ne olduğunu bile bilmez, yaşamamıştır buna rağmen reddeder -ki en komiği de budur-:))))) Daha yazabileceğim bi yığın şey olabilir ama yazmıyorum..ayıp olmasın .PPppp

     Aşksız hayat mı olurmuş ? Öyle bi ikame biçimi mi varmış, karşı cins aşkının yerine çocuk veya anne-baba sevgisini koymak gibi ? Avuntu deyin siz ona, eksiklik falan deyin, dürüst olun :) Önemli olan hiç ama hiç kimseyi, hayatının merkezi yapmamak. İnsan her değerli şeye, gerektiği kadar önem vermeli abartmadan bence. O zaman aşk da olur, her şey de olur :)

      Aşk yok !! aslında kaşık da yok !! :)))))) matrikse bağlayın gitsin o zaman :))))))))) daha neler yaa

      Hem ne güzel aşk şiirleri seslendiriyorsun sen Berrak. O şiirler karnıbaharın lahanaya olan muhabbetini mi anlatıyor yahu, yoksa yemek tarifi veriyorsun da ben mi yanlış anlıyorum seni :)))))))))))))) Aşkolsun Berrak sana AŞK OLSUN :)
19 Mart 2013, 12.08
  Kalemine sağlık arkadaşım. Aşkı sadece bacak arasında sananlara güzel bir örnek olmuş yazın. İbrahim Sadri'nin yorumuyla aşkta üzerine güzel gitmiş tebrikler leyli..  Evlat gerçekten başka birşey, sevgisi de varlığı da. Rabbim acılarını da üzüntülerini de göstermesin. Rabbim herkese canından öte can sevgisini yaşatsın..
  Dip nota birşey demeye gerek yok anlayan anladı :) anlamayanlara anlayanlar anlatsın diyelim :)))  Mirza demiş klavyenin ağzı yok ki büzesin diye çokta doğru demiş :) ben bir öz eleştiri yapayım  yeri gelmişşken.. Dişlerimizin arasındaki dilimize bile zaman zaman sahip çıkamıyorken başkalaırından bunu fazlasıyla beklemek ne derece doğru diye düşündüm bir an..... bu sözlerim kendime eleştiri kimse gocunmasın :)
19 Mart 2013, 12.58
EVVELKİLER AŞKLARINA AŞK KATTILAR, DÜNKİLER AŞKI BAŞKA TATTILAR, BUGÜN ŞEHVETLERİNİN KURBANI OLANLAR AŞKI TUTUP UÇURUMDAN ATTILAR..
19 Mart 2013, 13.16

aşk yalan tamam hemfikirizde, gözlemlediğim bi gerçek var. işler yolunda giderken, mutluluktan uçarken, herkes aşk çok güzelll diyor. dalgalar tersine dönünce, üzülmeye başlayıp ayrılık vakti yaklaşınca yada ayrıldıktan sonra "aşk diye bişey yoktur" oluyo. yiyorsa bunu mutluyken söyleyin.

 

19 Mart 2013, 15.01
Yapılacak yorum bırakılmamış bana pek.. :) En azından "aşk yoktur" başlıklı yazısında aşkın varlığı ve niteliği üzerine ironi yapmış biri olarak bu varlık-yokluk denklemine kendimce bir açıklama getireyim izninizle:

Aşk, varlığına inananlar için vardır..

Yazarın gönlüne ve okuyanların da yüreğine sağlık..
19 Mart 2013, 16.02
Selam,
Evet bencede yoktur Aşk.
Ama, bulamadığımız için Aşk a yok demek doğrumudur? 
Elinize sağlık çok çok güzel bir yazı olmuş...
19 Mart 2013, 21.13
AH_MİNEL_AŞK

YANİ VUSLATI OLMAYINCA MI GERÇEK  aşk .....  AŞK..... OLUYOR
19 Mart 2013, 21.59
Berrak  aslanparcanla ilgili yasadigin uzuntuyu anlamkla birlikte birak diyorum dokunma yasasin ,uzulsun ,hirpalansin ve kanasin(zira bu duygulari yasamadan solan nice genc taniyorum ve onlar adina bu seslenisim sana).Berrak,Cezbe,Rebel,estide_geldimki kizlar harikasiniz sizlerle gurur duyuyorum.
19 Mart 2013, 22.29
       İlk paragrafta ki  aşkı  sınıflandırmalarınıza bayıldım,çok doğru buldum.Hele vıcık vıcık ve oval aşk dedikleriniz bana birilerini hatırlattı,hala gülümsüyorum.       Son paragrafların girişinde ki başlığa bende yürekten katılıyorum.Bence de tek gerçek aşk var. Çocuklarımız ,ana babamızın aşkından sonra tabi...Velhasıl yazınızı çok beğendim.Elinize sağlık.
19 Mart 2013, 22.48
Ben aşka heyecan diyorum.Heyecansız yaşamak olmaz.Sevgilinle ,oğlunla,annenle,babanla hatta kedimizle köpeğimizle ....Heyecan her yerde ama AŞK deyince bende olan tek Aşk Allah Aşkıdır.Allah herkese nasip etsin inş.
19 Mart 2013, 23.13
Aşk'ta ; Özlersin bir sigara yakarsın,
Üzülürsün bir sigara daha yakarsın,
Sıkılırsın bir sigara daha,
Ve bir daha Aşk'a inanmak istemezsin,
Duygusal insanlar bu yüzden çabuk ölüyorlar işte..
20 Mart 2013, 10.04

 

 Cezbe ; sana dönmeden edemedim :))  Sanırım ben psikoloji ile yorumladığın 2. ve 5. maddelerdenim . Yaşamadım ve yine red ediyorum . Ama şu da var , acaba inanmadığım için mi yaşamıyorum yoksa yaşamadığım için mi inanmıyorum..  :)

Ayrıca nasıl olurda bir insan aşık olduğunu hayatının merkezi yapmaz , aşıkkızz diyenler hiçte öyle tarif etmiyorlar ama bu  duyguyu , tam tersi gözler kör ise eğer zaten merkez de bellidir öyle değil mi efem ?  olmadı bu olmadı :))  

Ha eğer aşk , hayatın merkezi yapmadan , dozunu iyi ayarlayaraktan birini normalize koşullarda sevmek ise,  ailenin eşin dostun ve sevgilinin de yerini iyi bilmekse dolayısıyla bir parça olsun mantıkta var ise eğer işin içinde , bende aşık olabilirim o zaman mesele yok :)

Zaten şu sıralar bu üç harfi sık kullanır hale geldim korkarım kırktan sonra başıma bir iş gelir :p

mirza78 ve EYSHAN__  , sizlere de ayrıca  teşekkür ederim :)

 

20 Mart 2013, 13.31
Sevgili Berrak,
sizin gerek yorumlardaki, gerekse kendi bloglarınızdaki satırları çok samimi bulup severek okuyorum her defasında.
Bu da öyle oldu; üzerine anneliğimi ekleyerek okudum ve o kadar net anladım ki sizi...
Bir sevgililer gününde, taa Kanada'dan, özel siparişle edinerek üzerine "İlk aşkıma" yazdığı minik camdan kalbi gönderen oğlumu andım sıcacık ve usulca okşadım o camdan kalbi yine...

Dip nottaki belirgin kaynana dürtüsü, bir kısa zaman için yazının genel havasından koparıp bayağı bir tebessüm ettirse de beni, çok duyguluydu ve kesinlikle saçma değildi, haksızlık etmeyiniz.:)
Sevgiler
20 Mart 2013, 23.55

 hehe ne ask bu yaaaa :)))  asIk olana var olmuyana yok ,  deli dolu  cesareti  olana var korkaga yook:))  (ben korkak sinifindayim:D)     amaaa evlat  tabiki once yaradan   sonra evlat iste.

 bugun huzunluyum agladim durdum   babamla konustum dort yildir goremedim burnumda tutuyo  . babamda oyle ben giderimde cocuklarimda istiyor  bende onlarsiz istemiyorum  neyse hani derlerya ben evladim icin evladim kendi evladi icin ayni o durumdayim. kendimden once tuttugum  babam ve cocuklarim  bu gurbetin   ne diyim neyse  evlat  askini cok guzel dile getirmissin  aglamaktan harfleri goremiyorum .   yuregine saglik cnm smile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın