gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

VEFA(SIZ)LIK.......

12 Nisan 2013, 21.53
A- A+

Çok sık demiyorum , sadece arada bir de olsa  hatırlanmak istiyorum. Sevdiklerim, dostalarım arkadaşlarım tarafından hatırlanmak. Vefa bekliyorum kısacası sadece vefa…Şimdilerde yok olmaya yüz  tutmuş vefa.

 

Mevlana demiş ki;

 

‘’ Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine , bir dua sonrası verilen sözlere , hayallere ihanet katmamandır. Vefa ; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında , cehennemi hafife almama , ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır ‘’.

 

Telefonum çaldığında ; çokkkkk uzun zamandır görüşemediğim arkadaşımın ‘’selam canım‘’ diyen coşkulu, sevgi dolu sıcacık sesiyle yüreğim hoplasın  istiyorum. Ne paradır derdim ne de pul. Tek istediğim vefa . Arkadaşlarımdan dostlarımdan  sımsıkı özlem dolu bir sarılış. Hatırlanmak işte sadece hatırlanmak. İnsan olmanın gereği değil midir dostlukları arkadaşlıkları canlı tutmak, vefalı olmak ya da hal hatır sormak?  Neden insanlar hep başkalarından beklerler ilgiyi , alakayı aranıp sorulmayı ? Neden sadece işleri düşünce sarılırlar telefona ya da mesaj atarlar ‘’ müsait misin,  yarın gelsek yardımcı olur musun ?’’ diye. Bir defacık, sadece bir defacık ‘’ seni merak ettim, ne alemdesin , nasıl gidiyor hayatın,  iyi misin ‘’ deseler gönül alsalar ne kaybederler ? Çok mu zor hı çok mu zor? Neden çıkar ilişkileri vefanın , sevginin dostluğun yerini aldı? Size bir adım atana on adım atmaya hazırken, neden dostluğun asaletini, sevginin yüceliğini, vefanın nasıl büyük bir erdem olduğunu unutuyorlar?

 

YİNE DE YİTİRMEDİM UMUDUMU..VEFA YENİK DÜŞMEYECEK UMURSAMAZLIĞA ..

 

Çünkü;

 

Vefa ‘’has’’ ların vasfıdır ! Nisyan yani unutmak ise ‘’ham’’ların .

Sadece  tutsak  olmuş  hoyratların nasibi yoktur vefadan..

                                                                          (ALINTI)

 

Sevgiyle kalın .  Hep özlendiğiniz için  hatırlanın!!!!!!!

 

 

 

 

YORUMLAR

12 Nisan 2013, 22.54
E Vallahi haksizlik ediyorsun ben ozlemistim yazi yazmani ne zevkle okuyorum sizleri bir bilseniz ?Boyle uzunclu seyler yazmayin valla yuregim kaldirmiyor  .Uzaktir ,bazen  hic tanimazsiniz ama bak boyle ozler iste.
13 Nisan 2013, 01.12
mrb çok güzel yazmışsın buradaki bir çok insanın hislerine tercüman olmuşsun ama bir gerçek var burada vefa yok  acı ama gerçek istisnalar hariç...... her şey gönlünce olsun........
13 Nisan 2013, 01.51
 Başlıkta bir rahatsızlık olunca keyfi  kaçıyor yazının. Hani bir yazında anlatmıştın, blog nedir, nasıl olmalıdır... şeklinde.
Dilde kelimelerle oynamak iyidir, zengin ifadelere götürür. Evire çevire de oynar iyi yazarlar. Bir tehlikesi vardır ama bunun; bozmamak gerek aslını. Ya iyice bozarsınız, açar parantezi açıklarsınız neden oynadığınızı ya da hiç dokunmazsınız. 
Vefa... 
Vefasız- Vefalı
Vefasızlık- Vefalılık
- sız parantezin içine girmişse, kelime onsuz kaldığı haliyle de bir anlam taşımalı. VEFALIK gibi tuhaf bir ifade kalıyor elde.
Şekil bakımdan eleştirim bu sadece. Yoksa neyi,  nasıl yazdığın tabii ki seni ilgilendirir. Bir gün vefa çok önemlidir diye yazar, ünlü düşünürler ne demiş ekler anlatırsın, bir gün cefa. Okur, ellerine sağlık deriz tabii. Ellerine sağlık.
AtayaG.
13 Nisan 2013, 10.38

Sevgili AtayaG

Vefalık diye bir sözcüğün sık olmasa da kullanıldığını sanıyordum. Hala da emin değilim. Yazı başlığına oturdumu ha ondan emin olamadım eleştirinizi pardon uyarınızı diyelim okuyunca. Ancak yapıcı eleştiriler ya da uyarılar bizleri her zaman bir adım öne taşıyacaktır. Bu nedenle bu çok sıkışık zamanımda ( nöbetteyim) size teşekkür etmek istedim. Sizin de ellerinize sağlık....

 Sevgili EYSHAN__

Bizler de sizin yorumlarını ve sizi seviyoruz. Teşekkürler.

Sevgili TC_melike

Nerede kalmış ki vefa burda arıyoruz? En sevdiklerimiz, en can bildiklerimiz bile gün gelip bize sırtlarını dönmüyorlarmı?

13 Nisan 2013, 12.39
Yok yok Strawberry, ne uyarısıymış, olsa olsa eleştiri o. Ben buraya ilk yazdığımdan bu yana, bana direkt yapılmış ya da başkaları dolayısıyla olmuş eleştirilerden o kadar faydalandım ki. Konu şu işte; eğer bir kelimeyi başka bir heceyle de parantez yaparak kullanıyorsak parantezi görmediğimizde de elimizdekinde bir mana olmalı işte:)Acı(ma)mak mesela. Acımakla acımamak arasında gidip gelmeleri anlatıyorsa... gibi. Emektar Paqdişah'ın bir başlığında da olmuştum böyle. O da sağ olsun mesaj yazmış ve anlatmıştı, karşılıklı teşekkürleştik hatta.
 Sakın ders verir gibi algılamayın, olsa olsa dil konusunda tuhaf şeylere takan biri olarak görün, mesleki deformasyon olsun adı da. Bu konularda beni de çok çok uyarın hatta. Dıbıdıt dıbıdıt yazarken aceleyle, '' ne demişim ben orada ya'' dediğim çok yazı ve yorumum vardır:)
13 Nisan 2013, 15.51
BAZEN BEN DE SORUYORUM KENDİME DOSTMUYUM DİYE. Ardından vefa gösterebiliyorsam iyi bir dostum derim. Zor zamanları paylaşabiliyorsam, dostum dediğim kişi omuzumda ağlayabiliyorsa, vefalıyım demektir. Arkadaşlarımızdan ya da dostlarımızdan ne bekleriz? Sadece sıcacık bir gülüş, ya da içten bir bakış. Bazen de rehber olup bize ışık tutmalarını. Sanırım bize güç verdikleri, yüreğimizdeki umutları yeşertebildikleri ölçüde de dostturlar vefa sahibidirler. 
En büyük açlığımız vefa ve vefalı dostlar. Unutulmaması gereken asıl önemli nokta şu. SEVGİ olmazsa ne vefadan söz edebiliriz ne de dostluktan. Asıl gerekli olan sevgi, sevmek, sevilmek. VEFA zaten arkasından gelecektir.
13 Nisan 2013, 23.02

Vefa sevgide devamlılıktır. İhtiyacı olana yardım etmek, ölen arkadaşlarımızın ailesine yardım etmek, ve ilgiyi kesmemektir. Kısacası, gerek hayatta iken gerekse öldükten sonra sevgi ve ilgiyi devam ettirmektir. Hepimiz bunu biliyoruz da gerçek hayatta kaçımız bunu uygulayabiliyoruz?

 

14 Nisan 2013, 00.57
EN VEFAKAR DOSTUMUZ GÖLGEMİZDİR.BİLİRSİNİZKİ O DA GÜNEŞLİ GÜNÜ SEVER.
14 Nisan 2013, 15.36

Vefalı olmak zor zanaat. Bakınız şair bunu nasıl da güzel dile getirmiş şiirinde.

Vefalı olmak

İnsan olmanın en büyük vasfıdır.

Cennetlik olmanın en büyük müjdecisidir,

İnsanlıktan nasibini almamışların gönüllerinde mihenk taşıdır

Dostunu yarı yolda koymamaktır.

ASLA ARKADAN VURMAMAKTIR.

15 Nisan 2013, 03.57
Teşekkürler arkadaşlar. OKUYAN GÖZLERİNİZİN FERİ HİÇ SÖNMESİN.....
15 Nisan 2013, 11.54
elerine sağlık tevazu insan olan her kesin vefalı olması gerekiyor bana sorarsanız ama burda çoğu insanda bırakın vefayı  v harfini bile bulamazsınız
15 Nisan 2013, 17.10
Ağzına , yüreğine sağlık Strawberry. Çok beğenerek okuduğum bir yazar olduğunu dile getirmenin  yanında sana şu dileklerimi iletiyorum: " Yazı yazan ellerinde kalemin, hafızanda kelimelerin, yüreğinde sevgin ve gamyunda blogların hiç eksik olmasın...!!!"
16 Nisan 2013, 17.23
         ÇOK GÜZEL VE İHTİYACIMIZ OLAN BİR KONUDAN BAHSETMİŞSİNİZ, ARAMAK VE ARANMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU.AMA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ORTAM,YAŞAM KAYGISI,SORUNLAR O KADAR ÇOĞALMIŞ Kİ.DOSTLARIMIZA AYIRACAK ZAMAN DEMEYELİM DE ARAYACAK MECALİMİZ YOK,BEYNİMİZ O KADAR DOLU Kİ . BİR TÜRLÜ SIKINTILARDAN KURTULUP DOSTLARIMIZI İÇTENLİKLE,SEVGİYLE,ZEVKLE ARAYAMIYORUZ...
16 Nisan 2013, 17.54
sanal alemi bu kadar net açıklayan birikimi ilk kez gördüm. ne kadar doğru tespitler. blog yazarının yorumcularını bilgisiz olmakla suçlayan sınıfçı özentilerin olduğu bu sanal ortam senin yazılarınla daha da bir gerçeklik kazanıyor. teşekkürler. kendine, biz yorumcuların için de iyi bak lütfen

16 Nisan 2013, 18.04
acaba neden böle bi yazı yazmaya gerek duydun evet vefaaaa şu deirde sadece semt adıı benim bildiğimmmmmm
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın