gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bİ KAHVE İÇELİM Mİ ?

09 Nisan 2013, 15.51
A- A+



Dar bi sokak, hava alaca karanlık :). Hani akşam oldu olacakkk ama hala olamadığı zaman. Mahmutpaşa'yı dolaşmaktan ayaklarıma kara sular inmiş, yürümükten ziyade idama giden mahkum gibi sürünmekteyim. O anda taaaa en derinliklerimde hissettiğim mis gibi KAHVE kokusu. Dükkan kapandı kapanacak ve ben topuklu üzerinde koşma rekorunu kırmak üzereyim. Son hamle ve hayat dönüşüm :)

Beni ifade eden nadir şeylerdendir kahve. Hep derim sigaram, kahvem ve ben. Bu üçlünün arasına kimsenin girmesine izin vermem (doktorların bile :D ). Uyandığımda özlemişçesine ilk onlara koşarım. Ve günüm başlar....

Kahvenin faydaları zararları, yazılan çizilen onca şeye anca göz ucuyla bakarım. Ben bildiğimi okurum KAHVE bildiğim en büyük psikolog. Tek başına içildiğinde bol şekerli hüzünleri tatlandırmak için. Ama en güzeli bir dostla içilir kahve. Neden 40 yıl hatrı vardır? Acısına tatlısına bakmadan paylaşılan üzüntüler, mutluluklar.

Kaçımız kahveyi hayatımızın en güzel anlarıyla pekiştirmişizdir? Hatta hayatımızın dönüm noktalarında o hep yanımızda olmuştur. Kız istemeleri, damat kahveleri :) vs.

Kötü anımızda da bir dostun davetiyle -Gel bi kahve içelim hem derleşiriz..- hayatımda duyduğım en güzel cumlelerden biri.

Sonrasında fala çevirilen fincanlar... Hani fala inanma falsızda kalma :) Maksat muhabbet uzasın.

  • Neyse halin çıksın falın :)

  • Ay heyecan yaptım, hı hı ... evet yaa..... tüh hayırlısı olsun. Öf yine mi... hakket yaa bekliyorum bak, cıx cıx nasıl da bildin. Ağızına sağılıkkkk . İyi ki geldin yaa. Kahve bahane, çok da özlemişim. Bu kadar uzatmayalım arayı.

Aslında sadece bir fincan kahve. Bize verdiği apayrı bir boyut.

Sıcacık, taze öğütülmüş hazinemi elime alıp kokusunu içime çekiyorum -OHHH. Hızlı adımlarla vapura gidiyorum, evime gidiyorum, dostalarıma gidiyorum.


    ŞİMDİ Bİ KAHVE İÇELİM Mİ :)

0.hizliresim.com/18/9/lx9sq.jpg">

YORUMLAR

09 Nisan 2013, 16.13
Çay tiryakisiyim ben, kahveyi çok aramam, hiç iyi kahve de yapamam, konuklarım kahve istediğinde mutfağa buyur edip tutuştururum cezveyi ellerine.:)
Ama hep onlarla içtiğim için sanırım, kahve dendiğinde annem ve kardeşim gelir aklıma, güzellik gelir yani.
Öyle hoş anlatmışsınız ki, çayıma kısa süreliğine ihanet ediyor ve içelim diyorum.:)
Teşekkürler
09 Nisan 2013, 16.27
Offf .. Bir canim cektiki simdi ...Kiymetini bilememisim :( Eski gazli ocagimin ..Mavimsi alevinin ortasina oturturdum cezvemi ..Kurallara uygun ve Babannemin ögrettigi gibi yapardim kahvemi ..Gerci babannem ya sobanin közünde yada üsenmeden yaktigi minik mangalin üzerinde özel bakirdi sanirim cezvesi , onunla yapardi özellikle misafir kahvelerini ..Yaninada findikli lokum ...Ama ben eski gazli ocagimin üzerinde yaptigim o kahvelerimi bile özledim ..Sigaradan bahsetmek istemiyorum :P
   Teknoloji burdada eski keyifleri yok etmenin onurunu yüklenmis karsimda siritiyor yüzsüzce..Teknolojiye ayak uyduralim , benim mutfagimda niye olmasinki diye gittim Induction (indüksüyon) ocak aldim .. E mecburen bütün tencereleri tavalari degistirdim cünkü biliyorsunuz bu ocaklar sadece miknatisli taban larda calisiyor..Caydanlik sorun olmadi zaten caymatikmidir nedir o coktan girmisti mutfagima ..Lakin cezvenin miknatislisini bulamadim .. Elektirikli cezve al dediler gittim aldim ..Olmuyo kardesim ... Eskisi gibi olmuyo ..Gecimsiz ve nalet biri oldugumdan telefon acip arkadaslarima " Sana geliyorum kahve yap bana " da diyemiyorum ..Cafelerde mocco yada Türk restaurantlarda yemek sonrasi tutturuyorum banane yapin bana türk kahvesi diye ...Ne diyeyimki .. Teknoloji güzel sey kardesim :(
09 Nisan 2013, 17.11
Kahve tiryakisiyim bende. kahveyi pişirmek bir dert, içmeye başladığında bitmesin diye yavaş içmek bir dert:). Kahve yemekten 30 dakika sonra içildiğinde zihni açar. Sanıldığı gibi bir sağlık sorununu peşinden getirmez. Çay içenlerin hepsini zorla Türk kahvesi bağımlısı yapmak gerek aslında:)
09 Nisan 2013, 17.41
mahmutpaşa değil o ayaklarının yürümekten şiştiği yer, kadıköy olmasın sakın :)) latteleri götür götür ondan sonra da kahve düşkünüyüm de . yemezleeeerrrr :P
09 Nisan 2013, 17.52
Ene-l Aşk:) Bayıldığım rumuzuna davet ediyorum seni:)
Bayılırım Türk kahvesine bayılırım. Ben sabah kalkar kalkmaz çay içenlerdenim . Kahvaltı demek Çayvaltı bana yani:))
Ama bi saat sonra mutlaka kahve içerim mis mis, ister yalnız ister birisiyle. Fal mal da kapamam hiç, kapa bakarım diyenler de hani böyle uzun uzun bakarlar ya bir şekle bir anlam vermek için içim sıkılır, utanmasam taaam taam boş ver bakma diyesim gelir. Bir de bak şurada şu var görüyor musun diye çağırır ya fincana, baksam baksam kuş, ördek, at, eşek görürüm. E bunlardan ne mana çıkacak ki; Çiftlik kuracaksın mı :)) 
Cevap veriyorum; İçelimmm:))
09 Nisan 2013, 21.43
HARBİDEN NİKİNE HAYRAN OLDUM.KAHVE ..HAYATTAKİ TEK MUTLULUĞUM...İÇMEZMİYİM..İÇELİM DOSTLAR DOSTLAR İÇELİM...BUGÜN VAR YARIN YOKSUN...İÇÇÇ BE DOSTUM NOLURSUN.
10 Nisan 2013, 23.56
'Dün, ineceği duraktan iki durak önce, elindeki karikatür dergisindeki son konuşma baloncuğuna takılıp trenden dalgınlıkla inen ve sonraki treni 15-16 dk boyunca soğuktan kıçı donmuş şekilde it gibi titreyerek bekleyen' okuyucu sıfatıyla açtım okudum yazını telefondan. Ne çok istedim ne çook..sütlü, şekerli, sıcacık bi kahve.
Zaten günüm yine berbat geçti, soğuk hava da cabasıydı; afiyet oldu bana(kahvesiz)..doymuyorum ben doymuyorum kahretsin beni. 

Yazı için sağolun.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın