gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sebahat...

09 Nisan 2013, 05.39
A- A+
     Adam usulca yaklasti kadinin yanina , hafifce egildi ve kulagina fisildadi..


      -Bir kere daha konusalim mi ..Hi ? ..Ne olur bak cocuklarimizi düsün ..Bir sans daha ver bana bir kez daha deneyelim lütfen Sebahat..

       Adamin bakislari hic acele etmeden kadinin düzgün fiziginde dolasiyordu ..Saclari parliyordu ..Cildi ise pespembe ..Göz göze geldiklerinde ise adamin ici ürpermisti ..Gözleri isil isildi kadinin ..Evet evet 14 yil önce asik oldugu , pesinde günlerce dolasip sayisiz mektup yazdigi , bir kerecik pastahanede elini tutabilmek icin günlerce bekledigi ilk göz agrisi ..

      Kadin yavasca ona dogru döndü , elini hafifce sol gögsünün biraz üzerine koydu ..Yüzünde hafif bir gülümseme ..

   - Hani benden nefret ediyordun ? Eve gelmedigin geceler icin bahane bile uydurma gereksinmesi duymuyordunda , felekten bir gece daha caldim cok mutluyum diyordun ? Hatta esortmanimi gösterip kendine bakmiyorsun , ayi gibi sistin , igreniyorum artik senden diyordun ? Simdi .. Simdi bir kez daha deneyelim , yine eskiye dönelimmi diyorsun Murtaza ? Hadi yürü git isine ..Rast gele....


   ..Birbirlerine sevgiyle , askla bakismalar türlü cilveler , sakalasmalar , kirginliklar , onlar bunlarrr ve kiz istemeydi , söz kesmeydi , nisandi derkennn ..Degisir bir gecede hersey ..

     Yanina gitmek icin saatlerce hazirlandigin , yaninda biraz daha fazla kalabilmek icin evdekilere binbir yalan söyledigin adam yaninda horull horull uyuyordur ..Ve artik hic dikkat etmiyordur görgü kurallarina ..Yemek yerken , konusurken , öpüsürken bile özen göstermiyordur ne koktuguna ..Oysa ..Dislerini fircalamaktan dis etleri kanarmis belki bir kiyida kistirirda öperim diye ..Birden bire gözlerinin icine bakip , seni cok mutlu edicem , senin icin dünyayi bile degistiririm diyen adam gitmis ..Yerine alelade , hic bir süper gücü olmayan , hayallerinin kahramani olmayi birak , ancak karikatür kahramani olabilecek ( örnek : Arap kadri ..) bir adam gelmistir , ve artik hic gitmeyecekmis gibide cöreklenmistir yasantinin en körpe cagina ..

    Dügündü , esyaydi , ev kirasiydi derken onca borca girilmistir..Haftada bir gittigi güzellik merkezine aylarca ugrayamaz , hatta görüpte neden gelmiyorsun demesinler diye yolun bile degismistir ..Bekarlik zamaninda gezip tozdugu , arkadaslarinla bulusup birseyler paylastigi , alisverislere gidip deliler gibi alisverisler yaptigi günler cook gerilerde kalmistir artik ..Zaten arap kadri artik telefon caldiginda bile kulak kesiliyordu dinliyordu ne konusuyorlar diye ve istemiyordu arkadaslariyla disari cikmasini...Birde etrafin baskilari , hala yokmu bisey diye sorgulamalarindan bikip hamilede kalmistir üstelik ..Evde bütün gün oturmaktan ve özellikle aile büyüklerinin iki canlisin ye hadi ye hadi demelerinden fil gibide olmusmudur ..E artik asaglanmalari haketmistir ..Cünkü sen artik bakimsiz , sisko ve o ilk asik oldugu kiz degilsindir..

     Tabii ki bir cocukla yetinmeyen aile büyükleri hemen yap bitane daha baskilarina daha fazla boyun egemeyip 2. yi hatta su son zamanlardaki en yukardan gelen emirlerle 3. yü de yaptimiydi yandinnn..Zaten kürtajda yasak artik .. ( bu konu derin hic girmeyelim ) .. Artik o cocuklar büyüyene kadar calisamazsinda ..Zaten calissan bir türlü calismasan bir türlü..Calisip ekonomi özgürlügün varsa ve hakli oldugun bir konuda biraz sesini yükseltiyorsan ..Sebep tabiiki calismandir ..Calismiyorsan ve yine hakli bir sebepten sesin yükselirse , susturulursun ! Cünkü sen O nun getirdigi ekmegi yiyorsundur ve cokta fazla konusamazsin ..Hem zaten sen bakimsiz , sisko ve evde hep esortmanla dolasan bir kadinsindir..

     Disariya cikarken aleme karsi laf olmasin diye biraz süslenirsin .. Kime süsleniyorsun kadin denir ..Süslenmeden cikarsin hele yaninda O varsa yanina yakismazsin ..Kadin evde kocasina süslenmeli der birde Arap Kadri evde burnunu karistirirken , kokan coraplarini saga sola firlatirken ve püfür püfürr yellenirken ..Hangi erkegime ?? Diyemezsin ..

     Artik eve gelmemeler de baslamistir , yada firsat kolluyordur baska bir baharda  baska bir cam önünde cicek sulamak icin ..Artik belkide alenen isyanlar ediliyordur , örnekteki gibi .. Sevmiyorum artik seni ..Igreniyorum senden ..EEee yeter be artik denirr ve bosanilir..

     Ve iste artik Kadin icin yenilenme süreci baslamistir ..
     Ilk zamanlar baska baska seyler hissedilir , her kadinda farkliliklar muhakkak olur , lakin hep icinde keskeler yasar kadin ..Keske biraz daha savassaydim .. Belki hata bendeydi ..Ama gün gectikce biraz daha , biraz daha iyilesir kadin ..Özgüveni ..Cikagelir kaybettigi kuytulardan ..O özgüveni gelipte bas köseye oturdumuydu ... Korkmaz artik hic bir seyden ..Ondan daha güclü kimse yoktur artik ..Hem yasadigi üzüntülerden , stresten kiloda vermistir :) Bakti verememis hemen kendine yeni diyet programlari uygular ..Artik cildi icin , kendi icin bol bol zamanida vardir zaten :) Hele birde ekonomisi iyiyse aman Allahim ..Depresyona girdigindenmidir nedir :) Saclar nefes almistir bakti almiyor balyaj yaptirir efendim :) Cildi bile parlar , bakti parlamiyor güzellik merkezleri bilmem kac taksite mucizeler yaratiyor :) Misler gibi evi ..Ortadan slkilmis dis macunlari , lavobada killar , klozet kapaginin üzerindekiler ve binlercesini daha sayabilecegim bütün pisliklerden arinmis evinde prensesler gibi oturur kadin ..Sabah aynaya baktiginda bir göz kirpar kendine ..Süslenir cikar disariya ..

   Ve .... Adam usulca yaklasir Kadinin yanina .....


   Rica ediyorum kimse üzerine alinmasin ..Bu hikayede ki kahramanlar sadece hayal ürünüdür..Adi üzerinde zaten HIKAYE ..

   Gercek te ise böyle degildir tabiiki .. Düzgün bir sekilde devam eden evlilikler 4smile Resmi lük bir seyir halinde giderken ..Bosanmayla sonuclanan evlilikler ise cogunlukla kendine bakmayan kadinlarin sismanlamasi ve eslerine iyi hizmet vermemelerinden dogan aldatmalar sonucu ile son buluyor .. Dememi beklemiyorsunuzdur umarim :)) Ben lafimi ortaya söylerim .. Herkez kendine bir pay cikaracaktir nasilsa ..

YORUMLAR

09 Nisan 2013, 10.49
Sebahatttttttt yok oyle bir dunya sekerim ikinci sans ne??? yuru bacim arkandayimm
09 Nisan 2013, 12.51
2.ci şansa aslaa :) yok öyle bir olay. Tbrklr Berrakçığım, güzel bi ''HİKAYE'' , ve ve ve acı tatlı gerçekler. Eline sağlık.
09 Nisan 2013, 13.01
Sevgili  TC_I3errak bacim simdi bu guzel hikayeyi okuyup yorum yapmadan gecmek olmaz ,oncellikle guzel bi konuya deginmissin hikayedeki kahramanlar ne kadarda hayali olsa  evli butun ciftlerin hemen hemen dogal bir gercegi , iki tarafinda canini acitan durumlari mizahi bi dille kaleme almissiniz  inanin  bana o kadar  buyuk keyif   alarak okudum ki  hatta bazi satirlara o  kadar cok guldumki gozumden yaslar geldi ,  eeee nediyelim biz bu erkeklere ... sustum:).... yalniz sunuda belirtmek isterim yolunda  gitmeyen evliliklerde  hata hicbir zaman tek tarafli degildir... yazilarinizin devamini bekliyorum...sevgilerimle...
09 Nisan 2013, 14.08
     E diyorum "evlilik insan" doğasına aykırı diye. Sakalım yok arkadaş!! Evlilik oldu mu Arap Kadri olmak da Sebahat olmak da kaçınılmaz. Hele hele evliliği ve eşini hayatının tek amacı haline getirmişsen. Evlenmemek lazım .ppPp 

     Berrak anlatımın cidden iyi olmuş. Ama hala mizah yazmıyosun. Dayaklıksın ! .pppP
09 Nisan 2013, 16.00
Bazı yerlerinde bayağı bir güldüm.:)
Aklıma bir yerlerde okuduğum şu cümle geldi:
-Kadın ayılınca:)-
"Aydemir Akbaş'tan Brad Pıtt yarattım.":))

Karşı taraf da boş durmayıp şöyle diyordur; " Biz boş mu durduk sanki? Biz de Ayşen Gruda'dan Angelina Jolie yaratıyoruz, ondan oluyor bu işler kardeşim.":)
Ayılınca oluyor işte böyle işler.:)

Teşekkürler Berrak, sevgiler.

09 Nisan 2013, 16.10

Saırım okuyan birçok kişi de hayal kahramanlarının yaşadıklarına yakın şeyler yaşıyordur diye düşünüyorum. Çok güzel anlatmışsın arkadaşım kalemine sağlık. Keşke okuyanlar kendilerine de uyarlasalar da bu yazıyı, akşama karısına ya da kocasına bir fark yaratsalar :) ne sevap işlemiş olursun :))) Gerçi kimse kendine kötüyüm demez onlar hep en mükemmel taraftırlar da hep karşı tarafındır hatalar :)

Sat_Agraha arkadaşım sağol güldürdün beni :) demek Aydemir Akbaş'tan Brad Pitt he :))))) e süpermiş :))))

09 Nisan 2013, 16.20
Hepsi iyi hoş da Arap kadri den ne istiyorsun...:)) Bence bu adam  oynak bir şey, amaca ulaşana kadar başka, ulaştıktan sonra başka bir şey olan. Zaten ilişkilerdeki sorunların çoğu köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyle alakalı değil mi?(bknz. siyasiler)
09 Nisan 2013, 17.13

Ben sat_Agraha ‘nın yorumuna yorum yapmak istiyorum; Aydemir Akbaş Brad’er bitt kadar yakışıklı değil ama oda onun kadar yetenekli değil:))

Gelelim Angelına jolie-Ayşen Gruda ya; yetenek ve güzellik ayan beyan ortada. Nasrettin hocanın deyişi ile; Gören Allah için söylesin :))  

Berrak’ın yazısına gelirsek; çok güzel bir yazı, eline sağlık… ben iyisi mi kadın erkek ilişkisine karışmayım..) 

09 Nisan 2013, 17.33
Konu derin. İnsanlığın ilk yıllarında beri derin. 
Ev yapmakla başlayan yerleşik hayata geçiş hakkında iki tez var. Biri, tarıma geçişle başlayan, insanın ekip biçtiği ve dolayısıyla karnını doyurduğu toprağa yakın yerde mekan yapmak kendine... diye tarif eder ev-lenmeyi.
İkinci tez de insanoğlunun önce tapınaklar inşa ettiği şeklinde. Korktuğu şeylerden korunmak için bir araya geldikleri tapınaklar. Tarıma geçişle de kendi barınaklarını oluşturmuşlar... şeklinde. Her iki tez üzerinde de hala tartışır antropologlar. Ama kesin olan bir şey var; Dışarısı bilinmezdir, kötüdür, korku duyulandır. Ev içerisi demektir, korunaktır. Şimdilerde ev, tam da içerisi değil bence, dışardaki her şey evin içinde, televizyonuyla, internetiyle, akşam eve getirdiğimiz sorunlarla. İç dışa karışmış durumda kısacası.

Evlilikler de bir anlamda, kendin için en güzel, en güvenli, en huzurlu yaşama, yanına birini katmak değil midir aslında. Bir sürü şeyle perçinleyerek yol alırsınız. Yol nereye götürür, yolda kimlerle karşılaşırsınız, kim düşer tökezler yolda, arayollarda aklı kalan yol arkadaşına git bi bak gel mi der diğeri, ya da sen git ben gelmiyorum mu der, yollar ayrılır mı...  Hepsi olabilir.
Yazındaki Sebahat de mutlu olsun Murteza da, yan yana olamıyorlarsa, ayrı ayrı olsunlar.
Berrak'cım, sen çok güzel bir dille yazmışsın, ara ara mizah katarak, ben çok mu ciddi ciddi yazdım ne:)
Güzel bir konuydu , ellerine sağlık olsun.



09 Nisan 2013, 19.12
Digor,
vallahi ben okuduğumu paylaştım.:) Yoksa Brad benim tipim değil, gerçekten bak.
Ama lütfen Aydemir'i savunma şimdi burda; yetenek gerekmiyor evlilik için, film mi çevireceğiz, yönetmen miyiz biz kardeşim?:)
Ayşen kısmını, beyler eksik kalmasın diye ben uydurdum da, diyorumki olay buradan kopuyor işte. Hani Türk filmi repliği vardır, meşhur, "Uyandığımda her şey olup bitmişti." diye, hesap o hesap bazılarında. Angelina ile uyuduğunu sanıyorsun, sabah bi uyanıyorsun, "Aaaa! Ayşen!??" :))
Allah herkesi ayık tutsun, amin.:)

Esti, teşekkürler, sen de sağolasın.:)
09 Nisan 2013, 22.31

 

Her zaman  bilmeden ve istemeden bakımsız  bir sebahat olarak bulmaz insan kendini ,  İş işten geçmiştir , gençlik elden gitmiştir , yapılacak pek fazla birşey olmadığı için elinde patlayan  Kadri'ye inat bir Sebahat olası gelir insanın .. ki buda caizdir , sefası olsun .

 

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın