gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Düşler ( yok yok başlık depresyon ve belirtileri :) )

24 Mart 2013, 23.17
A- A+

Bir kırılgan beden grileşmiş , bulanık , laf dinlemeyen , her adımında bir kıvılcımla tökezleyip düşen ve kızıl hırıltılarla inleyen.

Sonra söndü ışıklar dilsizleşti şehir , sustu sokakların ruhları , evler , avlular ,kağıt helvacılar sustu.Sustu içimdeki kıvırcık kirpikli pembe kız , eksiltti kendinden kendini yine.Ağırlaştı zaman , zorbalaştı soysuz gece , şeklini değişti ete kemiğe büründü.Ve dokundu kaba bir el zırhlarıma.

Ortalık yerde çığlık çığlığa ağladı düşlerim.Şimdi hangi güç diriltirdi düşlerimin kuruyan sarı çiçekleriniHangi uslu ayin üstüme sinen bu yokluğu yırtıp alırdı benden

Nasıl soylu bir savaştır  bu kendimle verdiğimTüm hokkabazlığıma çığırtkanlığıma rağmen her defasında yenilip bedellerini peşin ödediğim.

Küskünüm simli kelimelerin ardına gizlenen acı gerçeklereKüskünüm beni duymayan sağır kalplereAvuçlarımda topladığım buruşuk sevgilere küskünüm

Uzaklaştım ruhumdan yabancılaştım kendime belki ama ruhum gelir be bulur beni yineŞimdi sustum ve kapadım kendimi

Bul beni kendim bul ki bitsin bu gün be gün canavarlaşan hüzünler

 

Yönetime not : Şiir değilim ben kendi kendine sayıklayan bir yazıyım işte.Onaylarsanız beni gerçekten minnettar kalırım .Onaylamazsınız da canınız sağ olsun.Bu defa şiir gibi yazmamaya özen gösterdim bu özen gösterilmiş hali :) En azından denedim :))

Okuyanlara Not : Ruh halinizi bozduğum için kusura bakmayın bir daha olmaz :))  Lütfen bir fıkra okuyun ve gülümseyin.

Hep mutlu olun inşallah.

Bir dakkika

    Ya ne yapsam hani içinde şiir ve şarkı alıntıları olan yazılar var ya onlara mı benzetsem ki:) Azıcık depresyon ve belirtilerinden bahsedeyim de yazı şiirlikten çıksın ama vallaha zaten şiir değilim ben.Depresyon belirtileri : çalışamama , uykusuzluk , yemek yiyememe , Bir zamanlar keyif alınan aktivitelerden artık zevk alamama , depresif  ruh hali , çevrede gelişen olaylara karşı ilgisiz kalma.

  Bu belirtilerden 4 tanesi bende mevcut :) Kendi derdinizi kendi kendinize çözmeye çalışmayın daha çok dibe batıyorsunuz ve ışığı görmek imkansız hale geliyor.Dahası çevrenizdeki insanları da yıpratmaya başlıyorsunuz sizden soğumalarına sebep oluyorsunuz.Benim gibi yapmayın bu belirtileri gördüğünüz an terapistte alın soluğu.Sonra çok geç olabiliyor.Ben mi bugün gittim geç oldu ama zararın neresinden dönersek kardır öyle değil mi.

   Sosyal mesajı da verdim.Oldu bence ya onaylanır bu yazı :)

YÖNETİMDEN NOT: Bir dokunuşla şimdi oldu :)))

YORUMLAR

25 Mart 2013, 03.45
      :) Yazıyı konuşturmanız güzel olmuş. Başka bi arkadaşın da böyle bi yazısı vardı. Yazı değil de şiirimsi. Hatta iyi yazan bi arkadaş, düşünmüştüm "bunlar nası cümleler böyle" diye. Sonra yorumu okuyunca anladım şiirden düz yazıya dönüştürmüş. O yüzden de ucube bi şey çıkmış ortaya. Sizin yazı için de bunu söyleyebilirim. Bu kural nedendir bilmiyorum, sanıyorum kötü gazetelerin ucuz şiir köşeleri gibi olmaması için blog portalın. 

      Sakın kötü eleştiri yaptığımı düşünmeyin. Bence iyi olabilecek bi yazı veya iyi olabilecek bi şiirmiş. Ama bu haliyle ne olduğu belli olmayan bi şeye dönüşmüş. Hiç denemedim ben şiirden düz yazı çıkarmayı ama çok zordur tahmin ediyorum. Hani yepyeni bi düz yazı yazmanız gerekir ortalara da belki şiirin mısraları filan. Zor sonuçta. Ama dediğim gibi yazı dile gelince esprili bi durum olmuş sonunda :)
25 Mart 2013, 05.23
Yazdığınız yazı güzeldi hoşuma gittiğini söyleyebilirim.Ama bu yazıda en çok hoşuma giden nokta bu bölümdür..

( Kendi derdinizi kendi kendinize çözmeye çalışmayın daha çok dibe batıyorsunuz ve ışığı görmek imkansız hale geliyor.Dahası çevrenizdeki insanları da yıpratmaya başlıyorsunuz sizden soğumalarına sebep oluyorsunuz.Benim gibi yapmayın bu belirtileri gördüğünüz an terapistte alın soluğu.Sonra çok geç olabiliyor.Ben mi bugün gittim geç oldu ama zararın neresinden dönersek kardır )

Umarım en kısa zamanda içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmanız temennisi ile..

Saygılar..
25 Mart 2013, 10.11

müthiş güzel bir yazı

tebrik ederim

Mutlaka devam etmelisin.Saçmalayanlara bakmayın.Dediğiniz gibi onlar fıkra sitesini açıp fıkra okuyabilirler.

 

25 Mart 2013, 10.58

"Bul beni kendim bul ki bitsin bu gün be gün canavarlaşan hüzünler" etkileyici.

 

25 Mart 2013, 11.18
Orkide'cim,
Ruh halim bozulmadı, fıkra okumaya da gerek yok.:) Kaldı ki bu satırların ardından fıkra okumanın anlamı da yok.:)
İster şiirden düz yazıya dökülsün -ki ben düz yazıyı daha fazla tercih ederim- ister şiir olarak kalsın, önemli olan içindeki duygunun yansıması benim için.
Hepimizin zaman zaman içine girdiğimiz ruh halinin, hezeyanlarımızın sendeki yansıması şık olmuş.Sevdim ben cümleleri.
Ruh halim bozulmadı evet, çünkü insan söz konusu olunca çok tanıdık ve yakında yerini başka hallere bırakacağından eminim.:)
Teşekkürler

25 Mart 2013, 12.12
Çok güzel..Her insanı zaman zaman içine alan o sorgulamayı ve o hüznü ne etkileyici anlatmışsınız.Hayatımızın bütününe yansımıyorsa bu duyguları yaşayamayanlarda problem olmalı diye düşünüyorum.  Açıklama yapma gereği duymanızı hiç anlayamadım..Son satırda tamamdı bence. notlara gerek yoktu  Çok etkilendim.Yüreğinize sağlık.
25 Mart 2013, 12.40
""Küskünüm simli kelimelerin ardına gizlenen acı gerçeklereKüskünüm beni duymayan sağır kalplereAvuçlarımda topladığım buruşuk sevgilere küskünüm ""
  Waoow ... Ben iste tam burasinda buldum kendimi..
  Yok ya bu gercekten sanat ...Bu dizeleri yazmak ...O kaba el dokunur hep ..Inadina ..Yüzsüzce..Cok güzel olmus ..Cook..
   Yönetime ben aslinda ne desem bilmiyorum :)) Siz bilmezsiniz ..Ilk defa Blogunuz sayfasina girip cok sevdigim bir kücük alinti denemeyi kopyledim ..Bekle , bekle , bekle tik yok :)Bende bir acemiyim tabiiki bilemedim nereden bakiliyor diye ..En sonunda bir opa sordum nickini bile hatirlamiyorum ve unuttugum icin kusura bakmasin , siir yasakmis ...Yahu bu siir degilki deneme diyecek yetkili merciiye ulasmayida bilmiyorum tabii.. Bir üzüldüm ..Bir üzüldüm ..Ya ne üzelecegim sinirlendim ..Hop oturup hop kalktim ..Isi  gücü biraktim ( O zamanlar benimde bir isim vardi PpP ) oturdum Sevgili Günlük diye bir Blog yazdim ..Basinada sitemli bir iki laf sokusturdum :))) Yayinlandi ..Ve bende artik yazmaya hatta utanmadan birde yorum yazmaya basladim .. Ondandirki ben bu yönetime kizamiyorum ..
   
25 Mart 2013, 13.13
Ilgım, yalgın, pusarık...
Serap hepsi bunların. Geçer ki, bilmez misin? 
Aynı şey gibi, hani işgal altında güzelim Istabul gibi. Var ya hani '' geçer ya hu''... Bu da geçer ya hu.

Canım orkide'cim,
Uzun zamandır okuduğum, ama ne yazmak ne de yorum eklemek istediğim zamanlarımday(D)ım buraya. Tabii ki kişisel sebeplerden.
Bana da yazdırdın ya:)
Özlemişim eski oda arkadaşımı gibi, eski mahalle arkadaşımı gibi, o harika buluşma odamızı, blogseverler odamızda kupa'nın radyosuna çağırdığı konuklarına sabırsız sorular sorduğumuz o günlerimiz gibi. Seni özledim de geldim bak buraya. Seni böyle kollarımı kocaman açıp kucaklıyorum ve başa dönüyorum;
Ilgım, yalgın, pusarık...
Serap hepsi bunların. Geçer ki, bilmez misin? 
AtayaG.


25 Mart 2013, 14.07
Yazıyı okurken, kendiliğinden boynumda fular* oluştu, o derece entellektüel bir şiirimsi yazı olmuş :) Ama asıl takıldığım, en son bu yazı onaylanmadığında, şu an paylaşmayacağım isyan mesajlarının içeriği aklıma geldi, bir pişmanlık söz konusu mu :)

Cezbe, senin bu konuyla ilgili tespitin de doğru. Şiirini blog olarak paylaşanlara; senin şiirin güzel onun için yayınladık, senin ki gazete köşelerine uygun onun için yayınlamadık ya da sen aşık olmuşsun hacı, git sevgiline oku bu şiiri gibi cevaplar vermek yerine, toptan yayınlamamayı tercih ediyoruz. İlle de yayınlatmak istiyorsa, aynen bu şekilde, zekice, minareye kılıf hazırlanmalı ki yayınlansın.

*: http://alkislarlayasiyorum.com/icerik469/entellikte-kulak-yakan-sinir adresindeki video izlenirse, ne demek istediğim daha net anlaşılabilir.
25 Mart 2013, 14.30
Düş kırıklığı , serzeniş , duygu yoğunluğu hepsi, hepsi bir araya gelmiş . Kelimeler ustaca ard
 arda dizilmiş. Farklı türden güzel bir blog çıkmış ortaya . Ben etkilendim. Ellerine , yüreğine
 sağlık.....
25 Mart 2013, 14.40
Hiiiiii aman yarabbiciiim Allah korumuş demek, kurallarla sarıp sarmalayın bizi :) Bu da çıkıyo o linkte, bittiğim andır :)  Hepsiyle  tanışıp arkadaş olmak istiyorum Okuyucunun yüzüne vuran nura dikkatinizi çekerim .pppP Süpürgeliye de özel hisler beslemek istiyorum tanışmanın akabinde :)

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik073/entellikte-kulak-yakan-sinir-2
CeZbE
25 Mart 2013, 15.00
:))))
Teşekkürler gmsnn video için.
Başta afalladımsa da biraz, -kiraz küpeli- Serra'yı çok sevdiğim için devam ettim ve çok eğlendim. Orkestradaki arkadaşların ciddiyetine, özellikle, Serra'nın şiir bitimindeki baş selamı ve "Al buyur burdan yak şimdi!" bakışlarına bayıldım.:)
No Tiyatrosu da kesinlikle bana göre değil, ayıp kaçsa da kaçanlar gurubuna gireceğimden eminim.:)))

Slogan atarak giderim:
Hezeyanlar lüksümüzdür, yaşayalım, yaşatalım!Pp
25 Mart 2013, 16.13
en azından uzun zaman sonra blog yazmanda  iyidir serap.. yazıya yorum yapamam ama yazmıs olmana sevindim
25 Mart 2013, 16.50

Ben şiir sevmem:) Sevdiğim bir-iki şiir vardır elbette... Onları da insanların çoğu sevmez:)

Ama orkideyi tanımasam da (bir-iki karşılaşmışlığımız vardır herhalde) yazdıklarını ve yorumlarını okurum ve değer veririm. Ve sanırım şu an bunalımda da değilim:) 

Belirtmek isterim ki terapiye ihtiyacınız varsa orkide bu konuda fena sayılmam:)

Selametle...TuRK..

25 Mart 2013, 18.17
Töbe töbe :))
Ya gmsnn hiç sır tutan bir op değilsiniz ne gerek var şimdi isyan mesajlarını ortaya dökmeye:)
O isyan mesajları siz reddettiniz sandığım içindi 
Size karşı garezim var ondan :)))))))
Ben yapmadım cebren yaptı dediğinizde işler değişti.
26 Mart 2013, 01.34

      Hırsız var !!!  :ddDDdddddıııddddddd larımı çalmışlar smile Resmi  smile Resmi  :)

                                                                             

                                                                                              CeZbE

26 Mart 2013, 02.13
:)))) Bir sırda ben vereyim..Yazıyı yolladığınız şekilde değerlendirseydik yine red edilirdi.Neden red edildiğini ve sebebini size mesajla izah etmiştim.. O  Hafiften  düzenlemeyi çaktırmadan ben yaptım, şiirimsi görüntüsünden birazcık uzaklaştırdım :))) 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın